Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kaspars Liepiņš spiests atteikt...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kaspars Liepiņš spiests atteikt...
Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš šosezon Jorisa savainojuma dēļ pasaules čempionātā vairs nebrauks. Varbūt Kaspars šosezon vēl iekāps kāda cita pilota motocikla "kulbā"?
Foto:...

Pasaules čempionāta 8. posmā motokrosā ekipāžām Štrasbesenbahas trasē Vācijā kāju savainoja beļģis Joriss Hendrikss, ar kuru kopā brauc cēsinieks Kaspars Liepiņš (2009. gada pasaules čempioni). Savainojums izrādījās nopietns, Jorisam jau veikta ahila cīpslas operācija un ekipāžai šis pasaules čempionāts līdz ar to beidzies. Līdz ar to brīvs ir viens no labākajiem "kantētājiem" un bija runas, ka Liepiņš jau Ķegumā varētu braukt kopā ar kādu citu pilotu, taču Kaspara sacensību dienā vispār nebija Ķegumā...

Izklausījās diezgan loģiski, ka Kaspars Liepiņš kāptu, piemēram, sava novadnieka Arnolda Sīļa motocikla "kulbā", jo Gints guvis traumu un braukt nevar. It kā esot bijusi par to arī saruna, taču Liepiņš atteicis. Nav interesanti braukt ekipāžā, kas nav starp labākajām? Atlika tikai minēt. Problēmas ar "kantētāju" bija arī holandietim Etjēnam Baksam (par ko arī pārliecinājāmies jau pirmajā braucienā Ķegumā), taču viņš Kasparu palīgā neaicināja. Ļoti būtu noderējis Kaspars pašreiz arī Danielam Vilemsenam, taču no viņa uzaicinājuma nebūs, jo tāds nemaz nav iespējams - pēc visiem tiem "komplimentiem", ko abi paspējuši jau viens otram pateikt gan klātienē, gan ar masu mediju starpniecību... Iespējams, ka līdz sezonas beigām vēl kādam pilotam radīsies nepieciešamība pēc augstas klases "kantētāja", taču - lai kurš tas arī būtu - Kaspars Liepiņš vismaz tuvākajā laikā būs spiests atteikt.

"Viss ir daudz vienkāršāk nekā aizkulisēs jau runā," situāciju komentē Kaspars Liepiņš. "Es labprāt būtu braucis kopā ar Arnoldu Sīli un palīdzējis viņam, taču nevarēju to darīt un arī pārējiem vismaz nākamajos divos pasaules čempionāta posmos Igaunijā un Krievijā būšu spiests atteikt. Man ir salauzts īkšķis un izsists plecs, tā ka nemaz nevaru būt pilnvērtīgs līdzbraucējs. Pašreiz vēl dzīvoju un ārstējos mājās Cēsīs, bet drīz jau došos uz Beļģiju. Mēs jau domājam par nākamo sezonu - kas šosezon nebija īsti pareizi, kas jādara citādāk, lai nākamsezon veiktos labāk."

Zem jautājuma ir arī Kaspara Liepiņa piedalīšanās Nāciju motokrosā ekipāžām, kas risināsies 25. septembrī Jaueras trasē Vācijā. Joriss tikai nedēļu iepriekš drīkstēs atsākt braukt, bet vai viņš jau paspēs būt gatavs piedalīties tāda līmeņa motokrosā... Liels jautājums. Vai Kaspars varētu iekļauties Latvijas izlasē? Par viņa nepieciešamību tajā jautājums ir lieks. Vai Kasparu aicinās kāds pilots pēdējos divos pasaules čempionāta posmos 4. septembrī Dānijā un 11. septembrī Vācijā, tas atkarīgs no notikumiem nākamajos divos posmos.