Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Vietas iz(aiz-)pildītājs

Vietas iz(aiz-)pildītājs
Ja vērtējam menedžera komplektu bez hokeja zināšanām, tad Kalvītis ir labāks par Sējēju. Tiesa, kurš būs pie "Dinamo" galda hokeja cilvēks?

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Rīgas „Dinamo” vadība palikusi bez ģenerālmenedžera, kas nozīmē – šobrīd kluba lēmējvara palikusi bez hokeja cilvēka. Protams, ja vien administrators Savickis nepaziņos, ka viņš šo spēli ir izgudrojis, kas patiesībā arī neizbrīnītu.

Normunda Sējēja aizņemtā vieta ir brīva, lai gan „Dinamo” padome zibenīgi centās to aizšpaktelēt. Paziņojums, ka pagaidām menedžera pienākumus pildīs ekspremjers un politiķis Aigars Kalvītis, norāda, ka klubā patiesībā domā un strādā kā krievu laikos. Nu, pasakiet – kāda šobrīd ir starpība, ja publika uzzina, ka galvenā menedžera vietas izpildītājs ir cilvēks X? Sējējs ir prom – meklējam viņa vietā jaunu un cienīgu šim amatam. „Uz laiku” vai „vietas izpildītāju” pasaciņa tikai parāda, ka „Dinamo” resnais gals patiešām bija mazliet apjukuši, uzzinot par Sējēja lēmumu aiziet. Ja vien klubam ir mārketinga stratēģija, tad šajā reizē vienkārši bija jāpaklusē un ātri jāsāk meklēt jaunais menedžeris, bet nosaukt jau tajā pašā minūtē v.i. (vietas izpildītāju), turklāt neizprotot, kādu rezonansi publikā radīs Kalvīša pieminēšana – nav šaubu, ka tajā dienā gaišais saprāts pa Skanstes ielu nebraukāja. Tiesa, arī tā var strādāt ar saviem līdzjutējiem, liekot lielai daļai no viņiem no dusmām paģībt, bet pēc tam piedāvāt figūru, kas kā tirgū saka – sliktāka jau „par to cūku” nebūs... Skaidrs, ka šajā laikā kādam ir jāpieņem lēmumi, vai vismaz jāturpina sarunas ar spēlētājiem un aģentiem par jaunajiem līgumiem. Vai tas Kalvītis, Priede vai kordiriģents Teterovskis – kāda starpība? Galvenais, lai darbs neapsīkst. Vai tas pats Kalvītis to nevarēja darīt bez publiskās spoguļošanās? Varēja. Arguments – kā tas izskatītos, ja komanda paliek bez menedžera? – nav nopietns, jo tas, starp citu, izskatās gana normāli. Tā mēdz notikt. Savukārt cilvēks Kalvīša kostīmā šobrīd būtu publiskais putnubiedēklis jebkuros apstākļos, ko kādam taču pie padomes galda vajadzēja saprast un pateikt. No otras puses – lai tauta pačurkst, uzlabo savu asinsriti, paklačojas. Interesi par „Dinamo” tas nemazina – teiks kluba mārketinga departamenta vadītājs.

Starp citu, gānīt Kalvīti par neprašu vai neko nesaprotošu, nav prātīgi. Ja cilvēks ir vadījis kādas valsts Ministru kabinetu, viņš patiesībā jau ir bijis nopietns menedžeris. Tāpat, kā politiķis un publiska persona, viņš komunikācijā ar padotajiem vai potenciālajiem darba ņēmējiem, ir tālu priekšā tam pašam Sējējam – nemaz nerunājot par diplomātiju vai kompromisu mākslu bez kuras ekspremjers vienkārši nevar iztikt. Uz brīdi aizmirstam hokeju, bet akcentējam vadītāja īpašības. Ja salīdzinām Kalvīša menedžera komplektu ar Sējēja iemaņām, tad pēdējais jaunajam ģenerālmenedžera v.i. labākajā gadījumā var uzvārīt tikai kafiju bez cukura. Ja atgriežamies pie hokeja izpratnes, tad, protams, ar savu dēlu audzināšanu vien – tā Kalvītim ir par īsu. Tiesa, šajos gados pie padomes galda viņš noteikti ir guvis gana daudz, lai sāktu atšķirt džinsu audumu no tamborējuma, tomēr – ir dažas lietas, kas prasa tieši hokeja galvu un domāšanu. Tajā pašā laikā, no visiem, kas tur apkārt Savickim vingro, tieši Aigars Kalvītis līdz šim ir praties daudzmaz saturēt savu dabisko vajadzību tukši muldēt vai tēlot. Arī tas parāda, ka viņš tomēr zina savu vietu un rīt neies uz ledus mācīt hokejistiem metienus no neērtās. Tostarp, neredzamas ir palikušas tās aktivitātes, kas par Kalvīti neko labu nerunā – nu, piemēram, lūgums menedžerim Sējējam tomēr apskatīt kāda sava paziņas puiku „Dinamo” treniņu kontekstā. Nevis HK”Rīga” vai HK”Juniors” ietvarā, kas censonim piestāvētu labāk – bet uzreiz „Dinamo”... Nav svarīgi kā puiku sauca, skumji, ka Aigars pats nesaprata šāda lūguma idiotismu. Tiesa, arī tādiem brīžiem ir jāiet cauri, lai saprastu, ka spogulis nemelo.

