Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Abramčiks vairs nav galvenais...

Abramčiks vairs nav galvenais...
Nākamajā sezonā vācieti Rīdigeru Abramčiku (centrā) vairs neredzēsim "Liepājas metalurga" futbolistu ielenkumā. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Trešdien pēdējā darba diena "Liepājas metalurga" galvenā trenera amatā bija vācu speciālistam Rīdigeram Abramčikam, kurš ne tikai futbolistu, bet arī žurnālistu dienas padarīja krietni vien interesantākas. Atrasts arī vācieša aizstājējs. Tas būs...

...līdzšinējais Abramčika palīgs treneris Vladimirs Osipovs, kurš klubā strādā jau daudzus gadus. Osipovs jau 2008. gadā nedaudz izbaudīja galvenā trenera atmosfēru, jo pēc Jurija Andrejeva atkāpšanās bija vajadzīgs laiks jauna trenera atrašanai... Atrada Abramčiku.

54 gadus vecais Abramčiks Liepājā strādā kopš 2008. gada augusta. Kad viņš ķērās pie komandas stūres, liepājnieki virslīgā ieņēma piekto vietu, no līdera FK "Ventspils" atpaliekot jau 10 punktu. Komanda atdzīvojās - lai gan ventspilniekus noķert neizdevās, liepājnieki finišēja otrie.

Abramčikam veiksmīgākā bija iepriekšējā sezona, kad ar pavisam īsu sastāvu (daudzās spēlēs liepājnieki nevarēja aizrakstīt pilnu pieteikumu...) komanda spēlēja gan skaisti, gan rezultatīvi. Vēl vienu zelta sezonu atkārtot neizdevās, jo tika nokavēts ar sastāva komplektāciju, zelta medaļas spēlētājos radīja atslābumu un droši vien bija vēl citi iemesli, veiksmes trūkumu ieskaitot...

Tomēr Abramčiks paliks atmiņā. Pirmkārt, spēlētājiem, kuriem tika dota "rietumu demokrātija" - auklēšanās nenotika. Gribi labi spēlēt, pats arī domā, cik trenēties papildus, kā pavadīt brīvo laiku. Treniņi gan esot bijuši interesanti. Abramčiks tomēr ir humora vecis, ko tur slēpt. Frāzes - "Esmu pārāk labs, lai mani atlaistu", "Nācās pacelt balsi", "Palikšu vienīgi tad, ja vairāk maksās" un tamlīdzīgas - vien ir ko vērts.

Tāpēc nonākam līdz "otrkārt". Abramčiks pats sev bija saimnieks - ko domāja, to sacīja. Tāpēc viņš bija viens no gaidītākajiem treneriem preses konferencēs, jo žurnālistiem pēc tām allaž bija kāds labs citāts, ko likt virsrakstā...

Treškārt, Abramčiks "mīlēja" tiesnešus. Viņus tik bieži kritizēja, ka soģi nevarēja atslābt ne uz mirkli. Cerams, ka dažs dēļ šās kritikas sāka arī labāk strādāt, nevis otrādi...

Ceturtkārt, Abramčiks mīlēja (arī "mīlēja") spēlētājus. Īpaši Grebi! 2009. gadā uzbrucējam netika taupīti labi vārdi, bet kad Kristaps nevarēja trāpīt - asi kritizēja. Futbolisti izgāja jaunu un vērtīgu dzīves skolu, jo pašmāju treneri kritiku biežāk atstāj ģērbtuvēs, no kurām gan dažreiz tālu skan (spilgts piemērs ir Igors Kičigins...). Futbolisti guva rūdījumu, kas varētu palīdzēt labāk iejusties ārzemēs, kur cilvēki nebaidās teikt, ko domā. Mums futbola saimniecība tomēr ir pārāk maza, lai varētu sprēgāt, lai pēc izmešanas no vienas komandas tu joprojām būtu drošs par tikšanu citā. Daži telefona zvani, un Latvijā esi lieks...

"Darbs Latvijā - tas bijis lielisks piedzīvojums," sarunā ar SA+ atzina Abramčiks. "Esmu guvis vērtīgu pieredzi un labus draugus. Prieks bija satikt kluba prezidentu (Sergeju Zaharjinu), kurš visu laiku bijis klubam tik tuvu. Cerams, ka nekas nemainīsies arī nākotnē. Šķīrāmies draudzīgi pēc abpusējas vienošanās."

Abramčiks pērn sezonas vidū noraidīja "Schalke 04" piedāvājumu kļūt par galveno treneri. Bundeslīgas klubs nākamo uzrunāja slaveno Fēliksu Magatu, kurš parakstīja četru gadu līgumu... Abramčikam Liepāja nebija vienaldzīga un otrādi. Lai Abramčikam veicas!


