Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rudņevam pirmie plusi Hamburgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Rudņevam pirmie plusi Hamburgā
Artjoms Rudņevs pirmos plusiņus savā jaunajā klubā "Hamburger SV" jau ir nopelnījis, vēl pat ne reizes neuzvilcis kluba kreklu.
Foto: lechpoznan.pl

Paredzams, ka Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs savā jaunajā klubā "Hamburger SV" ieradīsies jūlijā, taču pirmos plusiņus Hamburgas komandas līdzjutēju acīs daugavpilietis jau ir nopelnījis. Līdzjutēji Hamburgā novērtēs Artjoma nešaubīgo lēmumu turpināt karjeru Hamburgā nevis ļauties kārdinājumam neturēt vārdu un par lielāku algu doties uz kādas citas valsts komandu.

Šajā sakarā nāk atmiņā Horvātijas izlases uzbrucējs Ivica Oličs. Viņš vienā no slavenākajiem Vācijas futbola klubiem un vienīgajā komandā, kas spēlē Bundeslīgā kopš tās pirmās sezonas (1962/1963) "Hamburger SV" aizvadīja divas sezonas - no 2007. līdz 2009. gadam - un tika pavadīts uz Minhenes FC "Bayern" kā varonis. Viņu arī tagad jau FCB kreklā - kaut kas neticams! - Hamburgas futbola līdzjutēji sagaida ar ovācijām un aplausiem. Un tas ir tikai tāpēc, ka savā pēdējā sezonā Hamburgas komandas rindās, kad jau bija zināms par Oliča pārdošanu Minhenei, viņš pirms un pēc katras spēles pie fanu sektora pateicās publikai, pēc katriem gūtajiem vārtiem pacēla līdz zodam spēles kreklu, zem kura uz cita krekla bija pateicības vārdi Hamburgai un kluba līdzjutējiem, viņš atlikušo laiku aizvadīja ar tādu pašatdevi, ka tas nevarēja atstāt vienaldzīgu nevienu līdzjutēju.

Rudņevam līdz Oličam vēl ir tālu gan meistarības un pieredzes, gan Hamburgas kluba līdzjutēju attieksmes ziņā, taču pirmos plusiņus viņš jau ir nopelnījis, vēl ne reizes neuzvilcis "Hamburger SV" kreklu. Vācu kluba sporta direktors, savulaik pazīstamais Dānijas izlases pussargs (piedalījās EURO 1984 un 1986. gada Pasaules kausa finālturnīrā), 1988. gada Čempionu kausa ieguvējs PSV "Eindhoven" sastāvā Franks Arnesens savā intervijā kluba mājaslapā izteica ne tikai cerību par Rudņeva drīzu adaptēšanos komandā un Bundeslīgā, bet arī slavēja Latvijas izlases uzbrucējs daudzpusību futbola laukumā un cilvēciskās īpašības - proti, Rudņevs turēja vārdu (atgādināšu - starp Poznaņas "Lech" un "Hamburger SV" bija vienošānās, ka Rudņevs pārcelsies pēc sezonas uz Hamburgu, ja tā saglabās vietu Bundeslīgā, taču nekādas rakstiskas vienošanās vēl nebija panāktas), nepadevās kārdinošākiem piedāvājumiem un karjeru turpinās "Hamburger SV".

Tas Artjomam noteikti palīdzēs iejusties jaunajā komandā un vienā no spēcīgākajām (jau piekto sezonu pēc kārtas - līdzjutēju apmeklētākajā futbola līgā Eiropā!) futbola līgām. Skaties kā gribi, bet vispirms viņam tomēr vēl vajadzēs izkarot vietu sastāvā. Jārēķinās arī ar to, ka sākumā viss var neiet gludi un šādās situācijās morāls līdzjutēju atbalsts ir ļoti būtisks.
Runā, ka prom dosies 31 gadu vecais horvāts Mladens Petričs (tas pats, kurš guva pirmos vārtus horvātu labā 2010. gada septembrī Rīgā EURO 2012 kvalifikācijas mačā, kurā zaudējām Horvātijai ar 0:3), taču pagaidām tās ir tikai runas. "Hamburger SV" konkurentu Rudņevam pietiek arī bez Petriča - Peru izlases uzbrucējs ar spēļu pieredzi FC "Bayern" Paulo Gerrero, Zviedrijas izlases uzbrucējs Markuss Bergs, 19 gadus vecais korejietis Sons Hins Mins, kā arī pašu kluba jaunie talantīgie uzbrucēji, no kuriem vismaz pāris tiks iesaistīti galvenās komandas rindās pirssezonas treniņnometnēs. Un tieši tāpēc ir ļoti labi, ka pirmie plusiņi Rudņevam Hamburgā jau ir.

  +3 [+] [-]

, 2012-05-10 12:37, pirms 12 gadiem
Vienīgais, kas ir skaidrs: Hamburgā Rudņevs ierodas kā pelēka pele, un viņam nav garantēta neviena pati spēles minūte pirmajā komandā. Statusu un atzinību viņam būs jāizcīna. Lai arī Hamburgai neko labu nevēlu, Bundeslīgā jau sen bija jākapā arī mūsējiem, tāpēc - auf gehts, zeig was du kannst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-10 13:11, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Raksta jēga? Naudu lai nopelnītu Anatolijs?
labs raksts, kas nepatīk? Neesmu redzējis tādus komentārus pie Pučes neko nepasakošajiem slavinājumiem Nolanam (see šodienas palagu par mokasīnu).... Te vismaz kaut kas tika pateikts, uzzināju kas būs Rudņeva konkurnti piem., uzzināju par Oliču

Ok futbols nav pirmais sports par ko interesējos, tāpēc varbūt var saprast arī lielākus futbola pazinējus, kam šis raksts izsaka tikpat daudz cik Pučes atgādinājums, ka pagājušogad ap šo laiku cīnījāmies izdzīvošanas grupā un cik labs ir Nolans...

     [+] [-]

, 2012-05-10 13:18, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Vienīgais, kas ir skaidrs: Hamburgā Rudņevs ierodas kā pelēka pele, un viņam nav garantēta neviena pati spēles minūte pirmajā komandā. Statusu un atzinību viņam būs jāizcīna. Lai arī Hamburgai neko labu nevēlu, Bundeslīgā jau sen bija jākapā arī mūsējiem, tāpēc - auf gehts, zeig was du kannst!
Visu noteiks pirmsezonas pārbaudes spēles, vai Rudņevs izies sākumsastāvā, vai nē!

HSV forever and ever, HSV all the way all the way

     [+] [-]

, 2012-05-10 13:45, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: HSV forever and ever, HSV all the way all the way
droš vien nav jēgas šitādu mantru rakstīt angliski, ja tas i vācu klubs...

     [+] [-]

, 2012-05-10 14:58, pirms 12 gadiem
Fantastiski, fantastiski!!!

     [+] [-]

, 2012-05-10 18:37, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: droš vien nav jēgas šitādu mantru rakstīt angliski, ja tas i vācu klubs...
droši vien tev nav jēgas komentēt to, ko nezini! Šī frāze ir HSV viena no himnām, ko skandina stadionā pirms spēles! Dziesma ir vācu valodā bet piedziedājums ir angļu valodā.

Vari youtubē pameklēt vācu dziedātāju Lotto King Karl .... atradīsi arī pašu dziesmu HSV for ever and ever !

Jauku dienu, dižais komentētāj!

Wir sind schlau, wir sind fans vom HSV