Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Kazaņas „Ak Bars”

4+ pret Kazaņas „Ak Bars”
Kuram būs vairāk darba - Holtam vai Vehanenam?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Rīgas „Dinamo” ir kāpuši lidmašīnā un devušies uz Kazaņu, lai uzsāktu Kontinentālās hokeja līgas ceturto sezonu. Turnīra pirmo spēli parasti raksturo liels daudzums emociju un milzīgs azarts, kad hokejisti steidz atbrīvot pirms sezonas treniņos uzkrāto enerģiju. Šoreiz ierasto azartu un sportisko dzirkstelīti aizstāj dziļas skumjas... Tomēr puišiem ir jādodas laukumā. Un ne tikai jādodas laukumā, bet jācīnās par uzvarām, punktiem un vietām, lai cik nebūtiski tas arī šobrīd neliktos.

Pirmais pretinieks – prominentais Kazaņas „AK Bars”. Līdzšinējās trīs sezonās rīdzinieki ir ļoti veiksmīgi spēlējuši pretinieka laukumā, izcīnot divas uzvaras trīs spēlēs un, ļoti iespējams, būtu arī trešā uzvara, ja vien pēdējā spēlē vietējais video tiesnesis būtu atvēris acis. Kas tad būtu jāpaveic, lai arī šoreiz Kazaņā tiktu pie maksimālā punktu skaita?

1. Kompakta spēle pa visu laukumu
Rīgas ”Dinamo” jaunā spēlēs koncepcija balstās uz ciešu un kompaktu visa piecinieka spēli pa visu laukumu. Nedrīkst veidoties pārrāvums starp aizsargiem un uzbrucējiem, pie tam ne tikai atgriežoties aizsardzībā, bet arī veidojot uzbrukumu. Meistarīgs pretinieks izmantos katru kļūdu.

2. Maksimāla koncentrēšanās visas spēles garumā
Kā parādīja pārbaudes spēles, dinamiešiem bieži vien pietrūkst pacietības (spēka?) noturēt uzņemto kursu visas spēlēs garumā. Piemēram, pārbaudes spēlē pret „SKA” rīdzinieki izskatījās pat ļoti labi, bet pievīla atsevišķu spēlētāju atslābināšanās, kas uz līdzenas vietas noveda pie vairākiem zaudētiem vārtiem.

3. Spēle mazākumā
Jaunajā spēles modelī, kas pieprasa aktīvu un agresīvu spēli, noteikumu pārkāpumi būs neizbēgama blakus parādība. Pret tādiem meistarīgiem pretiniekiem kā Morozovs, Zaripovs un Ņikuļins, tieši no spējas nosargāt savus vārtus, spēlējot mazākumā, būs atkarīgs vai izdosies pacīnīties par uzvaru. Rīgas „Dinamo” sastāvā paspējis atgriezties mazākuma speciālists Jānis Sprukts un noteikti palīdzēs komandai. Vēl labāk būtu nenoraidīties...

4. Realizācija
Pārbaudes spēlēs parādīja, ka Rīgas „Dinamo” pagaidām ar vārtu gūšanu nesokas tik raiti kā bija ierasts iepriekšējā sezonā. Lai maksimāli apgrūtinātu spēli meistarīgajiem pretiniekiem, būs jātērē ļoti daudz spēka, uzspiežot divcīņas pa visu laukumu. Tas noteikti neveicinās momentu realizāciju. Ar savu vārtu nosargāšanu vien, kas ir primārs un nebūt ne vienkāršs uzdevums, uzvarai, protams, nepietiks. Kuri būs tie, kas savus momentu spēs realizēt? Mārtiņš? Miķelis? Vai varbūt, pārmaiņu pēc, Gints vai Andris?

+ Apklusināt lielgabalu
Rīgas „Dinamo” malējiem uzbrucējiem īpašs uzdevums – nepieļaut lielgabala pielādēšanu. Kazaņas komandā šogad spēlē, iespējams stiprākā metiena pasaulē īpašnieks, Deniss Kuļašs. Pretinieks noteikti meklēs iespējas izspēlēt ripu pa metienam Denisam. To nedrīkst pieļaut, jo rīdzinieki nav starp veiksmīgākajiem savas vārtu priekšas attīrītājiem un arī Holtam spēcīgi aizsargu metieni mēdz sagādāt problēmas.

Vai Lauris Dārziņš tiks pie rezultivitātes punktiem?

  • 36

  • 18

  • 123

  • 16


 +13 [+] [-]

, 2011-09-13 07:07, pirms 13 gadiem
PEKA tikai šodien sapratīs kur ir nonācis.

     [+] [-]

, 2011-09-13 08:39, pirms 13 gadiem
nu redzēsim kā būs, domāju, ka džeki vēl nav gatavi uzvarēt...

  +9 [+] [-]

, 2011-09-13 08:45, pirms 13 gadiem
pamazām palieku intara rakstu fans. pēdējo divu nedēļu laikā šis ir jau 2 - 3 intara raksts, kur tiek koncentrēti, pa punktiem un īsi runāts par lietu. tā turēt tālāk. paldies par rakstu.

     [+] [-]

, 2011-09-13 08:53, pirms 13 gadiem
Piekritu!
Zemekis rakstīja: pamazām palieku intara rakstu fans. pēdējo divu nedēļu laikā šis ir jau 2 - 3 intara raksts, kur tiek koncentrēti, pa punktiem un īsi runāts par lietu. tā turēt tālāk. paldies par rakstu.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-13 09:47, pirms 13 gadiem
taisnība, protams. Bet nu faktiski jau šos punktus var attiecināt, kā uz šo spēli tā uz jebkuru citu. Izpildīs šos un lielākā daļa punktu būs kabatā gandrīz pret jebkuru pretinieku.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-13 10:42, pirms 13 gadiem
Laurim būtu piedodams, ja viņš atrastu Holta vārtu atslēdziņu, bet... tikai vienu reizi šajā sezonā