Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dinamo jaunais rokraksts – bez zvaigznēm, bet ar garu soliņu?

Dinamo jaunais rokraksts – bez zvaigznēm, bet ar garu soliņu?
Dinamo ierindas fragments. Foto avots: Dinamo ofic. profils facebook.com lapā

Starpsezonas treniņnometne un pārbaudes spēles neapšaubāmi ir paredzētas jaunās sezonas melnrakstiem, kandidātu atlasei, maiņu komplektācijai un citiem mazāk pamanāmiem, bet svarīgiem darbiem. Šādos apstākļos tiek pieradināti komandas jaunpienācēji, kā arī treneru uzticēšanos bauda pulciņš jauno hokejistu, kuriem sezona sāksies fārmklubā vai jaunatnes vienībā. Kādas ir Dinamo jaunās sezonas rokraksta iezīmes?

Nākamais pirmssezonas tests paredzēts Ņižņijnovgorodas gubernatora kausa izcīņas turnīrā, uz kurieni devusies vēl Dinamo paplašinātā sastāva versija – 2 vārtsargi, 9 aizsargi, 17 uzbrucēji. Tajā skaitā pieci HK Rīga vecuma spēlētāji – 1991. gadā dzimušie. Līdz sezonas sākumam vēl nedēļas četras, ir noticis viens atklātais treniņš un divas pārbaudes spēles, bet jau tagad parādās dažas rokraksta iezīmes, kuras pastāv reāla iespēja saskatīt jaunajā sezonā. Interesanti, vai šie simptomi tiks pasvītroti vai „izārstēti” starpsezonas turnīru gaitā?

1. Zvaigznes beigušās?

Jau aizvadītajā sezonā Rautakallio piedāvātais spēles modelis un prasītā disciplīna ierobežoja brīvdomību, iecietību pret importa un pašmāju kadru nepilnībām aizsardzībā, kā arī samazināja bijību pret konkrēto spēlētāju gadu pieredzes handikapu. Solīti nācās pielikt kā jaunam, tā vecam, leģionāram un ne-leģionāram. Jāstrādā bija visiem, un pat Marsels Hosa cīnījās aizsardzībā un pretēji prognozēm prata būt rezultatīvs.

Pēdējo pāris gadu laiku Dinamo sastāvs ir plānveidīgi „atzvaigžņots” – Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Ozoliņš, arī Hosa, Sprukts ir prom. Cits stāsts ir par to, cik liels spīdeklis ir katrs no nosauktajiem, tomēr Dinamo sastāvā šie vīri bija gana pamanāmi.

Jaunie Dinamo papildspēki – kā leģionāri, tā Latvijas pavalstniecības „ledus gladiatori” – salīdzinoši īsā laikā , pat ja gribētu, nemaz nespētu aizlāpīt tādus emocionālus caurumus, kādus atstāja konkrēto labi pazīstamo un jau ierasto Dinamo spēlētāju aiziešana. Dinamo mārketinga veidotāji ir spiesti zīlēt, kurus personāžus likt uz reklāmas plakātiem un baneriem blakus Raitim Ivanānam. Tācu Dinamo treneriem zīlēšanas mazāk – darbs, darbs un darbs bez zvaigznēm un to raideriem (spec-pasūtījumu lapām). Lai arī jaunpieņemtie uzbrucēji Šremps un Žirū varētu uzspīdēt un iemest caurmērā biežāk nekā citi, tomēr par zvaigznēm vai zvaigznītēm kļūt viņiem liedz Rautakallio proponētā hokeja loģika. Un šajā hokejā būs pilnīgi vienalga un nebūtiski, kurš tieši samet. Jo spēle netiks pakārtota nevienam – ne ar, ne bez paplātes. Sezonas rezultatīvāko vīru virspusē tikpat labi varētu būt kā Karsums, tā Luseniuss, kā Žirū, tā Meija. Ja par zvaigzni tiek veidots Raitis Ivanāns, tad tas nekādā mērā nav saistīts ar viņa rezultativitāti.

2. Veterāniem atlaižu nebūs?

Rautakallio hokejā pērnsezon nebija viegli nevienam no Dinamo pieredzējušākiem kadriem – ne fiziski, ne droši vien arī psiholoģiska komforta ziņā. Kaut kā arī veselība ne visiem turējās tik laba. Aleksandram Ņiživijam (1976.) sanāca 33 spēles regulārajā sezonā, 9 punkti un pēdējo gadu neizteiksmīgākā sezona. Ģirtam Ankipānam (1975.) arī nepilna sezona: 31 spēle regulārajā čempionātā + 4 spēles play off-ā. Rodrigo Laviņam (1974.) vēl mazāk spēļu: 28 „regulāras” + 3 izslēgšanas; turklāt daudz spēles laika kā 7.-ajam aizsargam uz rezervistu soliņa. Sandim Ozoliņam gan regulārajā sezonā spēļu skaits (50 spēles) lielāks nekā iepriekšējās sezonas, tomēr arvien mazāks pielietojums atrasts viņa avantūristiskajam stilam. Rautakallio to visu aizstāj vai cenšas aizstāt ar kārtību. Cits jautājums, kas aizstās Ozoliņa autoritāti ģērbtuvē un reprezentējot komandu uz ledus?