Nu, labi – ļausim Kalvītim pastrādāt kā menedžera vietas izpildītājam, kas patiesībā jau notiek. Aģenti zvana, runā, iztaujā, prasa... Ja var ticēt Savicka teikumiem, Sējējs ir atstājis labas iestrādnes. Tiesa, neviens cits bez Galviņa nav parakstījis jaunu līgumu, kas tomēr nav daudz. Tajā pašā laikā ir palikušas stingras vienošanās ar Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu un Meiju, kas prasa tikai papīru un pildspalvu pēdējo formalitāšu sakārtošanai. Tāpat esot noskatīti trīs Ziemeļamerikas uzbrucēji, kuri – kā apgalvo Peka Rautakalio – ja piekritīs, būs „oi, oi, oi kāds spēks”. Tādā nozīmē – būs labi spēlētāji. Bet – ja piekritīs... Redz, atšķirībā no Sējēja, Kalvītis ir par vienu pakāpi nopietnāks kluba maka satura pārzinātājs, kas kritiskos brīžos vai mirkļos, kad zivs draud norauties, var izrādīties vērtīgi. Starp citu, Aigaram jau šajā dienās būs pašam jāpieņem vēl kāds lēmums, kas noteiks kluba nākamās sezonas vaibstus – ko darīt ar Krisu Holtu? Pēc vecuma vārtsargs ir ierobežots brīvais aģents, kas nozīmē – ja vien komanda izsaka spēlētājam tā saukto kvalifikācijas piedāvājumu, viņi saglabā tiesības uz šo hokejistu KHL apritē. Ja šāds piedāvājums neseko – Holts ir tiesīgs brīvi sevi piedāvāt jebkuram. To Rīga it kā nevēlas. Tā kā leijerkastnieks Savickis nepilna mēneša laikā jau ir Holta sakarā bijis ielas abos grāvjos – vārtsargs labs, vārtsargs slikts – atliek vien padomāt, ka pagaidām „Dinamo” nezina, ko darīt. Bet – kvalifikācijas piedāvājumi ir jāizsaka līdz 30. aprīlim.

