Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai visai Latvijai jāmīl "Dinamo"?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai visai Latvijai jāmīl "Dinamo"?
Kapēc gan lai latvju hokeja fani nefanotu par Lauri Dārziņu AK Bars formā? Mūsējais taču.
Foto: ak-bars.ru

Demagogi un sabiedriskās domas manipulētāji spēj tautai iestāstīt visu. Arī to, ka viena no Latvijas pēdējo trīsarpus gadu lielākajām vērtībām ir Rīgas "Dinamo". Jo nekā cita, ar ko lepoties, jau mums nav... Un cilvēki šādu vizuli labprāt norij, tāpat kā hokeja pasaulē izplatīto mītu, ka latvieši ir paši labākie hokeja līdzjutēji.

Tiem, kas tā saka, un tā ir teikušas arī vairākas augstas IIHF amatpersonas, nav vajadzīga mūsu hokeja mīlestība, bet gan nauda, ko mēs tērējam šīs mīlestības dēļ. Ja pasaules čempionātā ir 8000 (!) fanu no Latvijas, kā tas bija 2001. gadā Ķelnē, tad IIHF prezidentam Fāzelam&Co Latvijas izlases fani vispirms ir vajadzīgi kā čempionāta priekšsacīkšu spēļu finansiāls pumpītis. Lirika par hokeja mīlestību nāk pēc tam. Ja Fāzels tik ļoti mīlēja latvju hokeja fanus, tad 1996. gadā būtu Latvijai atvēlējis vietu Eiropas klubu čempionu turnīrā. Bet tad lidosta bija par tālu no centra un Sporta pils par mazu tik lielam hokejam... Šīs lietas un latvju lielo hokeja mīlestību atceros arī jaunā "Dinamo" sakarā.

Viņdien nepiespiestā gaisotnē runāju ar kādu slavenu sportistu. Šoreiz nav būtiski, vai viņš hokejists, airētājs vai motobraucējs. Runājām arī par viņa karjeru un tagadējo "Dinamo". Sauksim manu sarunas biedru par Juri. Savulaik Juris bija sportists un profesionālis līdz kaula smadzenēm, kuram vairākus gadus, pat desmit un vairāk - visa viņa dzīves galvenā vērtība, lai neteiktu pat vienīgā vērtība, bija profesionālais sports. Nu šis sporta fanātiķis vairs nav... tāds fanātiķis un pat spēj atzīt, ka arī sportistam hokejs, airēšana vai motobraukšana nedrīkst būt dzīves vienīgā jēga. Jo karjerai beidzoties, pārsvarā gadījumu viņš reti kuram vairs vajadzīgs.

Ar šo sava sporta veida fanātiķi, protams, runājām arī par "Dinamo" fenomenu. Un abi bijām šokā, ka mūsu draugu un paziņu lokā ir gana daudz tādu, kam dzīve pakārtota "Dinamo". Praktiski no "Dinamo" atkarīgie, kuriem dzīve sadalīta un ieplānota no vienas "Dinamo" spēles līdz otrai. Gribot negribot, "Dinamo" ir kļuvis par viņu dzīves pamatjēgu... Kā skatītājiem, faniem un līdzjutējiem. Savā apmātībā dažs aiziet ļoti tālu.

Lūk, ko raksta "SA+" lasītājs Namejs: "Es te šovakar filozofēju par to, kā varēja tik tālu nonākt, ka latviešu viena sabiedrības daļai tik ļoti ir noniecinājuši vārda patriots un patriotisms jēgu? Ja pieaudzis cilvēks (kurš pie tam ir vēstures skolotājs) otram cilvēkam (ne man) pārmet patriotisma trūkumu tikai tāpēc, ka tas neatbalsta RD, tad tas jau ir nopietni."

Tad tiešām esam nozombēti, ja līdzijušana/nejušana vienam kaut arī ne sliktam profesionālam klubam jau tiek mērīta šādās augstās matērijas vienībās... Būtu saprotams, ka, piemēram, Latvijas un Vācijas izlašu spēlē mums visiem jābūt par savējiem, bet, ja sacenšas "AK Bars" un "Dinamo", kāpēc lai es nebūtu par Lauri Dārziņu Kazaņas komandā, vai par Edgaru Masaļski Hantimansijskas "Jugra" vārtos?

Sacenšoties profesionālām sporta komandām, varbūt var runāt par kluba godu vai kluba karogu, lai gan kāds tur kluba gods, kāds karogs, ja aizvakar stāvēji zem "AK Bars", vakar zem "Spartak" karoga, bet šodien jau dziedi, ka tavas otrās mājas Rīga...

