Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Prēmijas galdā

Prēmijas galdā
Septiņcīņa nerullē. Hokeja individuālās prasmes jauniešu olimpiādē - lūk, tas ir vareni
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Gada pēdējais mēnesis jau tradicionāli ir laiks, kad latviešu tauta uzzina, kā valsts prēmējusi mūsu labākos sportistus. Katru ziemu šo brīdi sagaidām ar cerību, ka kāds beidzot būs ņēmis talkā veselo saprātu, izstrādājot loģiskus samērības principus, taču... Copes treneru un funkcionāru, kā tas bija pērn, laimīgo sarakstā šoreiz gan nav, taču jautrība vienalga garantēta.

Uzreiz jāatgādina, ka gada lielākā sporta notikuma - Londonas olimpisko spēļu - izcilnieki savas prēmijas dabūja (vismaz uz papīra) jau oktobra beigās, kad valdība sadalīja 664 400 latu. Otrajā piegājienā bija kārta vētīt visus pārējos gada sasniegumus, kam naudiņas kopā sanāca pat mazāk, tiesa - joprojām pietiekami: 461 751 lats. 2012. gada lielākais panākums ārpus Londonas - Martina Dukura dominance skeletona trasēs, un finansiāli vērtīgākais no visiem tituliem - pasaules čempionāta zelts: 20 000 latu. Interesanti, ka oficiālie dokumenti turpat tālāk uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā pieraksta un par to prēmē Martina brāli Tomasu, taču tā visticamāk tikai drukas kļūda - summa atbilst trešajai vietai, kādu Tomass arī izcīnīja. Nākamais šodien ministrijas mājas lapā publicētajā sarakstā Edžus Treimanis - Eiropas BMX čempionam deviņi tūkstoši.

Taču tālāk loģikas paliek mazāk, turklāt, jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas. Piemēram, kāds ir izdomājis, ka panākumi tādās sacensībās kā pasaules jaunatnes olimpiāde un nedzirdīgo pasaules čempionāts vieglatlētikā vērtējami augstāk nekā, piemēram, Eiropas čempionāts - tajā pašā vieglatlētikā. Konkrēts piemērs - Laura Ikauniece par šovasar izcīnīto Eiropas bronzu septiņcīņā prēmēta ar 3240 latiem, bet viņas treneris Andis Austrups par audzēknes sagatavošanu šajā komplicētajā sporta veidā - ar 1620. Tikmēr hokeja treneris Ģirts Ūdris izpelnījies trīs tūkstošus lielu prēmiju. Par ko? Jo sagatavojis jaunieti vārdā Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš jaunatnes olimpiskajās spēlēs izcīnījis uzvaru "hokeja individuālo prasmju pārbaudē". Pašam Augustam Valdim - 6000 latu. Kas par sporta veidu ir hokeja individuālās prasmes un kādas perspektīvas tas paver Latvijai un pašam Vasiļonokam - skaidrojumu būtu interesanti uzklausīt.

Pasaules jaunatnes olimpiāde vispār ir vienas no vadošajām sacensībām - vismaz tā izriet no prēmiju saraksta, jo naudas balvas saņēmuši visi, kas ierindojušies pirmajā sešniekā, un viņu treneri. Sešniekā jauniešu sacensībās! Kopējā tam iztērētā summa - vairāk nekā 22 tūkstoši latu. To ietvaros sudrabs kamaniņu sportā šajā jauniešu līmenī atnesis 3600 latus Rikam Kristenam Rozītim un 1800 latus viņa treneriem. Joprojām vairāk nekā tiem pašiem Ikauniecei un Austrupam... 6000 latu prēmija arī Mārim Grēniņam - par uzvaru nedzirdīgo pasaules čempionātā vieglatlētikā. 3000 - viņa treneriem. Protams, politkorekti - tāpat kā gadījumā ar paralimpiešu prēmiju pielīdzināšanu olimpiešu prēmijām. Taču - tikpat absurdi pēc būtības un jebkādas loģikas.

