Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

30 NHL klubi Karsumu negrib. Kurš grib?

30 NHL klubi Karsumu negrib. Kurš grib?
Eh, bija laiki: Bārtulis un Karsums ar izcīnīto kausu... Tagad viens spēlē NHL, bet otrs - domā, kā tikt prom no šīs virtuves, kur viņam neko vairāk par "trauku mazgātāja vietu" neiedalīja.

Mārtiņa Karsuma jautājums pamazām sāk apaugt ar jaunu bārdu, ko visticamāk noskūs Eiropā. Vai tas būs kāds KHL klubs, vai kūmās ies Znaroks ar saviem miličiem, nav zināms – skaidrs, ka Dinamo rindā būs pēdējie.

Patiesībā rinda pēc Karsuma pakalpojumiem nemaz tik gara nav un, ja nebūtu Znaroka principiālais mednieka instinkts, šobrīd mēs par Mārtiņa iespējām spēlēt kaut kur citur, labākajā gadījumā spētu nosapņot. Rīgas „Dinamo” viņu gribēja, bet tad savs dārgais vārds šī vārda treknākajā nozīmē bija sakāms aģentam Polam Teofanusam – ja par to lūgsiet izteikties Normundam Sējējam, viņš vispirms apēdīs svaigi mizotu citronu, lai mēģinātu saviebt seju noteiktā grimasē. Tā atgādinās skābas atmiņas par sarunām, jo Teofanuss jau nav nekāds aģents iesācējs – viņš plēsa no Rīgas kluba labu kāpostu, kam vajadzēja vismaz kompensēt Karsuma aizbraukšanu no NHL. Naudas izteiksmē sezonas kontekstā tie varēja būt kādi 40 000 – 50 000 eiro mēnesī uz rokas. Starp citu, Znaroks to pēdējo summu priekš Karsuma jau bija sarūpējis pērn, tāpēc viņa uzstājībai vai mērķtiecībai bija nevis simboliska, bet visnotaļ agresīva nozīme. „Dinamo” tādu naudu pacelt nevarēja, taču ne jau tikai tas vien.

Kur Šuplers mūsu uzbrucēju liktu? Protams, mēs varētu paironizēt par slovaka taktisko redzējumu, taču – vai ir vērts? Lai Jūlis notur play off stīgu uz sava instrumenta – ar to jau varētu būt zināmas grūtības, kur nu vēl prasīt integrēt sastāvā hokejistu X, ko viņam noliek priekšā kluba menedžments. Nav publiski dzirdēts, ka Šuplers būtu sajūsminājies par iespēju redzēt savā komandā Karsumu, lai gan mums pašiem liekas, ka runa ir, ja ne par labāko, tad par vienu no labākajiem Latvijas hokejistiem gan. Tieši skepse par Šuplera spēju šo aktīvu izmantot, varētu būt nopietns šķērslis, lai mēs moralizētu par Karsumu „Dinamo” kreklā. Nauda ir turpat blakus un aģents ne mirkli neļaus sajust, ka viņš kādam no Rīgas komandas kaut ko dāvinās. Tāpat vajadzētu mest prom murgus par Arnasonu, kas Rīgā esot it kā ieradies Karsuma vietā. Ne Sējējs, ne Šuplers par šo ieguvumu nebija informēti, tāpēc nevaram viņiem kaut ko piesiet, kur nu vēl – pārmest. Teiksim kā ir – ja Rīgā kāds Karsumu gribētu, tad viņš sen šeit spēlētu. Diemžēl laiks sarunām par Mārtiņa spēlēšanu mūspusē, sakrita ar laiku, kad „Dinamo” aktivizēja pelēko kardinālu institūciju. Tādos gadījumos tiek pieņemti cita veida lēmumi, ko nosaka citas darbojošās personas.