Vai visiem Latvijā jāmīl "Dinamo"? Dies' pasarg! Jāmīl ir sieva, bērni, vecāki, brāļi un māsas, kuriem tādi ir. Es vēl varu saprast tos, kuriem mīļš ir savs suns vai zirgs, bet lai visa Latvija mīlētu "Dinamo"...

Tāpat kā visai Latvijai nav jāmīl un jāfano par bobsleju, skeletonu, BMX, biatlonu vai motokrosu blakusvāģu klasē. Bet, ja Jānim Serģim tā ir mūža lielākā (vai otrā lielākā?) mīlestība, es Serģi par to varu tikai cienīt. Bet lai viņš to pašu neprasa arī no manis...

"Dinamo" mums ir kā gladiatoru cīņas, kā cirks, kā izrāde, no kuras katrs var paņemt, ko grib. Vai neņemt neko. Vai apmeklēt citu sev mīļāku cirku vai operu.

1 2 3 77 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2012-01-11 01:01, pirms 12 gadiem
Ko es tikko izlasīju?

 +20 [+] [-]

, 2012-01-11 01:04, pirms 12 gadiem
Ha, hā, Jāni, Jāni.. Piemērs ar Nameju nav galīgi pateicīgs.. Vinš sevi gan pozicionē ka īpašu ne pa straumei gājēju, bet patiesībā ir kvelāks par kvēlāku RD sekotāju.. Vēstures skolotājs par RD uzraksta varbút 3 x nedēļā, varbút pat vēl retāk, bet Namejs žvadz par hokeju, un 90% no tā - tikai par RD, katru dienu vismaz 16 h diennaktī. Un viņš savā apmātībā tiešām jau ir aizgājis pārāk tālā..migliņā..

Bet par fanošanu - vai tad te trūkst cilvēku, kuri skatās hokeju un novērtē un jūt lidzi arī mūsu pašu puikām, kas spēl visā pasaulē? Tādi ultras, kas nodala, vai nu RD vai viss pārējais, cik panamīts ir tikai Tavs sarunu biedrs no Liepājas, un vēl pāris, kas te troļlo vienkārši savam mazvērtibas kompleksam par prieku.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-11 01:31, pirms 12 gadiem
japiekrit jau soreiz ir..zinami cilveki kuri pat pakarto darba dienu valsts iestades lai tik uzspetu uz RD spelem(pie TV ekraniem).dazreiz jau aiziet viss tas RD bums par traku..diez kas notiktu ja peksni RD pazustu,bankritetu,izformetu vai kas tamlidzigs?Celsim pieminekli?rakstisim gramatas?liksim ziedus un atributiku kaa piemeram Jobsa naves diena?Atbalstit to kas katram patik ir visas tiesibas bet nu cilvekiem vajadzetu mazliet ar sapratu padraudzeties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-01-11 01:47, pirms 12 gadiem
Pēdējās 3+ sezonas vecā Dinamo laikos, kopš pirmo reizi apmeklēju hokeju klātienē, neizlaidu nevienu spēli ko pa TV rādija.
Latvijas izlases spēles kopš 94. gada A un B grupās visas esmu redzējis.
Un tagad Dinamo kopš atdzimšanas. Šajās sezonās 2 vai 3 spēles tik nācies izlaist.
Ar nepacietību gaidu gan katru Dinamo spēli, gan katru Latvijas izlases spēli.

Vai man tagad būtu jāiet pie kāda ārsta, psihologa, psihiatra?

Šis skribelējums ir vistiešākais uzbrauciens kvēlākajiem Dinamo atbalstītājiem. Lēts raksts, lēts virsraksts, lai dabūtu kādu lieku santīmu.

Pieņemu, ka Namejam Matulis tagad būs Dieva vietā. Matuļa kungs - varbūt atrodiet laiku un palasiet pie Dinamo rakstiem sportacentrā, ko un cik bieži raksta Jūsu pieminētais Namejs. Gribētu līdzīgā rakstā redzēt Jūsu domas par Namej-veidīgajiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-11 01:52, pirms 12 gadiem
eziitis rakstīja: Pēdējās 3+ sezonas vecā Dinamo laikos, kopš pirmo reizi apmeklēju hokeju klātienē, neizlaidu nevienu spēli ko pa TV rādija.
Latvijas izlases spēles kopš 94. gada A un B grupās visas esmu redzējis.
Un tagad Dinamo kopš atdzimšanas. Šajās sezonās 2 vai 3 spēles tik nācies izlaist.
Ar nepacietību gaidu gan katru Dinamo spēli, gan katru Latvijas izlases spēli.

