Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ja viņi ir amatieri... Kas tad esam mēs?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pienākusi kārta kārtējai (diemžēl diezin vai pēdējai) vērtību pārvērtēšanai Latvijas futbolā. Divas no trim mūsu komandām pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu un tas noteikti ir pozitīvs rezultāts, taču diezin vai vismaz divas no trim atbildes spēlēm sniedza arī gandarījumu. Ja reiz tie, kas mūs uzvar vai vismaz neļauj uzvarēt sevi ir amatieri vai labākajā gadījumā pusprofesionāļi, tad kas ir mūsu labāko klubu futbolisti? Nevajag nonicināt pretinieku atkarībā no viņa statusa, taču laikam jau vēl mazāk iemeslu ir izcelt sevi...

Tas, ka kāds futbolists pašreiz ir amatieris un futbols nav viņa galvenā nodarbošanās, vēl nenozīmē, ka tas noteikti ir vājš spēlētājs. Šoreiz runa būs par abiem Velsas klubiem, kas mūsu komandām kļuva par labu aukstu dušu un iespēju paskatīties uz sevi no malas. Kārtējo reizi.
FC "Tiraspol" no Moldovas ir profesionāla futbola komanda un jau uzreiz pēc izlozes varēja paredzēt, ka skontiešiem klāsies grūti. Malači - ne bez piedzīvojumiem, bet tomēr divu spēļu summā skontieši uzvarēja un tagad viņiem būs iespēja samērot spēkus ar "nākamā plauktiņa" komandu Liberecas "Slovan" no Čehijas. Šajā pārī mēs noteikti neesam favorīti, taču izredzes nav arī pilnīgi bezcerīgas.

Reti kurš šaubījās par abu Kurzemes komandu - FK "Ventspils" un "Liepājas metalurga" - iekļūšanu 2. kvalifikācijas turnīra kārtā, jo ventspilnieki pirmajā spēlē Velsas vicečempionu Brougtonas "Airbus UK" nospēlēja rezultatīvu neizšķirtu 1:1, bet liepājnieki vispār viesos uzvarēja Velsas kausa īpašnieku "Prestatyn Town" ar 2:1. Diemžēl atbildes spēles izvērtās tādas, kuras pēc iespējas ātrāk gribas aizmirst. Liepājnieki savu ceļu Eiropas līgā šosezon beidza, bet ventspilnieki diezin vai ir gandarīti par to, kā tika tālāk. Iedomāsimies uz laiku sevi Velsas futbola līdzjutēja ādā - proti, ko viņš var secināt, ielūkojoties Latvijas klubu sastāvos? Apmēram to pašu, ko mēs, ieskatoties Velsas klubu virknējumos - neko īpašu. Nepazīstami spēlētāji. Kāpēc lai mēs skatītos no augšas uz Velsas Premjerlīgu vai, piemēram, Īrijas vai Ziemeļīrijas futbola līgām, uz Luksemburgas futbola virslīgu? Tam nav nekāda iemesla. Spēles Ventspilī un Liepājā to tikai apliecināja. Ja pretinieka rindās nav Eiropā pazīstamu spēlētāju, ja neko neizsaka šo klubu nosaukumi, tad tas vēl nenozīmē, ka tie noteikti ir vājāki spēlētāji un klubi par mūsējiem. Varētu domāt, ka mūsu futbola klubu spēlētāju vārdi ārzemēs kādam kaut ko īpaši izsaka... Tā ka iemesla pārākuma apziņai nav nekāda.