Tagad atgriežamies pie kluba ģenerālā menedžera institūcijas. Dzirdējāt, Sandis Ozoliņš esot viens no kandidātiem... Labi, ka viņš pats to arī tagad zina. Klausīties Savicki pilnmēness iespaidā ir gandrīz tas pats, kas noticēt, ka pusnaktī daži zirgi kūtī sarunājoties. Pavaicāju pašam Sandim, ko viņš domā? „Neko nedomāju. Tas nav aktuāli...” Ja varētu šai replikai klāt pielikt bildi ar Ozoliņa plato smaidu, jums nerastos nekādas šaubas, cik tālu viņš ir no Savicka frekvences... Interesanti būs pavērot kluba vadības reakciju šajās dienās vēl kāda menedžera amata kandidāta sakarā. Ja nosauktu vārdu, jūs pakristu – tomēr, runājuši ar viņa pārstāvi „Dinamo” cilvēki ir... Ja vien Kalvītis ir saprātīgs, viņš vismaz publiski nesāks tēlot tagad „Red Bulls” reklāmas vārnu, kas pacēlusies spārnos. Par Savicki nevar garantēt neviens... Pretendents sensacionāls, bet – nereāls. Kādā nozīmē? Ja pateikšu – jums pat nevajadzēs zvanīt draugam, lai saprastu, par ko runa. Pašiem „Dinamo” cilvēkiem arī to vajadzētu saprast, kas liecinātu, ka saprāts un acu gaišums viņus nav pametis. Tostarp, šo rindu autors piezvanīja Pēterim Skudram uz Čerepovecu, lai uzzinātu viņa domas par šobrīd iekārojamāko Rīgas vakanci. No visiem brīvajiem, tieši Skudra būtu labs pretendents un savulaik viņš patiešām to vēlējās. „Zini, visādi mēdz dzīvē notikt, bet šobrīd saku – nē. Man ir dažas labas iestrādnes, labi piedāvājumi, kuras šajās dienās izskatu. Jūtu, ka mans īstais aicinājums ir darbs uz soliņa – proti, vēlos strādāt kādā no komandām par trenera palīgu. Man tas ļoti patīk, turklāt, redzu, ka arī sanāk... Menedžera vieta Rīgā? Padome tāpat balso par katru spēlētāju, ko viņi vēlas nolīgt. Šajā ziņā „Dinamo” menedžera darbs ir kā pastniekam – sameklēt un nolikt uz galda izvērtēšanai. Pie padomes galda tagad noteikti pietrūkst hokeja cilvēka. Sējējs tāds tur bija vienīgais, ja viņš ir prom – kas viņa hokeja kompetenci aizstās? Labi vēl, ka treneris ir spēcīgs, saprot šo spēli, bet – viņš nav valdē un padomē, kas pieņem lēmumus. Lielu traģēdiju neredzu, bet vienu hokeja cilvēku viņiem blakus pie galda vajag...” Tiktāl Skudra.

Hokeja cilvēks? Labi skan. Par tiem, kas nevēlas – tā kā esam tikuši skaidrībā. Par tiem, kas varētu un arī gribētu? Tikai viens necils padoms, lai ir par ko domāt. Kā būtu ar Ģirtu Ankipānu? Jā, jā – to pašu, kas tagad spēlēs Latvijas izlasē, bet, kas, visticamāk – nespēlēs „Dinamo”. Treneris Rautakalio nav slēpis, ka ar Ģirta pakalpojumiem uz ledus nerēķinās. Pats hokejists to zina... Pēc vecuma ir skaidrs, ka uzbrucējam būs grūti kaut kur citur atrast aktīvā spēlētāja karjeras turpinājumu – vazāties pa utubungu līgām, tas nav nopietni. Pieslēgties komandas menedžmentam? Kāpēc, nē? Pirmkārt, mēs izmantotu klubam lojālu cilvēku, otrkārt, Ģirtam ir galva, treškārt, kāpēc „Dinamo” nevarētu saviem bijušajiem spēlētājiem dot šādu iespēju? Ja reiz svešiniekam Hosam esam gatavi izklāties „grūtā brīdī”, palīdzam arī savējiem. Ģirts ir hokeja cilvēks, saprot šo spēli ne sliktāk par Sējēju. Varbūt nav tik apķērīgs aizkulišu sarunās un intrigās, bet – tā ir apgūstama viela... Nevajag domāt, ka Normunds te atnāca kā menedžmenta lauva un noslīpēts dimants. Beigu galā, nav jau tagad jāizdomā kā aizstāt Sējēju. Kā pareizi minēja Skudra, pie „Dinamo” galda ir vajadzīgs hokeja cilvēks. Ne liels, ne mazs, ne tievs, ne garš, bet – hokeja cilvēks. Mums tādi ir – tikai jāapskatās apkārt un – jārīkojas.
Protams, ja vien Aigars jau nav noticējis, ka šī ir viņa zvaigžņu stunda...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 09:33, pirms 12 gadiem
Notikumu gaita paraadiis kas iisti ir Dinamo - nopietns klubs vai cirks, kas aizbraucis, bet kura klauni palikushi...
, 2012-04-13 09:37, pirms 12 gadiem
Var jau būt ,ka es kļūdos, bet raksta pēdējais teikums vedina domas uz to,ka Kalvītis varētu būt noticējis,ka šī varētu būt viņa zvaigžņu stunda,jo palielam viņš būs arī tikai pastnieks, bet ar lielāku teikšanu nekā Sējējs. Bet vienalga nāk smiekli par GM izvēli.))))))
, 2012-04-13 09:44, pirms 12 gadiem
Nedomāju, ka mūsdienu "zvaigznes" ir Savicka vīzijā...
Tur būs jāskatās mazliet tālākā pagātnē...
, 2012-04-13 09:46, pirms 12 gadiem
pff GM aizvietotajs pa lielam ir zinams Savicka muzsenais draugs un izdabatajs
, 2012-04-13 10:11, pirms 12 gadiem
Nu, ja Kalvītis paliktu GM amatā, tad jau Dinamo taktika būtu "gāzi grīdā", sapirktu dārgus leģionārus, , Dinamo tiktu konferences finālā, bet pēc sezonas klubs bankrotētu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 10:19, pirms 12 gadiem
Pirmo maiņu izjaukt, Ankipānu nosūtīt pensijā, bet leģionārus izvēlēt Kalvītim ar Savicki... Interesanti, vai nākamsezon Rīga 52 spēlēs kopā spēs iemest kaut 30 vārtus? (Viegli nebūs. Desmit vārtus no 200 metieniem skaitām Galviņa kontā, Cipulis, Meija un Luceniuss pa trijiem iemetīs vēl divus...)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 10:33, pirms 12 gadiem
Tas neiespējamis variants.......varbūt Znaroks vai Vītoliņš...........?
, 2012-04-13 10:36, pirms 12 gadiem
Tas viss būtu komiski, ja nebūtu tik bēdīgi un skumji vērot, kā DINAMO brauc kārtējā grāvī!
, 2012-04-13 10:46, pirms 12 gadiem
"par to cūku" ...brīnos, ka Armandu vispār ielaiž Arēnā
, 2012-04-13 10:49, pirms 12 gadiem
Ir cilvēki, kuriem vienkārši nesanāk, bet Armandam sanāk!, Bravo!