Vai man tagad būtu jāiet pie kāda ārsta, psihologa, psihiatra?

Šis skribelējums ir vistiešākais uzbrauciens kvēlākajiem Dinamo atbalstītājiem. Lēts raksts, lēts virsraksts, lai dabūtu kādu lieku santīmu.

Pieņemu, ka Namejam Matulis tagad būs Dieva vietā. Matuļa kungs - varbūt atrodiet laiku un palasiet pie Dinamo rakstiem sportacentrā, ko un cik bieži raksta Jūsu pieminētais Namejs. Gribētu līdzīgā rakstā redzēt Jūsu domas par Namej-veidīgajiem.
Jautajums Tev,ja RD spele ir 13:00-14:00 un ir darba ciena,ka Tu redzi speli?(protams ja neesi pensionars)Vai ja PČ vai OS spele is aizokeana tatad kaut kad nakts vai agrs rits,darbu tas netrauce?

  +9 [+] [-]

, 2012-01-11 02:17, pirms 12 gadiem
Es te mazliet nesaprotu šī stāsta jēgu. Protams, nav jāmīl TIKAI UN VIENĪGI Dinamo Rīga (hokejs), bet arī citi klubi un sporta veidi.

Tomēr - ir jāpriecājas, ka mums ir vismaz viens klubs, par kuru līdzjutēji fano, atdod sirdi, naudu, entuziasmu, enerģiju un iet kā uz savu svētvietu. Tā ir visā pasaulē - gan futbolā (TOPa līgās), gan hokejā (jo īpaši NHL), gan basketbolā (NBA, Spānijas un citu vadošo valstu līgas), F1 utt.

Tomēr, es gribētu nedaudz vērst uzmanību drusku uz ko citu. Ir jāsāk līdzi just sava reģiona, ciema, pilsētas mērogā par labāko klubu. Vienalga vai tā ir Liepāja, Ventspils, Jelgava, Valmiera, Daugavpils futbolā vai basketbolā, vai hokejā, bet būtība tāda - nav tikai Dinamo Rīga un viss pārējais neeksistē.

Tāpēc gribētu aicināt visiem padomāt arī par savām vietējām komandām, kuras atbalstīt un palīdzētu pacelt to līmeni. Jā jā... pacelt to līmeni ar savu samaksāto latiņu vai 5 Ls par biļeti, vai arī nopērkot sezonas abonementu. Kāpēc? Tas ir ceļš, lai vairāk sponsoru redzētu iespējas un auditoriju. Tātad klubiem arī būs iespējas piesaistīt vairāk naudas un attiecīgi labākus sastāvus, kas attiecīgi radītu iespēju pacelt čempionāta līmeni un līdzjutēju interesi.

Nenoliedzami - Rīgas Dinamo ir visaugstākā līga un čempionāts, kurā latvieši ir, jo KHL ir 2.pasaulē stiprākā līga. Nenoliedzami - visi grib redzēt labāko no labākajiem, redzēt kā mēs cīnamies starp iespējams pasaulē stiprākajiem. Tieši tāpat kā to dara futbolā Anglijas, Spānijas un citu valstu klubu atbalstītāji. Tas viss saprotams, bet ir jāapzinās, ka ir arī savu pilsētu mērogā klubi, kas cenšas un cīnās par vietu zem saules.

Atbalstam arī savējos savā pilsētā vai reģionā! Ticiet man - tas ir to vērts!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-11 03:28, pirms 12 gadiem
Var piekrist tam,ka nevajag aiziet galejibas un ja ne ar mumst tad znachit prt mums,bet atbalstit un fanot noteikti vajag! Es nepakartoju savu dienu nevienam sportaveidam,bet ja ir brivs laiks,skatos Vef,dinamo,izlashu speles! Tapat ari nba,nfl un augstaka limena futbolu,bet ja ko neredzu aiznemtibas del,nepardzivoju! Un pielaju,90% cilveku ir tapat! Fanot un at alstit jau nenozime to ka tev halle jadzivo. Ai no tv ekrana nevar atiet! Amen!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-11 03:30, pirms 12 gadiem
...interesanti vai tāds [nedaudz cinisks] jautājums pastāvēja (kāpēc mums jāmīl Dinamo?) 70.-80.gados ? Domāju, ka nē....un kāpēc tāds jautājums uzpeldēja tagad - tāpēc, ka mums tās mīlestības ir par daudz (neticu, jo 70.-os tā bija vairāk...tā pat bija totālā apmātība)?
...es ievēroju vienu lietu (ko gribēju pajautāt arī A.Pučem jautājumu sadaļā un to arī darīšu) - spēlē DinamoR - Dynamo kad papildlaikā Sprukts iemeta golu, tad faktiski no aurām vajadzēja arēnas jumtam celties gaisā, taču ......kkā biju vīlies skatītāju reakcijā - stāvus aplaudēja gan, taču skaņas decibeli nepavisam nebija atbilstoši vārtu nozīmīgumam...un arī pašam tas prieks nebija tāds, ka gribējās lekt līdz griestiem....
interesanti, kāpēc tā ?
1. mēs esam ''atēdušies hokeju.
2. tāpēc ka Dinamo nav sportisks veidojums, bet biznesa instruments, pie tam politizēts
3. vai varbūt tāpēc, ka mūsējie rāda diezgan nekvalitatīvu hokeju, līdz ar to prieks par gūtajiem vārtiem, par uzvarām ir uzstīvēts...

70.-os J.Reps spēlēja aiz Dinamo M ....daudz bij' tādu, kas savstarpējā spēlē [DR-DM] fanoja par maskaviešiem ?

  +5 [+] [-]

, 2012-01-11 06:54, pirms 12 gadiem
te jau stāsts nav par mīlestību,bet parto,ka DRĪKST arī nemīlēt un,ka tas nav nepareizais viedoklis.tikai starp abām galējībām trūkst tolerances savā starpā,kas ļoti spilgti parādās sc komentāros.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-11 07:39, pirms 12 gadiem
Par izlasies pārdzīvoju ar visu sirdi ,bet Dinamo ,ja uzvar labi,ja neuzvar sevišķi neiespringstu,jo uztveru Dinamo spēles kā gatavošanos PČ Visgrūtāk ir play off laikā ,jo it kā gribas ,lai komanda uzvar,bet parasti otrajā kārtā pieķeru sevi pie domas ,ka aizstāvu pretiniekus,jo saprotu ,jo tālāk tiks komanda,jo sliktāk.Play off atņem emocijas un spēku plus vēl traumas un ,tad vēl dažiem nogurumu sindroms piemetas,izlasei noteikti nāk par labu ātrāk izlidot no play off.Bet kāpēc izveidojies tāds Dinamo fanu fenomens. Latvijai ar 20 gadiem ir bijis par maz ,lai izveidotos normāla fanu kustība,klubi daudzos sporta veidos ir ,bet fanu pamaz. Un galvenais iemēsls ,ka daudzos sēž padomju laiku sindroms,kad visi bija pieraduši,ka komandu sporta veidos ir viena stipra komanda,kura spēlē virslīgā,rezerves zemākā līmenī,bet vietējais čempionāts fizkultūriešiem.Bet ja Dinamo uzskata par klubu[nevis izlases bāzes komandu],tad man piemēram nav skaidrs kāpēc par Dinamo būtu jāfano Liepājniekiem ,Daugavpiliešiem,jelgavniekiem ,kredītniekuun vilku faniem,jo Dinamo ,lai arī spēlē citā līgā ir viņu konkurents. Piemēram Slovākijā neticu ,ka citu klubu fani pārdzīvo par LEV.

     [+] [-]

, 2012-01-11 07:58, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Ha, hā, Jāni, Jāni.. Piemērs ar Nameju nav galīgi pateicīgs.. Vinš sevi gan pozicionē ka īpašu ne pa straumei gājēju, bet patiesībā ir kvelāks par kvēlāku RD sekotāju.. Vēstures skolotājs par RD uzraksta varbút 3 x nedēļā, varbút pat vēl retāk, bet Namejs žvadz par hokeju, un 90% no tā - tikai par RD, katru dienu vismaz 16 h diennaktī. Un viņš savā apmātībā tiešām jau ir aizgājis pārāk tālā..migliņā..

Bet par fanošanu - vai tad te trūkst cilvēku, kuri skatās hokeju un novērtē un jūt lidzi arī mūsu pašu puikām, kas spēl visā pasaulē? Tādi ultras, kas nodala, vai nu RD vai viss pārējais, cik panamīts ir tikai Tavs sarunu biedrs no Liepājas, un vēl pāris, kas te troļlo vienkārši savam mazvērtibas kompleksam par prieku.
Ja nepamaniji,tad pateikšu priekšā, ka Matuļa kungs neapraksta manu personību, bet gan kādu konkrētu domu vai tendenci.
Bet tendence ir tāda, ka vienai sabiedrības daļai vārdi patriots un patriotisms ir kļuvuši par grīdas lupatu, kuru var nomest tur,kur vairāk ir nepieciešams. Bet tā nedrīkst būt.

  +6 [+] [-]

, 2012-01-11 08:19, pirms 12 gadiem
Nākamais raksts būs vai tiešām puspasaulei 7dienās jāiet uz baznīcu...

  -3 [+] [-]

, 2012-01-11 08:20, pirms 12 gadiem
pilnīgs murgs...nah tāds raxts ir vajadzīgs?? Pālī tas Matulis ir bijis, kad saraxtīja šo?? Varēja mierīgi raxtīt arī par Lielo Adrono Kolaideri!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-11 08:23, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: ...interesanti vai tāds [nedaudz cinisks] jautājums pastāvēja (kāpēc mums jāmīl Dinamo?) 70.-80.gados ? Domāju, ka nē....un kāpēc tāds jautājums uzpeldēja tagad - tāpēc, ka mums tās mīlestības ir par daudz (neticu, jo 70.-os tā bija vairāk...tā pat bija totālā apmātība)?
...es ievēroju vienu lietu (ko gribēju pajautāt arī A.Pučem jautājumu sadaļā un to arī darīšu) - spēlē DinamoR - Dynamo kad papildlaikā Sprukts iemeta golu, tad faktiski no aurām vajadzēja arēnas jumtam celties gaisā, taču ......kkā biju vīlies skatītāju reakcijā - stāvus aplaudēja gan, taču skaņas decibeli nepavisam nebija atbilstoši vārtu nozīmīgumam...un arī pašam tas prieks nebija tāds, ka gribējās lekt līdz griestiem....
interesanti, kāpēc tā ?
1. mēs esam ''atēdušies hokeju.
2. tāpēc ka Dinamo nav sportisks veidojums, bet biznesa instruments, pie tam politizēts
3. vai varbūt tāpēc, ka mūsējie rāda diezgan nekvalitatīvu hokeju, līdz ar to prieks par gūtajiem vārtiem, par uzvarām ir uzstīvēts...

70.-os J.Reps spēlēja aiz Dinamo M ....daudz bij' tādu, kas savstarpējā spēlē [DR-DM] fanoja par maskaviešiem ?
Nu, nez' - man likās, ka pūļa reakcija bija adekvāta tajā brīdī. Bet, ja nē - tad varbūt, ka tur, tajā otrā pusē arī bija tā kā drusku mūsējie - Haris, Oļegs... Iedot pa muguru Minskai, S.Pēterburgai vai CSKA līdzīgā veidā - būtu sajūsma lielāka. Laikam jau. Bet ja būtu, piemēram pret Jugru ar Edžu vārtos un viņš nolažotu pēdēja minūtē...

  +6 [+] [-]

, 2012-01-11 08:50, pirms 12 gadiem
visi laikam bija laimīgi kad mums bija Samsung Premjerlīga

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 08:55, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: visi laikam bija laimīgi kad mums bija Samsung Premjerlīga
Ja papildus Dinamo būtu tāda līmeņa LAČ ,tad tiešām būtu jāpriecājas,nebūtu daudziem spēlētājiem jāspēlē Eiropas zemākajās līgās.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-11 09:06, pirms 12 gadiem
oi jaunieši, Matulis varētu šo pateikt kādam Montreālā vai Toronto tur tas noteikti protams, ka cilvēkiem dēļ vērtību krīzes šobrīd nav ar ko identificēties... tā kā nav vērtību cilvēki pieķerās vai nu alkoholam vai arī sportam un kultūrai un tas nav pārsteidzoši, jo citās valstīs cilvēku apmātību ar kādu klubu vai kādu sporta veidu ir vēl lielāka nekā Rīgā

Matuļa izvilktais Nameja citāts ir tik pat objektīvs kā Manchester United līdzjutēja izteikums par Manchester City...

