Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš nav Harijs Poters

Daugaviņš nav Harijs Poters
Kaspars Daugaviņš vai nu šogad atvērs, vai aizirtīs NHL durvis...

Foto: flickr.com

Pagaidām no latviešiem NHL visdrošāk var justies masieris Ainars Treiguts, kurš pēc karjeras Atlantas Thrashers sastāvā, tagad praktizēs pie varenajiem Detroitas Red Wings. Hokejistiem ar darba vietas apgūšanu izskatās daudz sarežģītāk.

Kaspars Daugaviņš uz Kanādu aizbrauca 11. septembrī – tā, lai būtu klāt uz nometnes sākumu. Neko citu viņam nevajag – tikai iespēju. Fiziski viņš ir labi sagatavojies, jo vasaru nokapāja kopā ar Dinamo. Var iztēloties, ka Kaspars labi zīmēsies uz Otavas treniņnometnes ledus. Tomēr – ar to var izrādīties krietni par maz. Senators sastāvs ir pārbāzts ar uzbrucējiem, kam vienvirziena līgumi. Nomināli Daugaviņš šobrīd būtu šīs organizācijas 14 vai 15 uzbrucējs. Tas ir – kāds otrais vai trešais aiz svītras. Iecelt viņu sastāvā var tikai brīnums un citu hokejistu savainojumi. Harijs Poters viņš nav, bet savainojumi paši nepiesakās, kur nu vēl tādas lietas plānot. Intuitīvi Kaspars mēģina izmantot šo iespēju kā pēdējo – sak, nedrīkst padodoties, kamēr nav izsmeltas visas laimes akas. Vasarā viņš gaidīja vienvirziena līgumu – naivi. Komanda iedeva līgumu ar dubultiem nosacījumiem – ja latviešu uzbrucējs spēlē NHL, tad viņš saņem 600 000 dolāru, ja viņu nosūta uz rezerves komandu – tad 105 000. Pēdējais cipars, starp citu, ir diezgan augsts fārmklubu apritē, kas tikai liecina, ka kaut kāda kaplēšanās par Kaspara vērtību viņa aģentam ir bijusi. Treniņnometnes noskaņa lielā mērā noteiks Daugaviņa tālāko rīcību: ja viņam salies uz ausīm sīrupu, bet nosūtīs uz Bimhentonu, tad kādu brīdi Kaspars vēl paliks Amerikā, lai pagaidītu – izsauks viņu sezonas pirmajā pusē uz NHL, vai – nē. Ja nometnē būs asumi vai bezcerība, pat mazākie mājieni šajā virzienā – nav šaubu, emocionālais uzbrucējs būs Rīgā vēl pirms pirmā sniega.

Vēl viens, kam treniņnometne solās būt valsts mēroga eksāmens – aizsargs Artūrs Kulda no Vinipegas Jets. Parakstītais līgums ir klasisks – rezerves komandā viņam maksās 75 000, lielajā – 575 000 dolāru. Atšķirībā no Daugaviņa, Kulda ar saviem darba devējiem daudz nekaulējās – svarīgi bija palikt viņu apritē, tāpēc abu pušu paraksti uz līgumiem tika likti bez nosacījumiem, vai apsolījumiem. Kādas ir Artūra izredzes? Labākajā versijā – kā septītais aizsargs. To lielā mērā noteiks viņa drauga un vienaudža Zaka Bogasjana jaunais līgums – aizsargs grib daudz, komanda – protams, dod mazāk. Citi klubi šo tielēšanos vēro, tiek izteikti dažādi maiņu piedāvājumi, kas var ietekmēt komandas komplektāciju līdz nepazīšanai. Vēl viens fona aktieris ir komandas aizsardzības līderis Dastins Bafiglens, kurš ir ne tikai iekūlies vasaras izskaņā policijas slikto puišu failos, bet arī pamatīgi palaidies miesās. Ar tādu lieko svaru Bafiglens drīzāk sezonu sāks somu pirtī, nevis uz NHL ledus, taču nometne šajā ziņā var šo acīmredzamo izlaidību savākt. Jets menedžeriem būs ko kasīt pakaušus, jo uzreiz divi aizsargi prasa īpašu aprūpi, taču labā ziņa Kuldam – viņš ir pa rokai. Viņš ir gatavs NHL. Ja viņam noticēs un apstākļi sakritīs – tas notiks jau no sezonas sākuma. Ja Daugaviņa gadījumā nav pazīmju nejaušām sakritībām, tad Vinipegā tādas sāk iezīmēties.