Jādomā, ka „somu kārtību” labi apzinās arī Ankipāns, Laviņš un Ņiživijs, kuri, neskatoties uz „rožu dārza” trūkumu aizvadītajā sezonā, ir pagarinājuši līgumu ar Dinamo atkal. Atliek vien novēlēt, lai pietiek spēka. Visādi citādi – nav ticības, ka viņus un viņu līgumus „taupīs”.

3. Iespēja tiks dota visiem?

Šīs vasaras treniņnometnes sastāvs un pārbaudes spēles liecina – treneri ir nobrieduši dot iespēju, ja ne visiem, tad daudziem. Piemēram, 8. augusta pārbaudes spēli pret VHL komandu Ņeftjaņik (Almetjevska) dinamiešu treneri izmantoja tā, kā paredzēts pārbaudes spēlēm. Pārbaudīja un taustīja palielu skaitu kandidātu Dinamo 3. – 4. maiņu pretendentu, kuru daļai citos apstākļos Dinamo krāsās nebūtu iespēja uzspēlēt. Tie, kas bija par piecīti iecerējuši Piņķos ieraudzīt visus leģionārus un Ivanānu, varēja samierināties ar „otrā vārtsarga” Mikaela Tellkvista vērošanu uz Dinamo rezervistu soliņa.

Bet šī pārbaudes spēle ļāva savākt savus plusiņus vai nesavākt mīnusiņus diviem pārbaudes laika līguma īpašniekiem – Vitālijam Pavlovam un Gunāram Skvorcovam, ar kuriem drīz pēc tam tika noslēgti pilnvērtīgi 2 sezonu līgumi.

Arī tagad uz turnīru Ņižņijnovgorodā brauc pieci 1991. gadā dzimušie – uzbrucēji Māris Bičevskis, Elvijs Biezais, Miks Lipsbergs, Juris Upītis un aizsargs Mārtiņš Porejs. Nevienam no viņiem vieta sastāvā nav ne garantēta, ne nopelnīta, bet iespēja ir. Zinot Rautakallio piegājienu aizvadītajā sezonā, tad savu iespēju, ja tā būs nopelnīta, viņš varētu dot visiem. Cik daudz, tas ir cits stāsts. Bet pērnsezon slidas Dinamo oficiālajās spēlēs pirmoreiz āva virkne līdz šim HK Rīga sakarā pazīstamu vairāk vai mazāk jauno hokejistu – Miks Indrašis (1990.), Juris Upītis (1991.), Māris Bičevskis (1991.). Ne visiem bija debijai „pietiekams” spēles laiks, piemēram, Indrašim – 1 spēle, bet bija.

Aizvadītajā sezonā Dinamo saimniecībā faktiski vienīgais tā īsti neizmantotais spēlētājs bija aizsargs Jānis Andersons. Viņam aizvadītajā sezonā KHL oficiālajā čempionātā ļāva uzspēlēt 2 spēles... Vēl 11 spēles Liepājas Metalurgs ierindā Baltkrievijas ekstralīgā un daudz treniņu. Arī šosezon aizsardzības ierinda draud būt gana konservatīva, taču no traumām un hroniskām kļūdām nav pasargāts neviens. Savukārt tuvākajiem kandidātiem – Mārtiņam Porejam, Mārtiņam Jakovļevam jābūt gana čakliem, lai savu iespēju sagaidītu.

4. Liepāja būs tuvāk?

Liepāja arī iepriekšējās sezonās nebija tālu, tomēr – visu fārmkluba „apmaiņas programmas” potenciālu Dinamo divos draudzības gados ar Liepājas Metalurgu nav izmantojuši. Tiesa, Liepājas klubam ir savi mērķi un uzdevumi, kas ne vienmēr varētu sakrist ar Dinamo vajadzībām. Ko arī apliecina starp- un pirmssezonu prātojumi, ka Liepājas un Dinamo fārm-attiecības ir pārtraucamas vai nav turpināmas.

Vairāk vai mazāk no Dinamo uz Liepāju 2011./2012. g. sezonas laikā tika deleģēti 3 spēlētāji – aizsargs Jānis Andersons (11 spēles), uzbrucējs Juris Upītis (20 spēles) un arī uzbrucējs Miks Indrašis (27 spēles). No Dinamo saimniecības puses uz Liepāju pērnsezon tika deleģēti vēl 3 hokejisti, taču tie vairāk bija HK Rīga manevri, un Dinamo sastāvā KHL čempionātā šie puiši vismaz pērnsezon neuzspēlēja: vārtsargs Jānis Auziņš (6 spēles Liepājā); aizsargs Ēriks Ševčenko (6 spēles); uzbrucējs Raimonds Vilkoits (4 spēles). Tas viss, neskaitot Liepājas Metalurgs piramīdas puišus, kas uzspēlēja gan HK Rīga, gan Liepājas Metalurgs sastāvā.