Abos minētajos Velsas klubos lielākā daļa futbolistu ir izgājusi ļoti labu vai labu, taču noteikti ne sliktāku futbola skolu nekā Latvijas klubu spēlētāji (pirmām kārtām vietējie), vairāki no viņiem ir bijuši slavenu Anglijas Premjerlīgas klubu akadēmijās, daži pat aizvadījuši šajos klubos pāris spēles (Endijs Pārkers no Prestatīnas komandas, piemēram, 2000. gadā spēlēja Premjerlīgas kausa izcīņas finālā "Tranmere Rowers" rindās, bet Ričijs Pārtridžs no Brougtonas aizvadīja 3 spēles "Liverpool" rindās šajā pašā turnīrā), vairāki ir spēlējuši savu valstu (šajā gadījumā Velsas, Skoijas, Ziemeļīrijas un Īrijas) jaunatnes izlasēs, daži bijuši arī nacionālajās izlasēs, bet, piemēram, Stīvs Džounss no Brougtonas komandas nospēlēja 29 mačus Ziemeļīrijas izlasē un piedalījās gandrīz visās spēlēs 2006. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Futbola pamati abu Velsas komandu futbolistiem ir ielikti labi un futbola ābeci lielākā daļa no viņiem ir apguvusi pat labāk par mūsu futbolistiem. Jā, tas pats minētais Džounss atnāca uz "Airbus UK" no Anglijas pēc ranga 6. līgas kluba (viņam ir jau 36 gadi), taču iemaņas nav zudušas. Tā ka nevajag nepazīstamus pretiniekus uzreiz vērtēt par zemu. Cita lieta, ka pašreiz šie futbolisti - ar retiem izņēmumiem - vairs nav profesionāli spēlētāji.

Prestatīnas klubs trenējoties tikai divas reizes nedēļā, neviens no tā spēlētājiem nav profesionālis un par spēlēšanu saņem 50 sterliņu mārciņas nedēļā. Katram ir savs pamatdarbs. Brougtonas komandā situācija ir nedaudz citādāka, šī komanda ir profesionālāka, taču arī ir tikai pusprofesionāls futbola klubs un arī nebūt netrenējas katru dienu, arī nevar atļauties kaut vai divu triju nedēļu garas pirmssezonas treniņnometnes. Pirms debijas Eiropas kausu izcīņā abi Velsas klubi aizvadīja tikai pa vienai pārbaudes spēlei ar Velsas 3. līgas un 2. līgas komandām. Velsas Premjerlīgas čempionāts (tajā piedalās 12 komandas) sāksies tikai 23. augustā...
Spēlētāja statusa dēļ nav iemesla - vismaz mūsu komandu futbolistiem noteikti nav - nomētāt pretiniekus ar cepurēm un pašpārliecinātiem izteikumiem, nav iemesla tos arī pārvērtēt (tādas Velsas komandas tomēr bija jāuzvar gan ventspilniekiem, gan liepājniekiem), taču vispirms ir jāpaskatās pašiem uz sevi. Jāpavērtē sevi. Labi, futbola pamati viņiem ielikti labi vai pat labāki, vairāki kādreiz ir spēlējuši labos vai augsta ranga klubos, bet viņi savā pašreizējā statusā taču nevar būt pārāki fiziskajā un funkcionālajā sagatavotībā. Bet vai tad mūsējie šajos komponentos bija pārāki, vai tad mēs "noskrējām" pretiniekus? Nekā tamlīdzīga. Kaut kā dīvaini sanāk - trenējamies kā profesionāļi (treniņnometnes pirms sezonas, treniņi gandrīz katru dienu sezonas laikā, galu galā - futbols kā pamatnodarbošanās), pārceļam virslīgas čempionāta spēles, lai tikai varētu labāk sagatavoties Eiropas kausu spēlēm, bet... Kāda jēga, ja ne ar ko nevaram pārspēt amatieru vai pusprofesionālu komandu. Ne ar meistarību, ne ar fizisko sagatavītību, ne pārākumu ātrumā un izturībā.
Kas mēs esam, ja viņi ir amatieri? Lai klubu (ne tikai Ventspils un Liepājas klubu, jo citi, spriežot pēc SMSCredit.lv virslīgas spēlēm, nav ne ar ko īpaši labāki) treneri, vadītāji un paši spēlētāji padomā un pamēģina pajautāt to paši sev un atbildēt. Kaut ko mēs laikam darām nepareizi.

