Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pavaicājiet, kurš aizstās Hosu...aizsardzībā!

Pavaicājiet, kurš aizstās Hosu...aizsardzībā!
Jānis Sprukts zina atbildi uz šo jautājumu...

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šuplers vēl pavasarī sāka ņaudēt, ka Marselu Hosu uzbrukumā aizstāt būs grūti. Kurš piesegs viņa pērnos 35 gūtos vārtus... Bet – varbūt nemaz nevajag Hosu aizstāt uzbrukumā, pietiks, ka beidzot visi uzbrucēji gribēs spēlēt aizsardzībā. Kā tas notiek šobrīd!

Hosam paveicās Rīgā dubultā – viņam šeit uzticējās treneris un, viņam... uzticējās treneris. NHL viņu gribēja iespēlēt konkrētai vajadzībai, ar noteiktu rāmi, kur pirmās vijoles vai snaipera lomas bija iedalītas citiem. Tādos apstākļos uzbrucējs nekādus brīnumus uz ledus nerādīja, turklāt, tajos pašos Ņujorkas Rangers bija grūti iztēloties situāciju, kad vairākuma izspēlē Hosa stāvētu nu jau mums visiem zināmajā punktā un prasītu Jāgram piespēli... Ja kāds domā, ka tagad Marsels ir beidzot atvēries, ko nespēja saskatīt NHL spečuki – maldi. Ziemeļamerikā labi zināja par jaunākā Hosas snaipera dotībām, bet tajā pašā laikā viņiem nebija nekādu ilūziju par slovāku uzbrucēja ierobežoto izpratni, atstrādājot savu spēles laiku aizsardzībā. Spēcīgi, stipri un precīzi metieni NHL ir daudziem – tā kā šajā ziņā Hosa nekāds brīnumbērns uz citu fona nebija. Tāpat nevarētu teikt, ka viņam nedeva iespēju – tajos pašos reindžeros Marsels spēlēja vienā maiņā ar Jāgru un Nīlanderu, kur patiesībā tikai retais neuzspēlētu vai netiktu pie saviem punktiem. Taču pavej, kas sanāca – 64 spēlēs, 10 vārti un dažas piespēles... Un tā divus gadus pēc kārtas. Saprotams, ka tas nevarēja sajūsmināt kluba īpašniekus, kas gaidīja slovāka lielo sprādzienu. Taču tam bija lemts notikt citā pilsētā, līgā un pat kontinentā. Starp citu, joprojām brīnos, ka Marselu tā arī neviens no viņa klubiem neiespēlēja centra pozīcijā. Pat slovāks Šuplers ne reizi Rīgas laikā šādus eksperimentus neatļāvās, lai gan junioru vecumā viņš kā centra uzbrucējs bija vienkārši perfekts – tiesa, tas gan bija kopā vienā maiņā ar Marianu Gaboriku, kas laikam taču ir talantīgāks un sekmīgāks par Hosu jaunāko.

Rīgā viņu auklēja Šuplers, jo abu karjeras šajā pilsētā bija gandrīz vai kā vienā diegā iesietas. Treneris prata atrast pareizos vārdus, lai atraisītu sadugušo jaunekli, taču galvenās zāles tomēr bija spēles laiks. Šuplers šajā ziņā pret Marselu bija dāsns un viens otrs no KHL pirmā gada Rīgas Dinamo modeļa, labi atceras, kā ģērbtuvēs vienubrīd aiz muguras pašmāju džeki kurināja neapmierinātības ugunskuru sakarā ar... spēles laika nevienlīdzīgo sadalījumu. Bet Šupleram pretī bija labs arguments – Hosa spēlē vairāk, jo viņš met vārtus, metīsiet jūs, dabūsiet tās pašas minūtes. Jūlim bija paveicies, ka tieši viņa vadībā Marsels pēkšņi savu karjeru apmeta kā salto. Arī tāpēc, ka treneris neprasīja no uzbrucēja maksimālu atdevi aizsardzībā, kas, protams, patiktu jebkuram uzbrucējam pasaulē. Hosa pieņēma sev iedalītās kārtis un spēlēja līderi. Arī ģērbtuvē... Viņa prototips šajā sakarā bija Jaromīrs Jāgrs un tā arī slovāks saprata savu lomu Dinamo. Jo komandā ir tikai VIENS hokejists... Kad ieradās Ozoliņš, šie neformālie līderības akcenti mazliet tika pamainīti, kas Hosam bijis liels pārsteigums, taču kopumā – Marsels saņēma tos pašus pīrāgus no trenera, ko iepriekš. Nenoliedzami, nekas jau tāpat vien nenotiek – Hosam ir talants, viņš arī to kopj treniņos un treneris šo darbu novērtē. Taču līdztekus Marsela iemestajām ripām, kaut kā klusi fonā kāds ieminējās par viņa spēli komandas interesēs. Arī tad, kad ripas nekrita... Pirmajā sezonā viens no latviešiem tā arī ģērbtuvē bija pavaicājis – vai man iedot tam puisim pa zobiem, lai viņš beidzot sāktu segt savu pretspēlētāju? Kautiņš neesot bijis, taču vīri bija sasēduši un nopietni parunājuši.