Prēmēto sporta veidu loks ir tik plašs, ka nenobrīnīties - cik daudz un dažādu panākumu, par kuriem īsti nav nācies dzirdēt, 2012. gadā bijis mūsu mazajai Latvijai. Te joprojām atrodama klasika, piemēram, raķešu modelisms, kur lielākā prēmija vienam sportistam - 1800 latu (plus tradicionālā pusīte trenerim). Tie paši 1800 lati tikuši kādam puisim no kaujas sambo - sporta veida, ar ko nodarbojas izteikti specifiskā valstu lokā un konkurencē. 3000 latu dāmai, kas ieguvusi sudrabu 1. pasaules meistarsacīkstēs boulingā. Viņai sava daļa arī par dalību komandu mačos - tur mūsējām bronza. Un neaizmirstam visus trenerus! Komanda mūsējiem bijusi arī ūdens motosportā - "Endurance Pneumatics" RIB laivu klasē. 1500 latu katram no trim sportistiem, 2250 - treneriem. Citās klasēs vēl šis tas - kādi pieci tūkstoši. Un vēl - mums ir lieliski zēģelētāji. Redzējāt Londonā? Es arī ne. Bet pasaules čempionātā par dažādiem panākumiem - 19 140 latu.

Par savu sportistu sasniegumiem prēmijas saņēmušas arī sporta veidu federācijas. Lielākā summa Latvijas Hokeja federācijai par izlases dalību pasaules čempionātā - 46 000 latu. Pa 25 tūkstošiem - bobslejistiem un skeletonistiem, riteņbraucējiem un vieglatlētiem, bet par tūkstoti mazāk - Basketbola savienībai. Viss skaidrs līdz brīdim, kad atkal nonākam pie šajā reizē zīmīgajiem 6000 latiem - šāda summa par dalību pasaules čempionātā tiks arī In-Line Hokeja federācijai... Seši tūkstoši te, seši tur... Tajā pašā laikā tādai Poļinai Jeļizarovai, kam šogad pieci laboti valsts rekordi un olimpiskais fināls - nulle. Oskaram Melbārdim par pasaules junioru zeltu bobsleja četriniekos - 2250 latu. Tikai nez kāpēc gada beigās tieši viņus tauta sumina starp mūsu labākajiem sportistiem. Ne boulingistus, sambistus vai hokeja individuālo prasmju meistarus.

Neviens no šiem sportistiem jau nav vainīgs. Viņi tikai dara to, kas viņiem patīk. Un, ja pēkšņi valsts paziņo par savu vēlmi viņus par to finansiāli sumināt - kurš gan atteiktos? Bēdīgākais tas, ka gadu no gada mūsu sporta struktūrā tā arī neatrodas cilvēki vai organizācijas, kas spētu ieskicēt loģiskus mērogus un salikt adekvātas pieturzīmes - kur beidzas sports un sākas vienkārši vaļasprieks. Kuras sacensības pulcē spēcīgakos, bet kuras - dižojas tikai ar nosaukumu. Jo skaidrs, ka valdībā un pat atbildīgajā ministrijā tam zināšanu un izpratnes nepietiek.

P.S. Nesen savu vietu zem saules sporta naudas sadalē mēģināja pierādīt arī tāds sporta veids kā bikini fitness. Ja nezinājāt - tur mums jau ir viena Eiropas čempionāta bronza! Turpinot šādā garā, varbūt pēc gada prēmiju sarakstā izrādīsimies vēl panākumiem bagātāki...

  +5 [+] [-]

, 2012-12-11 22:16, pirms 11 gadiem
Man nav žēl, ka tiek kādam jaunajam hokejistam, bet kāpēc Ikauniecei tik maz?? Nesaprotu...

     [+] [-]

, 2012-12-11 22:19, pirms 11 gadiem
Smieklīgi, autors raksta vienu un to pašu gadu no gada - pērn ieteicu, ja tik slikta sistēma, lai ierosina konkrētus uzlabojumus - protams klusums, jo tad nebūs ko rakstīt.

Negribas atkal lasīt naudas sadales nolikumu, tači cik atceros - mistiskā Valsts neizdomā no zila gaisa cik kam dot - prēmijas dala pēc konkrēto sporta veidu federāciju pieprasījuma par savu sportistu sasniegumiem. Ja gribās savu akmentiņu kautkur mest, tad tas ir īstais virziens ..

  +4 [+] [-]

, 2012-12-11 22:49, pirms 11 gadiem
Ak, Jurison, Jurison...
Izskatās, ka šo lietu līdz kodolam neesi izpētījis, izpratis. Tā tev nav NBA komentēšana! Pietrūkst žurnālistiskās analīzes. Kur ir jautājums - nu kāpēc tā? Cepāmies 2010.gadā, 2011.gadā....
Varu sniegt atbildi, un pat vairākas:
1) šie MK noteikumi, pēc kā sadala naudas balvas, cik zinu, ir izdiskutēti starp vairākām sporta nozares organizācijām - starp LOK, LSFP, invalīdu sporta pārstāvošām utt. Acīmredzot normatīva redakcija ir kaut kas līdzīgs konsensusam.
2) Kamēr valsts nenoteiks prioritātes sportā, tikmēr esošā kārtība (attiecībā uz naudas balvu sadali) traucēs un kārtējā gada nogalē būs jācepas. Būtu 4-5 sporta veidi (ziemas, vasaras un obligāti vieglatlētika) un prioritātēm pakārtota naudas balvu piešķiršanas kārtība. Pārējie sporta veidi? Piedodiet....
3) Naudas balvas savā būtībā ir kropļojošas - tā nav sportistu alga, kā to daudzi izprot! Man, piemēram, nepatīk dažu sportistu filozofija, ka, ja uzskriešu personīgo rekordu, man spīd (nauda, protams) tik un tik. Un te ir rezultāts - līdzko kāds nesaņem, vai saņem, bet 1 latu, rodas jautājums - kur loģika.
Esi lāga džeks, uzraksti kaut ko plašāk par šo "virtuvi"!!! Bet prēmiju no E.Strausa gan nedabūsi. Tā tak ir, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2012-12-11 22:50, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Man nav žēl, ka tiek kādam jaunajam hokejistam, bet kāpēc Ikauniecei tik maz?? Nesaprotu...
Te jau rakstā "starp rindām" var nojaust, ka Vieglatlētikas Savienība nav gribējusi prēmēt Ikaunieci un nav viņai prasījusi naudu.
Jo - cik saprotams - visi kas prasīja, tieši tik arī dabūja, cik prasīja. Ja neprasīja - tad federācijas vaina jeb kūtrums.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-11 23:59, pirms 11 gadiem
Man patika raksts, un ja kāds ņaud, ka jau kuro gadu raksta, tad kurš liek lasīt? Un ne jau raksta autors spēs kaut ko mainīt šajā sakarā.
Mums ir nožēlojama sistēma un atbildīgajām instancēm tā ir jāmaina.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-12 00:24, pirms 11 gadiem
eDzuliC rakstīja: Man patika raksts, un ja kāds ņaud, ka jau kuro gadu raksta, tad kurš liek lasīt? Un ne jau raksta autors spēs kaut ko mainīt šajā sakarā.
Mums ir nožēlojama sistēma un atbildīgajām instancēm tā ir jāmaina.
kurš spēs? un vai vajag mainīt? varbūt reālākā izmaiņa būs vienkārši naudas nogriešana - sak, kritizējat un neesat apmierināti, ok nedos nevienam, nebūs sports nekāda izņēmuma nozare (atgādināšu - tā ir prēmija nevis alga).

Man liekas samērā sakarīga un saprotama sistēma, 100% protams nav laba un neviens nekad nebūs ar visu apmierināts - galvenais, ka pati sporta sabiedrība kopumā ir apmierināta. Labākie sportisti jau saņem labu naudiņu no valsts Olimpiskajā vienībā. Šī ir papildus iespēja finansiāli novērtēt dažādus panākumus guvušos sportistus - un kopumā diezgan labu naudiņu saņem plašs sportistu loks.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-12 00:36, pirms 11 gadiem
Un protams, ka Jurisons raksta tikai to, par ko pūlis viņam uzkliegs "Bravo!".

Bet ne viņš, ne kāds cits neuzdrošinās uzrakstīt, ka ne jau pirmo gadu kopā ar lielisko Inetu Radeviču bez nekādiem jautājumiem tiek prēmēts viņas treneris - mamma I.Radeviča ...

     [+] [-]

, 2012-12-12 02:18, pirms 11 gadiem
Smejies vai raudi, bet nju beediigi. Zheel Lauras...
Shits ir no taas pashas seerijas kur kads sanjem maminjas pabalstu 100000 Ls apmeeraa

     [+] [-]

, 2012-12-12 08:48, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Un protams, ka Jurisons raksta tikai to, par ko pūlis viņam uzkliegs "Bravo!".

Bet ne viņš, ne kāds cits neuzdrošinās uzrakstīt, ka ne jau pirmo gadu kopā ar lielisko Inetu Radeviču bez nekādiem jautājumiem tiek prēmēts viņas treneris - mamma I.Radeviča ...
Ne viņai vienīgajai mamma ir treneris - piemēram arī šķēpmetēju Palameika arī trenējas pie papa.
Te nav nekāda krimināla, ka ģimenes locekļi cits citu trenē. Treneris ir tas, ko pats sportists uzrāda, ko te var īdēt!

     [+] [-]

, 2012-12-12 09:59, pirms 11 gadiem
Ja par Lauru - Vieglatlētikas savienība (arī citas federācijas) nepieprasa konkrētu naudas summu prēmēšanai, bet iesniedz pieteikumu ar sportista izcīnīto vietu konkrētās sacensībās. MK noteikumi nosaka prēmijas apmēru. Ja būtu iespēja prasīt konkrētu summu, tad prasītu ...00'000 Ls!
Protams, visneadekvātākā situācija ir ar Londonas olimpisko spēļu prēmēšanu, par kurām Riteņbraukšanas un Volejbola federācijas saņēma pa Ls25'000 prēmijas un vēl Ls50'000 no valsts budžeta grozījumiem, protams arī sportisti atbilstošās prēmijas, bet Vieglatlētikas savienība saņēma apaļu "0", kaut arī Ineta par 4.vietu saņēma atbilstošo prēmiju.
Vieglatlēti olimpiādē izcīnīja 4.; 8.; 9; 13 utt.vietas un piedalījās ar 22 atlētiem, bet saņēma "0", hokejs par dalību PČ - 46'000Ls (24 spēlētāji)!!! Ļoti taisnīgi....

  +4 [+] [-]

