Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Tāda ir sportista dzīve...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Tāda ir sportista dzīve...
Georgijs Pujacs ir pieredzējis vilks un sen vairs par savu ādu nedreb.

Amerikāņu kalniņi tie nav un nebija. Latvijas izlase pietiekami spēcīgi nospēlēja arī otro maču Minskā. Taču pēc velna stipra bija arī Vācija, un man pēc mača nekas cits neatlika kā apsveikt savu veco cīņubiedru Antonu Valdmanu no Fisenes ar 3:2 viņa labā. Tāds ir sports un tāda ir sportista dzīve - šodien kalna galā, rīt jau bēdu ielejā, lai otrdien atkal paceltos kalnā. Varbūt...

Tonijs pirms nepilna mēneša bija nonācis ļoti interesantā kompānijā, pasaules čempionātā Viļņā viņš kopā ar Džordžu Kingstonu un Aigaru Ciprusu bija Lietuvas izlases galvenā trenera palīgi. 1. divīzijas B grupā tikai ar 2:3 zaudējot Polijai, kurus trenēja bijušie Krievijas izlases vadoņi, nu Pēterburgas SKA duets - Igors Zaharkins un Slava Bikovs. Tonijs ir viena no kolorītākajām figūrām hokeja žurnālistu cehā - savi 130 kg un 40 (!!!) pasaules čempionātu pieredze. Kāpēc Vācija uzvarējusi? Tāpēc, ka visas 60 minūtes spējusi noturēt vienu tempu, bet Latvijas spēle bija kā pa viļņiem. Un tas šoreiz nebija t.s. Latvijas vilnis... Jo tam šoreiz vienkārši nepietika spēka.

Kā mums dzīvot tālāk? Vai nozākāt Žoru Pujacu, ka viņš nenoturēja Openheimeru? Prāta darbs tas nebūtu. No tās vietas preses ložā, kur sēdēju es, izskatījās, ka ir zona. Jo vācietis nu baigi strauji aizjoņoja uz Gudija vārtiem, un Žora tikai mēģināja glābt situāciju. Bullīšus tagad par šādu spēlēšanu dod, bet, vai tur bija zona, vai nebija - galvot nevaru. Jo videoatkārtojumus mierīgā atmosfērā pie alus kausa nākamajā dienā skatīties nemēdzu. Man jau mača laikā ir jāredz viss, kas tur notiek. Tāpat kā tiesnesim.

Protams, ka mēs varam lamāt arī Gudļevski. Kāpēc tad nesavilki kājas kopā! Ko tad atsiti pirmās divas ripas! Bet Gudijs jau pats saprot, ka 2:3 ar Vāciju nav viņa karjeras labākā spēle: "Trešo ripu man vajadzēja vienkārši atsist un nevis ielaist starp kājsargiem. Otro vārtu zaudējumā vajadzēja ātrāk atrast ripu, lai vāciešiem neiznāktu atkārtotais metiens, bet pie pirmajiem vārtiem būt pacietīgākam." Aizkrauklietis pats sevi urda un zina, ko nav izdarījis, kā nākas. Kritisks pret sevi gluži kā kādreiz Irbe... Mums vēl no malas viņu pamācīt? Ņe nado, rebjata!

Vai Kaspars Daugaviņš! Nu tā viņš spēlē! Jā, varbūt dažbrīd pārāk emocionāli, nenosvērti, bet te jau nav Vīnes opera, kur ar vienu lieku pauzi samaitāsi visu savu karjeru. Minskā ir emocionāls sporta veids hokejs. Vai Daugavam vajadzēja savaldīties pirmās trešdaļas pašās beigās? Dricelējot datoru vairākas stundas pēc spēles, to katrs ieteiks, bet, ja pats būtu laukumā. Ko es darītu? Negalvoju, ka kādreiz neiesistu arī tiesnesim, kā savulaik Viktors Hatuļevs. Kaspar! Nepārproti - es tevi uz to nemudinu. Arī ne tādā situācijā, kad līnijtiesnesis saka, ka mēs spēlēsim vairākumā, bet galvenais lemj pretēji... Otrais noraidījums bija tālajā galā un es ar savām brillēm neredzēju, vai vācietis vispirms ar kāju nogāza tevi, tev uz ledus krītot pirmajam, vai arī tavs kritiens tik ļoti patraucēja Vācijai, ka tevi noteikti bija jāsoda. Tikpat labi varēja šaut arī uz otru pusi...

Neesmu sazvērestības teoriju piekritējs, ka te Minskā tiesā Latvijai par sliktu, taču simptoni ir. Ja vairāki spēlētāji un pat Teds Nolans saka, ka otro vārtu zaudējumā vācietis ar ripu izslidojis ārā no mūsu zonas, tādējādi vajadzējis spēli apturēt, man nav pamata saviem puikām neticēt. Jo nav viņi nekādi mīkstie siekalzaķi, kas sūdzas par katru pārestību. Tas pats Pujacs ir pieredzējis vilks, kurš par savu ādu sen vairs nedreb.

Skaidrs, ka kļūdījās arī treneri, izvēloties Gudiju un nevis Masaļski, taču pēc kara katra bāba ir gudra. Stāstot, kā pareizi bijis jāšauj no lielgabala. Lai Teds turpina šaut! Bet savus puikas varbūt labāk vispār ir neapmētāt ar fekālijām.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-12 06:05, pirms 10 gadiem
Pilnībā piekrītu!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-12 08:03, pirms 10 gadiem
Ja uzvaras var nedaudz pasvinēt, tad zaudējums jāaizmirst uz sitiena.

  +5 [+] [-]

, 2014-05-12 08:06, pirms 10 gadiem
Ļoti labs un pareizs raksts!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-12 08:06, pirms 10 gadiem
Masaļskis jau pats atteicās spēlēt, teica ka 2 dienas pēc kārtas nenospēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-12 08:16, pirms 10 gadiem
Gan jau būs labi

     [+] [-]

, 2014-05-12 08:40, pirms 10 gadiem
Pozitīvi! Tas kas žurnālistam jādara - jārada optimisms, kurš šajā reizē nav pat izdomāts, nevis jānoniecina mūsējie, kuri šo čempionātu iesākuši tiešām labi.

  -2 [+] [-]

, 2014-05-12 09:34, pirms 10 gadiem
Matuli, tavs spriedelējums par to, ka treneri kļūdījās vārtsarga izvēlē, ir pilnīgi garām! Pirmkārt, pēc 17 stundām atkal iziet Edgaram, kad aiz muguras dīdās Kristers; un otrkārt, kas ir Masaļskis pret Gudļevski?
Labāk dzer batjkas alu, nevis taisi komercrakstus.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-12 09:38, pirms 10 gadiem
Un vispār, ko tu zini par sportista dzīvi?

     [+] [-]

, 2014-05-12 10:38, pirms 10 gadiem
76 rakstīja: Un vispār, ko tu zini par sportista dzīvi?
un ko Tu zini par sportista dzīvi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-12 13:17, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: un ko Tu zini par sportista dzīvi?
zinu, un ar to neplātos un naudu nepelnu!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-12 13:43, pirms 10 gadiem
76 rakstīja: zinu, un ar to neplātos un naudu nepelnu!
Katrs jau var pelnīt, ar ko vēlas, ar to galīgi nevienu nevajadzētu nosodīt. man vienkārši nepatīk, ka Tu necieni otru. Ok, var nepiekrist viedoklim, var oponēt, izklāstīt argumentus, bet ne jau šādi… Tādēļ jau arī Tavam komentāram nav spēks, ja necieni otru, tad negaidi, ka cienīs Tevi…
tas, kā Tu (spriežot pēc rakstu valodas un izteikšanās sitla) aizrādi vecākam cilvēkam, ko viņam vajadzētu vai nevajadzētu darīt, vien jau parāda intelektu…
Pierādi, ka es kļūdos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-12 15:39, pirms 10 gadiem
Ļoti labs un vajadzīgs raksts, pilnībā piekrītu! Alu gan pietaupīšu rītam, šodien lai ir atpūta...
Bet numuram 76 ieteiktu nerakstīt, ja nav ko teikt. Nepamatota kritika un negatīvisma tiražēšana par šādu komentāru rakstītāju neko labu neliecina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja