Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kas ir mūsu rezerves?

Kas ir mūsu rezerves?
Uzbrucējs Ģirts Karlsons (att. pa kreisi) no valstsvienības apcirkņiem pazuda pērn. Izlases kontā viņam ir 49 spēles un deviņi vārti. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

2014. gada Pasaules kausa izcīņas cikls tikai sācies, bet mēs jau zaudējam pamatsastāva spēlētāju - balsta pussargu Aleksandru Fertovu, kurš traumas dēļ nevarēja palīdzēt mačā pret bosniešiem. Tik traumatiskā sporta veidā kā futbols reti ir tie brīži, kad ierindā ir visi labākie un visi - arī labākajā formā. SA+ uzlūkoja mūsu rezerves, ja nu visi striķi plīst un trūkst.

Vārtsargi
Šajā līnijā pagaidām viss šķiet droši. Andrim Vaņinam ir labs dublieris Pāvela Doroševa personā, kurš to apliecināja gan izlases debijā pret Poliju, gan ikdienā, spēlēdams "Liepājas metalurgā". Trešais vārtsargs ir Germans Māliņš, kurš šogad virslīgā ielaidis mazāk nekā konkurenti. Un tomēr, ja nu šo vīru karjerām vienlaicīgi pārskrietu melns kaķis, vai mums būtu, ko likt vietā? Atbilde ir - būtu!

Pāvels Šteinbors (26 gadi)
Redzams, ka ar gadiem nāk briedums un arī stabilitāte. Sezonas pirmo pusi sekmīgi spēlēja "Liepājas metalurgā", un ir tikai loģiski, ka pavērās iespēja karjerā spert nākamo soli. Tagad meistarību slīpē DĀR čempionātā.

Aleksandrs Koliņko (37)
Lai arī nav vairs jauns puika, vārtsargus nereti var raksturot šādi - jo vecāks, jo labāks. Normas robežās, protams! Aleksandrs spēlē Krievijas 1. līgā, kur līmenis nav tas peļamākais, tāpēc nešaubos, ka ārkārtas situācijā joprojām būtu gana labs arī valstsvienībai. Pieredzējis un meistarīgs vārtsargs.

Deniss Romanovs (34)
Valstsvienībā nav spēlējis daudz, taču treneriem ir gana labi zināms, jo ilgāku laiku bijis trešais numurs. Par to, kādu sniegumu pēdējā laikā rāda Indonēzijas čempionātā, var tikai zīlēt, taču, ja nu pēkšņi nav, kam spēlēt, diezin vai būtu tā sliktākā izvēle.

Aizsargi
Rezerves nav plašas, taču - kā jau allaž - aizsardzības centrā tās ir lielākas, nekā malējo aizsargu pozīcijās.

Pāvels Mihadjuks (32)
Centra aizsargs Mihadjuks jau ir pieredzējis, ko nozīmē spēlēt valstsvienībā. Lai arī spēļu nav daudz - 14 mači, varētu teikt - jau ir pārbaudīta vērtība. Diemžēl traumas "Liepājas metalurga" rindās viņam šoreiz liegušas būt ierindā. Taču, kad būs vesels, nešaubos, ka valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova blociņā viņš noteikti būs kā gana spēcīgs kandidāts izsaukumam. Pavisam kritiskas situācijas gadījumā var spēlēt arī kreisajā malā.

Antons Jemeļins (28)
Jūrmalas "Spartaka" centra aizsargs šosezon lieliski apliecinājis savas snaipera dotības, līdz šim virslīgā gūstot deviņus vārtus! Nav gluži tā, ka to vien būtu darījis, kā sitis "pendeles". Šādā veidā iesista tikai trešā daļa no saviem vārtiem.

Vitālijs Maksimenko (21)
Rīgas "Skonto" komandā no kreisās malas aizsarga "pārtaisīts" par centra aizsargu, kas tandēmā ar pieredzējušo Igoru Savčenkovu virslīgā nav nemaz tik viegli pārvarama barjera. Līdz valstsvienības labāko centra aizsargu līmenim vēl ir patālu, taču šajā pozīcijā ir parādījis diezgan strauju progresu. Stabilitātes gan vēl stipri trūkst, taču tas varētu būt laika jautājums. Pluss, ka ārkārtas situācijā var spēlēt kreisajā malā, kas savulaik bija pamatpozīcija.

Pussargi
Pēdējos gados allaž bijis centra pussargu deficīts, taču pēdējā laikā arī malās ar diez ko plašu izvēli lepoties nevaram.

Jurijs Žigajevs (26)
Smagā trauma iecirtusi pamatīgu robu šā daudzpusīgā pussarga karjerā. Otro elpu viņš cer iegūt komandā, kurā viņš vēl nesen kļuva par virslīgas centrālo figūru - FK "Ventspils". Valstsvienībai viņš noteikti vēl var noderēt.

Jevgēņijs Kosmačovs (24)
Vēl neesmu atmetis cerību, ka šis centra pussargs dos kādu labumu arī Latvijas valstsvienībai. Šobrīd spēlē Baltkrievijā.

Igors Kozlovs (25)
Šis centra pussargs aizvada, iespējams, labāko sezonu karjerā. Šogad Lietuvas čempionātā guvis deviņus vārtus!

Igors Tarasovs (24)
Aiziešana no Rīgas "Skonto" nākusi par sliktu cīņā par vietu Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā. Ko māk, un ko spēj, mēs zinām. Pirmās vijoles spēli no viņa diezin vai sagaidīsim, bet ir vecums, kurā vēl var gana daudz pielikt, un smagā brīdī - izlasei tomēr noderēt.

Uzbrucēji
Uzbrucēju pulkā šobrīd ir sīva konkurence, taču vienas vai divu traumu gadījumā aina var krasi mainīties. Cerams, ka nekas tāds nenotiks, bet, ja tomēr, rezerves ir arī šajā līnijā.

Daniils Turkovs (24)
Ungārijā neizdevās uzlekt tik augstu, cik savulaik Artjomam Rudņevam. Nācās atgriezties Latvijā. Šogad virslīgā ar deviņiem vārtiem kopā ar Antonu Jemeļinu dala rezultatīvākā pašmāju futbolista godu. Droši vien vajadzības gadījumā varētu spēlēt malējā pussarga postenī.

Ģirts Karlsons (31)
No Azerbaidžānas čempionāta atgriezies Latvijā un atgādinājis, ka šajā līmenī joprojām ir spēlētājs, kurš var pavilkt komandu aiz sevis.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-11 23:45, pirms 12 gadiem
"super raksts" !!!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-11 23:48, pirms 12 gadiem
2014. cikls ir beidzies un ir pilnīgi vienalga kas cīnīsies ar Liktenšteinu par (ne)pēdējo vietu grupā

 +12 [+] [-]

, 2012-09-11 23:54, pirms 12 gadiem
bet kur treneru rezervju apskats? tas ir visaktuālākais!!

  +5 [+] [-]

, 2012-09-12 02:12, pirms 12 gadiem
1 latvietis

     [+] [-]

, 2012-09-14 13:52, pirms 12 gadiem
Upenaajs rakstīja: bet kur treneru rezervju apskats? tas ir visaktuālākais!!
Tiešām - ja nu Starkovam trauma....