Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skarba realitāte

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Skarba realitāte
Kari Heikila savu karjeru Baltkrievijas izlasē sācis ar trim zaudējumiem. Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Vai jūs spējat iedomāties Baltkrievijā organizētu valsts izlašu turnīru, kurā Lukašenko puiši bez ierunām zaudē gan Slovēnijai (0:6), gan Dānijai (2:8), paliekot pēdējā - ceturtajā vietā? 0:3 pret Krievijas otro izlasi ir Baltkrievijas jaunā trenera Kari Heikilas mazākais zaudējums Poļesjes kausā.

Pec 14. vietas pasaules čempionātā Košicē Baltkrievijā lēma tāpat kā Raunas ielā 23: vainīgs ir treneris. Eduardu Zankovecu nomainīja soms Kari Heikila, kurš pirms tam strādāja Magņitogorskā. Zaudēt Krievijai Minskā - turnīrs gan notika Gomeļā - neuzskata par lielu nelaimi. Kaut arī šī bija Krievijas otrā izlase. Pēc 0:6 pret Slovēniju un 2:8 pret Dāniju uz Heikilu vēl neesot mests ar tomātiem, taču šādas sagrāves nebija gaidījuši pat lielākie Baltkrievijas hokeja un Baltkrievijas atklātā čempionāta noliedzēji.

Uz trim no četrām šīm izlasēm derīgi būtu bijis paskatīties arī mūsu Tedim. Galu galā dāņi bija tie, kuri ar diviem Hristensena metieniem, kā arī pēcspēles realizēto bullīti šogad uz Košici aizsūtīja Znaroku, Vītoliņu un Ozoliņu. Bet slovēņi, ar 5:2 uzvarot izdzīvošanas turnīra pirmajā kārtā, pirms spēles ar Baltkrieviju lika Lipmanam ķerties pie viņa saprašanā pēdējā salmiņa - piesolīt lielu prēmiju par uzvaru.
2011. gada pasaules čempionātā Dānija ierindojās 11., Latvija - 13., Baltkrievija - 14., Slovēnija - 16. vietā, pametot elites grupu.

Heikila pirmajā pārbaudes turnīrā gribēja apskatīties, ko spēj Baltkrievijas atklātajā čempionātā spēlējošie, no KHL kluba Minskas "Dinamo" uzaicinot tikai trīs uzbrucējus: Pavloviču (1988., 12, 0+1), Drozdu (1990., 11, 0+0) un Stefanoviču (1989., 2, 0+0), malā atstājot piecus iepriekšējā PČ uzbrucējus no "Dinamo" - Kulakovu (23, 7+5), Mihaļovu (22, 4+3) Stasju (22, 2+2), Meleško (22, 1+3) un Kitarovu (23, 0+1), kā arī pamtvārtsargu Mezinu. Skaidrs, ka sezonas laikā nevar no aizokeāna dabūt Grabovski, brāļus Kosticinus, Gotovecu (NCAA), Demkovu (ECHL), tāpat šoreiz netika pārbaudīti tie, kas spēlē KHL: Kaļužnijs (Omska), Stepanovs ("Amur"), Demagins (Ņižņekamska), Koļcovs (Ufa), Stasenko (Čerepoveca), Kovaļs un Ugarovs (abi "Torpedo").

Un izrādījās, ka no Baltkrievijas atklātā čempionāta komandām veidota izlase, bez variantiem zaudē Slovēnijai un Dānijai... Protams, ka šis ir tikai pirmais un viens no pārbaudes turnīriem, kura lomu nevajag pārvērtēt. Taču padomāt ir vērts arī tiem, kas dod padomus Tedim. Jo dāņiem, kas zviedru trenera Pēra Bekmana vadībā Gomeļā bija ieradušies ar 15 pēdējā pasaules čempionāta dalībniekiem: vārtsargi Galbraits, Nilsens, aizsargi Kaspers Jensens, Jespers Jensens, Eskesens, Hersbī, Stefans Lasens, uzbrucēji Storms, Stāls, Mortens Madsens, Jakobsens, Poulsens, Jespers Jensens, Hristensens, nebija NHL spēlētāju, kā arī to, kas aizņemti zviedru Allsvenska līgā, kur novembrī nav pārtraukuma: Grīns (Malme), Madss Bedkers, Starkovs (abi "Roegle"), kā arī Hārds ("Jokerit"), Daniels Nilsens (DEL) un vēl daži.

Bet slovēņi, kurus trenē "Kings" uzbrucēja Anžes Kopitara tēvs Matjažs, Gomeļā bija ieradušies tikai ar desmit spēlētējiem, kas Latviju uzvarēja Bratislavā: tie bija vārtsargi Hočevars un Pintaričs, aizsargi Tavzeļs, Kovacevičs, Kraņcs, uzbrucēji Racingers, Pance, Hočevars, Tičars, Ankersts, taču arī slovēņu sastāvā nebija spēlētāju no Allsvenska līgas: Vilkoita bijušo kluba biedru no "Troja-Ljungby" - Pavlina, Hebara; Saboliča, Jegliča un Gregorca no Sēderteljes, Davida Rodmana no Oskarshamnas, kā arī Robara ("Lukko", Rauma), Marsela Rodmana (Vīne), Siviča, (Grenoble), Pajiča (Čehija), Kuzņika (Fillaha, Austrija), Goliciča un Dervariča (Ļubļanas "Olimpija"), Pretnara (Jeseņice), Krištana (Zagreba).

Negribas uz pasaules čempionātu Stokholmā (4. līdz 20. maijs) raudzīties ar pesimismu, taču būtu skumji, ja tikai tur Nolans saprastu, ka hokeju spēlēt prot arī Norvēģijā, Vācijā, Dānijā un Itālijā. To, ka spēlēt prot krievi, zviedri un čehi, viņš droši vien zina.

  +9 [+] [-]

, 2011-11-12 23:01, pirms 12 gadiem
Kas tieši ir skarbā realitāte?

  +5 [+] [-]

, 2011-11-12 23:07, pirms 12 gadiem
Supervaronis rakstīja: Kas tieši ir skarbā realitāte?
Tas,ka mēs jau labu laiku neesam TOP 8 komanda!!

 +16 [+] [-]

, 2011-11-12 23:09, pirms 12 gadiem
Supervaronis rakstīja: Kas tieši ir skarbā realitāte?
1,5 litrīgā bocmaņa pudele Matuļa rokās

  +1 [+] [-]

, 2011-11-12 23:16, pirms 12 gadiem
baltkrievi pashi uztaisiijushi labu reklaamu BAČ

  +4 [+] [-]

, 2011-11-12 23:21, pirms 12 gadiem
pinta rakstīja: 1,5 litrīgā bocmaņa pudele Matuļa rokās
Bocmaņa alus reklāma (6)
- YouTube

 +12 [+] [-]

, 2011-11-12 23:36, pirms 12 gadiem
bail lasīt Matuļa rakstus, var ieslīgt nostaļģijā kopā ar pagātnes rēgiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-11-12 23:48, pirms 12 gadiem
LAIKS rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=B-DKomETnQU&feature=related
Matulis rullē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 03:46, pirms 12 gadiem
Janka tur normāli iekapā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 10:27, pirms 12 gadiem
Realitāte visticamāk ir tāda, ka Dānijas izlase tuvu optimālai ir labāka par BAČ izlasi. Ko var secināt? To, ka spēlējot BAČ, normālu A grupas izlases līmeni būtu sasniegt pagrūti un tomēr ir labi, ka ir RD, kur vietējie cipuļi dabū uzspēlēt augstākā līmenī. Turklāt nevajadzētu iet MD ceļu un komplektēt komandu no leģionāriem.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 11:13, pirms 12 gadiem
Baltkrieviem ir labi tas ,ka spēlētāji ir izklīduši pa daudziem klubiem un nav koncentrēti Min.Din.,tā kā nav noguruši viens no otra. Un lai kāds ir BAČ tas normāls čempionāts ,kur spēlēt jaunajiem un dažiem veterāniem.Bail pat iedomāties kā pret Slovēņiem un Dāņiem nospēlētu mūsu LAČ veidotā izlase.Bet fakts ir tāds ,ka Eiropas otrā ešelona izlases ir strauji panākušas Latviju,Baltkrieviju,Kazahstānu nemaz nerunājot par Ukrainu.Visu bijušo sovjetu izlašu trūkums ir[izņemot krieviju,jo viņiem ir augstākas klases spēlētāji] parāk lkasiska padomju hokeja spēlēšana,bet tādas komandas kā Dāņu un citas spēlē ļoti vienkāršu hokeju ar daudz metieniem un kapiņu vārtu priekšā plus labu fizisko kondīciju un arvien biežāk šis vienkāršais hokejs uzveic skaisto slidināšanos un saspēli pie bortiem .

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 12:02, pirms 12 gadiem
arhivs X rakstīja: SC muldētāja "krokodila" propogandas aplauziens par gaidāmajiem baltkrievu panākumiem hokejā ...
Neesmu Krokodila advokats, bet tomēr uzskatu,ka nevajag skriet notikumiem pa priekšu.
Pirmkārt, Heikilam šis turnīrs deva daudz labas informācijas pārdomām, kas pamatā ir vispār jēga šāda veida turnīriem.
Otrkārt,šī tiešām ne tuvu nebija tā BLR izlase, kas nākošgad spēlēs PČ. Drīzāk tā bija tuvāko rezervju pārbaude.
LV izlasei šāda veida pārbaude būtu pašā laikā,jo arī mūsu izlasei ir jauns treneris. Bet mums kā vienmēr-mēs paši gudrākie, apķērīgākie u.t.t.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 14:07, pirms 12 gadiem
Supervaronis rakstīja: Kas tieši ir skarbā realitāte?
Batjka

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 17:32, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: LV izlasei šāda veida pārbaude būtu pašā laikā,jo arī mūsu izlasei ir jauns treneris. Bet mums kā vienmēr-mēs paši gudrākie, apķērīgākie u.t.t.
Ej un to Kiram iestāsti! Bet tas, ka tagad patestēties kādā turnīrā pa skādi nenāktu ir skaidrs! Teds vismaz iepazītu bišķi tuvāk tās tuvākās rezerves + potenciālos izlases kadrus, kas vēl nav 100% droši izlases kadri ( piem.šoreiz pat varētu atkal iztikt bez RD 1. piecinieka un testēt tik tādus cipuļus, bukartus meijas, vilkoitus, upīšus, indrašus, jekimovus u.c. šāda līmeņa zvērus)! Kapēc Kira šādu iespēju atkal neizmanto nav īsti skaidrs (skopums zem nosaukuma "līdzekļu trūkums"?)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja