Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cik stipra ir Latvijas U-20 izlase šogad?

Cik stipra ir Latvijas U-20 izlase šogad?
Tolaik vēl kā Latvijas U-17 izlase. Pirms 2 gadiem. Foto: Mārtiņš Aiše, lhf.lv

Pasaules junioru hokeja „cāļu skaitīšanas laiks” visaugstākajā līmenī šosezon sāksies 26. decembrī Ufā, kur nosauktajā datumā paredzēts starts U-20 pasaules čempionātam elitē. Turnīrs atklāsies kā reiz ar Latvijas un Somijas U-20 izlašu spēli. Latvijas juniori „dodas ceļā” jau 10. decembrī, kad Brocēnos sākas izlases treniņnometne un junioru valstsvienības gala sastāva salikšana.

Saskaņā ar LHF sniegto informāciju, treniņnometne Brocēnos paredzēta līdz 22. decembrim. Tās laikā 18. datumā Brocēnos un 19. decembrī Piņķos Latvijas U-20 izlasei plānots uzspēlēt pret MHL vienību SKA-1946. Dalībai treniņnometnē Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs ir nosaucis 32 kandidātus, no kuriem tad arī iecerēts „izkalt” gala sastāvu 23 puišu sastāvā. Kā atskaites datums paredzēts 22. decembris, kad treneri nosauks tos puišus, kuriem ir izvirzīts galvenais uzdevums – saglabāt vietu U-20 elitē.

Kandidāti Latvijas U-20 izlases treniņnometnē nonāk pakāpeniski. Ja treneru sastāvs ar spēlētāju lielāko „frakciju” – HK Rīga spēlētājiem – pēc 6. decembra MHL spēles ir brīvi, tad liela daļa no Latvijas junioru izlases „leģionāriem”, un ne tikai, pievienosies treniņnometnes gaitā. Piemēram, Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas vārtsargs Vadims Miščuks treniņnometni plāno uzsākt tās plānotajā datumā, bet pārējie liepājnieki aptuveni no 12.-tā, jo ir izbraukumā kopā ar Liepājas galveno komandu Baltkrievijas ekstralīgas čempionātā. Piemēram, Šveicē spēlējošais vārtsargs Ivars Punnenovs plāno pievienoties 11. decembrī, uzbrucējs Ņikita Jevpalovs no Kanādas ierodas Rīgā 17. decembrī utt. Faktiski paplašinātais Latvijas U-20 izlases kandidātu loks nepieciešams arī tāpēc, lai varētu nodrošināt treniņnometnes darbu jau pašā tās sākumā.

HK Rīga – joprojām kā junioru izlases paplašinātā bāze

Apmēram puse (15 no 32) Latvijas junioru izlases kandidātu „nāk līdzi” Tambijevam no HK Rīga ierindas. Tie bez maz ir visi HK Rīga aktuālā sastāva spēlētāji, kas pēc vecuma atbilst šīs sezonas U-20 „likmei” – dzimuši 1993. gadā vai jaunāki. Attiecīgi nav junioru vecumu pāraugušie 1991. (Dīķis, M.Lipsbergs, Upītis) un 1992. gadi (Gudļevskis, Salija, Smirnovs, Straupe). Bet no junioru vecumam atbilstošajiem HK Rīga spēlētājiem kandidātu sarakstā nav vien 3 kadri: trešais vārtsargs Boriss Tretjakovs (dz. 1993.), uzbrucēji Bruno Birzītis (dz. 1995.) un Artūrs Ševčenko (dz. 1994.). Ir vēl daži nepaņemtie HK Rīga spēlētāji, kas komandā vēl nav uzspēlējuši vai jau pārcelti uz citu vienību.

No Liepājas Metalurgs saimniecības Latvijas junioru izlasē „pārskaitīti” 4 hokejisti (sarakstā – 5). Visi pārējie Latvijas junioru izlases 12 kandidāti ir leģionāri ār-Latvijā – 6 „ziemeļamerikāņi”, 3 šveicieši, pa vienam spēlē Austrijā, Krievijā, Somijā. Bet – neviena „zviedra”, piemēram. Par to tad arī galvenā šūmēšanās par šī junioru sastāva sasaukuma pilnību vai nepilnībām.

Vārtsargu kalve – Šveice un MHL

Latvijas U-20 izlases 2012. gada decembra versijā ir nosauktas četru vārtsargu kandidatūras. Divi no viņiem ir Šveices junioru elitē (Elite Junioren A) spēlējošie Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs, citi divi šosezon rūdās galvenokārt MHL plašumos. Vadims Miščuks ir Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas vārtu cementētājs MHL B grupā un Latvijas Virslīgā, savukārt Rihards Cimermanis – HK Rīga „otrais numurs” MHL pamatčempionātā. Jāpiebilst, ka Cimermanis bija devies līdzi Rīgas Dinamo komandai KHL čempionāta izbraukumā. Jācer, ka kopējie treniņi „ar lielajiem” un pie Dinamo vārtsargu trenera Mikas Tarvainena būs gājuši labumā Rihardam Cimermanim.

Trīs no kandidātu lokā iekļautajiem vārtsargiem ir jau notestēti Latvijas U-20 izlases pārbaudes spēlēs 2012./2013. g. sezonas gaitā. Šīs spēles statistiski veiksmīgākas ir izdevušās Ivaram Punnenovam. „Brocēnos man plānots ierasties otrdien (11. decembrī). Diemžēl Rapperswil-Jona Lakers brīva ir tikai nākamā nedēļa (10. – 16. XII) un pēc tam jau atkal turpinās regulārā sezona; tā, ka izlaidīšu ļoti daudz spēļu,” stāsta Ivars Punnenovs. Piebilstot: taču izlase ir izlase!

Viens no četriem kandidātiem – Vadims Miščuks – šosezon Latvijas U-20 izlases ierindā vēl nav bijis iemēģināts, taču uzskata, ka starta pozīcija visiem vārtsargiem, lai iekļūtu junioru izlases ierindā, ir vienādas. „Pašlaik esmu normālā formā. MHL B ir labs līmenis jauniem spēlētājiem, bet, protams, nav stiprāks par BAČ-u vai MHL A; tie ir diezgan atšķirīgi līmeņi,” teic Vadims Miščuks. Kā vērtē izredzes tikt sastāvā uz Ufu? „Man principā ir tādas pašas izredzes, kā pārējiem vārtsargiem.”

Latvijas U-20 izlases kandidāti – vārtsargi un viņu statistika Latvijas U-20 izlases pārbaudes spēlēs 2012./2013. g. sezonā (nosaukti 2012-12-04):

vārtsargsdz.sp.sp. laiksGAA (vārtu z.)klubslīga
Rihards Cimermanis1993.3137:572.18 (5)HK RīgaMHL
Elvis Merzļikins1994.2101:423.55 (6)HC Lugano U-20Elite Jr. A (Šveice)
Vadims Miščuks1993.0--Liepājas MetalurgsMHL B; Latvijas Virslīga
Ivars Punnenovs1994.2120:481.99 (4)Rapperswil-Jona LakersElite Jr. A (Šveice)

Aizsargu ierinda retinās...

Puse (5 no 10) aizsargu Latvijas junioru izlases kandidātu sarakstā nāk no HK Rīga pieteikuma. Trīs aizsargi – no komandām citās jaunatnes līgās, bet divi aizsargi – Kristaps Nīmanis un Edgars Siksna – šo sezonu aizvada pieaugušo čempionātos. Pirmais – Somijā, otrs – Baltkrievijas ekstralīgā. Pieaugušo hokeja pieredze varētu būt īpaši vērtīgs pienesums Latvijas junioru izlasei.

Matīss Gelažis Latvijas U-20 izlases treniņnometnē ierodas no Austrijas junioru līgas – EBYSL, bet Rinalds Rosinskis ikdienā cīnās Kanādas junioru elitē – WHL līgā un šosezon Latvijas U-20 izlases ierindā nav pārbaudīts. Kandidātu sarakstā bija iekļauts arī aizsargs Roberts Mamčics, kurš ir Liepājas Metalurgs jaunatnes sastāvā MHL B grupas un Latvijas Virslīgas čempionātos. Tomēr Mamčics nevarēs piedalīties pat ne treniņnometnē, jo vienā no nesenām MHL B grupas spēlēm guvis rokas traumu, kas izrādījusies nopietna – lūzums. „Kaulam jādzīst kaut kur 5 – 6 nedēļas. Ir pagājušas 3 nedēļas; biju aizbraucis pie daktera Krastiņa uz Rīgu. Viņš teica, ka 3 nedēļas ir par maz; minimums bez hokeja – 5 nedēļas. Viņš zināja par manu uzaicinājumu izlasē un pateica man, ja dabūšu kaut kādu nelielu sitienu pa to vietu, tad viss sāksies no jauna un sadzīs tikai pēc pusotra mēneša... Izlases treniņnometnē diemžēl piedalīties nevarēšu,” skaidro Roberts Mamčics.

Kopumā Latvijas U-20 izlases potenciālā aizsardzības līnija vērtējama cerīgi, lai gan ir jau dzirdēti pārmetumi, ka kandidātu listē varēja iekļaut vēl pa kādam aizsargam, piemēram, no Liepājas Metalurgs puses. Jāatgādina, ka šosezon Latvijas junioru izlases ierindā ir notestēti vēl četri aizsargi, kuri decembrī oficiālajā kandidātu sarakstā nebija iekļauti. Divi no tiem liepājnieki – Mārtiņš Oskars Freimanis un Sandis Šostaks, kā arī tagad Juniors ierindā ieskaitītais Kalvis Ozols un Mārcis Martinsons, kurš spēlēja Šveices plašumos. Bet kas zina, iespējams, sarakstā iekļauto kandidātu traumu dēļ uzpeld arī kāds no pirmajā sarakstā neiekļautajiem...

Šogad aizsargi ir stipri? „Domājams, ka jā, jo čaļi iepriekš nespēlēja tik augstā līmenī. Mums tagad ir aizsargi no MHL, no Baltkrievijas čempionāta, no Kanādas junioru līgas. Tā, ka, domāju, ir pielikuši un ir stiprāki,” spriež Matīss Gelažis.

Latvijas U-20 izlases kandidāti – aizsargi un viņu statistika Latvijas U-20 izlases pārbaudes spēlēs 2012./2013. g. sezonā (nosaukti 2012-12-04):

aizsargsdz.sp.punktiSMklubslīga
Edmunds Augstkalns1994.50+220HK RīgaMHL
Matīss Gelažis1994.30+00Moser Medical Graz 99ersEBYSL (Austr. U-20)
Jānis Jaks1995.30+02HK RīgaMHL
JuniorsMHL B; Latvijas Virslīga
Krišs Lipsbergs1993.40+02HK RīgaMHL
Roberts Mamčics1995.0--Liepājas MetalurgsMHL B; Latvijas Virslīga
Kristaps Nīmanis1993.60+10Waasa Red DucksSuomi-sarja (Somijas 3.)
Rinalds Rosinskis1994.0--Prince George CougarsWHL (Kanāda)
Edgars Siksna1993.62+22Liepājas MetalurgsBaltkrievijas ekstralīga
Patriks Škuratovs1994.60+28HK RīgaMHL
Pauls Zvirbulis1993.50+22HK RīgaMHL

Diezgan ziemeļamerikānisks uzbrukums?

Kopumā Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā iekļautais uzbrucēju apjoms izskatās itin pieklājīgi. Sarakstā, neskaitot deviņus puišus, kurus Tambijevs ņem līdzi no HK Rīga sastāva, ir arī trīs spēlētāji, kas šosezon spēlē pieaugušo hokeju – Zemgus Girgensons AHL, kā arī Artūrs Kuzmenkovs un Kārlis Ozoliņš Liepājas Metalurgs lielajā komandā. Trīs uzbrucēji sezonu aizvada Kanādas junioru elitē; turklāt viens no viņiem – Roberts Lipsbergs – ir rezultatīvākais jauniesācējs (rookie) visā WHL līgā, salasot 29 punktus 31 spēlē. Starpstadijā starp jauniešu un pieaugušo hokeju ir vēl viens uzbrucējs – Teodors Bļugers, kurš spēlē ASV koledžu hokeja galvenajā līmenī – NCAA D1. Kas vēl? Šveices junioru elites 7.-ais rezultatīvākais spēlētājs Toms Andersons, kuram izdevušies 32 punkti 25 spēlēs. Kandidātos arī viens no MHL komandas HK MVD uzbrukuma līderiem – Artjoms Dašutins.

No uzbrucēju ierindas 6 spēlētāji šosezon Latvijas U-20 izlases pārbaudes spēlēs nav „caurskatīti”. Saprotamu iemeslu dēļ no Ziemeļamerikas uz pārbaudes spēlēm „nav raustīti” pieci uzbrucēji; vēl viens ir Deivids Sarkanis, kurš nesen izcīnījis vietu HK Rīga ierindā, pārceļoties no apakšējā pakāpiena – Juniors komandas sastāva.

HK Rīga uzbrucējs Rustams Begovs teic, ka HK Rīga puiši uz izlases treniņnometni dodas pacilātā noskaņojumā. Viens no iemesliem rīdzinieku pēdējā spēle MHL čempionātā pirms izlasei paredzētās pauzes. 6. decembrī vēl 6 minūtes līdz 3. perioda beigām HK Rīga bija iedzinējos ar 1:3 pret Jaroslavļas Loko vienību. Bet ar rakstura un arī veiksmes atbalstu tika pie uzvaras (4:3 pēcspēles metienos).

Uzbrukums ar izņēmumiem

Taču ir arī savi BET. Piemēram, pamanāmākais „iztrūkums” kandidātu listē ir viens no diviem augstākajā līmenī spēlējošiem Latvijas junioru vecuma hokejistiem – uzbrucējs Edgars Kļaviņš (dz. 1993.), kurš šosezon nedaudz, bet rezultatīvi (8 punkti 6 spēlēs) uzspēlēja Zviedrijas U-20 augstākajā līmenī, un veiksmīgi debitēja Zviedrijas stiprākajā līgā Elitserien. AIK Hockey komandas ierindā zviedru Elitserien čempionātā Kļaviņš aizvadījis 18 spēles, nopelnījis 4 punktus (1+3) un lietderības koeficientu +6.

LHF pārstāvji Edgara Kļaviņa neiekļaušanu kandidātu sarakstā pamatoja ar jaunā hokejista nevēlēšanos spēlēt izlasē, jo jau novembrī paredzētajā Latvijas junioru izlases „sanākšanā” dalībai Telfsas turnīrā viņš nebija ieradies. Toreiz šī epizode netika afišēta. Citi Latvijas junioru hokeja aprindām pietuvinātie zinātāji, diemžēl galvenokārt anonīmi, norādījuši, ka Kļaviņš ir viens no tiem hokejistiem, kuri atsakās spēlēt Leonīda Tambijeva trenētajā izlasē. Iemesls – galvenā trenera darba stils un no tā izrietoši elementi. Savukārt pats Edgars Kļaviņš ir diplomātisks un situāciju nekomentē vispār.

Vēl viens diskutēts vārds ir cits „zviedrs” Romans Semjonovs (dz. 1994.), kurš 18 gadu vecumā salīdzinoši pieklājīgi cīnās Zviedrijas pieaugušo trešajā līmenī (Division 1) IFK Arboga IK komandā, kur 26 spēlēs ir salasījis 22 punktus un lietderības koeficientu +5. Starp citu, Semjonovs-jaunākais laukumā devās arī svētdien (9. decembrī), spēlē salasot 3 rezultativitātes punktus... Interesanti, ka Romans Semjonovs šosezon ir jau pārbaudījies Latvijas U-20 izlases ierindā, kur 2 spēlēs ticis pie 2 punktiem.

No šosezon Latvijas U-20 izlases testētajiem uzbrucējiem kandidātu sarakstā nebija nosaukti arī Ričards Kondrāts (dz. 1994.; HK Rīga; Juniors MHL B un Latvijas Virslīgā), Linards Mazurs-Mago (dz. 1994.; Liepājas Metalurgs MHL B un Latvijas Virslīgā), Emīls Potāpovs (dz. 1994.; HK Rīga; Juniors MHL B un Latvijas Virslīgā), Artūrs Ševčenko (dz. 1994.; HK Rīga), Juris Zandovskis (dz. 1993.; pamatā HC Fribourg-Gottéron U20 komanda Šveices Elite Jr. A). Šosezon starp kandidātiem ir bijis saukts uzbrucējs Zintis Nauris Zuševics (dz. 1994.), taču pārbaudes spēles tā arī nav uzspēlējis un nav kandidātu lokā arī tagad. Neskatoties uz to, ka regulāri ir Moser Medical Graz 99ers lielās komandas ierindā Austrijas stiprākajā pieaugušo līgā EBEL, kur pagaidām piedzīvojis tikai vienu rezultativitātes punktu. Taču regulāri rezultativitāti stiprina kluba junioru vienībā... Piebilde: 1994. gadā dzimušie un jaunāki Latvijas U-20 izlasē vēl varēs uzspēlēt nākamsezon (2013./2014.).

Kopumā spriežot, katru gadu ir diskusijas: a) ka kāds varētu tikt paņemts, bet ir treneru „nemīlēts”; b) ka varētu vēl kādu liepājnieku; c) ka ir kāds „blatņiks”, kuru bīda blats nevis talants; un tagad arī d) ka par daudz HK Rīga spēlētāju. Jāatzīst, ka šī gada decembra kandidātu saraksta sakarā par „blatņikiem” runas skan vismazāk!

Ja Latvijas U-20 izlase uzrādīs labu sniegumu, sastāva komplektācijas nianses aizmirsīsies īpaši ātri. Taču, ja veiksies ne tik labi, tad par Kļaviņa, Semjonova vai vēl kāda nebūšanu izlasē atcerēsies pat tādi eksperti, kas iepriekš par šiem puišiem nebija dzirdējuši vispār...

Latvijas U-20 izlases kandidāti – uzbrucēji un viņu statistika Latvijas U-20 izlases pārbaudes spēlēs 2012./2013. g. sezonā (nosaukti 2012-12-04):

uzbrucējsdz.sp.punktiSMklubslīga
Toms Andersons1993.63+14SC Bern Future (U20)Elite Jr. A (Šveice)
Rustams Begovs1993.31+00HK RīgaMHL
Teodors Bļugers1994.0--Minnesota State UniversityNCAA D1
Rihards Bukarts1995.53+42HK RīgaMHL
Artjoms Dašutins1993.61+22HK MVD (Balašiha)MHL
Zemgus Girgensons1994.0--Rochester AmericansAHL
Georgs Golovkovs1995.51+02HK RīgaMHL
Nikolajs Jeļisejevs1994.44+24HK RīgaMHL
Ņikita Jevpalovs1994.0--Armada de Blainville-BoisbriandQMJHL (Kanāda)
Edgars Kulda1994.0--Edmonton Oil KingsWHL (Kanāda)
Edgars Kurmis1993.31+04HK RīgaMHL
Artūrs Kuzmenkovs1993.64+92Liepājas MetalurgsBaltkrievijas ekstralīga
Martins Lavrovs1994.53+18HK RīgaMHL
Roberts Lipsbergs1994.0--Seattle ThunderbirdsWHL (Kanāda)
Kārlis Ozoliņš1994.61+22Liepājas MetalurgsBaltkrievijas ekstralīga
Lauris Rancevs1993.62+02HK RīgaMHL
Deivids Sarkanis1994.0--HK RīgaMHL
JuniorsMHL B; Latvijas Virslīga
Andris Siksnis1993.52+42HK RīgaMHL