Kad ieminējos Znarokam par aculiecinieku informāciju no Amerikas, kas visai divdomīgi aprakstīja Karsuma šīs sezonas sportisko formu, viņš atmeta ar roku. „Man neinteresē kādā formā ir Mārtiņš kā hokejists – es zinu, ko varu no viņa laukumā sagaidīt kā no cilvēka, kam uzticos.” Tas spilgti raksturo treneri Znaroku, jo viņš precīzi zina, vai vismaz izliekas, ka zina, ko viņam konkrēti vajag. Arī Šuplers prastu pateikt, ka viņam vajag labu hokejistu - vai viņš zinātu, ko viņš ar šo spēlētāju iesāks, varētu diskutēt. Vismaz uzbrucēju virknējumu maiņas „Dinamo” komandā šogad atgādina trako karuseli bez iespējas izslēgt šim motoram elektrību. No tāda viedokļa raugoties, tā būtu nevajadzīgi zemē nomesta nauda un izniekota iespēja. Tāpat – mēģiniet iztēloties Karsumu uz KHL kvalitāšu fona - šī nav nekāda peramā līga, kur varētu atslidot savu numuru uz vienas slidas. Atļaušos būt piesardzīgs.

Taču noteikti vēl vajadzētu paturēt prātā nule kā notikušo waiver draftu, kas iezīmēja Karsuma tirgus cenu Ziemeļamerikā. Var attaisnot šo manevru no Tampabejas puses, lai rastu Mārtiņa pata situācijai juridiski korektu risinājumu, taču tajā pašā laikā atzīsim – 30 NHL komandām šis nepilnus 24 gadus vecais labās malas uzbrucējs nav vajadzīgs. Karsums bija pieejams tirgū ar ļoooooti pievilcīgu līgumu, kas pusi no sezonas jau bija atstrādāts. Tad – kāpēc neviena no komandām viņu nepaķēra. Vēl vairāk – jaunajam klubam būtu jāmaksā tikai puse no kontrakta summas. Garantijas, ka viņam tagad pieaugs spārni – izskatās pēc mūsu vēlmes uzdot esošo, par iluzoro. Tā vienkārši nevar notikt. Lai kur arī Karsums nonāktu tuvāko nedēļu laikā, vēlēsim viņam veiksmi – viņš būtu pelnījis sev labāku pamatu zem kājām, nekā garantētu vienvirziena līgumu ar NHL klubu, ar sajūtām, ka tevi nekad šajā līgā ar esošo gatavību neviens negribēs. Patiešām negrib ar’! Tad atliek vien palūgt aģentu, lai iekārto komandā, kurā treneris viņam tic. Pagaidām pasaulē ir tikai viena tāda blice – pogainie no Balašihas. Varbūt viņi Karsumu arī izvilks no purva.

1 2 38 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2010-01-12 14:48, pirms 15 gadiem
Lai arī cik ļoti gribētos Mārtiņu redzēt RD sastāvā. Spriežot pēc visa, viņam labākā vieta tiešām būtu MVD. Katrā ziņā, lai kur arī viņš nokļutu, vēlu viņam veiksmi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-01-12 14:51, pirms 15 gadiem
bet vai tad no pasha karsuma ir dzirdeeta velme uz Eiropu braukt speeleet!??es domaaju,ka shii sezona janospeelee tur kur speelee un tad jaaskataas kursh un cik ir gatavs par vinju maksaat!
Slēpts komentārs: Abrags
Slēpts komentārs: a123
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-12 14:58, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: nudien Armand, palasi ko citi raksta! Citi mēdiji cenšas noskaidrot faktus un viedokļus, bet Tu tikai savas gudrības(pie tam tieši tās pašas, ko iepriekšējā rakstā par šo tēmu) bārsti.
Un ko citi raksta? To, ko saka Sējējs!
Vai Sējējam ir objektīvs viedoklis attiecībā uz Karsumu? Protams, ka ne! (jo RD jau ir viens no pretendentiem uz Karsumu).