Drīzāk interesantāks varētu būt jautājums vai mēs tiešām esam hokeja līdzjutēju galvaspilsēta? Paskatoties šo Kasutaja CanucksHD kanal
- YouTube


negribētos piekrist un gribētos teikt, ka mums vēl patālu līdz kanādiešiem.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 09:08, pirms 12 gadiem
Par patriotismu visu pateica Hašeks. Tas, kurš Jaroslavs. Nespēju cienīt cilvēku, kas sit sev uz krūtīm: esmu patriots. Ļoti cienu cilvēkus, kas strādā ar mīlestību savā zemītē, un dara tā, lai būtu labāk. Viņi var vicināt vai nevicināt karogus, bet uz viņiem balstās pasaule. Sporta klubs ir daļa no mūsu mazās pasaulītes. Līdzjušana sporta klubam var būt lokālpatriotisma elements. Tie ir mūsējie. Līdzjušana sporta klubam var kļūt par slimību. "Fussball ist unser Leben." Filma tāda ir. Latvijā daudzu dzīve ir hokejs. Līdzjušana, nevis spēlēšana. Labi vai slikti (drīzāk jau slikti), bet tā nu tas ir. Maizi un izpriecas. Ja maizes nav, tad kaut ripiņu iemetiet

  +2 [+] [-]

, 2012-01-11 09:17, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja nepamaniji,tad pateikšu priekšā, ka Matuļa kungs neapraksta manu personību, bet gan kādu konkrētu domu vai tendenci.
Bet tendence ir tāda, ka vienai sabiedrības daļai vārdi patriots un patriotisms ir kļuvuši par grīdas lupatu, kuru var nomest tur,kur vairāk ir nepieciešams. Bet tā nedrīkst būt.
Varbūt izklāstīsi, kādā veidā patriotisms, kurš kļuvis par grīds lupatu,un vienā sabiedfrības daļā ir pieņēmis ačgārnus mērogus, būtu sasaistāms ar to, ka pastāv hokeja klubs Rīgas Dinamo?
Un par personību, ko apraksta Matulis - iespējams, tas tiešām neesi Tu. Bet neņemot vērā tos zušus, kas te ņemas aiz gara laika, Tu esi viens va vienīgais, kurš atklāti jūsmo par JEBKURU citu komandu, vai tā būtu no demokrātiskās Baltkrievijas, vai Slovākijas, vai kaimiņvalsts galvaspilsētas. Un vienmēr savu sajūsmu pretnostatī vienīgajai Latvijas komandai, kura, vienalga kādu iemeslu dēļ, piedalās KHL pasākumā. Kā šajā gadījuma ar patriotismu?
Pie tam, RD spēlē tie paši puiši, kuri pa lielam sastāda Latvijas izlases pamatkodolu. Tad viņi pēkšņi ir savādāki? Mīļāki? Jeb arī noliekami?

Par ko tad RD gadijumā tomēr ir runa, kā sacīts dziemsā - par krekliem, vai par sirdsapziņu? 

  -1 [+] [-]

, 2012-01-11 09:28, pirms 12 gadiem
Zips rakstīja: Varbūt izklāstīsi, kādā veidā patriotisms, kurš kļuvis par grīds lupatu,un vienā sabiedfrības daļā ir pieņēmis ačgārnus mērogus, būtu sasaistāms ar to, ka pastāv hokeja klubs Rīgas Dinamo?
Un par personību, ko apraksta Matulis - iespējams, tas tiešām neesi Tu. Bet neņemot vērā tos zušus, kas te ņemas aiz gara laika, Tu esi viens va vienīgais, kurš atklāti jūsmo par JEBKURU citu komandu, vai tā būtu no demokrātiskās Baltkrievijas, vai Slovākijas, vai kaimiņvalsts galvaspilsētas. Un vienmēr savu sajūsmu pretnostatī vienīgajai Latvijas komandai, kura, vienalga kādu iemeslu dēļ, piedalās KHL pasākumā. Kā šajā gadījuma ar patriotismu?
Pie tam, RD spēlē tie paši puiši, kuri pa lielam sastāda Latvijas izlases pamatkodolu. Tad viņi pēkšņi ir savādāki? Mīļāki? Jeb arī noliekami?

Par ko tad RD gadijumā tomēr ir runa, kā sacīts dziemsā - par krekliem, vai par sirdsapziņu? 
Runa nav ne par krekliem, un ne arī par sirdsapziņām, bet gan par cilvēka izvēles brīvību, kas nekādā jēgā nav saistāmi ar tādiem salīdzinoši svētiem vārdiem kā Dzimtenes mīlestību.
Kā jau iepriekš rakstiju, tad jau angļiem,spāņiem frančiem u.t.t. ar patriotismu ir galīgi čābiski (kaut gan mēs zinām ka tā nav), jo, piemēram, Madrides Real fani regulāri novēl, lai Barsas spēlētāji un līdzjutēji aplaužas UEFA Čempionu līgā.
Īstais cilvēka patriotisms parādās brīžos, kad valstij draud reālas briesmas, un nevis tad,kad ar šīs valsts vārdu uz lūpām japavicina karogs. Tā vismaz es to saprotu.