Pirmajā ar Liepājas Metalurgu saistītajā sezonā (2010./2011.) Dinamo uz fārmklubu bija nodeleģējuši 3 kadrus: aizsargu Jāni Andersonu (15 spēles), uzbrucējus Gintu Meiju (12 spēles) un Juri Štālu (19 spēles).

Jaunajā sezonā uz Liepājas Metalurgu deleģēto spēlētāju skaits varētu pārsniegt skaitli ‘3’. Ja nav kāda īpaši slepena vienošanās starp klubu vadītājiem, ka fārmošana paliek īpaši formāla un Dinamo uz Liepāja nesūta nevienu vai sastrādā tikai pāris formālu vingrinājumu.

Šobrīd biežākus reisus uz Liepāju ļauj prognozēt gan Dinamo „garais soliņš”, gan, piemēram, MHL reglamenta izmaiņu tendences. Dinamo soliņu pagarina kā rinda jauno kadru no HK Rīga puses, tā arī, piemēram, nesen līgumus noslēgušie Vitālijs Pavlovs (1989.), Gunārs Skvorcovs (1990.), kuri vismaz sākumā pretendē uz vietu ceturtajā maiņā vai uzreiz aiz strīpas. Šī iemesla dēļ kuluāros mēdz nosmaidīt, ka abi nosauktie ir Dinamo dāvana Liepājas MetalurgamDinamo apmaksāti Liepājas kluba hokejisti pateicībā par fārma līgumu. Kā ir patiesībā, to gan varēs novērtēt sezonas gaitā.

Savukārt, MHL jaunais reglaments paredz, ka HK Rīga (t.i., KHL kluba sistēmā esošas MHL komandas) sastāvā vienā spēlē drīkstēs spēlēt tikai trīs vecākā iespējamā vecuma – 1991. gadā dzimuši – hokejisti. Taču Dinamo/HK Rīga saimniecībā tādi, vismaz pagaidām, ir septiņi: aizsargi Dīķis, Jakovļevs, Porejs un uzbrucēji Bičevskis, Biezais, Miks Lipsbergs un Upītis. Visiem, kas periodiski „paliks pāri” no Dinamo un HK Rīga, loģisks risinājums ir biļete „Rīga – Liepāja”. Tāpat arī visus 1990. gadā dzimušos un vecākus, kuriem dažādu iemeslu dēļ var kļūt nepieciešama spēļu prakse ārpus Dinamo, pēc idejas, sagaida Pilsēta, kurā piedzimst vējš. 1990. gadā dzimušie, t.i. pirmie, kas pārauguši MHL, Dinamo sastāvā ir Roberts Bukarts, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs.

P.S. Obligātie jaunie

KHL aizvadītā sezona (2011./2012.) iesākās ar principu, ka katra komanda papildu 18 laukuma spēlētāju standartam drīkst vienā spēlē pieteikt un iespēlēt papildu divus jaunos – U-20 vecuma hokejistus (tosezon – 1992. gadā dzimušus). Taču jau drīz – rudenī – šo papildu spēlētāju limits tika pacelts par gadu – uz U-21 (dz. 1991.). Tas ļāva aizvadītajā sezonā ar „vieglāku sirdi” iekļaut sastāvā 1991. gadā dzimušos Juri Upīti un Māri Bičevski.

KHL amatpersonas runā, ka līgas reglaments attiecībā uz jaunajiem spēlētājiem ir atkal pamainīts, bet pagaidām oficiāli izsludināti un KHL publiski pieejamos dokumentos veikti labojumi nav pieejami. Neoficiālos paziņojumos izskan versijas, ka U-21 (dz.1992.) vai U-20 (dz. 1993.) vecuma hokejistus būs pa vienam jāliekot sastāvā obligāti, un, iespējams, vēl divus pēc brīvas izvēles. Cita versija liecina, ka atkal vecuma limits tiks pacelts, un attiecīgi U-22 (dz. 1991.) vecuma hokejisti būs obligātie vai papildu iespēlējamie. Lai vai kā, kamēr labojumi nav oficiāli publiskoti, tie pagaidām ir pus-oficiāli minējumi. Turklāt, arī oficiālās normas attiecībā uz jaunajiem spēlētājiem KHL reglamentā ir mainītas arī sezonu laikā.