Daudzi līdzjutēji jau ne mirkli nešaubās, ka FK "Ventspils" jau ir 3. kārtā, jo pretī taču nāks "kaut kāds" Luksemburgas klubs "Jeunesse Esch". 28 valsts čempiona tituli un vienīgā Luksemburgas kluba statuss, kas Eiropas kausos ticis līdz otrajai kārtai, varbūt arī nav argumenti. Arī plaši zināmu spēlētāju šajā komandā nav. Tiesa, to pašu "Jeunesse Esch" līdzjutēji droši vien var teitk par ventspilniekiem, kaut gan abās komandās ir vairāki savu valstu izlaāsu spēlētāji. "Jeunesse Esch" rindās tādi ir pieci. Vēl ir pieci Francijas futbolisti, divi bosnieši, viens ķīnietis un melnkalnietis. Divi francūži un ķīnietis bijuši "Metz" U19 un otrajā komandā, viens no francūzēim - 1.FC "Kaiserslautern" otrajā komandā, bet vēl viens - beļģu "Exelsior" rindās. Jā, starp citu, kvalifikācijas 1. kārtā Luksemburgas pagājušās sezonas trešā spēcīgākā komanda pārspēja Turku TPS ar vairākiem Somijas izlases futbolistiem sastāvā.

Nevajag vērtēt to vai citu futbolistu un komandu tikai pēc tās atpazīstamības vai statusa. Labāk pavērtēt pašiem sevi un izdarīt secinājumus...

  -1 [+] [-]

, 2013-07-12 12:35, pirms 11 gadiem
Par ko tad mees te brinamies ? Pasaules rangaa, esam kopaa ar visaam paareejaam "eksotiskajaam" futbola valstiim. Manuprat, uz beisbola spelem Latvijaa naak vairak cilveeku, nekaa vieteejo futbola cempionaatu, kur tadi "profesionaalie" klubi, kaa liepaja un ventspils lieki tereee milijonus vieteejo krievinju nodarbinaashanai. Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir, un ar kaunpilnu sajuutu nav jaaskataas, kaa 11 super "profesionaalji" "paagruuz" 0:5 bosnijai, kuru fani "piesmej" galvaspilseetas ielas. Hokejaa, nekad nekas taads nav noticis, un "DIEVS NEDOD" nenotiks !

  +9 [+] [-]

, 2013-07-12 12:37, pirms 11 gadiem
Mēs esam amatieriska līmeņa profesionāļi.

     [+] [-]

, 2013-07-12 12:43, pirms 11 gadiem
Fiziskā sgatavotība klibo ļoti daudzos komandu sportos Latvijā. Man liekas, ka šī ir tāda jau kā trdīcija.

     [+] [-]

, 2013-07-12 12:44, pirms 11 gadiem
Pieļauju tas angļu pastnieks nopelna vairāk nekā liela daļa mūsu "profu"...

     [+] [-]

, 2013-07-12 12:50, pirms 11 gadiem
njaa... chempis shiem saakaas tikai 23. augustā... ar aktiivaaku speeli un skrieshanu vajadzeeja nolauzt - diemzheel Ventspils pienjeema leeno futbolu, kur kaa Anatolijs mineeja, vinjiem futbola pamati pat varbuut labaak ielikti un tehnika labaaka.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-12 12:52, pirms 11 gadiem
Supreme_d1s rakstīja:
1) Manuprat, uz beisbola spelem Latvijaa naak vairak cilveeku, nekaa vieteejo futbola cempionaatu

Konkrētus skaitļus, lūdzu. Uz futbola čempionātu, starp citu, iet daudz vairāk nekā uz Latvijas hokeja čempionātu.

2) Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir,

Kur hokejā ir tie taustāmie sasniegumi? Piemēram, florbolā vietas čempionātos ir labākas, tad jau jāiegulda florbolā. Ja runājam par prioritārajiem sporta veidiem, tam viennozīmīgi būtu jābūt basketbolam, jo hokejs ir dārgs sporta veids un ieguldījumiem tajā būs pārāk maza atdeve.

3) un ar kaunpilnu sajuutu nav jaaskataas, kaa 11 super "profesionaalji" "paagruuz" 0:5 bosnijai,

Bosnijai šobrīd ir viens no "top" uzbrukumiem Eiropā. Labi, ka hokejā izlase bezcerīgi nezaudē pasaules "top" komandām, vai ne?

4) kuru fani "piesmej" galvaspilseetas ielas. Hokejaa, nekad nekas taads nav noticis, un "DIEVS NEDOD" nenotiks !