, 2012-12-12 11:00, pirms 11 gadiem
Dana_Scully rakstīja: Ak, Jurison, Jurison...
Izskatās, ka šo lietu līdz kodolam neesi izpētījis, izpratis. Tā tev nav NBA komentēšana! Pietrūkst žurnālistiskās analīzes. Kur ir jautājums - nu kāpēc tā? Cepāmies 2010.gadā, 2011.gadā....
Varu sniegt atbildi, un pat vairākas:
1) šie MK noteikumi, pēc kā sadala naudas balvas, cik zinu, ir izdiskutēti starp vairākām sporta nozares organizācijām - starp LOK, LSFP, invalīdu sporta pārstāvošām utt. Acīmredzot normatīva redakcija ir kaut kas līdzīgs konsensusam.
2) Kamēr valsts nenoteiks prioritātes sportā, tikmēr esošā kārtība (attiecībā uz naudas balvu sadali) traucēs un kārtējā gada nogalē būs jācepas. Būtu 4-5 sporta veidi (ziemas, vasaras un obligāti vieglatlētika) un prioritātēm pakārtota naudas balvu piešķiršanas kārtība. Pārējie sporta veidi? Piedodiet....
3) Naudas balvas savā būtībā ir kropļojošas - tā nav sportistu alga, kā to daudzi izprot! Man, piemēram, nepatīk dažu sportistu filozofija, ka, ja uzskriešu personīgo rekordu, man spīd (nauda, protams) tik un tik. Un te ir rezultāts - līdzko kāds nesaņem, vai saņem, bet 1 latu, rodas jautājums - kur loģika.
Esi lāga džeks, uzraksti kaut ko plašāk par šo "virtuvi"!!! Bet prēmiju no E.Strausa gan nedabūsi. Tā tak ir, vai ne?
Ak, Dana, Dana (ja vien tevi tā patiesībā sauc, ko ar visu nopietnību apšaubu, drīzāk izklausās pēc kādas bijušās baseina priekšnieces)!
Ja ir pieņemti absolūti nejēdzīgi MK noteikumi, likumi, un tiek ievērotas stulbas tradīcijas, tad TĀ ARĪ JĀTURPINA DZĪVOT TĀLĀK???
Parādi un nosauc man vārdos tos idiņus, kas šādu kārtību nolēma un iebalsoja, lūdzu, konkrētas sejiņas!(Tad varbūt kādu dienu tev pastāstīšu, kā tie paši purniņi (vismaz daļa no viņiem) ir zaguši un turpina zagt tieši no tās naudiņas, kas tiek atvēlēta sportam (visvairāk no celtniecības un sporta būvju renovēšanas).
Kārtība un stulbi noteikumi nedrīkst traucēt pieņemt saprātīgus lēmumus.
Kas MK un visam jūsu apdauzeņu (piedod, lielākā daļa augstāko birokrātu ir tieši tādi) baram liedza NOLEMT tieši tā (PIEMĒRAM):
Laurai Ikauniecei - (Eiropas bronza pieaugušajiem plus sekmīgs starts OS) - 10 000 Ls!
Jaunajam hokeja talantam Vasiļonokam (neesmu gan dzirdējis, ka šis Mišas uzvārda brālis būtu kaut vai drusciņ ar mazu sveces liesmiņu iemirdzējies parastajā hokejā starp sava vecuma jauniešiem, nu nav ne Girgensons, ne kāds no Bukartiem vai Lipsbergiem) par dzirkstīšanu jaunatnes tusiņā - piecus simtus latu un vienu lielo saldējumu, PUNKTS (arī tas jau būtu neaptverami daudz).
Par boulingistēm un citiem "varoņiem" pat rakstīt negribas. Savukārt par paralimpisko spēļu varoņu godināšanu ir pavisam cits stāsts. Protams, ka viņiem pienākas, protams, ka viņiem ir jādod! Tikai jautājums cits - vai tiešām tieši to pašu, ko olimpisko spēļu čempionam??? Tās tomēr ir divas krasi atšķirīgas lietas - uzvarēt simtiem tūkstošu vai pat miljonu konkurencē (veselo sportistu skaits kādā no disciplīnām) vai triumfēt dažu simtu vai pat desmitu konkurencē? Un vai vienmēr viss ir jāmēra vienreizējā prēmijā? Vai tam pašam Aigaram Apinim varbūt valsts varēja iedot kādus 5000 Ls un mūža pensiju, piemēram, 500 Ls apmērā? Un tas būtu gan godīgi, gan taisnīgi, jo valsts nedrīkst savā starpā rīdīt invalīdus un veselos. Jo ko lai saka Mārcis Štrombergs vai kāds cits iespējamais nākamais čempions - mani novērtēja tikpat augstu kā invalīdu, lai gan es izsitos kā pirmais starp MILJONIEM???
Protams, ticu, ceru un jūtu, ka Mārcis pret Aigaru nejūt aizvainojumu, drīzāk tikai koleģialitāti. Un tā būtu - vienotība pret stulbiem valsts ierēdņiem, kas veselus cilvēkus pielīdzina par invalīdiem.
Jo Dana, ieskaties savā IERĒDNIECĪBAS BĪBELĒ (MK noteikumos):
Tur smirdīgiem maziem burtiņiem ir iekalts:
MK piešķir prēmijas par konkrētiem sasniegumiem LĪDZ KONKRĒTAI SUMMAI!!!
Tātad nedrīkst pārmaksāt, bet mazāk samaksāt drīkst. UN TAD, JŪS, VISI PLĀNO GALDIŅU APSAIMNIEKOTĀJI, nākamajam pasaules čempionam kaktusa adatu raušanā vai kādam breikdancerim, kurš uz savas olgalvas būs kādos jaunatnes mačos pamanījies nostāvēt ilgāk par citiem,varēsiet IZSNIEGT VIŅAM GODĪGI NOPELNĪTOS DIVSIMT (plus mīnus) LATUS!
Katram no šo lēmumu pieņēmējiem esmu gatavs individuāli un personiski izskaidrot, kā ir nepieciešams pareizi, godprātīgi un valstiski rīkoties sporta prēmiju piešķiršanā. Ja tas man neizdotos (tas viss, protams, tikai iedomās pašreiz, bet var jau būt, ka baseina Dana mani savedīs kopā ar saviem kolēģiem), tad iespējami tikai divi varianti.
1.Es uzlieku šlipsi un eju uz Daugavu kārties.
2. Paņemu vislielāko lauzni un dodos uzbrukumā MK, tādi tirliņi vairs nedrīkst sēdēt uz tautas pleciem.
P.S. Un par savu kritisko skrecelējumu (kas nerisina nevienu problēmu, tikai biro atrakstīšanās), Dana, tu prēmiju saņemsi? No kā - Ķūļa vai vismaz Lācēna?
Starp citu, kaut kā neatceros brīdi, kad Jurisons juniors būtu komentējis NBA (rakstīt nenozīmē komentēt). Un no Strausa vai no Ingmāra prēmiju nesaņemšu, neesmu viņus personiski redzējis jau vairākus gadus, tomēr kolēģi (tieši par sportu gan nerakstu jau daudzus gadus) ir jāaizstāv. It sevišķi pret uzbrukumiem no Jampampīgās valsts pārvaldes!