Oskaram Bārtulim plecs ir vesels un viņš gaida Filadelfijas jaunās sezonas sākumu. Ņemot vērā klusumu ap Flyers aizsargu līniju šajā starpsezonā, var uzskatīt, ka kluba menedžments gaida pirmo spēli ar dzelžainu pārliecību – aizsargi mums ir! Oskars pagaidām uz papīra ir kāds sestais vai septītais, taču, ja līderis Kriss Prondžers oktobrī nebūs gatavs kāpt uz slidām, tad latvieša pozīcijas uzlabojas. Šis Bārtulim būs otrais gads trīs gadu līgumā, kas viņam sezonā dod 600 000 dolāru. Tam vajadzētu būt arī darba gadam, jo, visticamāk, tieši šī sezona noteiks aizsarga tālākās gaitas NHL. Pašreizējais līguma apjoms ļauj komandai sagaidīt, ka par salīdzinoši zemām izmaksām, viņi saņems no latvieša salīdzinoši lielu pienesumu. Tostarp Kalgarī mūsu tautietis uzbrucējs Raitis Ivanāns ir ielikts lielās iekavās. Pērn gūtais smadzeņu satricinājums vēl joprojām liek par sevi manīt, lai gan pēdējā laikā uzlabojumi esot. Par to – prieks! Tomēr komandas vadība vasarā veica vienu darījumu, kas Ivanāna lomu Flames kreklā piezemē: tika iegādāts viņa pozīcijas un komplektācijas mitriķis ar garāko „nosaukumu” līgas vēsturē – Pjērs-Luks Leturno-Leblons (divi vārdi, divi uzvārdi). Viņš ir jaunāks par Ivanānu un domājams, ja attaisnos savu vietu, tad paliks tur uz laikiem. Tostarp Ivanānam šis būs līguma pēdējais gads (600 000 dolāru). Ja ārstiem būs kaut mazākās aizdomas, ka Raitis nav gatavs iziet laukumā – neviens neriskēs viņu tur dzīt. Varētu Ivanānam novēlēt veiksmi, taču labāk vēlēt – veselību.
Tas arī viss – vairāk mums nav ko NHL apcirkņos skaitīt. Pag, ir vēl Edmontonā Kristians Pelšs, kas viņnakt aizvadīja pieklājīgu spēli Oilers kreklā pret jaunajiem Vankūveras Canucks censoņiem (edmontonieši uzvarēja ar 7:2)- taču tā biju jauno un talantīgo atrādīšanās. Līdz lielajam sastāvam viņiem visiem vēl kāds laiciņš jāpgaida...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-13 11:08, pirms 13 gadiem
Peka maz Daugaviņu gaida?

 +13 [+] [-]

, 2011-09-13 11:08, pirms 13 gadiem
pareizi dara - kamēr vien ir iespēja lai mēģina, domāju, ka nauda viņu vismazāk interesē tagad. KHL varēs speļēt gan pēc gada, gan diviem, bet ja aizies no Amerikas - NHL vairs nespīdēs..

 +11 [+] [-]

, 2011-09-13 11:49, pirms 13 gadiem
Raiti, turies!

  +6 [+] [-]

, 2011-09-13 15:09, pirms 13 gadiem
Veiksmi čaļiem un Raitim veselību!

  +6 [+] [-]

, 2011-09-13 16:21, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Peka maz Daugaviņu gaida?
kā reizi Daugaviņa spēles stils gan jau ka iekļaujās Pekas spēles modelī...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-14 14:02, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Peka maz Daugaviņu gaida?
Pietiek ar to, ka Sējējs gaida.