Tāpēc, ka hokejā izlasēm nekur nav normāla atbalsta. Arī Latvijai, starp citu. Bosniešu fani mūsu hokeja kuzmičus iznestu vienā setā.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-12 12:56, pirms 11 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Par ko tad mees te brinamies ? Pasaules rangaa, esam kopaa ar visaam paareejaam "eksotiskajaam" futbola valstiim. Manuprat, uz beisbola spelem Latvijaa naak vairak cilveeku, nekaa vieteejo futbola cempionaatu, kur tadi "profesionaalie" klubi, kaa liepaja un ventspils lieki tereee milijonus vieteejo krievinju nodarbinaashanai. Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir, un ar kaunpilnu sajuutu nav jaaskataas, kaa 11 super "profesionaalji" "paagruuz" 0:5 bosnijai, kuru fani "piesmej" galvaspilseetas ielas. Hokejaa, nekad nekas taads nav noticis, un "DIEVS NEDOD" nenotiks !
Tieši tā, tā ir tāda ilūzija, kas tiek uzturēta Latvijas sportā. Ne tikai futbolā, bet arī citos sporta veidos, kur reāli var būt kāda 1 max 2 ir labas/ok komandas, pārējie visi, lai gan teorētiski skaitās profesionāļi (kuriem maksā algu par spēlēšanu), tad realitātē viņi nav aukstāk par citiem amatieriem (gan pašmāju, gan ārzemēs).

Lai drusku labāk izskatītos tiek paņemti kādi daži lēti ārzemnieki (basītī tie ir amerikāņi, kuru pilna Eiropa, futbolā šķiet DAmerikāņi brauc?), kuriem vienkārši vajag kaut kur iesākt, un tas arī ir viss.

Pusei komandas tas profesionālisms ir tikai uz papīra (oficiāli skaitās profesionālais līgums), saņem kaut kādas kapeikas un trennējas. Ko un cik māk tas arī ir jautājums... Protams, ar izņēmumiem tiek uzražoti daži talanti pa laikam (piemēram, Cauņa, Rudņevs, tad dzirdam, ka kāds jaunais brauc pārbaudīties uz Eiropas lielvalstīm utt.).

Vispār muļķīgs tas dalījums profesionāļi/amatieri. Amerikas studenti savās līgās jau arī nav profesionāļi (jo nesaņem algu, kļūst par profesionāļiem tikai pēc pirmā līguma), bet tikai tur labākās komandas mūsu profesionāļus ņemtu priekšā tāpat.

Kā jau huy teica - amatieriska līmeņa profesionāļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-12 13:11, pirms 11 gadiem
Futbola bedre acīm redzot. Bet ko var gribēt, kas Latvijā notiek? Futbolu spēlē praktiski visur, tādēļ lai uzvarētu ir ar kaut ko jāpārsteidz. Pie mums nav ne profesionālu nometņu, ne augsta līmeņa klubu, ne izlases sasniegumi, ne daudz naudas ko ieguldīt attīstībā. Būtībā nav nekā, ir pāris čaļi, kas kaut kādu maizīti pelna ārpus LV robežām un viss. Pārāk daudz lietu, kas jāmaina un jāattīsta, kamēr tas nenotiks, nebūs jēgas arī mūs salīdzināt ar kādu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-12 13:36, pirms 11 gadiem
Tas tikai pierāda kārtējo reizi, ka LV futbolā kaut kas nav kārtībā trenēšanas metodikā vai līmenī bērnu un jauniešu vecumā. Fizisko var uzdzīt un uzturēt arī 30 gados, bet tehnikas pamatus (piespēles, sitienus, atrašanās vietu laukumā, futbola domāšanu) var iemācīt tikai jaunībā. Tāpēc arī jaunībā labi trennēti angļu amatieri, arī šajā vecumā un statusā var cīnīties ar profesionālu Latvijas klubu.

  -2 [+] [-]

, 2013-07-12 13:42, pirms 11 gadiem
Nezināju ka Suveizdam tik aprobežots skatījums uz lietām. Skumji, autors tomēr skaitās. Bimbambols prioritārs??? Tur ir atdeve? Iegrūda piķi, lai klaunu bars pietaisītu turku viesnīcas, tai tiešām jabūt valsts prioritātei

     [+] [-]

, 2013-07-12 14:06, pirms 11 gadiem
Smieklīgi jau arī tas, ka ir Virslīgas futbolisti kas uzskata sevi par baigajiem superstāriem..

