Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

18. nedēļa. Jau otro nedēļu pēc kārtas lielākais sasniegums tenisā

18. nedēļa. Jau otro nedēļu pēc kārtas lielākais sasniegums tenisā
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Nedēļu pēc tam, kad Ernests Gulbis vinnēja pašu Rodžeru Federeru un tika apstādināts tikai cīņā pret „māla karali” Rafaelu Nadalu, ar teicamu sniegumu iepriecināja arī Latvijas spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova.

Izskatās, ka šis pagaidām ir augšupejas gads abiem tenisa līderiem – gan Gulbim, gan Sevastovai. Augstāk pasaules rangā pašlaik ticis Ernests (34. vieta) pret Sevastovas iespēto 60. vietu (abiem šonedēļ jauni karjeras labākie sasniegumi pasaules rangā). Līdz šim gadam gan starp abiem bija kāda atšķirība. Ja dienās, kad Gulbim spēle vedās, no viņa „norauties” varēja gandrīz jebkurš (tagad var apgalvot – jebkurš), Anastasijai pirmais panākums pret pasaules pirmā desmitnieka spēlētājām atnāca tikai šogad (pret Jeļenu Jankoviču Monterrejas turnīrā Meksikā).

Aizvadītajā nedēļā spēcīgākā sāncense WTA International sērijas turnīrā Eštorilā (Portugāle) Anastasiju gaidīja jau 1. kārtā – pasaules 33. labākā spēlētāja ungāriete Agnese Šavaja. Pārspēta tika gan viņa, gan nākamās četras sportistes ceļā uz savu pirmo WTA turnīra uzvarētājas titulu! Arī pārējās pretinieces nebija nekādas iesācējas un Sevastovas 74. vietai pasaules rangā pretī lika 51., 68., 81. un 99. vietu. Tas nozīmē, ka Sevastova pieveica trīs tenisistes, kas rangā atradās augstāk par viņu. Japānietei Kimiko Datei Krumai nelīdzēja pat milzīgā pieredze (39 gadi!). Tā nelīdzēja arī par Anastasiju 7 gadus pieredzējušākajai pretiniecei finālā spānietei Arančai Parai Santonhai.

Jāsaka, liepājniece ir godam nopelnījusi uzvaru Eštorilā, jo par spīti pavājai servei viņas sniegums gandrīz vienmēr ir stabils – viņa spēlē par visiem 100 procentiem, tik labi, cik var. Sevastova ļoti reti zaudē rangā par sevi zemāk esošām tenisistēm (piekāpšanās igaunietei Kaijai Kanepi divas nedēļas atpakaļ drīzāk pieder šiem izņēmumiem). Un tas nes augļus. Viņa ir pirmā Latvijas tenisiste, kas pēc Larisas Neilandes guvusi uzvaru kādā no WTA sērijas turnīriem (pēc gandrīz 17 gadu pārtraukuma!). Turklāt Anastasijai tagad ir vairāk WTA vienspēļu titulu nekā, piemēram, Krievijas „modelei tenisa laukumā” Annai Kurņikovai, kura pie šāda panākuma tā arī netika... Toties līdz Kurņikovas sasniegtajai 8. vietai pasaules tenisa rangā vēl kāpt un kāpt. Novēlam Sevastovai pārspēt Krievijas tenisisti arī šajā rādītājā un neapstāties pie vienas uzvaras WTA turnīros!

Ja ne Sevastovas panākums, tikpat labi par nedēļas ieguvēju varētu nosaukt arī Latvijas volejbolistu Jāni Pēdu, kura Eiropā spēcīgākajā Itālijas A1 līgā pārstāvētais Kuneo klubs „BreBanca Lanutti” vienīgajā finālspēlē pieveica šā gada Eiropas Čempionu līgas uzvarētājus Trentino „Itas Diatec” volejbolistus. Kaut arī Pēda visas sezonas garumā laukumā tika laists uz maiņu, zelta medaļa pasaulē spēcīgākajā līgā ir un paliek zelta medaļa. Atkārtošos, bet pat par dvieļu pienesēju ir jānopelna būt gan NHL, gan NBA, gan Itālijas A1 līgā, un Jānis nav nekāds dvieļu pienesējs!

  +5 [+] [-]

, 2010-05-11 20:29, pirms 14 gadiem
Prieks par Anastasiju! Žēl, ka neredzam viņu spēlējam Latvijā, būtu interesanti redzēt viņas spēli klātienē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja