Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dārziņš atpakaļ uz pjedestāla?

Dārziņš atpakaļ uz pjedestāla?
Lauris Dārziņš kaujas pozā, t.i. slidojumā. Foto: ak-bars.ru

Nedēļā pirms kārtējās, nacionālajām izlasēm atvēlētās pauzes ir atrādījušies un uz citu fona pat nedaudz „uzspīdējuši” spēlētāji, kas pēdējā laikā to darījuši retāk vai nemaz. Patīkami starp „nedēļas zvaigznēm” atrast, piemēram, Laura Dārziņa vārdu. 3. – 9. decembra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Lauris Dārziņš

Divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju Ak Bars ierindā uzbrucēju Lauri Dārziņu jau otro sezonu esam ieraduši redzēt otrā un trešā plāna lomās. Iepriekš viens no rezultatīvākajiem Rīgas Dinamo vīriem Kazaņas klubā līdz šim ir cīnījies ar nepilnīgu pusotru sezonu, kurā korekcijas likušas traumas. Attiecīgi spēles laiks ir bijis pieticīgs, un arī rezultativitāte ir bijusi turpat – attālākā plānā. Bet aizvadītajā nedēļā Lauris Dārziņš ir nocīnījies 2 spēles, kurās guvis 3 rezultativitātes punktus (0+3), lietderības koeficientu +1 un arī trāpījis vienu pēcspēles metienu. Īstenotais bullītis gan nav kvalificējies kā izšķirošs, tomēr nebija mazāk svarīgs Ak Bars uzvarā pār Novosibirskas Sibir vienību (5:4 PM). Visus ciparus Dārziņš ir nokārtojis ar vidējo spēles laiku 13:05 šajās divās spēlēs. Jāpiebilst, ka šie 3 rezultativitātes punkti ir puse no Laura Dārziņa šīs sezonas kopējās ražas – 6 punkti 17 spēlēs. Pērn regulārās sezonas 15 spēlēs viņš bija iekrājis tikai nedaudz vairāk – 7 punktus, play off 4 spēlēs paliekot bez rezultativitātes. Atliek novēlēt veiksmes aktuālās sezonas turpinājumā!

2. Gints Meija

Rīgas dinamieši KHL čempionātā aizvadītajā nedēļā gāja laukumā četrās izbraukuma spēlēs, „mājās pārvedot” 3 punktus no 12 izspēlētajiem. Nedēļas kopvērtējumā Dinamo ierindā izceļams šī posma rezultatīvākais Latvijas hokejists komandā – Gints Meija. Viņam 4 spēļu summā 3 rezultativitātes punkti (1+2) un lietderības koeficients +2. Meija īpaši atzīmējās 5. decembra spēlē pret Magņitku, kurai Dinamo zaudēja ar 2:7, bet abos rīdzinieku vārtu guvumos vislielāko ieguldījumu sniedza tieši Gints Meija. Vienu reizi – mazākumā izskrienot un nomānoties līdz skaistam vārtu guvumam, otrā reizē izkārtojot vārtu guvumu kolēģim – Robertam Bukartam. Četru spēļu summā gluži neizskatās „zvaigznes no debesīm”, bet uz kopējā fona – vērā ņemami.

3. Roberts Lipsbergs

Pēdējā laikā atkārtoti nedēļas Topā sāk uzturēties Kanādas elites junioru līgas (WHL) rezultatīvākais jaunpienācējs – uzbrucējs Roberts Lipsbergs (dz. 1994.). Arī aizvadītajā nedēļā ir bijis diezgan labs, lasīt – rezultatīvs. 3 spēlēs sakrāti 4 punkti (2+2), bet lietderības koeficients uz nulles. Pašlaik R. Lipsbergs ieņem WHL jaunpienācēju (Rookies) Topa 1. vietu ar 29 punktiem (15+14) 31 spēlē. Ar to pietiek, lai arī būtu rezultatīvākais spēlētājs Seattle Thunderbirds ierindā, bet kopējā WHL rezultativitātes Topā, vismaz pagaidām, tas nozīmē 37. vietu.

4. Atvars Tribuncovs

Nedēļas Topos par diezgan ierastu parādību kļūst Atvara Tribuncova līdzdalība. Baltkrievijas ekstralīgas vienības Gomeļ aizsargs Tribuncovs aizvadītajā nedēļā bija komandas ierindā 2 spēlēs, kur tika pie četriem rezultativitātes punktiem (1+3) un lietderības koeficienta +5. Joprojām ļoti neslikti no veterāna puses. Viņa pasē dzimšanas ailītē fiksēts gadaskaitlis ‘1976.’, kas šosezon hokejā nav maz. Tiesa, nav arī absolūts retums.

Pie Topa

Ārpus topa palikuši vēl daži Latvijas hokejisti, kurus būtu vērts nosaukt 3. – 9. decembra nedēļas kontekstā. Piemēram, Latvijas izlasei uz pārbaudes spēlēm Francijā piesaistītais uzbrucējs Artūrs Ozoliņš, kurš „darba laikā” pārstāv Arlan komandu Kazahstānas Augstākajā līgā. Arlan aizvadītajā nedēļā „noturēja” 3 spēles, bet A.Ozoliņam šajā posmā uzskaitīti 6 rezultativitātes punkti (3+3). Turklāt visi šie punkti gūti vienā spēlē.