Rīgas Dinamo sastāvs Ņižņijnovgorodas turnīram (ofic. nosaukts 2012-08-13) un spēlētāju statistika starpsezonā:

spēlētājsdz.sp.punktikomentāri
UZBRUCĒJI
Ģirts Ankipāns1975.10+0
Māris Bičevskis1991.00+0
Elvijs Biezais1991.10+1
Roberts Bukarts1990.21+0
Andris Džeriņš1988.10+1
Alexandre Giroux1981.11+0
Miks Indrašis1990.10+0
Raitis Ivanāns1979.10+0
Jamie Johnson1982.10+0
Mārtiņš Karsums1986.10+0
Miks Lipsbergs1991.20+0
Niclas Lucenius1989.10+0
Gints Meija1987.20+0
Aleksandrs Ņiživijs1976.10+0
Rob Schremp1986.10+1
Gunārs Skvorcovs1990.20+1noslēdzis 2 sezonu līgumu ar Dinamo
Juris Upītis1991.20+0
AIZSARGI
Mathieu Carle1987.10+0
Oskars Cibuļskis1988.20+0
Guntis Galviņš1986.10+0kapteinis 1. sp.
Rodrigo Laviņš1974.10+0
Mārtiņš Porejs1991.10+0
Jēkabs Rēdlihs1982.10+0
Krišjānis Rēdlihs1981.10+0
Arvīds Reķis1979.10+0kapteinis 2. sp.
Kristaps Sotnieks1987.20+0
VĀRTSARGIdz.sp.GAA
Māris Jučers1987.20.75
Mikael Tellqvist1979.13.00

Dinamo 2012. g. starpsezonas pārbaudes spēlēs bija arī:

ampl.spēlētājsdz.sp.punktikomentārs
AMārtiņš Jakovļevs1991.10+0trenējas ar HK Rīga
UVitālijs Pavlovs198911+0noslēdzis 2 sezonu līgumu ar Dinamo
UEdijs Rinke-Leitāns1991.10+1pārtraukts try-out līgums ar Dinamo

Lasāmvielai:

- Torpedo mājalapa (paredzētas arī Ņižņijnovgorodas turnīra translācijas):
Торпедо-ТВ (онлайн вещание) » ХК Торпедо...
- Rīgas Dinamo sastāvs Ņižņijnovgorodas turnīram:
DINAMO RĪGA dosies uz turnīru Ņižņijnovgorodā -...
- Dinamo noslēdz 2 sezonu līgumu ar Gunāru Skvorcovu un Vitāliju Pavlovu, kā arī pārtrauc saistības ar Ediju Rinki-Leitānu:
DINAMO paraksta līgumus ar Skvorcovu un Pavlovu...
- Dinamo atklātais treniņš Valmierā (2012-08-02):
DINAMO atklātais treniņš Valmierā - dinamoriga.lv
- Līdzšinējais KHL sporta reglaments (acīmredzot vēl nelabotā versija):
khl.ru
- MHL 2012./2013. g. sezonas reglaments:
mhl.khl.ru

Bet varbūt tomēr būs izteikta zvaigzne Dinamo sastāvā? Kurš?

  • 72

  • 5

  • 8

  • 40

  • 6

  • 25

  • 10

  • 10

  • 18

  • 1

  • 22


  +4 [+] [-]

, 2012-08-13 23:57, pirms 12 gadiem
Bez zvaigznēm un ar pagalam īsu, zaļu soliņu, tāda ir realitāte

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 00:37, pirms 12 gadiem
..bet ar Novāku?

  +3 [+] [-]

, 2012-08-14 00:41, pirms 12 gadiem
Sav3jaizz rakstīja: ..bet ar Novāku?
Vismaz pagaidām oficiālu ziņu nav, un skaitoties līgums ar Maskavas Dinamo.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-14 01:04, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Vismaz pagaidām oficiālu ziņu nav, un skaitoties līgums ar Maskavas Dinamo.
laikam kaut ko esu palaidis garām,Novāks varētu atgriesties?!!?Kurš tad varētu būt septītais liekais aizsargs,ja pieņemam,ka Laviņš ir nr8 un Porejs nr9,neticu ka Rautakalio sāks rotāciju kā Rūķis savā pēdējā gadā

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 01:08, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: laikam kaut ko esu palaidis garām,Novāks varētu atgriesties?!!?Kurš tad varētu būt septītais liekais aizsargs,ja pieņemam,ka Laviņš ir nr8 un Porejs nr9,neticu ka Rautakalio sāks rotāciju kā Rūķis savā pēdējā gadā
Ieskaties Armanda Pučes jautājumu/atbilžu sadaļā. Tur apzināti vai neapzināti šāda bauma tiek uzturēta. Turpat bija runas par Dinamo vēlmi lauzt līgumu ar Laviņu.
Sk: Jautā: Armandam Pučem

     [+] [-]

, 2012-08-14 01:09, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Vismaz pagaidām oficiālu ziņu nav, un skaitoties līgums ar Maskavas Dinamo.
Es tik tā. Dēļ Pučes izteikumiem. likās neslikta virsraksta alternatīva!

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 08:37, pirms 12 gadiem
Sezonas viduu atgrieziisies Melins, kursh kljuus par Gagarina kausa MVP (15 vaarti un 10 piespeeles Gagarina kausaa vien).