     [+] [-]

, 2012-12-12 11:14, pirms 11 gadiem
Dana_Scully pamatīgi dabūja tikko pa zobiem. Un noies pagrīdē uz ilgu laiku, droš vien.

Par tām prēmijām, sasniegumiem - vai tad jūs arī neesat pamanījuši, ka arī savās darbavietās jūs prēmijas un uzslavas dabūsiet tikai tad, ja par katriem sasniegumiem un panākumiem iesiet pie priekšniekiem atgādināt (vai kaut vai e-mail uzsitīsiet)? Ja vienkārši, klusi darīsiet savu darbiņu, prēmijas nebūs, vai arī tās būs daudz mazākas.

Starp citu OFFTOPIC, kāds ir aizdomājies, kāpēc pārdošanas, kā arī mārketinga departamenti parasti saņem vislielākās prēmijas uzņēmumos? Pareizi - jo viņi regulāri rāda savus rezultātus un skaļi prezentē tos priekšniecībai. Piemēram grāmatveži, auditori, IT jomas darbinieki, kam īsti neatliek laiks - tie attiecīgi "sūkā līko", jo parasti par savu labo darbu nevienam neprezentē un neplātās. Neviens jau neapvaino pārdošanas vai mārketinga specus, jo viņi arī labi dara savu darbu - visi jau saprot, kas skaļāk bļauj par saviem panākumiem, tas arī dabūs! Līdzīgi arī sportā.

     [+] [-]

, 2012-12-12 11:23, pirms 11 gadiem
Interesanti (?), kādēļ gan starp 11 prēmētajām federācijām (no Ls 46 000 līdz 6000) ne plika santīma nav ticis Orientēšanās federācijai, lai gan tai zelts un bronza PČ un bronza arī EČ. Doktor Apini, ko nu?

     [+] [-]

, 2012-12-12 11:31, pirms 11 gadiem
Es esmu šokā!

     [+] [-]

, 2012-12-12 11:35, pirms 11 gadiem
Egīl, Pēcis šito forumu nelasa, citādi jau brēciens vismaz pa lapu būtu klāt. Atceros, (liekas, otrais strītiņš Rīgā vispār) palīdzot rīkotājiem, aizrunāju un personiski vienojos savā starpā uzvālēs MK pret Saeimu. Pēcis sedza Vili (Krištopānu), Vilis pēc mača nonāca malā, sviedrus trausa kā zemnieka zirgs, un tik spējīgs bija pateikt - tas dullais Apinis, iekārās man augumā i padvest nevarēju, un tā visu maču!

     [+] [-]

, 2012-12-12 16:50, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ne viņai vienīgajai mamma ir treneris - piemēram arī šķēpmetēju Palameika arī trenējas pie papa.
Te nav nekāda krimināla, ka ģimenes locekļi cits citu trenē. Treneris ir tas, ko pats sportists uzrāda, ko te var īdēt!
ja neinteresējies par vieglatlētiku, tad pamēģini noskaidrot kas ir treneris un tad var turpināt diskusiju ..

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 17:48, pirms 11 gadiem
Radēviču agrā jaunībā, šķiet, trenēja māte. Pēdējos gados Inetas treneris ir krievs (Krievijas pilsonis, tāpat kā vīrs hokejists Ščastļivijs) Terovanesovs. Turklāt Ineta svarīgākajos mačos sāka izcīnīt panākumus tikai tad, kad sāka trenēties pie Terovanesova...
Viņam laikam jau tās LR prēmijas ir pie muguras lejasdaļas, tāpēc attiecīgajā ailītē tiek (turklāt, iespējams, ka to nedara pati Ineta) ierakstīts māmiņas vārds. Un varbūt viņai pēc tam ar kādu ir jādalās...
HEI, LVS, kā tad ir ar māmiņām???

     [+] [-]

, 2012-12-12 18:28, pirms 11 gadiem
Ingmār, fitness un bodybuildings jebkurā gadījumā ir ''lielāks'' sports par makšķerēšanu, lidmašīnu modelismu, orientēšanos, ragavām (skeletons u.c.) u.t.t.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 18:38, pirms 11 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Savukārt par paralimpisko spēļu varoņu godināšanu ir pavisam cits stāsts. Protams, ka viņiem pienākas, protams, ka viņiem ir jādod! Tikai jautājums cits - vai tiešām tieši to pašu, ko olimpisko spēļu čempionam??? Tās tomēr ir divas krasi atšķirīgas lietas - uzvarēt simtiem tūkstošu vai pat miljonu konkurencē (veselo sportistu skaits kādā no disciplīnām) vai triumfēt dažu simtu vai pat desmitu konkurencē? Un vai vienmēr viss ir jāmēra vienreizējā prēmijā? Vai tam pašam Aigaram Apinim varbūt valsts varēja iedot kādus 5000 Ls un mūža pensiju, piemēram, 500 Ls apmērā? Un tas būtu gan godīgi, gan taisnīgi, jo valsts nedrīkst savā starpā rīdīt invalīdus un veselos. Jo ko lai saka Mārcis Štrombergs vai kāds cits iespējamais nākamais čempions - mani novērtēja tikpat augstu kā invalīdu, lai gan es izsitos kā pirmais starp MILJONIEM???
Protams, ticu, ceru un jūtu, ka Mārcis pret Aigaru nejūt aizvainojumu, drīzāk tikai koleģialitāti. Un tā būtu - vienotība pret stulbiem valsts ierēdņiem, kas veselus cilvēkus pielīdzina par invalīdiem.
Čalīt, BMX OS disciplīna pasaulē nav ne *ūda populāra un par kādiem miljoniem konkurentu Tu domāji?
Tāka, tas pats Štrombis var priecāties, ka te Latvijā viņu par bezmazvai dievu uzskata un vēl tāaaadas prēmijas izsniedz, lai notusētu vēlāk. (Bet nu visu cieņu, ka 2x pēc kārtas dabūja medāli...jeb tas gan ir retums)

Es ar šo gribēju teikt, ka tiešām te LV kautkas nav kārtībā ar šo sistēmu, pat tur, kur var likties viss pareizi..

     [+] [-]

, 2012-12-12 19:03, pirms 11 gadiem
Nevajag aizmirst dejošanu pie stieņa Tur ar vēl iespējas augt un pie prēmijām tikt.. un gan jau arī bez premijām labi nopelnīt.

     [+] [-]

, 2012-12-12 19:54, pirms 11 gadiem
Ja par Inetas māmiņu, tad sportists pats nosaka kam pienākas "trenera" prēmija un federācija tur nejaucas. "Trenera prēmiju" var dalīt arī ārstiem, masieriem, kā to darīja biatlonisti, arī slēpju smērētājiem, vai riteņos - tehnikas skrūvētājiem. TĀ IR SPORTISTA IZVĒLE UN LĒMUMS!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 20:18, pirms 11 gadiem
Hmm, piemēram, tajā pašā fitnesā un bodībildingā notiek vēl trakāka preparātu ēšana nekā peldēšanā, svarcelšanā un vieglatlētikā, kopā ņemtās, ar tīru un godīgu sportu tam ir attāls sakars (lai gan visas tour de france u.tml. ir tieši tādas pašas).
Onslov, piekrītu - bmx pagaidām vēl nav miljonu sporta veids kā futene, vieglatlētika vai basis, bet tas varētu būt laika jautājums, USĀ jau noteikti ir bmiksistu tūkstoši.
Un copi te nevajadzētu likt iekšā tāpēc, ka neģeld rosolu jaukt kopā ar rozīnēm un ziemassvētku svecēm, un uzbraukt Latvijas labākajiem copmaņiem ar toreiz nevajadzēja (pats ar to lietiņu mazliet aizraujos, savukārt Puče diez vai spēs asarim dibenu no rīkles atšķirt un vienīgās zivis ķersta pa savu pusdienu šķīvi). Paskaidroju - visi Latvijas izlases (un vispār visi labi copmaņi) dalībnieki visus brīvos resursus iegulda ne tikai copē, bet paši par savu naudu brauc arī uz pasaules čempionātiem. Un neko neprasa no valsts - tipa man pienākas. Protams, ir federācija, ir sponsori, bet ar to ir gauži par maz, tas pats Normunds Grabovskis katrā pludiņa vai ziemas čempītī atstāj no 500 -1500 ls savas naudiņas. Un par karpistiem man vispār bail runāt, tur katram karponim inventārs maksā daudzos tūkstošos, pasākums arī, to var atļauties tika pilnīgi traki un diezgan nodrošināti cilvēki (pats tik traks neesmu), rēķinot, ka visas karpas tiek atlaistas vaļā. Turklāt mačos karpisti trīs diennakšu laikā parasti guļ tikai dažas stundas, tādu fanātismu nudien nespēju aptvert (pārējā sportistu saime var tikai nožagoties).Tad nu salīdziniet, piemēram, Latvijas karpu copmaņu izlasi ar brāļiem motoVinteriem. Tie, lai aizbrauktu uz Dakāru, pieprasa - jaunu moci, ceļu, dalības naudu un ko tur vēl. Abi būdami zemnieciņi miljonāriņi, atceros, kā pirms vairākiem gadiem abi sev iegādājās pa mersītim 70 -80 tūkstošu vērtībā, abus pirkumus samaksājot uzreiz skaidrā naudā.
Riskēdams dabūt vēl vienu samazgu šalti, piedevām varu mazliet apšaubīt to mūsu autosporta trakošanu. Japāņu vecmāmiņa, par to naudu, ko sezonā izkūpina atmosfērā un saplēš viens augsta kalibra vietējais "benzīna galva" (mašīna, kerosīns, riepas, detaļas), var mierīgi uzturēt vienu lauku sporta skoliņu vai Latvijas mērogiem vidēju basketbola komandu, tādu, kā bija Gulbenes Buki. Paldies Debesbārdam, ka tā benzīnēšana vismaz notiek par sponsoru, nevis nodokļu maksātāju feniņiem.