Šuplers deva Hosam vidēji spēlē divdesmit minūtes. Ja salīdzinām, ko viņš saņem tagad AK Bars sastāvā – tur ir par 3 minūtēm mazāk. Taču diez vai šīs minūtes var izšķirt uzbrucēja rezultativitāti. To drīzāk izšķirs trenera prasības veikt laukumā konkrētus uzdevumus – jo metot pa vārtiem, ne vienmēr aiz tiem iedegas sarkanā lampiņa un tad – jāskrien atpakaļ, atstrādāt algu uz otru laukuma galu. Čempioni AK Bars šajā ziņā ir principiāli, taču šo rindu autors nemetas prognozēt, ka tagad Hosa savas snaipera vieglās dienas ir nolicis plauktiņā. Nē, gan jau pie vārtiem tiks un, iespējams, to būs ne mazums. Ar ko šajā sakarā atbildēs mūsu Dinamo? Vai mums Hosa ir jāizstāj uzbrukumā, kā to retoriski ik pa brīdim pats sev un citiem vaicā Jūlis? Vai viņu vispār var aizstāt, ja vēl ņem vērā galvenā trenera īpašo lomu šī uzbrucēja uzziedēšanā? Kurš tagad būs Šuplera neformālais krustdēls? Vai pašam trenerim ir skaidrs, ka jebkurš pašmērķīgs mēģinājums klonēt Hosu, var beigties ar kaut ko līdzīgu pusklibai pīlei? Sezonas pirmajā spēlē pret SKA mēs guvām piecus vārtus, otrajā pret Novokuzņeckas Metalurg – trīs. Normāli. Bez Hosas... Pret metalurgiem bija viena no retajām reizēm Dinamo vēsturē, kad visi uzbrucēju trijnieki laukumā aizvadīja desmit un vairāk minūtes. Vai tā būtu atbilde uz Hosas rēga meklējumiem? Proti – mums šobrīd hokeju spēlē visas uzbrucēju maiņas, treneri (daudzskaitlī) viņiem uzticas, bet, kas īpaši svarīgi – uzbrucējam ir vienlīdz svarīgi būt centīgam visos galos. Hosu aizstāt uzbrukumā būs grūti, bet aizsardzībā – piedod, Jūlius – elementāri. Tā var būt jaunās sezonas īpašā recepte, ko Rīga jau sākusi piedāvāt KHL virtuvei. Spēle no aizsardzības, ar uzbrucēju piedalīšanos. Hosa to nemācēja...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +45 [+] [-]

, 2010-09-12 22:05, pirms 14 gadiem
Pašlaik pats svarīgākais spēlētājs laukumā ir Sprukts, jo to darba apjomu, ko veic viņš, Hosa pat iztēloties nevarēja. Jānis ir visur - uzbrukumā, aizsardzībā, mazākumā, vairākumā. Sajūta tāda, ka viņam iekšā ir īsts dinamo ģenerators, kas ražo enerģiju!

  +5 [+] [-]

, 2010-09-12 22:05, pirms 14 gadiem
Tieši tā!!!

 +17 [+] [-]

, 2010-09-12 22:10, pirms 14 gadiem
Vispār nesaprotu kāpēc Hosa tagad ir jāpiemin,leģionāri nāk un iet un jauna sezona sākusies,nav ko skatīties pagātnē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2010-09-12 22:21, pirms 14 gadiem
ozoliņš,niživijs,sprukts redzamākie sezonas sākumā.

  +5 [+] [-]

, 2010-09-12 22:22, pirms 14 gadiem
Pavaicājiet,kurš aizstās Armandu?

  -3 [+] [-]

, 2010-09-12 22:32, pirms 14 gadiem
kartejais raksts par neparko,bullshit teiksu godigi,ja ir metejs,tad uz vinu ir jaspele.puces kartejais negativais raksts shuplera virziena un hosas nomelnosana

  +5 [+] [-]

, 2010-09-12 22:33, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Hossa nebija kartejais leģionārs Dinamo komandaa.. nu nebija viņš tāds.. viņš bija īpašs.. varbuut ne žurnalistiem, bet lidzjuteejiem gan... ljooti daudz prieka brizus sagadaja mums Hossa..
Tieši dēļ lažas aizsardzībā, vismaz man, viņš nebija nekas vairāk kā čalis, kas mums šauj golus no viena punkta. Tas arī viss.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-12 22:40, pirms 14 gadiem
Ir aizvadītas divas spēles KHL jaunajā sezonā, un A.Pučem jau viss skaidrs. Gandrīz.
Jautājums nav par to vai kāds spēs samest tikpat cik Hossa, bet vai kādam no RD uzbrucējiem būs tāda vārtu gūšanas garša pašos atbildīgākos brīžos kāda tā bija Marselam? Ja nemaldos, tad Hossa izvilka kādas 5 spēles pagājušā sezonā.

     [+] [-]

, 2010-09-12 22:59, pirms 14 gadiem
kazino rakstīja: kartejais raksts par neparko,bullshit teiksu godigi,ja ir metejs,tad uz vinu ir jaspele.puces kartejais negativais raksts shuplera virziena un hosas nomelnosana
Pilnībā piekrītu!

  +3 [+] [-]

, 2010-09-12 23:08, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Ir aizvadītas divas spēles KHL jaunajā sezonā, un A.Pučem jau viss skaidrs. Gandrīz.
Jautājums nav par to vai kāds spēs samest tikpat cik Hossa, bet vai kādam no RD uzbrucējiem būs tāda vārtu gūšanas garša pašos atbildīgākos brīžos kāda tā bija Marselam? Ja nemaldos, tad Hossa izvilka kādas 5 spēles pagājušā sezonā.
Šis ir viedoklis pēc divām spēlēm. Pēc 15 tas var jau mainīties. Neaizmirsti, ka autori par šiem rakstiem saņem naudu, tāpēc, ja ir vārdi, ko pateikt - kāpēc to nedarīt? Nav jau tā, ka bija neinteresanti lasīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-12 23:10, pirms 14 gadiem
sry ,ka neizlasīju raxtu, bet visdrīzāk, ka zinu, par ko ir runa.
Hossa ir ļoooooti viduvējs spēlētājs. Ja šitādi komanda spēlētu uz Miķeļi vai ... tad arī kāds no mūsējiem būtu TOP 3 snaiperis. Varbūt beidzam rakstīt par super viduvēja hokejista karjeru? Tādu, ka Hossa ir ļoti daudz, viņam vnk beidzot paveicās. Šī sezona rādīs... kaut gan... tagad jau redz, ka viņam klājas ļoti grūti. Kazaņā viņš ir viens no daudzajiem, pat zemāk nekā vidusmēra akbarsietis. Mana prognoze-viņš drīz spēlēs 4. maiņā un ap jauno gadu vispār pazudīš no šīs komandas

  +2 [+] [-]

, 2010-09-12 23:11, pirms 14 gadiem
labi - Hosa met un neaizsargājas, spēlē Dinamo, Ak Bars
slikti - Hosa nemet un neaizsargājas, spēlē kaut kur Poznaņā
ideāli - Hosa met un aizsargājas, spēlē Rangers

ko tur diskutēt..

  +1 [+] [-]

, 2010-09-12 23:12, pirms 14 gadiem
Un vēl., piekrītu tiem, kas raksta, ka šādi raksti ir domāti apjomam (apgrozījumam). Patiešām tukši texti. Man patīk lasīt Armanda domu gājienus, bet nu šis......
nav ko teikt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-12 23:15, pirms 14 gadiem
RavenHolm rakstīja: Šis ir viedoklis pēc divām spēlēm. Pēc 15 tas var jau mainīties. Neaizmirsti, ka autori par šiem rakstiem saņem naudu, tāpēc, ja ir vārdi, ko pateikt - kāpēc to nedarīt? Nav jau tā, ka bija neinteresanti lasīt.
Puče naudu par darbību šajā projektā nesaņem, viņš to dara prieka pēc.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-12 23:30, pirms 14 gadiem
sermulis rakstīja: Puče naudu par darbību šajā projektā nesaņem, viņš to dara prieka pēc.
ak tā?