     [+] [-]

, 2012-08-14 08:57, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Ieskaties Armanda Pučes jautājumu/atbilžu sadaļā. Tur apzināti vai neapzināti šāda bauma tiek uzturēta. Turpat bija runas par Dinamo vēlmi lauzt līgumu ar Laviņu.
Sk: http://www.sportaavize.lv/05112009-armandam_pucem?page=856#comments
Armands jau nevienā brīdī neraksta, ka Filips ir Rīgā, lai spēlētu hokeju.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 09:00, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Armands jau nevienā brīdī neraksta, ka Filips ir Rīgā, lai spēlētu hokeju.
Tieši tā; šķiet, arī nenoliedz. Tieši tā - apzināti vai neapzināti - tiek uzturēta bauma.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-14 10:37, pirms 12 gadiem
Man gan jautājums - kurš gan gaida Liepājā tos 91 gada spēlētājus? Ja tur atsūtītu Upīti, Bičevski, Jakovļevu vai Poreju, tad jau paņemtu pretī, bet vai LM vaig tādus Biezos, Lipsbergus vai Dīķus? Māc šaubas vai viņiem atrastos vieta kaut LM 4 maiņā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 10:54, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Man gan jautājums - kurš gan gaida Liepājā tos 91 gada spēlētājus? Ja tur atsūtītu Upīti, Bičevski, Jakovļevu vai Poreju, tad jau paņemtu pretī, bet vai LM vaig tādus Biezos, Lipsbergus vai Dīķus? Māc šaubas vai viņiem atrastos vieta kaut LM 4 maiņā.
Teorētiski fārma līgums paredz, ka tiek ņemts NN skaits spēletāju neizvēloties. Bet pieredze rāda, ka uz LM mēdz sūtīt galvenokārt jaudīgākos jaunos - pieredzes gūšanai (piemēram, pērnsezon Upītis. Indrašis).

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:02, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Teorētiski fārma līgums paredz, ka tiek ņemts NN skaits spēletāju neizvēloties. Bet pieredze rāda, ka uz LM mēdz sūtīt galvenokārt jaudīgākos jaunos - pieredzes gūšanai (piemēram, pērnsezon Upītis. Indrašis).
Tā jau būtu loģiski, ja uz BAČ sūtītu tos, kam RD un KHL līmenis tuvāk, bet zinot RD vēlmi ar HKR izcīnīt maksimāli lielākus panākumus, nebūtu brīnums ja labākos 91 gada spēlētājus atstātu HKR lai cīnās pret krievu bērniem un varonīgi izcīna komandai uzvaras, bet tos kurus nevar pieteikt MHL, tos nosūtītu uz LM.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 11:07, pirms 12 gadiem
p.s. Petrovich, no tevis gadījumā nebūs kāds rakstiņš par Bauer selects turnīru?
Personīgi noskatījos gandrīz visas 96 gada white izlases spēles un mani tiešām patīkami pārsteidza vairāku šīs izlases līderu līmenis. būtu interesanti zināt, ko RD plāno darīt ar tādiem spēlētājiem kā Ābols un Zembergs kuri ir viņu sistēmā, liks kopā ar citiem 96 gada spēlētājiem spēlēt Pēterburgā un LAČā, laigan abi noteikti varētu spēlēt un nebūtu pēdējie pat HKR?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 11:27, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: p.s. Petrovich, no tevis gadījumā nebūs kāds rakstiņš par Bauer selects turnīru?
Personīgi noskatījos gandrīz visas 96 gada white izlases spēles un mani tiešām patīkami pārsteidza vairāku šīs izlases līderu līmenis. būtu interesanti zināt, ko RD plāno darīt ar tādiem spēlētājiem kā Ābols un Zembergs kuri ir viņu sistēmā, liks kopā ar citiem 96 gada spēlētājiem spēlēt Pēterburgā un LAČā, laigan abi noteikti varētu spēlēt un nebūtu pēdējie pat HKR?
16-gadīgos pie 19-20 gadīgiem "onkuļiem"? Ja nu vienīgais viņi ne massā, ne augumā neatpaliek, bet šaubos ka tās tā ir, jo savādāk čaļus tur nomīcīs (tieši fiziskā ziņā) kā mazos ežus... MHL tas hokejs arī ir gana fizisks ar nevājām spēka spēlēm un krieviem parasti tur nekādi "rūķi" un "punduri" nespēlē.... varbūt labāk tomēr vēl vismaz gadu būtu jāpaspēlē Pīteras atklātajā čempī starp vienaudziem?