Atceros kad viens liepājnieks kas vakar arī izgāja uz maiņu LM pirms vairākiem gadiem spēlēja Rēzeknē... pa ielām viņš staigāja tā ka ar degunu ķēra visus gubu mākoņus.. ..iedomājos ka varbūt te Rēzeknē parādījies kāds laba līmeņa spēlētājs.. un pat aizgāju uz spēli... pēc tā kad redzēju, ko viņš laukumā tur dara biju mēms, bet savā ziņā priecīgs.. jo pa 50 santīmiem bija iespēja noskatīties labu parodiju par to kā čalis ar Bekhema frizūru un lauztām kājām (nezinu vai viņam tās kājas bija lauztas... pa gabalu neredzēja vai tās ir ieģipsētas) mēģina skriet pa laukumu un trāpīt pa bumbu...

Starp citu vakar viņš tik traģiski neizskatījās.. laikam kļuvis vecāks un meistarīgāks.. Par to vai pa ielām turpina staigāt tāpat kā agrāk varētu pastāstīt kāds liepājnieks

     [+] [-]

, 2013-07-12 14:10, pirms 11 gadiem
Mr.Smart rakstīja: Tas tikai pierāda kārtējo reizi, ka LV futbolā kaut kas nav kārtībā trenēšanas metodikā vai līmenī bērnu un jauniešu vecumā. Fizisko var uzdzīt un uzturēt arī 30 gados, bet tehnikas pamatus (piespēles, sitienus, atrašanās vietu laukumā, futbola domāšanu) var iemācīt tikai jaunībā. Tāpēc arī jaunībā labi trennēti angļu amatieri, arī šajā vecumā un statusā var cīnīties ar profesionālu Latvijas klubu.
Bet, ja nav fiziskā, tad rodas kļūdas tehnikā. bet vispār piekrītu Tev, nav vienotas nostājas - būtu tā - davai, visiem jāvar 100m noskriet tik un tik ātri, jāvar šis un tas, un tad uzreiz varētu redzēt, kurš profesionālis slinko un kurš ir lietaskoks...

     [+] [-]

, 2013-07-12 15:34, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: 2) Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir,

Kur hokejā ir tie taustāmie sasniegumi? Piemēram, florbolā vietas čempionātos ir labākas, tad jau jāiegulda florbolā. Ja runājam par prioritārajiem sporta veidiem, tam viennozīmīgi būtu jābūt basketbolam, jo hokejs ir dārgs sporta veids un ieguldījumiem tajā būs pārāk maza atdeve.

3) un ar kaunpilnu sajuutu nav jaaskataas, kaa 11 super "profesionaalji" "paagruuz" 0:5 bosnijai,

Bosnijai šobrīd ir viens no "top" uzbrukumiem Eiropā. Labi, ka hokejā izlase bezcerīgi nezaudē pasaules "top" komandām, vai ne?

4) kuru fani "piesmej" galvaspilseetas ielas. Hokejaa, nekad nekas taads nav noticis, un "DIEVS NEDOD" nenotiks !

Tāpēc, ka hokejā izlasēm nekur nav normāla atbalsta. Arī Latvijai, starp citu. Bosniešu fani mūsu hokeja kuzmičus iznestu vienā setā.
1. Ljoti ieteiktu, kaut vienureizi dziivee aizbraukt uz hokeja cempionaatu, un tad runaat par to ko tu neko nezini !

2. Nezinu, kas ir bosnijai, bet Latvija hokeja vismaz ir uzvareejusi, praktiski visas pasaules top komandas, un tas nav kau kaads 1932 gada sasniegums !!

3. Olimpiskaa atlase hokeja, turniirs Areenaa Riga, skjiet kad atkaartojumu, var noskatities youtube... redzeesi iistas fanu, speletaju emocijas, vienotu komandu, kas padariija savu valsti lepnu !!!

4. Tu savas gudriibas par futbolu, florbolu uzraksti, kad kaads no siem sporta veidiem kvalificeesies olimpiskajam speleem.. liidz tam tu tikai par tuksho savas klaviatuuras taustinjus deldee !!!

     [+] [-]

, 2013-07-12 15:48, pirms 11 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: 1. Ljoti ieteiktu, kaut vienureizi dziivee aizbraukt uz hokeja cempionaatu, un tad runaat par to ko tu neko nezini !