     [+] [-]

, 2012-12-12 20:20, pirms 11 gadiem
LVS - un, ja šādi tiek apčakarēts patiesais un pašmāju treneris? Vai tad tiešām federācijai arī tad būtu jātur mute? Konflikti starp treneriem un sportistiem ir nereta parādība...

  +1 [+] [-]

, 2012-12-12 20:24, pirms 11 gadiem
LVS rakstīja: Ja par Lauru - Vieglatlētikas savienība (arī citas federācijas) nepieprasa konkrētu naudas summu prēmēšanai, bet iesniedz pieteikumu ar sportista izcīnīto vietu konkrētās sacensībās. MK noteikumi nosaka prēmijas apmēru. Ja būtu iespēja prasīt konkrētu summu, tad prasītu ...00'000 Ls!
Protams, visneadekvātākā situācija ir ar Londonas olimpisko spēļu prēmēšanu, par kurām Riteņbraukšanas un Volejbola federācijas saņēma pa Ls25'000 prēmijas un vēl Ls50'000 no valsts budžeta grozījumiem, protams arī sportisti atbilstošās prēmijas, bet Vieglatlētikas savienība saņēma apaļu "0", kaut arī Ineta par 4.vietu saņēma atbilstošo prēmiju.
Vieglatlēti olimpiādē izcīnīja 4.; 8.; 9; 13 utt.vietas un piedalījās ar 22 atlētiem, bet saņēma "0", hokejs par dalību PČ - 46'000Ls (24 spēlētāji)!!! Ļoti taisnīgi....
A par ko LVS premiju? Par to, ka Ineta Maskavaa trenejas?
Ja nebutu vīra, tad vina iespejams butu beigusi sportistes karjeru.

Cita lieta, ka LVS un vispaar vieglatleetikai vajag pieskirt naudu, jo taa ir visu sporta veidu pamats.

     [+] [-]

, 2012-12-13 10:50, pirms 11 gadiem
Nesaprotu kaa Jelizarova par rekordu laboshanu un finaalu OS dabuu 0.00Ls?

     [+] [-]

, 2012-12-14 00:58, pirms 11 gadiem
ko tad var gribēt. Nav ne proritātes, nekā. Un arī bmx, un skeletons nav vienā plauktā, ne ar vieglatletiku, ne hokeju,futolu vai basketbolu. Nepārprotiet, esmu ļoti priecīgs par katru mūsu panakumu un olimpisko čempionu, bet nu tā naudas sadale ir kā , nu kā Latvijā.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-15 15:01, pirms 11 gadiem
''Tie paši 1800 lati tikuši kādam puisim no kaujas sambo - sporta veida, ar ko nodarbojas izteikti specifiskā valstu lokā un konkurencē.'''

sportaveids, kurā visi sportisti no visdažādākajam valstīm var bez akcenta pateikt ''ah ti suk* ble*, jobanij urod!"