, 2010-11-10 15:51, pirms 14 gadiem
būtu interesanti, ja pēc Petroviča ēras izlasē(gan jau tā agrāk vai vēlāk beigsies), par galveno treneri uzaicinātu Abramčiku un viņš arī piekristu. protams, Grebis un vēl daži Ridigera "mīluļi"uz izlasi diezvai tiktu saukti , bet savs šarms izlasei būtu noteikti... lai nu kā, veiksmi trenerim turpmākajā karjerā!
, 2010-11-10 16:11, pirms 14 gadiem
Kaut kaa augstpraatiigs likaas. Tad jau cits labs treneris - Grigorcuks savaa zinjaa tuvaaks...
, 2010-11-10 16:28, pirms 14 gadiem
Abramčiks-dabīgs,atklāts.
Starkovs-noslēpumains,divkosīgs.
Kurš labāks Latvijas futbola publikai?
, 2010-11-10 16:32, pirms 14 gadiem
Līdz sezonas beigām lai Osipovs strādā, bet nākamsezon gribētu redzēt kādu nobriedušu treneri par galveno. Saprotu, ka Zaharjins vairs negribēs ārzemju speciālistus, bet ir jau arī pašmāju speciālisti un neslikti bez darba, piemēram Semjonovs, kurš izcili sevi ir pierādījis ar FK Rīga. Tas vien, ka Osipovs sāka dzīt spēlētājos pirms pēdējā riņķa kājās fiziskās slodzes, kad Vācijā bija Abramčiks, tas vien jau daudz ko izsaka par treniņprocesa izpratni kā tādu no Osipova puses. Neviens normāls treneris uz sezonas beigām nestrādā ar paaugstinātām slodzēm, dzenājot bezjēgā futbolistus pa Liepājas kāpām.
, 2010-11-10 16:35, pirms 14 gadiem
Cerams ka darbu turpinās Osipovs, kurš tik tiešām teicami pārzin LM resursu āres.
Tā pat ceru ka sastāvs līdzīgi kā tas ir citos vietējajos klubos tiks atjaunināts- nebūs veco- Kalna, Prohorenkova, Zirņa un it īpaši Spoles. Par Grebi ir cits stāsts, ja ir varianti, lai brauc prom. Ceru ka nebūs pārleģionārots sastāvs( Puljics, 2leišu bāliņi, brazīlis, japānis)
Ideālais variants: atgriežas Kamešs, Mežs. Tiek nopirkts Bogdanovs no Jelgavas un 2 labi leģionāri. Pārējie vietējie sistēmas audzēkņi.
, 2010-11-10 16:47, pirms 14 gadiem
Osipovs....katastrofaaaaaaa
, 2010-11-10 16:51, pirms 14 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Cerams ka darbu turpinās Osipovs, kurš tik tiešām teicami pārzin LM resursu āres.
Tā pat ceru ka sastāvs līdzīgi kā tas ir citos vietējajos klubos tiks atjaunināts- nebūs veco- Kalna, Prohorenkova, Zirņa un it īpaši Spoles. Par Grebi ir cits stāsts, ja ir varianti, lai brauc prom. Ceru ka nebūs pārleģionārots sastāvs( Puljics, 2leišu bāliņi, brazīlis, japānis)
Ideālais variants: atgriežas Kamešs, Mežs. Tiek nopirkts Bogdanovs no Jelgavas un 2 labi leģionāri. Pārējie vietējie sistēmas audzēkņi.
Osipovs nav vēl nobriedis, lai pilnībā visu sezonu aizvadītu gā galvenais treneris. Atsevišķus spēļu posmus jā, bet līdz galvenajam viņam vēl ir jāaug. Pārzin sistēmu jā, bet kā treneris pagaidām ir vēŗtējams pēc 10 ballēm uz 6, ne vairāk. Tava komandas veidošanas filozofija var nostrādāt arī pretēji. Principā komandas plāns uz sastāvu komplektāciju mani šosezon apmierināja, problēmas bija citur. Protams, ka jebkurš karstasinīgs līdzjūtējs sāks "baurot", ka nepieciešama komandā paaudžu maiņa utt.., ja nav sasniegts vēlamais rezultāts ar šo sastāvu. Ja Zaharjins piestrādās pie 3 ļoti svarīgām niansēm, proti, 1. Atradīs pieredzējušu treneri, 2. Laicīga komandas koplektācija , 3. Disciplīna komandā.
, 2010-11-10 21:42, pirms 14 gadiem
Lai arī viņš varēja likties tāds ass, dzēlīgs un nepieklājīgs, tas, ka viņš pērn noraidīja Schalke piedāvājumu jau parādīja, ka jūt cieņu pret Liepāju un ka te viņam patīk. Es Abramčika tēlu salīdzinātu ar Dr. Hausa tēlu - tipisks ārējais raksturs... Ass, dzēlīgs, varbūt mazliet riebīgs un ļoti lecīgs, bet iekšēji speciālists ar lielo burtu. Nebaidīšos nosaukt par vienu no labākajiem treneriem, kas jebkad strādājuši Latvijas futbolā. Lai veicas, Rūdiger. Interesanti, ko tagad trenēs.
, 2010-11-14 17:18, pirms 14 gadiem
balkons rakstīja: Abramčiks-dabīgs,atklāts.
Starkovs-noslēpumains,divkosīgs.
Kurš labāks Latvijas futbola publikai?
Zelta vārdi.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...