Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

0:1 ir labs rezultāts

Jānis Matulis
Jānis Matulis

0:1 ir labs rezultāts
Edgars Masaļskis ir olimpiskajā zirgā. Tā turpināt!
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

12. februārī Latvijas hokeja armija juka prātā - ielaist ripu astoņas sekundes pirms mača beigām... Kas tas ir? Hokeja dieva atriebība? Skaidrs, ka 1:0 ir labāks rezultāts par 0:1, taču es teikšu, ka 0:1 ir labi. Jo tas ir labāk nekā austriešu 4:8 pret Somiju. Droši vien, ka slovēņi arī Krievijai zaudēs smagāk.

Ko mums dod šis 0:1? Pirmkārt jau pārliecību, ka Latvija var. Un tas ir daudz. Vai var uzvarēt Čehiju? Kāpēc gan ne. Vankūverā kvalifikācijas spēlē čehi jau izlīda caur adatas aci. Pēc tam Manheimā otro reizi izlienot. Vai tad nav pienākusi diena, kad mēs šo aci aizstaisām ciet! Mačā pret Zviedriju čehi nebūt neizskatījās pēc šīs pasaules varenajiem. Turklāt 14. februāra spēle ir desmitos no rīta, čehiem puse komandas no NHL, ceturtā diena Eiropā, viena no sliktākām aklimatizācijā. Tieši tādēļ vārtos atkal jāliek Masaļskis, jo Gudļevskis ir no šīs pašas aklimatizācijas lidmašīnas. Turklāt Edža ir noķēris savu spēli, iespējams, aizvadot labāko maču Latvijas izlases formā.

Pēc 0:1 ir daudz un dažādas pārdomas. Arī par pēdējo golu un mirkli pirms tam. Nu nenospēlēja gudri ne Karsums, ne Dārziņš! Karsums spēles beigās nopelnot noraidījumu, kad viņa pretspēlētājs savukārt nospēlēja ļoti gudri: ir konkurenta roka uz pleca, krīti zemē, divītis vairāk nekā drošs! Bet Dārziņam, nokrītot aiz Šveices izlases vārtiem bija divi varianti: vai nu uzreiz celties augšā, vai turpināt gulēt uz ledus. Tikt atpakaļ aizsardzībā tāpat vairs nevarēja... TV ekrānā izskatījās, ka pie līnijas ne līdz galam nostrādāja Sprukts, bet Pujacs jau nu vismazāk vainīgs, ka ripa atsitās pret viņu. Bet ne jau grēkāžus meklēju. Puikas - malači! Nospēlēja vienu no labākajiem mačiem Latvijas izlases vēsturē.

Hokeja speciālisti, uzvārdus nesaukšu, brīnās par dažām lietām. Pirmkārt par vairākumu. Kāpēc pie vārtiem stāv Miķelis, bet Sprukts ganās t.s. Hosas punktā? "Dinamo" laikos taču Janka bija vārtpriekšā. Varbūt domāts, ka Sprukts no labās malas dos piespēles Karsumam, kurš no kreisā iemetiena centra tad puļīs pa vārtiem... Kā Maskavas "Dinamo". Turklāt nu uzbrukuma kreisajā pusē ir divi labroči... Kuriem grūtāk piespēlēt vienam otram. Taču nemeklēsim blusas Nolana kažokā, arī pērn pirms pasaules čempionāta viņš pamaz drillēja vairākumu.

Vispozitīvākais 0:1 zaudējumā ir tas, domājot par kvalifikācijas kārtu (ceturtā spēle), nedrīkstam savākt lielu negatīvo vārtu starpību. Kā tas bija Vankūverā. Tad mīnus 15 mums deva 12. vietu pirms kvalifikācijas spēles un 5. stiprāko pretinieku tajā. Protams, labāk būtu bijis pret Šveici dabūt kaut vienu punktu, kas droši vien dotu 10. vietu pirms kvalifikācijas. Var jau Sočos notikt visādi brīnumi, tašu šaubos, vai austrieši B grupā spēs kaut ko noņemt Kanādai un Norvēģijai. Tāpat kā slovēņiem nav daudz variantu kaut ko dabūt no Slovākijas, ASV un Krievijas. Bet 10. vieta kvalifikācijā spēlēs ar 7. vietu. Visticamāk, ka tur būs Slovākija, Šveice vai Norvēģija.
Mazam ieskatam Vankūveras OS rangs pēc grupu turnīra.

Vankūveras OS rangs pēc grupu turnīra

Valstsvārtu starpībapunkti
1. ASV14-59
2. Zviedrija9-29
3. Krievija14-67
4. Somija10-46
5. Čehija10-86
6. Kanāda14-75
7. Slovākija9-45
8. Šveice8-103
9. Baltkrievija8-123
10. Norvēģija5-191
11. Vācija3-120
12. Latvija4-190

  -3 [+] [-]

, 2014-02-13 13:59, pirms 11 gadiem
Matulis jau no rīta pohains. Nu, nevar salīdzināt Šveici , Krieviju un Kanādu! Ja mēs būtu 0:1 nospēlējuši pret Zviedriju, tad jā, piekristu. Mēs "ierīsim" no zviedriem vismaz 5...7 šaibas, tas ir kā likts! Vārtu starpība vienalga būs liela, un augstāk par 11 vai 12 vietu nebūsim.
Masaļskis malacis! Ņemu savus vārdus atpakaļ, ko vakar teicu, ka Masaļskis salaidīs visu, kas lidos uz viņa pusi. Atvainojos Edgaram un viņa draugu lokam, man nebija taisnība... Tomēr uzskatu, ka turpmāk jāspēlē Gudļevskim, jo gan zviedriem, gan čehiem ir vairāk NHL veču un viņu manevriem MAsaļskis nespēs izsekot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-13 14:11, pirms 11 gadiem
sandis44444 rakstīja: Tieši šāds 0:1 ir daaaaudz slitāks par 0:10 vai pat 0:20!!