     [+] [-]

, 2010-09-12 23:32, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Njemsim Peterburgas SKA.. vai tad SKA piemeram Afinogenovu vai Veinhandlu pirka lai vini spele aizsardziba vai lai pretiniekam ripas met??

Ir speletaji kam ir jamet ripas un ir speletaji kam tas ripas ir japiespele un japiesedz šis snaiperis.. nu tas tachu ir normaali vissa pasaulee..
Kā tad. Lai divi aizsargi spēlē aizsardzībā, bet 3 uzbrucēji lai pagaida pie zilās, jo viņiem par to nemaksā un ņēma ar citiem mērķiem...

Un Dacjuks, kurš jau ntos gadus saņem balvu kā labākais aizsarzdībā spēlējošais uzbrucējs patiesībā haltūrē un nepilda pienākumus par ko viņam maksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-12 23:52, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: es teicu ka lai 3is uzbruceji halture aizsardziba?? Paradi kur es to rakstiju???


Ko Tu piemini Datsjuku!! Hossam lidz Datsjuka limenim kaa cukai liidz debesiim (K Kļaviņš)!!
Nē, bet tu teici, ka viņus neņem, lai spēlētu aizsardzībā. Dacjuks ir kā Ozoliņš, tikai viens no aizsardzības skrien uzbrukt, bet otrs no uzbrukuma skrien sargāt.

Fakts tāpat paliek viens - Hossa haltūrēja pie saviem vārtiem, un kārtīgi. Tieši tāpat kā aizsargi piedalās uzbrukumos, uzbrucējiem jāstrādā aizsardzībā. Vēl tagad atceros kā vienā playoff spēlē pakāsām golu, jo Hossa tā vietā, lai kristu, kostu un rautu aiz matiem, tikai laiski pastiepa nūju pretinieka virzienā. Tas, protams, vārtus glābt nepalīdzēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-13 00:03, pirms 14 gadiem
sandis444, tu nesaproti raksta jeegu , un nevajag te hosu tagad celt debesiis. Puce pareizi rakstiija ,ka NHL ir daudzi kam ir labs un speeciigs metiens,savukaart, ar to biezhi vien ir par maz ,lai izsistu vietu zem saules NHL.. Ir vajadziiga apnjeemiiba un gribaspeeks,kaa arii ,protams, veiksme.
Saliidzinaat Hosu ar Ozolinju ir izcili stulbi. Ozo bija viens no labaakiem uzbruukoshaa tipa aizsargiem pasaulee, savukaart, Hosa visticamaak nekad tam nebuus pat tuvu...
p.s. ja jau hosa ir tik labs, tad ko pie velna vinhs dara KHL?

     [+] [-]

, 2010-09-13 00:07, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Jaa vinjus nenjem lai speletu aizsardziba.. Julim vajadzeja kas golus met un taads bija Hossa!!

Ja teiksim Cipulis varetu iemest 35 ripas tad vinjam neviens pirkstu pat klat neliktu.. bet Hossa iemet 35 golus un visi vinju tagad lamā.. nu ir tadi snaiperi kas met tikai golus un par aizsardzibu nemaz nedomaa..


vot tagad kožam nagos.. blin tas Hossa maita iemeta pretinieku vartos 35 ripas bet neshanceja aizsardziba.. nu ķēms tāds..


kaa jau latvieshiem.. vinjiem nekad nebuus labi..