  -2 [+] [-]

, 2012-01-11 09:32, pirms 12 gadiem
Pilnīgs ŪDENS... es arī varētu ar kādu no saviem draugiem, pieņemsim Pēteri, pie pudeles padiskutēt, un domātu ka mēs abi esam paši gudrākie, un pārējie tikai skrien vilcienam pakaļ... Ļoti subjektīvs raksts, un es jau sāku nožēlot kāpēc maksāju naudu par SA+ ... Es maksāju naudu, lai lasītu par SPORTU nevis filosofiju un kas kam dzīvē ir svarīgs !!! Ja gribat būt normāls sporta saits, kā citviet pasaulē, tad rakstat par SPORTU un tā analīzi, nevis, ko es ar Juri pie pudeles apspriedu... bullshit !

  -1 [+] [-]

, 2012-01-11 09:33, pirms 12 gadiem
Lieliski, Jāni, lieliski! Visu cieņu.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 09:39, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Runa nav ne par krekliem, un ne arī par sirdsapziņām, bet gan par cilvēka izvēles brīvību, kas nekādā jēgā nav saistāmi ar tādiem salīdzinoši svētiem vārdiem kā Dzimtenes mīlestību.
Tu vispār māki atbildēt pēc būtības? Un saprati pats, ko uzrakstīji? Nenodarbojies ar demagoģiju, savirknējot virknē iespaidīgus vārdus, kuri salikti kopā pazaudē jēgu...Cilvēka izvēles brīvība arī Latvijā joprojām tiek garantēta ar Valsts pamatlikumu. Atškirībā no Baltkrievijas, starp citu.
Un vēl piebildīšu, ka sirdsapziņa var būt tikai viena, nevis vairākas..tas tā, ielāgošanai Jauku Tev dienu, muldoņa!

  -3 [+] [-]

, 2012-01-11 10:08, pirms 12 gadiem
Rodas sajuta, ka Jums, Matuļs kungs, ir skrobe, ka tauta fano par Dinamo! Ja citos sporta veidos būtu tādi rezultāti, pareizs marketings, domāju, ka līdzjūtēji arī viņiem netrūktu. Basis, piemēram, pats sevi sačakarēja, jo pieradināja cilvēkus nākt uz tolaik vēl diezgan kvalitatīvu basketbolu par latu! Nu, paši izraka sev bedri! Futbols, rokasbumba, volejbols - kā būs starptautiski labi rezultāti un uz skatītāju vērsts marketings, viss notikssies, tik škiet, ka viņiem ir vieglāk ņaudēt un no valsts prasīt naudu, nekā kaut ko darīt lietas labā!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-11 10:30, pirms 12 gadiem
Man gan liekās, ka tā vēstures skolotāja pārmetumi Ivaram bija jāskata pārnestā nozīmē - viņš nabaga Ivariņam pārmeta nevis patriotismu, bet gan viņa žurkas dabu. Viens ir neinteresēties/nefanot/ignorēt, bet pavisam kaut kas cits ir pie katra zaudējuma piebļaut forumus un ņirgāties par komandu un tās līdzjutējiem. Un vēl tā pēkšņā Minskas pseidoatbalstīšana - da labi! Var saprast, ja to dara padebīli tīņi... bet pieaudzis vīrietis!

  +8 [+] [-]