     [+] [-]

, 2012-08-14 11:46, pirms 12 gadiem
als rakstīja: 16-gadīgos pie 19-20 gadīgiem "onkuļiem"? Ja nu vienīgais viņi ne massā, ne augumā neatpaliek, bet šaubos ka tās tā ir, jo savādāk čaļus tur nomīcīs (tieši fiziskā ziņā) kā mazos ežus... MHL tas hokejs arī ir gana fizisks ar nevājām spēka spēlēm un krieviem parasti tur nekādi "rūķi" un "punduri" nespēlē.... varbūt labāk tomēr vēl vismaz gadu būtu jāpaspēlē Pīteras atklātajā čempī starp vienaudziem?
CHL kur līmenis ir augstāks un spēka spēle ir daudz izteiktāka katrā komandā ir pa vismaz 3-4 16-17 gadniekiem Citur pasaulē, kur saprot, ka jaunjiem un talantīgajiem ir jādod iespēja ar skatu uz nākotni tā ir normāla prakse, ka junioru komandā iespēlē jau agrā jaunībā/
Un ko tad teikt par Bukartu, viņš jau nu noteikti nav tas spēka uzbrucējs ar milža parametriem? Turklāt viņš ir tikai mēnesi vecāks par Arta Ābola dēlu Rodrigo Ābolu, kurš piedevām ir ap 1,90m augumā (tā vismaz bija minēts pieteikumā). Un Ābols jr. tik tiešām atstāja ļoti labu iespaidu, 4 spēlēs 8 gūti vārti un turnīra MVP balva. Arī pavasarī Kanādā viņš ļoti prestižā turnīra ieguva MVP balvu.
Vai viņš ir 2 galvas tiesas sliktāks par savu vienaudzi Bukartu, ka viņam jāspēlē Pēterburgas čempionātā? Nedomāju viss.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-14 12:18, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: CHL kur līmenis ir augstāks un spēka spēle ir daudz izteiktāka katrā komandā ir pa vismaz 3-4 16-17 gadniekiem
Nesalīdzini Kanādas hokeja skolu ar mūsējo! Tur jau no mazotnes sīkie ar spēka spēli ir uz "tu" (vismaz no padsmit gadiem noteikti) kamēr mūsējie līdz tiem 16 -17 gadiem vairāk ar "daiļslidošanu" nodarbojās un par tādu spēka spēli labākajā gadijumā ir tikai dzirdējuši! Ne pa velti liela daļa speciālistu (kaut vai tas pats Peka, Nolans), kas pavēro LV jaunos brīnās kapēc viņiem ir tik hrenova ar spēka spēli.... tapēc, ka to neviens te viņiem nemāca!!!! Un kad nāk priekšā kādi nopietnāki pretinieki vai nopietnāki turnīri, tad mūsējos parasti tur izdauza gar bortiem kā mazos ežus.... ne pa velti Peka RD un arī Nolans tagad izlasē strādā(-ja) pie čaļu spēka spēles, jo ar to pat mūsu veču izlasei ir zināmas problēmas, jo arī viņi (liela daļa) nekad TĀ nav spēlējuši, par jaunajiem čaļiem nemaz nerunājot....

     [+] [-]

