Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Smagi strādājot, arī rezultāts būs

Smagi strādājot, arī rezultāts būs
Teds Nolans uzsver, ka darbs ar Latvijas izlasi sekmējis atgriešanos NHL.

Foto: Bill Wippert, Buffalo Sabres

„Sporta Avīzes” maija numura rubrikā – „Mans mēneša notikums”, Teds Nolans atskatās uz paveikto ar Latvijas izlasi. Pienākusi kārta, palūkoties uz atgriešanos NHL. Vēl pirms Latvijas izlases starta pasaules hokeja čempionātā - par Bufalo komandas stāvokli, kad pārņēma tās vadību. Lietām, kuras jāuzlabo, lai izcīnītu Stenlija kausu, kā arī par iespējamo latviešu spēlētāju un treneru piesaisti „Sabres” organizācijai.

Teksts Teds Nolans - Latvijas hokeja izlases un Bufalo „Sabres” galvenais treneris.

Atgriešanās NHL apritē nenācās viegli, kad pārņēmu komandas vadību bija 14 savainoti spēlētāji, un komanda kopumā neizskatījās labi. Nācās pieņemt smagus lēmumus, piemēram, veikt piespiedu maiņas. Komandā vienkopus bija daudz gados jaunu spēlētāju. Es pat teiktu, ka pārāk daudz priekš NHL. Tā ir īstu vīru līga, un nav domāta tik daudz jauniem un nepieredzējušiem spēlētājiem. Jāsaprot, ka tāds ir process, kad veic komandas atjaunošanu, un ar to jārēķinās. Bufalo centos darīt to pašu, ko ienesu Latvijas izlasē – darba ētiku un ticību saviem spēkiem. Labi apzinājos, ka viegli tas nenāksies. Ticu, ka smags darbs un pārliecība par sevi nes rezultātu. Līdz ar to vēlējos radīt citādāku komandas vidi, lai nākotnē varētu izcīnīt Stenlija kausu.

Lai veicinātu Bufalo konkurētspēju nav, jāizdomā nekas jauns. Principā līdzvērtīgas nianses, kas Latvijas izlasē. Jābūt pacietīgiem, lai mūsu jaunie spēlētāji attīstās, kļūst nobriedušāki. Bufalo ir vairāki labi jaunie talanti. Vienīgais, kas viņiem ir nepieciešams, ir laiks, lai pilnveidotos. Ilgtermiņā rezultāti neizpaliks, ja vien, protams, būs attiecīgi strādāts.

Nenoliegšu, ka atgriezties Bufalo bija savādi. Vietā, kur sākās mana karjera, kā NHL komandas galvenajam trenerim. Negaidītās pārmaiņas atviegloja, ka Bufalo un NHL mani uzņēma ļoti atsaucīgi. Vienīgi sarunas par hokeju tagad ietver arī, ko citu. Jautājumi par Latviju. Parādu to kartē! Visiem iesaku, ja dodaties apceļot pasauli, vai vēlaties apskatīt kādu valsti, brauciet uz Latviju, Rīgu. Tā ir viena no skaistākajām vietām pasaulē. Visur, kur es dodos, man saka – esi sveicināts atpakaļ, bet pastāsti kā Latvijā sokas? Man ir prieks dalīties informācijā par Latviju. Iepazīstinu pārējos ar to.

Vienmēr esmu teicis, ka vairāki latviešu hokejisti varētu spēlēt NHL. Daudziem ir nepieciešamās iemaņas, talants. Ar attiecīgu darba ētiku, viss var notikties. Piemēram, Mārtiņš Karsums varētu spēlēt NHL. Šobrīd medijos pavīd vairākas runas, ka Bufalo rindas varētu papildināt kāds latviešu spēlētājs. Tas attiecas arī par treneriem. Diemžēl detalizētāku informāciju šobrīd nevarēšu sniegt, jo tas būtu pretrunā ar kluba politiku. Tomēr varianti ir. Ja ir brīvi spēlētāji, tad viss ir iespējams.

Atstājot Bufalo komandu Petam Lafonteinam (Pat LaFontaine), biju nedaudz pārsteigts. Tieši pateicoties Petam atgriezos NHL. Tomēr par savu pozīciju nebiju īpaši noraizējies. Katra ieguldītais darbs aizvedīs viņu tur, kur tas ir pelnījis. Tāpēc nesatraucos, ka Bufalo varētu nepagarināt ar mani līgumu. Zināju, ka daru visu pēc labākās sirdsapziņas. Man tas ir būtiski. Tajā pašā laikā nedrīkst būt atrautam no realitātes. Tas bija brīdis, kad savas prasmes jāpierāda jaunajam kluba ģenerālmenedžerim. Citādāka situācija, bet pārliecība par savu paveikto darbu ļāva saglabāt mieru. Galarezultātā viss izvērtās ļoti veiksmīgi, gan ģenerālmenedžeris bija apmierināts ar manu darbu, gan komandas īpašnieki. Tāpēc tagad kopā strādāsim pie komandas atjaunošanas. Esmu pateicīgs par sev, sniegto iespēju, bet vēl ir jāpierāda savs varējums, jo viss vēl tikai priekšā. Vasarā gaidāms smags darbs, kura pamatus jau ielikām šosezon. Gluži tāpat, kā ar Latvijas izlasi. Tas, ko paveicām Sočos, neradās trīs mēnešus iepriekš. Sākums meklējams divarpus gadus iepriekš, kad uzsāku darbu ar izlasi. Tagad mēģināšu to pašu darīt Bufalo. Vienas nakts laikā nekas nenotiek. Laika gaitā, smagi strādājot, arī rezultāts būs.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-10 11:19, pirms 10 gadiem
par treneriem - tas ir tēmēts uz Zirni?

     [+] [-]

, 2014-05-10 14:50, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: par treneriem - tas ir tēmēts uz Zirni?
Protams, ka uz Zirni! Šaubos par Irbi.