A kā ir patiesībā, to tikai zina Teofanuss (un daļēji arī Karsums)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-12 15:01, pirms 15 gadiem
Tik tiešām vēlu veiksmi tev Martiņ, ticu ka tu beidzot atradīsi savu īsto komandu!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 15:05, pirms 15 gadiem
Es katrā gadījumā par to lai Oļegam izdodas Mārču paņemt savā azotē!

Diemžēl Mārtiņam neizdevās izmantot savas iespējas gan Bostonā, gan Tampā un diemžēl izskatās, ka iekš NHL vismaz tuvākajā laikā vieņam iespēja netiks dota. Jānāk atpakaļ uz Veco kontinentu un varbūt līdzīgi kā Spruktam izdosies atkārtoti ieinteresēt NHL vīrus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-12 15:23, pirms 15 gadiem
Domaaju Karsumam nekur nevajag skriet, ja vien klubs pats nelauzh liigumu Jaaturpina speeleet AHL vismaz droshi tuvaakaas divas sezonas Nav jau veel nekaads vecais

Jo ja aizskries, tad tur tieshaam vairaak iespeeja atgriezties nebuus....
Zholtoks ar ilgi njeemaas pa AHL... savu sasniedza...

     [+] [-]

, 2010-01-12 15:24, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: a varbūt vēl labāk būtu citā līgā, piemēram, Krēfeldē, pie Vasiļjeva.
Nezinu cik labi, vai slikti. Bet KHL esot 2 labākā līga pasaulē, tad varbūt KHL būtu tas labākais variants, ja ver durvis ciet uz NHL.

     [+] [-]

, 2010-01-12 15:27, pirms 15 gadiem
Imigrants rakstīja: Nezinu cik labi, vai slikti. Bet KHL esot 2 labākā līga pasaulē, tad varbūt KHL būtu tas labākais variants, ja ver durvis ciet uz NHL.
nu un, ka 2. labākā Pasaulē? NHL veči atgriežas arī no DEL, SEL, SM-liigas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 15:32, pirms 15 gadiem
varbūt kāds sazināsies beidzot ar pašu Karsumu, cik vēl tādu rakstu būs tuvākajās dienās...

     [+] [-]

, 2010-01-12 15:34, pirms 15 gadiem
WILDE rakstīja: Manuprāt "Lightning" jaunu līgumu ar Karsumu neslēgs, arī citiem NHL klubiem viņš ir nafig vajadzīgs ar tik trūcīgu statistiku. Tātad atliek Eiropa, un vislabāk KHL.
Vai tad Karsumam liigums tikai uz sho sezonu?

     [+] [-]

, 2010-01-12 15:46, pirms 15 gadiem
Neticu, ka Šuplers mācēs Mārtiņu izmantot. Tas treneris prot tikai ielikt savus tautiešus "pirmajā" maiņā, kura nu jau ir nomināli trešā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-01-12 15:48, pirms 15 gadiem
Mārčam ir jāmaina aģents un viss!!! kas vainas mūsu pašu Pičukiņam??? Viņš tak varētu izmantot savu talantu un iestumt karsumu kādā aizokeāna klubā kaut caur ķēķa durvīm!!! Pieredze taču ir!!!

     [+] [-]

, 2010-01-12 16:03, pirms 15 gadiem
Karsumu nekur neņems,tikai MVD.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 16:13, pirms 15 gadiem
nono rakstīja: Karsumu nekur neņems,tikai MVD.
kāpēc lai neņemtu arī citur?

iedomājies situāciju: kādā klubā DEL, SEL vai citā no Eiropas Top līgām šobrīd vajadzīgs pastiprinājums - kur lai šie ņem spēlētāju? Loģiski, ka atliek tikai tie, ko šobrīd var dabūt: tie, kas vēl atbirst no AHL vai tie kas atbirst no kādas citas Eiropas līgas. Nu nav Eiropā šobrīd daudz Karsuma līmeņa spēlētāju brīvu.
Loģiski, Karsuma algu citu līgu klubi nemaksātu visu sezonu, taču mēnešus 3 tas nebūtu nekas pārdabisks.

     [+] [-]

, 2010-01-12 16:26, pirms 15 gadiem
Ko var cepties ap šo rakstu, ja loģiski un bez emocijām pārdomā izlasīto, tad apmēram tā arī būs.
Dikti apšaubu, vai kāds zin šai sakarā vairāk nekā Puče. Ja nu kāds, kurs personīgi pazīst Teofanusu, kā piem. Irbe, bet tas diezvai zinās, jo ir ASV un Dinamo viņu maz satrauc, un Ozoliņš, kurš ir šeit pat!!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 16:32, pirms 15 gadiem
vitamins69 rakstīja: Ko var cepties ap šo rakstu, ja loģiski un bez emocijām pārdomā izlasīto, tad apmēram tā arī būs.
Dikti apšaubu, vai kāds zin šai sakarā vairāk nekā Puče. Ja nu kāds, kurs personīgi pazīst Teofanusu, kā piem. Irbe, bet tas diezvai zinās, jo ir ASV un Dinamo viņu maz satrauc, un Ozoliņš, kurš ir šeit pat!!!!
arī tie, kas pazīst Teofanusu nezinās neko vairāk - informāciju par procesā esošiem darījumiem aģenti tomēr apkārt netiražē un patur pie sevis. Izņēmums varētu būt vienīgi viņa sieva.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-12 16:49, pirms 15 gadiem
Karsum, beidz tielēties, ibio! Nāc, Rīga tevi sauc.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 17:23, pirms 15 gadiem
un par shitaadu rakstu veel naudu pleeshat....kauns!

     [+] [-]

, 2010-01-12 17:31, pirms 15 gadiem
a123 rakstīja: nudien Armand, palasi ko citi raksta! Citi mēdiji cenšas noskaidrot faktus un viedokļus, bet Tu tikai savas gudrības(pie tam tieši tās pašas, ko iepriekšējā rakstā par šo tēmu) bārsti.
Šī ir SA sleja, kura ir domāta autoru pārdomām

     [+] [-]

, 2010-01-12 18:22, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc lai neņemtu arī citur?

iedomājies situāciju: kādā klubā DEL, SEL vai citā no Eiropas Top līgām šobrīd vajadzīgs pastiprinājums - kur lai šie ņem spēlētāju? Loģiski, ka atliek tikai tie, ko šobrīd var dabūt: tie, kas vēl atbirst no AHL vai tie kas atbirst no kādas citas Eiropas līgas. Nu nav Eiropā šobrīd daudz Karsuma līmeņa spēlētāju brīvu.
Loģiski, Karsuma algu citu līgu klubi nemaksātu visu sezonu, taču mēnešus 3 tas nebūtu nekas pārdabisks.
Kāds Karsumam prikols iet uz DEL un citām līgām? Nākamās sezonas perspektīvas ?

     [+] [-]

, 2010-01-12 19:44, pirms 15 gadiem
nono rakstīja: Kāds Karsumam prikols iet uz DEL un citām līgām? Nākamās sezonas perspektīvas ?
uzspodrināt statistiku, atgūt pārliecību, adaptēties Eiropas klubu hokejam... nākamās sezonas perspektīvas tas varētu uzlabot.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 21:00, pirms 15 gadiem
aivello rakstīja: un par shitaadu rakstu veel naudu pleeshat....kauns!
Ak dievs! Pasūtot Sporta Avīzi, šis ir bez maksas! Bet ja tu arī samaksāji 50 santīmus, nu tad jūtu līdzi! Pārbaudīji - uzzināji, ka tev nepatīk, turpmāk nepirksi, kur problēma? Tagad raudāsi, ka saldējumu veikalā būtu varējis nopirkt pa to naudu?

     [+] [-]

, 2010-01-12 21:22, pirms 15 gadiem
Reijess rakstīja: Karsum, beidz tielēties, ibio! Nāc, Rīga tevi sauc.
Bet varbūt viņš grib Gagarina kausu?
1 2 38 komentāri