, 2012-08-14 12:31, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Nesalīdzini Kanādas hokeja skolu ar mūsējo! Tur jau no mazotnes sīkie ar spēka spēli ir uz "tu" (vismaz no padsmit gadiem noteikti) kamēr mūsējie līdz tiem 16 -17 gadiem vairāk ar "daiļslidošanu" nodarbojās un par tādu spēka spēli labākajā gadijumā ir tikai dzirdējuši! Ne pa velti liela daļa speciālistu (kaut vai tas pats Peka, Nolans), kas pavēro LV jaunos brīnās kapēc viņiem ir tik hrenova ar spēka spēli.... tapēc, ka to neviens te viņiem nemāca!!!! Un kad nāk priekšā kādi nopietnāki pretinieki vai nopietnāki turnīri, tad mūsējos parasti tur izdauza gar bortiem kā mazos ežus.... ne pa velti Peka RD un arī Nolans tagad izlasē strādā(-ja) pie čaļu spēka spēles, jo ar to pat mūsu veču izlasei ir zināmas problēmas, jo nekad TĀ nav spēlējuši, par jaunajiem čaļiem nemaz nerunājot....
Tad tavs risinājums ir turpināt viņus izzolēt no hokeja kur piekopj spēka spēli?
Tu domā, ka visi tie letiņi, kas aizbrauc uz ZA līgām nerēķinās ar to, ka viņus tur dauzis un sitīs? Tāds Egle, kurs ir ap 1,79m auguma aizbrauc uz ZA un spēlē vienā līga ar 5 gadus vecākiem spēlētājiem un ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. To domā, ka viņu tur neviens nesit un nedauza? Kas bija kristians Pelšs pirms aizbrauca uz WHL? Maza auguma uzbrucējs, kurš bija pieradis spēlēt vienā maiņā ar virtuozo Kerču. Nākamajā sezonā RDJ Beresņevs nevarēja piedabūt viņu līst uz vārtu priekšu. To vien darīja kā riņķoja ar ripu pa laukumu kā vilciņš. Šobrīd viņš vairs neizceļas ne ar tehniku ne snaipera dotībām. Drīzāk jau ar to, ka mīca visus gar bortiem kā mazos.
Puikām ir jāsaskaras ar šo skaudro realitāti pēc iespējas agrākā vecumā, kamēr vēl viņi tikai mācās spēlēt hokeju. Citādi izaugs mums tādi jaunie Dārziņi ar augumu 1,90m, bet no spēka spēles mūk pa gabalu. ik īpaši tas jādara ja ir talantīgs uzbrucējs ar staltu augumu.
un paskaties uz Krasnaja Armija, tur pa sezonu cik 16 gadnieki iziet cauri? I mazi i lieli. MHL tomēr ir un paliek krievu hokejs, kur spēka spēle nav tik izteikta lai to nespētu apgūt. turklāt skatoties Bauer turnīru nevienu brīdi nešķita, ka mūsējiem būtu problēmas šajā spēles komponentā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 12:44, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tad tavs risinājums ir turpināt viņus izzolēt no hokeja kur piekopj spēka spēli?
Galīgi nē, bet ne jau te tagad 16 gadīgiem puikām būtu jālien pa taisno no bērnu hokeja MHL "gaļasmašīnā".... vispirms viņam būtu jāizdauzās pa to pašu Pīteras čempi ar saviem vienaudžiem, jānobriest un tad var līst uz MHL, CHL vai vēl nezin kur! Ok, ja čalis ir 1,90 m un teiksim virs 80-85 kg tad varbūt arī var čali pamēgināt.... par krievu hokeju runājot.... arī tas ir krietni mainijies un tagad arī krievi spēlē krietni fiziskaku hokeju nekā agrāk (ir savdabīgs mikss starp agrāko padomju kombinacionālo hokeju un Kanādas spēka hoķi), jo arī hokejā nekas nestāv uz vietas un ir jāpielāgojās jaunai situācijai!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 13:10, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Galīgi nē, bet ne jau te tagad 16 gadīgiem puikām būtu jālien pa taisno no bērnu hokeja MHL "gaļasmašīnā".... vispirms viņam būtu jāizdauzās pa to pašu Pīteras čempi ar saviem vienaudžiem, jānobriest un tad var līst uz MHL, CHL vai vēl nezin kur! Ok, ja čalis ir 1,90 m un teiksim virs 80-85 kg tad varbūt arī var čali pamēgināt.... par krievu hokeju runājot.... arī tas ir krietni mainijies un tagad arī krievi spēlē krietni fiziskaku hokeju nekā agrāk (ir savdabīgs mikss starp agrāko padomju kombinacionālo hokeju un Kanādas spēka hoķi), jo arī hokejā nekas nestāv uz vietas un ir jāpielāgojās jaunai situācijai!
pēterburgā viņi pret saviem vienaudžiem spēlēja arī pērn
Bet lūk tā arī ir RD lielākā problēma. Kāpēc RD sistēma no Latvijas top prospektiem ir tikai Rihards Bukarts? Kāpēc nav neviena no labākajiem 92,93 un 94 gada spēlētājiem? Kāpēc tādi spēlētāji labāk izvēlas aizbraukt uz CHL vai pat ZA zemākajām līgām, uz Šveici, zviedru Eliteseries un Alsevenskan klubu jaunatnes sistēmam vai spēlēt pie večiem BAČ vai Somijas 3 līgā nevis stājas saistībās ar RD? 16 gadi ir ļoti svarīgs vecums, tas ir tas brīdis, kad tu vairs neesi bērnu hokejā un tev ir jāsāk sevi atrādīt skautiem (ja uzskati, ka spēj iekļūt NHL draftā). Spēlējot Pēterburgas čempionātā vai LAČ tu nevienam skautam acīs neieleksi.
RD skatās uz to visu tikai caur savu prizmu, mums tur ir bariņš ar spēlētājiem, talantīgāki un mazāk talantīgi. Mēs ar viņiem rīkosimies kā mums patiks. Liksim spēlēt tur kur gribēsim. Ja puikam ir talants tad vajadzētu būt nedaudz pretīmnākošākiem, rēķināties ar to, ka varbūt viņš pēc pāris gadiem jau būs KHL līmeņa spēlētājs. Viņam ir jādod iespēja. un ja nedos, tad viņš vienkārši sakravās mantas un aizbrauks. protams, lielais vairums ir tādu kurus nekur citur neviens negaida, viņu vienīgā cerība ir HKR, bet ir arī tādi kuri nevēlas sabeigt savu karjeru 17 gados spēlējot pēterburgas čempionātā ja viņa mērķis ir pēc gada ieraudzīt savu vārdu NHL drafta sarakstā.
Var jau būt, ka tāds politkorektisms ir cēla rīcība, ka vienādas iespējas tiek dotas gan Jānim gan Pēterim un viņi pie teikšanas tiks tad, kad pienāks viņu kārta nomainīt Uldi un juri, bet jārēķinās, ka varbūt Jāni neviens citur pasaulē negaida, bet Pēteris var pacelt cepuri un jebkurā brīdī aizbraukt uz vietu kur viņu gaida un kur viņu apčubinās

