Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Spēle "dienesta lietošanai"?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kārtējā izlašu spēļu diena futbolā būs 14. novembrī un šajā dienā spēlēs arī Latvijas izlase. Tiesa, ne ar kādu no citas valsts izlasēm un pat ne īstā Latvijas izlase, bet kandidātu izlase (tas pats par sevi pat ir labi!) pret virslīgas klubu sastādīto izlasi. Tāds treniņmačs vien būs? Tā sanāk, jo šī spēle Jelgavā būs ielikta pulkstens 14, tātad - darba dienas vidū. Arī, protams, nav slikti un labāk nekā nespēlēt nemaz. Atšķirība tikai tā, par kādu labumu ir runa.

Latvijas izlasei spēli esot atteicis kāds pretinieks no "siltajām zemēm". Diezgan plašs jēdziens un nav pat vērts sākt skaitļot, kuri tad ir bijuši tie sliktie, kas nav gribējuši tikties ar Latvijas izlasi. Laikam jau slikti runājām. Ne izlases galvenais treneris, ne izlases preses sekretārs negrib minēt valsti, ar kuru mums bija paredzēts spēlēt (un kāpēc lai tagad kāds nešaubītos, vai patiešām bija vienošanās?), tā esot sarunu informācija, kas netiek izpausta. Interesanti gan. Noslēpums pazuda apmēram pusstundas laikā, bet par to zemāk (P.S.).

Pavasarī, kad Latvijas izlasei bija piedāvājumi pirms Eiropas čempionāta finālturnīra spēlēt arī no Francijas, Ukrainas un Krievijas, bet mēs izvēlējāmies Baltijas kausu un kad masu medijos par to bija neizpratne, tad nekādu noslēpumu nebija - bija pat Futbola federācijas vēstule par to, ka mums ik pa laikam pienāk piedāvājumi, bet mēs tos (piemēram - no Francijas), pat neizskatām... Varbūt arī tāpēc ar mums tagad un nebūt ne pēkšņi vairs negrib spēlēt? Var būt. Varbūt esam parāk lielu honorāru paprasījuši? Var būt. Bet varbūt gluži vienkārši ar izlases pārbaudes spēļu organizēšanu neviens pa īstam nenodarbojas? Arī taču var būt. Kas to lai zina. Centīsimies nedomāt sliktāko. Galu galā - spēle 14. novembrī taču būs. Un nekur nemaz nav jābrauc. Tikai līdz Jelgavai. Nav taču arī nekādu lielu papildus rūpju tamlīdzīgu spēli sarīkot. It īpaši vēl darba dienas vidū. Spēle šauram lokam (pašiem futbolistiem un treneriem, kas abām pusēm noteikti būs ļoti svarīgs pasākums, žurnālistiem, kuriem varbūt arī būs interesanti to paskatīties, u.tt.), bet nekādā gadījumā ne līdzjutējiem. Spēle "dienesta lietošanai".

Ko šajā dienā darīs mūsu konkurenti 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas grupā? Arī spēlēs. Lietuva spēlēs Erevānā ar Armēniju, Grieķija dosies uz Īriju, Bosnija un Hercegovina spēlēs Alžīrijā, Slovakija brauks pie kaimiņiem uz Čehiju, bet Lihtenšteina uzņems Maltas izlasi. Viņiem kaut kā neviens neatteica. Kāda netaisnība... Mūsu kaimiņi igauņi spēlēs Abidabi ar Apvienoto Arābu Emirātu izlasi, savukārt baltkrievi dosies uz Izraēlu. Pat Luksemburga brauks uz Skotiju, bet cita pundurvalstiņa Andora spēlēs Islandē. Kāda netaisnība... Bet vai patiešām netaisnība?

P.S. Gandrīz vienlaicīgi ar šo publikāciju LFF mājas lapā parādījās ziņa, ka Velsa esot tā izlase, kura atteikusi Latvijai pārbaudes spēli. Kļūst vēl interesantāk... Kāpēc tad izlases galvenais treneris kolēģim teica, ka pretinieks esot no siltākākām zemem nekā, piemēram, Baltkrievija. Var jau būt, ka Velsā patiešām ir siltāks un tā uzskatāma par "silto zemi". Negribas ticēt, ka izlases galvenais treneris nebūtu zinājis, ar kuras valsts izlasi un kura reģiona komandu varētu būt draudzības spēles. Velsas izlase, starp citu, 14. novembrī ne ar vienu citu nespēlēs (vismaz pašreiz FIFA mājas lapā tai spēles šajā datumā nav). Sliktie velsieši...

     [+] [-]

, 2012-11-09 13:19, pirms 12 gadiem
Neko nesaprotu, kāpēc pat neizskatīt tādu Francijas piedāvājumu? Kādi vēl tur honorāri, meistarību tieši pret spēcīgām komandām vajag audzēt!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 13:21, pirms 12 gadiem
Vispār to LFF vajadzētu apgriezt kājām gaisā un riktīgi izkratīt, lai visi vecie sliņķi izbirst kā putekļi! Apriebies sen šis noslēpumainības plīvurs, aiz kura tiek maskēta pašu nevarēšana/nevēlēšanās strādāt...

     [+] [-]

, 2012-11-09 14:54, pirms 12 gadiem
Tāda sajūta, ka LFF uzskata, ka vienīgās spēles, kuras futbolā vajadzētu apmeklēt līdzjutējiem, būtu izlases kvalifikācijas spēles, kuras notiek Latvijā. Klubu spēles, izlašu pārbaudes spēles bieži notiek visādos dīvainos laikos. Un vēl sūdzās, ka nenāk līdzjutēji uz futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 23:27, pirms 12 gadiem
Vieta spēlei izvēlēta ZOC tāpēc, ka tur ir ļoti labs zālāja segums (uz šobrīdi vai nu pats labākais Latvijā vai otrais aiz Liepājas) un Jelgavas dome neprasa naudu par spēles sarīkošanu, laiks 14.00 tāpēc, ka nav mākslīgā apgaismojuma. Prognozēju, ka tribīnēs būs ap 200 skatītāju (tik bija arī uz U-21 spēlēm, kas arī notika darba dienās "darba laikā")

     [+] [-]

, 2012-11-10 11:38, pirms 12 gadiem
Viss futbola labā!

     [+] [-]

, 2012-11-13 10:59, pirms 12 gadiem
pret Velsu bija jāspēlē, tas tak ir publiski pateikts, bet viņi atteicās.