Teiksim Vasiljevs PC iemetis 3s golus viena macha un haltures aizsardziba, bet mes speli vinnesim ar 3:1 un tik un taa Herberts buus tas sliktais jo vins pretinieka vartos sameta tik daudz ripas lai mes svinetu uzvaru..

nu tagad tieshi tas notiek ar Hossu..


un vel pie tam breeku saceļ tik izcils žurnaalists kaa Puče.. no Strausa kko tadu vareja gaidit bet ne jau no Pučes.. Armand Marsels ir Kazaņā.. guli naktiis mieriigi un nedoma vairs par to ka Hossa nepaspees vai negribees atgriezties Dinamo aizsardziibaa no uzbrukuma..
Nu nepiekrītu. Kā jau teicu - visiem ir jāpiedalās gan uzbrukšanā, gan sargāšanā.
Kā jau arī teicu - man, piemēram, Hossa nekad nav licies baigais varonis. Ja tas būtu Cipulis - man tā nebūtu atšķirība.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-13 00:10, pirms 14 gadiem
man te uz šitā netbooka grūti citēt.. Bet zin kā ar to Hossu ir.. bij jau labi, ka viņš meta.. Bet teiksim tajos pašos vairākumos kur mēģināja izspēlēt uz Hossu, kad sanāca bija labi, kad nesanāca tad nekā arī nebija... bet neviens nezin kā būtu ja ņiživijs pats mestu, vai atspelētu vairāk uz aizsargiem? varbūt tie samestu pat vairāk nekā vienveidīgi meklējot Hossu vienā un tajā pašā veidā/vietā.

Man nav nekas pret Marselu, vienkārši nav ko te tagad cepties. Hossa ir prom un mums ir citi, kas spēlē. Tiešām, kā te daži norādija vaig pagaidīt vel kādas 10 vai 20 spēles un tad skatīties vai Hossa komandai tik ļoti vajadzīgs.. Lai gan tāpat jau iepriekš minēto iemeslu dēļ nevarētu zināt kā būtu ar Hossu, jo varbūt ar Hossu tie, kas tagad metīs mestu mazāk vai varbūt vairāk...

Dzīvosim tomēr realitātē un priecāsimies par Dinamo tādu kāds tas ir.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-13 00:13, pirms 14 gadiem
RavenHolm rakstīja: Nu nepiekrītu. Kā jau teicu - visiem ir jāpiedalās gan uzbrukšanā, gan sargāšanā.
Kā jau arī teicu - man, piemēram, Hossa nekad nav licies baigais varonis. Ja tas būtu Cipulis - man tā nebūtu atšķirība.
Pareiz, nav nekādas jēgas, ja Hossa vai kāds cits samet arī visus 50 golus sezonā, ja komanda tāpat zaudē. Manis pēc Ozoliņš vai kāds cits var spēlēt kaut vai 10 reizes all stars un iegūt visas individuālās balvas, ja komanda neuzvar. Hokejs tomēr ir komandas sports.. un tieši tāpēc MVP parasti ir no uzvarētāju komandām nevis spēlētājiem no līgas zemākā gala, pat ja individuālā statistika ir labāka.

     [+] [-]

, 2010-09-13 09:59, pirms 14 gadiem
Kur tad Puče ar šīm atzīņām bija sezonas starplaikā. Tad vēl pastāvēja ceŗibas dabūt Hosu DINAMO . Tad Pučem bija aste kājstarpī.
Tad kad Hosa vairs nav komandā, tad sākas lielie komentāri.

     [+] [-]

, 2010-09-13 13:41, pirms 14 gadiem
Galvenais, ka visi cepās te pa Hosu un pārējiem, kas palika sastāvā.
A raksta doma nav ne nomelnot ne uzspodrināt Hosas tēlu, meistarība. Raksta morāle ir uzsvērt to, ka pēc pirmajām spēlēm un pārbaudes mačiem spriežot, Dinamo nemaz necenšās aizstāt Hosu ar kādu citu spēlētāju, vai arī nemaz necenšas samest vairāk kā paga'juša sezonā, vienkārši ir otra iespēja, spēlēt labāk aizsardzībā un spēlēt visām maiņām visiem pieciniekiem, nevis trīs maiņas kapās bet pirmā gaidīs pretuzbrukuma iespējas.
Pāris vārdos.
Nav jāiemet vairāk, pietiks, ja ielaidīsim mazāk!

     [+] [-]

, 2010-09-14 00:19, pirms 14 gadiem
raksta sākumā citāts: "Šuplers ņaudēja" jau vien parāda autora attieksmi pret Šupleru. negaidīju no Pučes tik tendenciozu rakstu. Ja jau sāka par ledus graužšanu Hosas sakaraa rakstīt, tad objektivitātes labad varēja pieminēt ka Hosa bij viens no retajiem kas pēc regulārajiem treniņiem palika uz laukuma lai slīpētu metienu