, 2012-01-11 10:30, pirms 12 gadiem
pārsmējos par kādiem hokeja "atkarīgajie" Matuļa k-gs te dramatizē? no visa paziņu un radu loka (gana plašā) es zinu varbūt vienu, kas staigā RD keponā, vienmēr gatavs pārrunāt pēdējo spēli un soc. portālos savilcis visas fīčas, kam ir saistība ar RD... bet nu viņš arī pirms RD nebija īsti riktīgs RD spēles ir labs iemesls iedzert alu ar čomiem, skatoties TV nedēļas nogalē, vienreiz pāris mēnešos aizvilkties līdz Arēnai, papļāpāt ar kādu klientu par spēli, kad pārējais izrunāts, īsāk sakot - palīdzēt "socializēties", taču nav manu paziņu lokā "no "Dinamo" atkarīgie, kuriem dzīve sadalīta un ieplānota no vienas "Dinamo" spēles līdz otrai.", muļķības kaut kādas, cepiens par NEKO! varbūt Matuļa kunga un viņa drauga ikdiena paiet starp kādiem nogarlaikojušamies tīņiem vai hroniskiem bezdarbniekiem, kam tiešām dzīvē nekā, izņemot RD spēļu vērošanas un apspriešanas?
drīzāk ir jāvērš uzmanība uz to, ka aizvien vairāk ir tādu, kas dedzīgi "cīnas pret RD ļauno ietekmi", apsaukā visus, kas aizgājuši uz Arēnu vai noskatījušies spēli, par kepkām, visu laiku norobežojas no RD projekta utt, taču tanī pat laikā paši cītīgi skatās spēlēs un pēc tam ir visaktīvākie (es pat teiktu - slimīgi aktīvi) komentētāji spēles apskata komentāru sadaļā - nameji, zuši u.c., kurus vienkārši nevar nepamanīt pēc tiem komentāru drazas daudzumiem, ko viņi atstāj aiz sevis KATRU reizi, kad RD spēlē - vienalga, pārbaudes turnīrs, Špenglera kauss, playoff vai regulārā spēle! es pat vairs neeju pēcspēles komentāros, tur vairs nav ne diskusijas, ne viedokļu, tikai tukša zvankstēšana -pie tam, minētajiem spamotājiem ar objektivitāti vispār nav nekādas saiknes, viņu "viedokļi" ir paredzami kā tramvaja vadītāja darbadienas grafiks, tāpēc bieži vien paši viedie nonāk pretrunās ar sevi nojaušu, ka šiem cilvēkiem ir psiholoģiska rakstura problēmas un nepieciešama profesionāla palīdzība, taču vai tādēļ jācieš visiem SC lasītājiem? varbūt administrācijai ir jēga laiku pa laikam tādus "izravēt"? uzliekat kādu mēneša komentāru daudzuma ierobežotāju un miers mani interesē arī citi viedokļi, nevis tikai nameja un vēl 2 cilvēku pseidoviedokļi, kurus viņi var jau pirms katras spēles sacept un tad tik kopēt iekšā, atkarībā no spēles iznākuma

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 10:35, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: visi laikam bija laimīgi kad mums bija Samsung Premjerlīga
Samsung premjerlīgai nebija ne vainas, gāju biežāk nekā uz KHL, lētāk un biežāk sanāca, jutu līdz Vilkiem, taču spēles kvalitāti salīdzināt nebūtu godīgi...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 10:52, pirms 12 gadiem
Noteikti visiem nav jāmīl.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-11 10:59, pirms 12 gadiem
Kā jau vienreiz minēju, tā vien šķiet ka Namejs ir Matuļa kunga Alter Ego vai sliktākajā gadījumā audžu dēls, un šitā brukšana virsū faniem kas bija arī rakstā par liekuļiem tikai vēlreiz pierāda, ka dažiem dzīves pašmērķis un uzdevums ir būt pret visu, un beigās jau nav vairs svarīgi runa ir par Hokeju, referendumu vai centrāltirgus dārzeņu paviljonu... Viedokļu dažādība ir laba lieta, tomēr te jau atkal notiek viena viedokļa nostatīšana pāri citiem, un tas jau gan vairs ne pārāk ētiski ne pārāk profesionāli ja skatāmies no žurnālistikas viedokļa...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-11 11:09, pirms 12 gadiem
Taisnība jau ir. Jāņem vērā, ka Dinamo, diemžēl, ir mākslīgs klubs, (PSRS robežsardzi pārstāvošās komandas vēsturi laikam nevar skaitīt), kuru finansē Latvijas kaimiņu valsts...jocīgi.

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 11:24, pirms 12 gadiem
visiem jāmīl Matulis un viņa bocmaņa alus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-11 11:54, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: Kādam patriotam ta man ir jābūt?Dombrovska?Zatlera?Freibergas?Vai ES?Ja Latvijas,tad patāsti,ar ko šodienas Latvija ir atdalāma no manis nosauktajiem personāžiem?
Tur jau tā lieta,ka LV nav japersonificē ar kādu konkretu lietu vai personu, bet gan ar teritoriju un šajā teritorijā dzīvojošo tautu jeb sabiedrību.
1 2 3 77 komentāri