Pajautā cilvēkiem ko viņi domā par šo 0:1! Es gribu redzēt cik no tiem atbildēs ka šis 0:1 ir labi!

Un pec pirmas speles skatities tabula un skaitļot kas mums naks pretī.. tad kāda jēga hokeju spēlēt?
Diez vai līdzjuteji un paši sportisti justos labāk pie 0:10. Tagad vismaz var atrast pozitīvo. Salīdzinoši laba spēle un maz ielaisto vārtu.

  -3 [+] [-]

, 2014-02-13 14:29, pirms 11 gadiem
Nemurgo Matuli. Pret Cehiem jaliek Gudijs, taa ir agra spele. Ar to aklimatiazaciju tu iebrauci pilniigaas auzaas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 14:58, pirms 11 gadiem
Labu pret labu nemainīs. Būs Masaļskis.

     [+] [-]

, 2014-02-13 15:08, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Diez vai līdzjuteji un paši sportisti justos labāk pie 0:10. Tagad vismaz var atrast pozitīvo. Salīdzinoši laba spēle un maz ielaisto vārtu.
Ir jābūt labai iztēlei,lai spēli, kurā spēlētāji negūst nevienus vārtus, nosauktu par labu.
Labs (pat teicams) bija tikai Masaļskis.

     [+] [-]

, 2014-02-13 15:24, pirms 11 gadiem
A, kurā diennakts laikā jābūt pohainam, ja ne no rīta?? tev , ko: parasti vakarā ir pohas ?? Es gan ar lāgā nepiekrītu, ka tas ir labs rezultāts, ja jau pašāsbeigās ielaiz golu, bet kopumā spēle laba un noteikti ir ir labāk nekā 0:10, kā te viens raksta...
Calvin rakstīja: Matulis jau no rīta pohains. Nu, nevar salīdzināt Šveici , Krieviju un Kanādu! Ja mēs būtu 0:1 nospēlējuši pret Zviedriju, tad jā, piekristu. Mēs "ierīsim" no zviedriem vismaz 5...7 šaibas, tas ir kā likts! Vārtu starpība vienalga būs liela, un augstāk par 11 vai 12 vietu nebūsim.
Masaļskis malacis! Ņemu savus vārdus atpakaļ, ko vakar teicu, ka Masaļskis salaidīs visu, kas lidos uz viņa pusi. Atvainojos Edgaram un viņa draugu lokam, man nebija taisnība... Tomēr uzskatu, ka turpmāk jāspēlē Gudļevskim, jo gan zviedriem, gan čehiem ir vairāk NHL veču un viņu manevriem MAsaļskis nespēs izsekot.

     [+] [-]

, 2014-02-13 15:27, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ir jābūt labai iztēlei,lai spēli, kurā spēlētāji negūst nevienus vārtus, nosauktu par labu.
Labs (pat teicams) bija tikai Masaļskis.
Vārti nav vienīgais spēles kvalitātes rādītājs. Arī uz nulles var būt laba spēle. Tad jau sanāk, austriešiem bija izcila spēle, bet viņi ir uz mīnus 4. Un es teicu salīdzinoši laba spēle. Protams, varēja būt arī 0:3. Bet ir kā ir.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-13 16:04, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Vārti nav vienīgais spēles kvalitātes rādītājs. Arī uz nulles var būt laba spēle. Tad jau sanāk, austriešiem bija izcila spēle, bet viņi ir uz mīnus 4. Un es teicu salīdzinoši laba spēle. Protams, varēja būt arī 0:3. Bet ir kā ir.
Man kā skatītājam,protams, Austrijas un Somijas spēle bija daudz interesantāka nekā mūsējo un šveiciešu vakardienas spēle.
Attiecībā uz rezultātu-skaists (labs) ir tikai rezultāts uz tablo,kurš liecina, ka viena komanda (vēlams mūsējā) ir uzvarējusi vismaz ar vienu vārtu pārsvaru. Vismaz pagaidām hokejā nedod punktus par skaisti izspēlētiem pretuzbrukumiem,ātru slidošanu, labu aizsardzību u.t.t. Ja tas viss nedod vēlamo rezultātu uz tablo, tad spēli par labu nosaukt nevar. Apgalvot,ka tas varbūt dos augļus nākošajās spēlēs arī nav īsti pamata, jo nākošā spēlē pretiniekos būs pavisam cita izlase ar citu spēles stilu.
Protams, ja skatās uz kopvērtējuma beigu tabulu, un cerot,ka mums izdosies apsteigt,piemēram,Austriju palīgā ņemot iemesto-ielaisto vārtu attiecību, tad Ok. Tikai nevajag mānīt pašiem sevi, jo tas nekad neizdosies. Mēs taču nevēlamies, lai mēs kādu apsteigtu pateicoties tam,ka esam mazāk ielaiduši ripu vārtos. Mēs taču vēlamies,lai mēs kādu komandu reāli uzvarētu laukumā.
Tīri mans subjektīvais viedoklis.