"bet pēc tam piedāvāt figūru, kas kā tirgū saka – sliktāka jau „par to cūku” nebūs...
Ja vien Kalvītis ir saprātīgs, viņš vismaz publiski nesāks tēlot tagad „Red Bulls” reklāmas vārnu, kas pacēlusies spārnos"

, 2012-04-13 10:49, pirms 12 gadiem
"Pretendents sensacionāls, bet – nereāls. Kādā nozīmē? Ja pateikšu – jums pat nevajadzēs zvanīt draugam, lai saprastu, par ko runa"

Irbe? :O

Vienīgais, kas liek šaubīties ir viņa negatīvā izrunāšanās par kluba vadību...
, 2012-04-13 11:03, pirms 12 gadiem
Zoverags rakstīja: "par to cūku" ...brīnos, ka Armandu vispār ielaiž Arēnā
Arēna jau nepieder Savickim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 11:22, pirms 12 gadiem
Ļoti kvalitatīvs raksts, paldies. Tavas pērles Armand ir kā teiktu viens biedrs: "Kolosālas". Piekrītu Skudram. Ja paskatās uz padomi, tad tur tiesām nav neviena hokeja cilvēka.
, 2012-04-13 11:33, pirms 12 gadiem
Runa iet par hokeja cilveeku, gan jau piedaavaaja pasham Puchem, bet variants nereaals, nav vinsh hokeja cilveeks!
, 2012-04-13 11:41, pirms 12 gadiem
HHHM rakstīja: Tas neiespējamis variants.......varbūt Znaroks vai Vītoliņš...........?
Domāju, ka jāmērķē augstāk ja jau kandidatūra ir tik sensacionāla un viņam ir "pārstāvis", tad tas būs kaut kas jaudīgāks par mūsu bāleliņiem varbūt kāds no agrākām pasaules hokeja zvaigznēm, varbūt pat no krievu?
, 2012-04-13 11:49, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Domāju, ka jāmērķē augstāk ja jau kandidatūra ir tik sensacionāla un viņam ir "pārstāvis", tad tas būs kaut kas jaudīgāks par mūsu bāleliņiem varbūt kāds no agrākām pasaules hokeja zvaigznēm, varbūt pat no krievu?
Greckis? Lemjē?