Atzīmējami arī Liepājas Metalurgs spēlētāji, kuri 3. – 9. decembra nedēļas laikā aizvadījuši 3 spēles Baltkrievijas ekstralīgā un šajās spēlēs tikuši pie 3 punktiem. Tādi ir pieci hokejisti: aizsargs Vents Feldmanis (1+2 un lietderība +4), uzbrucēji Edgars Brancis (3+0 un neitrāla lietderība), Ainars Podziņš (2+1 un +3), Egils Kalns (1+2 un +2) un Bruno Zabis (0+3 un +2). Interesanti redzēt no Dinamo apkaimes uz fārmklubu nosūtītā Podziņa vārdu starp rezultatīvākajiem. Varbūt Ainaram Podziņam sākusies renesanse?

Šveices junioru elitē SC Bern Future (U20) ierindā aizvadītās nedēļas 2 spēlēs ar 4 punktiem (2+2) atzīmējies Latvijas U-20 izlases uzbrucējs Toms Andersons (dz. 1993.). MHL B grupas plašumos atzīmējami Juniors vienības uzbrucēji Rūdolfs Maslovskis (dz. 1995.), kuram 4 spēlēs 5 punkti (1+4) un neitrāla lietderība, un Maksims Osipovs (dz. 1995.), kuram 4 spēlēs 4 punkti (3+1) un lietderība +2. Vēl vairāk lietderības punktu aizvadītās nedēļas 2 spēlēs sakrāja Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas puiši MHL B grupā, taču taisnības labad jāpiebilst, ka abas spēles bija pret Ziemeļrietumu divīzijas absolūto pastarīti – Moldovas komandu Platina-Kišiņev, kas bija ieradusies uzspēlēt ar diviem pilniem uzbrucēju virknējumiem, ar vienu treneri, bez ārstiem... Komanda savas „mājas spēles” aizvada viesos un joprojām nav tikusi ne pie viena rezultativitātes punkta (24 spēlēs). Tomēr jātrāpa arī šādos gadījumos! Rezultatīvākie liepājnieki bija uzbrucēji Leonards Rimjāns (dz. 1994.; 3+4 punkti; lietderība +5) un Pauls Hodzko (dz. 1993.; 2+5 un +5). Hodzko kontā jāatzīmē arī viena piespēle vienā Latvijas Virslīgas spēlē. Savukārt no Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas aizsargiem izceļams Iļja Makarovs (dz. 1994.), kuram divu MHL B grupas spēļu summā 5 punkti (0+5) un lietderības koeficients +7. MHL pamatčempionātā atzīmējams uzbrucējs Kirils Tambijevs, kurš MHK Himik ierindā 4 spēlēs savāca tikpat punktu (1+3), bet ar „veco kaiti” – negatīvu lietderību (-3).

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam:

NOVEMBRA TOPI
29. oktobra – 4. novembra nedēļas Top 4:
Un atkal tas Indrašis… «...
5. – 11. novembra nedēļas Top 4:
Mārtiņš Cipulis – nedēļas labākais Latvijas...
12. – 18. novembra nedēļas Top 4:
Nolana „atrastais” Koba Jass māca slovākiem...
19. – 25. novembra nedēļas Top 4:
Masaļskis kā nedēļas zvaigzne
26. novembra – 2. decembra nedēļas Top 4:
Latvijas „pensionāri” uz KHL ledus
OKTOBRA TOPI
1. – 7. oktobra nedēļas Top 4:
Aizsargu nedēļa. Top 4 « Petrovich27 blogs
8. – 14. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Kuzmenkovs, Ozoliņš,...
15. – 21. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas labākie: liepājnieki & Co. «...
22. – 28. oktobra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Indrašis, Džeriņš, Jass,...
SEPTEMBRA TOPI
4. – 9. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Karsums, Kulda, Kuzmenkovs,...
10. – 16. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas zvaigznes: Roberts Jekimovs + «...
17. – 23. septembra nedēļas Top 4:
Latvijas hokejistu nedēļas Top 4 «...
24. – 30. septembra nedēļas Top 4:
Nedēļas Top 4. Latvijas hokejistu varēšana...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-12 09:50, pirms 12 gadiem
Petroviča rakstiem nav ne vainas - bet tajos ir par maz komercijas. Tālāk par otro apakšvirsrakstu turēt līdz ir grūti - skaitļi, kalambūri un mīklas. Kaut kā nonākt līdz raksta apakšai ir reāls izaicinājums. Bet labi - vismaz viens mums pētnieciskais žurnālists hokejā...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 12:41, pirms 12 gadiem
Zemekis rakstīja: Petroviča rakstiem nav ne vainas - bet tajos ir par maz komercijas. Tālāk par otro apakšvirsrakstu turēt līdz ir grūti - skaitļi, kalambūri un mīklas. Kaut kā nonākt līdz raksta apakšai ir reāls izaicinājums. Bet labi - vismaz viens mums pētnieciskais žurnālists hokejā...
Piekrītu, bet līmenis ir labs. Šķiet, ka ļoti rūpīgi pieiet šiem rakstiem, ar ko arī apsveicu un vēlu veiksmi turpmāk!