P.S. Ufā

Latvijas U-20 izlases spēles elites pasaules čempionāta A grupā:

datumspretinieks
2012-12-26Somijas U-20 izlase
2012-12-27Šveices U-20 izlase
2012-12-29Zviedrijas U-20 izlase
2012-12-30Čehijas U-20 izlase

Play off un spēles pa palikšanu elitē paredzētas 2. – 5. janvārī jau 2013. gadā.

Izziņām:

- 4. decembrī nosauktais Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts:
Tambijevs nosauc U-20 izlases kandidātus
- Latvijas U-20 izlases puišu statistika Telfsas turnīrā (2012. g. novembrī):
Tambijeva izlases vārtu guvumi, piespēles...
- Latvijas U-20 izlases puišu statistika Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā (2012. g. augustā):
Latvijas hokeja nākotne. Žoltoka piemiņas...
- Elites U-20 pasaules čempionāta web sadaļa:
SCHEDULE
- U-20 pasaules čempionāta izspēles formāts:
FORMAT

Kā Latvijas U-20 izlasei veiksies junioru pasaules čempionātā šosezon?

  • 7

  • 10

  • 37

  • 23

  • 2

  • 0


  -3 [+] [-]

, 2012-12-10 07:18, pirms 12 gadiem
Jautājums- Vai kaut 5 spēlētāji tuvāko gadu laikā varētu palīdzēt lielajai izlasei?- izņemot Girginsonu, ja nepārdegs.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-10 10:48, pirms 12 gadiem
DeSoul rakstīja: Jautājums- Vai kaut 5 spēlētāji tuvāko gadu laikā varētu palīdzēt lielajai izlasei?- izņemot Girginsonu, ja nepārdegs.
Domaaju ka gribeet 5 ir daudz - normaali ap 1 vai 2 no katra gada vajadzeetu uz lielo izlasi. Te vareetu buut tavs piemineetais Girgensons un es domaaju ka veel Lipsbergs - varbuut veel kaads treshais, bet kaa tu saki ja nepaardegs.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-10 11:15, pirms 12 gadiem
Nu jūs gan dodat, Latvijas hokeja bez maz vai zelta paaudze, tik spēcīga u20 izlase nekad mums nav bījusi, bet izlasē no tās iekļūs tikai Girgensons un varbūt Lipsbergs?
Girgensons, Bļugers, Bukarts, Kuzmenkovs, Andersons, Jevpalovs, Lipsbergs, izlasē neiekļautais Kļaviņš. Ja kāds no šiem nekļūs par stabilu izlases vērtību, tad to varēs saukt par sāpīgu zaudējumu nevis likumsakarību.

     [+] [-]

, 2012-12-10 11:53, pirms 12 gadiem
DeSoul rakstīja: Jautājums- Vai kaut 5 spēlētāji tuvāko gadu laikā varētu palīdzēt lielajai izlasei?- izņemot Girginsonu, ja nepārdegs.
Šajā sakarā arī cits jautājums: cik ilgs posms ir tuvākie gadi? Nākamais: vai atsevišķu spēlētāju aizņemtība "pamatdarbavietās", piemēram, Ziemeļamerikā un (tpu x3) veselības stāvoklis ļaus šos spēlētājus iemēģināt izlases sastāvā. Piemēram, Artūram Kuldam (dz. 1988.) pirmais pasaules čempionāts pie lielajiem bija "tikai" 2010. gadā, un ne jau tāpēc, ka iepriekš viņš būtu bijis pilnīgi nederīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-12-10 13:49, pirms 12 gadiem
A-BURTS tas pats rakstīja: teoretiski izlase NEKAD NEVIENS var netikt no Z-Amerikas,pie pastavosas turienes bezkaunigas starptautisko sacensibu ignoresanas,kas izpauzas savu kalendaru sastadisana pretruna ar IIHF rikotajiem turniriem
Kas tad tev, tā saslavēji Bukartu, ka norāvi banu?

     [+] [-]

, 2012-12-10 14:03, pirms 12 gadiem
A-BURTS tas pats rakstīja: teoretiski izlase NEKAD NEVIENS var netikt no Z-Amerikas,pie pastavosas turienes bezkaunigas starptautisko sacensibu ignoresanas,kas izpauzas savu kalendaru sastadisana pretruna ar IIHF rikotajiem turniriem
Tieši tā.
Neliels "mierinājums", ka reizi demitgadē gadās pa ilgākam/īsākam lokautam...

     [+] [-]

, 2012-12-10 14:14, pirms 12 gadiem
Nu jūs gan dodat, Latvijas hokeja bez maz vai zelta paaudze, tik spēcīga u20 izlase nekad mums nav bījusi, bet izlasē no tās iekļūs tikai Girgensons un varbūt Lipsbergs?
Zini, tāpat teica arī par 88. un 91. gadiem - cik no viņiem tagad ir reāli izlases kandidāti? Nav gluži tā, ka baigais kvantums.

     [+] [-]

, 2012-12-10 14:56, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Zini, tāpat teica arī par 88. un 91. gadiem - cik no viņiem tagad ir reāli izlases kandidāti? Nav gluži tā, ka baigais kvantums.
Nu teikt jau var daudz, bet cik no viņiem patiešām bija labs materiāls? Jā, bija līderi, taču tajā laikā izlasē bija arī ļoti izteikta otrā šķira.
Cik no šīm izlasēm tajā laikā spēlēja tādos čempionātos un tādā līmenī kā šobrīd?
Lielākās zvaigznes neskaitot Daugaviņu un Kuldu bija Zembergs, Gricinskis u.c. LSPA spēlējošie.
Šobrīd tik tiešām šaj izlasei jau ir cits līmenis. Tā laika izlases vēl tikai cīnijās par vietu elitē, taču šī paaudze jau pērn u18 čempionātā tikai neveiksmīgas sakritības dēļ neiekļuva top 6.

     [+] [-]

, 2012-12-10 15:30, pirms 12 gadiem
backstab rakstīja: Domaaju ka gribeet 5 ir daudz - normaali ap 1 vai 2 no katra gada vajadzeetu uz lielo izlasi. Te vareetu buut tavs piemineetais Girgensons un es domaaju ka veel Lipsbergs - varbuut veel kaads treshais, bet kaa tu saki ja nepaardegs.
Galigi garaam prognoze...

Shobrid pat izlases kandidaatu lokaa nav speletaji, kas jau ir spelejushi NLA(Zandovskis), Zuševics(EBEL), Klavins(Elitserien) , Semjonovs(Div1, bet statistika nav daudz sliktaaka kaa dazhiem kuri iekluvushi Zviedrijas U-20- ne shogad. ).

Tie kuri spelee arzemees un shobrid ir U-20 kandidaati- vairaak vai mazaak bus ari izlases kandidaati, taa tas bijis ari ar citiem gadiem.

Var salidzinat ar 2006 JPČ, kur visi arzemees spelejoshie ir profesionali hokejisti un izlases kandidaati.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-10 17:12, pirms 12 gadiem
Ja Girgensons tiks, tad man jāsaka, kad spēcīgākais Latvijas U20 sastāvs ko esmu piedzīvojis. Veiksmi čaļiem

     [+] [-]

, 2012-12-10 23:12, pirms 12 gadiem
Tikai tagad pamanīju, kāpēc kandidātos nav Jura Zandovska? Eliteprospects.com - Juris Zandovskis
Čalis jau aizvadīja vienu spēli NLA un neslikta statistika, takā viņš vairāk ir saucamais "grinder"...

     [+] [-]

, 2012-12-13 22:05, pirms 12 gadiem
Kā saka hokeju tagad prot spēlēt visur..., būšu piesardzīgs reālists.