Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Slepkavām vēl jāaug

Slepkavām vēl jāaug
Uzbrucēja Artūra Karašauska (pa labi) sniegumā Eiropas U-19 čempionāta kvalifikācijas turnīrā Rīgā emociju bija krietni vairāk nekā precīzu sitienu vārtu rāmī. Foto: Romāns Kokšarovs,...

Uzbrucējus, kuri ir rezultatīvi un regulāri izšķir spēles iznākumu, žargonā mēdz saukt par killeriem jeb latviskojot - "slepkavām". Šajā sakarā ar cerībām tika gaidīts U-19 izlašu kvalifikācijas turnīrs Rīgā, jo Latvijas komandas uzbrukumā taču spēlēja jaunās nākotnes cerības Artūrs Karašausks un Deniss Rakels! Pagaidām jāpaliek pie tā, ka puiši ir nākotnes cerības. Abi trijās spēlēs palika tukšā...

Spēlējot pret Itālijas (1:2), Horvātijas (1:2) un Farēru salas (2:1) vienaudžiem, mūsu puiši guva četrus vārtus, taču rezultatīvo sitēju vidū nebija Karašauska un Rakela. Izdevības bija abiem. Piemēram, spēlē pret Farēru salām man izdevās saskaitīt piecas, kuras neizmantoja Karašausks. Protams, slavējama ir Artūra centība un dzirksts, taču nespēja "nolikt" pie vietas pretinieku vārtsargus, apliecina, ka jūra vēl nav līdz ceļiem un meistarībā vēl augt un augt. Vēl ir ļoti daudz jāstrādā ne tikai pie izbrukumu noslēdzošā sitiena, bet arī bumbas uztveršanas un apstrādes. To pašu var teikt par Rakelu.

Runājot ar futbolistiem tuvu stāvošiem cilvēkiem un arī vērojot puišus no malas, šķiet, ka abiem tomēr nedaudz "sakāpis" galvā. Ir vairāki signāli, kas par to liecina. Piemēram, pat disciplīnas cienītājam Aleksandram Starkovam "Skonto" klubā šogad bija grūti ielikt Artūru "rāmjos", tāpēc Karašausks ceļu uz futbola virsotnēm lauž Ukrainas kluba "Dnipro" rezerves komandā. Savukārt Rakels uz "Liepājas metalurga" fona jau jūtas tik meistarīgs, ka nākamgad esot gatavs mest izaicinājuma cimdu Krievijas premjerlīgā. Nez, kurš viņam dos tādu iespēju?..

Neviens nenoliedz, ka abi puiši ir talantīgi, un tur nav nekā slēpjama. Tomēr abiem derētu apdomāt savu uzvedību laukumā un ārpus tā, lai prioritāšu galvgalī joprojām būtu pašu rādītā spēles kvalitāte, nevis strīdēšanās ar tiesnešiem vai bravūra ģērbtuvē.

Pēc Latvijas U-19 izlases spēles pret Itālijas vienaudžiem viesu trenerim pavaicāju, vai kāds no mājinieku futbolistiem viņam īpaši "iekritis" acīs. Atbilde bija noraidoša, jo visi esot stipri līdzīgi. Karašauskam un Rakelam nevajadzētu domāt, ka jau tagad viņi ir galvas tiesu pārāki pār citiem vienaudžiem. Ja tā būtu, diezin vai viņi šajās trijās spēlēs būtu palikši uz nullītes. Svarīgākais, lai puiši saprastu, ka tieši nākamajos trijos četros gados treniņos ir jāstrādā tik smagi kā vēl nekad, jo tieši šajā laikā kļūs skaidrs, vai abiem izdosies nostiprināties pavisam citā līmenī - pieaugušo futbolā. Abiem pa ceļam lai izdodas apspēlēt gan konkurentus, gan "zvaigžņu slimību"!

  -3 [+] [-]

, 2010-10-12 19:36, pirms 14 gadiem
Virsraksts tā ne visai ...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-12 20:13, pirms 14 gadiem
Viss pareizi

  +2 [+] [-]

, 2010-10-12 22:29, pirms 14 gadiem
skumji dzirdēt tādas lietas. sakāpt galvā tādā līmenī vēl.. neticami. Saprastu, ja sakāptu tiem, kas šādā vecumā aizvada pa spēlei La Liga vai EPL, bet LMT Virslīgā?? Te jau ir tā atšķirība. Tie, kas spēlē ārvalstu vadošajās līgās, viņam tā domāšana nav tik samaitāta un tādēļ viņi spēj attīstīties par pasaules zvaizgnēm. A tādi Rakeli un Karašauskas, kas saslimt ar zvaigžņu slimību, aizvadot spēles pie 100 cilvēkiem tribīnēs - ko tad viņi taisās sasniegt?

     [+] [-]

, 2010-10-14 17:21, pirms 14 gadiem
cik dzirdeeju,vinsh jau skonto esot uzvedies,ka taads staars,ka pat starkovu suutiijis 2 maajas talaak,un teicis lai nemaacot vinam speeleet,ka pats labi saprotot.