Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Babkinai vajag WNBA?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Vai Babkinai vajag WNBA?
Elīna Babkina negrasās upurēt izlasi WNBA labā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šķiet, ka muļķīgs jautājums - kā gan var nevajadzēt?! Vispār jau jāpiekrīt, taču cita lieta - vai tagad jeb jau šovasar vienai no talantīgākajām jaunās paaudzes Latvijas basketbolistēm jābrauc uz WNBA? Atbilde nav viennozīmīga. Interesanti, intriģējoši, arī pagodinoši, bet vai tieši tagad - arī lietderīgi? Neriskēšu viennozīmīgi atbildēt.

Sieviešu WNBA un īstais NBA - tās tomēr ir divas atšķirīgas lietas ne tikai turnīru sarīkošanā laika ziņā, bet arī to prestiža ziņā. WNBA, kas tika izveidota 1996. gadā, bet pirmo čempionātu aizvadīja 1997. gadā, tomēr drīzāk ir salīdzinoši jauns turnīrs starp sezonām, kas ilgst tikai dažus mēnešus - kad īstā klubu basketbola sezona ir beigusies un kad notiek izlašu spēles (ne velti olimpiskajos gados WNBA ir mēnesi gara pauze, lai spēlētājas varētu spēlēt izlasēs olimpiskajās spēlēs). Sieviešu basketbola meka tomēr ir un paliek Eiropa. Ne prātā nenāk apšaubīt WNBA sportisko līmeni, tas ir ļoti augsts un nav laikam tādas Eiropas basketbolistes, kas negribētu izmēģināt spēkus sieviešu NBA spēlēs, taču nav dzirdēts, lai kāda kāda (un ne tikai Eiropas basketbolistes, atskaitot, protams, ASV spēlētājas) šo turnīru uzskata par galveno savā karjerā. Pavisam cita runa ir par amerikānietēm, bet tik un tā WNBA dāmu basketbolā nav tas pats, kas NBA vīriešu basketbolā.

Elīna Babkina kļuva tikai par trešo Latvijas basketbolisti pēc Ievas Kubliņas un Zanes Tamanes, kas tika izvēlēta WNBA draftā (Losandželosas "Sparks"), turklāt vēl pirms šā notikuma viņu pie sevis aicināja pagājušā gada WNBA čempionvienība Sietlas "Storm". Vilinoši. Var saprast jaunās basketbolistes tieksmi nokļūt WNBA un izmēģināt tur savus spēkus, šāda vēlme un uzdrošināšanās ir tikai apsveicama. Elīna jau ir paspējusi vismaz daļēji nomierināt Latvijas izlases līdzjutējus, teikdama, ka uz pirmajiem izlases treniņiem viņa būs. Jācer, ka ne tikai uz pirmajiem. Būsim reālisti - diezin vai Babkinai ir izredzes uz lielu spēles laiku WNBA, turklāt tur spēlētais basketbols ir atšķirīgs no Eiropā spēlētā un viņai ierastā (atcerēsimies Anetes Jēkabsones-Žogotas atziņas), tā ka šāda "mētāšanās" diezin vai galarezultātā nāks par labu kā pašai, tā izlasei. Turklāt Elīna ir saspēles vadītāja, bet tas ir īpašs ampluā tieši komandas spēles veidošanā.

Nemēģināsim tagad kolektīvi atrunāt Elīnu doties uz WNBA. Lai viņa izbauda, kas tas ir un iegūst pirmo pieredzi, lai atrādās, taču ne jau debija WNBA no sportiskā viedokļa viņai klubu sezonu starplaikā būs svarīgākais notikums. Nekur WNBA nepaliks. Babkinai, pat ja viņa turp neaizbrauks vai aizbrauks tikai atrādīties, turpinās sekot gan Eiropas čempionātā, gan nākamajā klubu sezonā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-13 13:37, pirms 13 gadiem
Anete no Elīnas atšķirās ar to, ka pirmā ir izteikta komandas spēlētāja, kura savas intereses vienmēr upurēs par labu komandai...tas princips saglabājās visur - arī spēlējot aiz okeāna...taču bieži vien šī principa dēļ Anete dabū ciest, jo partnerēm savs EGO ir pāri visam...noteikti Anete ir (nedaudz) vīlusies amerikāņu spēles stilā, jo nevar realizēt savu talantu pilnā mērā...
...turpretī Elīna - ja gadījumā amerikānietes skoposies ar piespēlēm - pati ir gatava izkārtot sev metienus, jo viņa pēc gēniem ir tipiska pointgārde un nekad nav kautrējusies mest pa grozu, jo ir pārliecināta par savu metienu...
...tas ir viens aspekts kurā EB ir pārsvars pār AJ ....(uzsveru - tikai viens)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-04-13 13:57, pirms 13 gadiem
Atbilde nav viennozīmīga. Interesanti, intriģējoši, arī pagodinoši, bet vai tieši tagad - arī lietderīgi? Neriskēšu viennozīmīgi atbildēt.

Pēc šāda ievada vienkārši nav jēga tālāk lasīt. Skaidrs, ka autoram nav viedoklis un tālāk droši vien ir ūdens. Neizlasīju.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-13 14:05, pirms 13 gadiem
un vispār.. katrs tak pats labāk zin kas viņam ir vajadzīgs un kas nē...tāpat kā katram ir savi mērķi gan dzīvē gan sportā..
tikpat labi viņai tāda iespēja var nekad vairs nebūt, un pēc tam sev varbūt visu mūžu pārmetīs, kapēc toreiz neizmantoju to iespēju...

mācīt jau visiem patīk, ko un kā labāk..

  +1 [+] [-]

, 2011-04-13 18:24, pirms 13 gadiem
Ne mums spriest - vajag viņai to vai nē!
Protams, kā fani, mēs viņu gribam redzēt izlasē, bet viņa ir cilvēks, nevis šaha kauliņš, kuru mēs bīdīsim pa savam.