2. Nezinu, kas ir bosnijai, bet Latvija hokeja vismaz ir uzvareejusi, praktiski visas pasaules top komandas, un tas nav kau kaads 1932 gada sasniegums !!

3. Olimpiskaa atlase hokeja, turniirs Areenaa Riga, skjiet kad atkaartojumu, var noskatities youtube... redzeesi iistas fanu, speletaju emocijas, vienotu komandu, kas padariija savu valsti lepnu !!!

4. Tu savas gudriibas par futbolu, florbolu uzraksti, kad kaads no siem sporta veidiem kvalificeesies olimpiskajam speleem.. liidz tam tu tikai par tuksho savas klaviatuuras taustinjus deldee !!!
Starp citu, Suveizdas mīļais bimbambols arī nav spēlējis olimpiādē.

     [+] [-]

, 2013-07-12 15:52, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: 1) Manuprat, uz beisbola spelem Latvijaa naak vairak cilveeku, nekaa vieteejo futbola cempionaatu

Konkrētus skaitļus, lūdzu. Uz futbola čempionātu, starp citu, iet daudz vairāk nekā uz Latvijas hokeja čempionātu.

2) Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir,

Kur hokejā ir tie taustāmie sasniegumi? Piemēram, florbolā vietas čempionātos ir labākas, tad jau jāiegulda florbolā. Ja runājam par prioritārajiem sporta veidiem, tam viennozīmīgi būtu jābūt basketbolam, jo hokejs ir dārgs sporta veids un ieguldījumiem tajā būs pārāk maza atdeve.

3) un ar kaunpilnu sajuutu nav jaaskataas, kaa 11 super "profesionaalji" "paagruuz" 0:5 bosnijai,

Bosnijai šobrīd ir viens no "top" uzbrukumiem Eiropā. Labi, ka hokejā izlase bezcerīgi nezaudē pasaules "top" komandām, vai ne?

4) kuru fani "piesmej" galvaspilseetas ielas. Hokejaa, nekad nekas taads nav noticis, un "DIEVS NEDOD" nenotiks !

Tāpēc, ka hokejā izlasēm nekur nav normāla atbalsta. Arī Latvijai, starp citu. Bosniešu fani mūsu hokeja kuzmičus iznestu vienā setā.
Ja esi tāds bimbambola patriots, varbūt neraksti par futbolu, bet kopā ar Noviku jūsmo par bimbambola ''preilenēm", un raksti bimbambola sadaļā.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-12 16:43, pirms 11 gadiem
mūsu kājbumbas meistari, kas netiek tālāk par Latviju un grūž amatieriem, ir mīkstie, kas nav pelnījuši, lai tiem maksā un lai viņu spēles skatās!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-12 16:49, pirms 11 gadiem
76 rakstīja: mūsu kājbumbas meistari, kas netiek tālāk par Latviju un grūž amatieriem, ir mīkstie, kas nav pelnījuši, lai tiem maksā un lai viņu spēles skatās!
tieši tā - skaudrā patiesība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-12 20:44, pirms 11 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Buutu labaak to naudu hokeja ieguuldijushi, kur vismaz taustaami sasniegumi ir!
Tikai problēma tāda, ka pasaulē hokejs nevienam neinteresē.

     [+] [-]

, 2013-07-13 21:01, pirms 11 gadiem
Hokejs pasaulē popularitātes ziņā salidzinājumā ar futbolu ir kā pundurpērtiķīša mazais pirkstiņš pret piebriedušu zilā vaļa metamo. Piemēram Filadelfijā, kur bāzējas hokeja mīļiem zināmie "lidoņi", populārākais sporta veids ir ? ....tieši tā - amerikāņu futbols. Hokejs kā trešais seko pēc beisbola.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-14 08:24, pirms 11 gadiem
Ja ir runa par eiropiešiem, tad varu pavēstīt, ka vismaz puse Dānijas un Norvēģijas iedzīvotāju pat nenojauš, ka pavasaros, kad " visa pasaule " seko līdzi aizraujošajiem pasaules hokeja čempionāta notikumiem, arī dāņi un norvēģi tur slido. Par balkānu valstīm un hokeju es paralēles nevilkšu.