Nedomāju, ka kāds būs īpaši priecīgs par krievu hokeja slavenībām...
, 2012-04-13 12:18, pirms 12 gadiem
Fetisovs ........
, 2012-04-13 12:56, pirms 12 gadiem
Amerikā, pat tādas hokeja pasaulē zināmas personības, kā Mario Lemjē vai Veins Greckis, būdami komandas īpašnieki, vismaz publiski nejaucās ĢM darbā. Ja NHL klubā ĢM ir kungs un ķēniņš, tad izrādās KHL komandā tas ir skauts ar tiesībām parakstīt ar spēlētājiem līgumus pēc saskaņošanas ar priekšniecību.
, 2012-04-13 13:09, pirms 12 gadiem
janovics56 rakstīja: Amerikā, pat tādas hokeja pasaulē zināmas personības, kā Mario Lemjē vai Veins Greckis, būdami komandas īpašnieki, vismaz publiski nejaucās ĢM darbā. Ja NHL klubā ĢM ir kungs un ķēniņš, tad izrādās KHL komandā tas ir skauts ar tiesībām parakstīt ar spēlētājiem līgumus pēc saskaņošanas ar priekšniecību.
Ja runa ir par junioriem, fārmkluba spēlētājiem un citiem otrā ešalona hokejistiem, tad, domājams, tiešām īpašnieki nejaucās GM darbā (normāli īpašnieki). Bet ja runa ir par ilgtermiņa miljonu līgumiem vai līderu piesaistīšanu, tad pat Aizermanam Tampā neļaus pildspalvu pacelt bez īpašnieku akcepta. Normāla parādība - nekas vairāk.
, 2012-04-13 13:26, pirms 12 gadiem
vai tik par GM nebija domāts Paste
, 2012-04-13 15:09, pirms 12 gadiem
Protams, ja vien Aigars jau nav noticējis, ka šī ir viņa zvaigžņu stunda... Šitas bija vislabākais, es gandrīz apčurājos no smiekliem, tikai iedomājoties vien!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-13 16:04, pirms 12 gadiem
...lasot Puči uzreiz divus zaķus var šaut - gūt vērtīgu info, pie tam objektīvu un ...riktīgi parēkt... Varētu apkopot Armanda izteicienus un izdot kko līdzīgu Pilsuma ''īsismismiem'''...
, 2012-04-13 18:00, pirms 12 gadiem
Mēs par daudz ieciklējamies uz jaunā GM uzvārdu. Protams pieredze hokejā + saprašana biznesā ,būtu ideāla kombinācija, tomēr mana saprašana par šo amatu ir sekojoša. GM iet pie Pekas un prasa :Nosauc man 20 uzvārdus kurs tu gribi savā komandā.Spēlētāja alga nedrīkst pārsniegt ciparu X.Tālāk seko zvani aģentiem un sarunas. 18 atkrīt , 2 spēlē RD.Tālāk pēti status,lasi atsauksmes,skaties video,zvani aģentiem.Ar iegūto info atkal ej pie Pekas un prasi :Kuru gribi? Un tā visu mūžu.Kas šeit ir vairāk,bizness vai sports ?Nav jau tā, kā Armands te grib pasniegt : Redz Kalvītis tagad viens pats slepenībā savāks sastāvu un noliks visus fakta priekšā. Bez tam jāņem vērā,ka Pučem ir skrobe uz Savicki (ir aizliegtas videointervijas ar RD).
, 2012-04-14 00:26, pirms 12 gadiem
Pēdējais teikums - nu vienkārši ģeniāls!
, 2012-04-20 09:52, pirms 12 gadiem
Ābols būtu normāls GM, par galveno treneri vinu tapat vel ilgi nelaidis
, 2012-04-23 11:52, pirms 12 gadiem
Varetu ne tikai Ankipans, bet varbut piemeram Sorokins? Domeju, ka dzeks mierigi pavilktu.
, 2012-04-23 20:34, pirms 12 gadiem
Ko viņš pavilktu???? Nu piedodiet !!! Spēlētājs kurš neko karjerā nav sasniedzis , bet tik ļoti gudri runā! Sāk organizēt " mega projektu" Ventspilī un pēkšņi aizskrien uz Kazahstāni paspēlēt 4 mēnešus !!!!!! Ļoti nopietns cilvēks...
miconis rakstīja: Varetu ne tikai Ankipans, bet varbut piemeram Sorokins? Domeju, ka dzeks mierigi pavilktu.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...