  +1 [+] [-]

, 2012-08-14 13:59, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tā jau būtu loģiski, ja uz BAČ sūtītu tos, kam RD un KHL līmenis tuvāk, bet zinot RD vēlmi ar HKR izcīnīt maksimāli lielākus panākumus, nebūtu brīnums ja labākos 91 gada spēlētājus atstātu HKR lai cīnās pret krievu bērniem un varonīgi izcīna komandai uzvaras, bet tos kurus nevar pieteikt MHL, tos nosūtītu uz LM.
Pirmajā HK Rīga sezonā (2010./2011.) no šīs jaunatnes komandas netika dots pilnveidoties uz LM. Protams, neskaitot tos liepājniekus, kas bija iemēģināti HK Rīga, bet drīz atgriezās Liepājā (piem., Tūbelis, Demiters). Attiecīgi HK Rīga rezultāts bija diezgan svarīgs.

Bet otrajā sezonā (2011./2012.) jau bija cerīgāk - Indrašis un Upītis faktiski pussezonu pacīnījās LM, neskatoties uz HK Rīga diezgan bēdīgo sezonas sākumu. Un jau pēc tam viņi "nāca glābt" - palīdzēt HK Rīga tikt izslēgšanas spēlēs. Sezonas vidū uz LM tika deleģēti arī Ševčenko, Vilkoits, Auziņš. Tas gan notika laikā, kad MHL bija pārtraukums.

     [+] [-]

, 2012-08-14 14:00, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: p.s. Petrovich, no tevis gadījumā nebūs kāds rakstiņš par Bauer selects turnīru?
Personīgi noskatījos gandrīz visas 96 gada white izlases spēles un mani tiešām patīkami pārsteidza vairāku šīs izlases līderu līmenis. būtu interesanti zināt, ko RD plāno darīt ar tādiem spēlētājiem kā Ābols un Zembergs kuri ir viņu sistēmā, liks kopā ar citiem 96 gada spēlētājiem spēlēt Pēterburgā un LAČā, laigan abi noteikti varētu spēlēt un nebūtu pēdējie pat HKR?
Turnīram kaut kā sanāca pavirši pasekot - tikai statistika, raksti, video izrāvumi, bet klātienē nebiju.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 18:17, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tieši tā; šķiet, arī nenoliedz. Tieši tā - apzināti vai neapzināti - tiek uzturēta bauma.
lai tautu nomierinātu - tieši šobrīd Novāks Maskavas Dinamo sastāvā spēlē pret Torpedo.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-15 12:48, pirms 12 gadiem
LAIKS rakstīja: Bez zvaigznēm un ar pagalam īsu, zaļu soliņu, tāda ir realitāte
Pilnīgi piekrītu-paskatieties uzbrucēju sastāvu-tas,ka abi mūsu veterāni Ņiživijs un Ankipāns nenovilks visu sezonu ir pilnīgi skaidrs,ja vēl kādam citam gadās trauma-tad ar ko Dinamo taisās spēlēt-ar jaunajiem???Es vēl saprotu,piemēram Skvorcovs,Pavlovs ir vismaz kādu rūdījumu guvuši BAČ,bet citi jaunie?Nemaz nerunājot par Upīša augumu,kuru ielīmēs bortā pie pirmās iespējas.It kā beidzot būtu jāspēlē Bukartam-Džeriņam- Meijam stabili pa trešo maiņu,bet lai man piedod Indraša fani-nu nav viņš pagaidām pirmo 2 maiņu spēlētājs-var jau celt viņu debesīs pēc pasaules čempionāta,bet teiksim pirmā ripa Krievijai,kuru redzēju klātienē, bija vienkāršs uzmetiens uz vārtiem un nosegtais vārtsargs nepamanīja taurenīti-tad visi uzreiz sauca-mūsu jaunā zvaigzne-esiet reālisti -vēl tāls ceļš ejams un pāris iemestās haļavas pasaules čempī vēl neko nenozīmē-to jau varēja arī redzēt čempionāta turpinājumā- vairākuma izspēlēs,kad visai maiņai nekas vairs neizdevās un visi brauca virsū Miķelim nez kāpēc nepaskatoties,ko un,kā darīja uz laukuma Indrašis.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-15 16:54, pirms 12 gadiem
Es jau sen saku,ka ar aizsardzību būs švaki.No Latvijas izlases labākā aizsarga spēlē pret Zviedriju!!! Jāņa Andersona nez kāpēc atteicās,bet sastāvā bez pārbaudes laika iekļāva nekur liekamu Karlu. .Dod,Dies,katram tādu psiholoģisko un fizisko izturību kā Andersonam...2 sezonas deldēt soliņu(es nerunāju par trenniņiem) un būt vēl tik stabilā formā!