Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Čehovas „Vityaz”

4+ pret Čehovas „Vityaz”
Viens par visiem, visi par vienu?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Šodien Rīgas „Dinamo” kārtējā KHL regulārā turnīra spēlē tiekas ar kolorīto Čehovas „Vityaz”. Abas komandas ieņem divas pēdējās ailītes turnīra tabulā un rīdziniekiem šī ir iespēja ne tikai beidzot uzvarēt, bet, sākumam, arī tikt ārā no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Pirmā asociācija par Čehovas „Vityaz” ir rupjības laukumā un kautiņi, kur hokejs ir tikai tik daudz, ka tas viss notiek uz ledus. Tomēr šāds priekšstats ir ļoti virspusīgs. Lai arī Čehovas komandas komplektācijā pārmērīgi liela loma tiek atvēlēta hokeja policistiem, tā reizē arī dod lielu spēles laiku vairākiem Krievijas hokeja jaunās paaudzes talantiem. Un tieši šie jaunieši – Panarins, Berdnikovs, Dvurečenskijs, kopā ar reaktīvo mazuli Aņisinu, spēj sagādāt pietiekami lielas galvassāpes jebkuram pretiniekam. Tomēr, lai kāds arī būtu pretinieks, Rīgas „Dinamo” dienaskārtība šobrīd ir nemainīga, jātiek galā pašiem ar sevi - savām rokām, kājām un galvām.

1. Emocijas
Pēdējās spēlēs Rīgas „Dinamo” ir spējis demonstrēt labu sniegumu un, kas ir vēl būtiskāk, arī milzīgi psiholoģisko noturību, proti, lai kā arī neveiktos un, lai kas arī notiktos, komanda nesalūzt un turpina spēlēt. Jādomā, ka komanda būs gatava arī šai spēlei. Tas, kas komandai pietrūkst – ir emocijas. Pietrūkst dzirkstelītes, kas liktu darboties azartiskāk, ar lielāku pārliecību, ar velmi uzvarēt. Treneriem un spēlētājiem jāmeklē iespējas kā šādu dzirksteli uzšķilt.

2. Vidus zonas kontrole
Čehovas „Vityaz” ir diezgan jauna komanda, kas spēj darboties lielā ātrumā. Rīdziniekiem ir jābūt tam gataviem un jāpārsteidz pretinieks ar ciešu un aktīvu spēli, sākot jau no pretinieku zonas. Uzbrucējiem jāpaveic liels darba apjoms, lai dinamieši kontrolētu vidus zonu.

3. Realizācija
Pateicoties Rīgas „Dinamo”, līga jau ir uzzinājusi vairākus jaunus varoņus - vartsargus. Nevajadzētu pieļaut, ka arī Čehovas vārtsargi pēc šīs spēles var gozēties slavas saulītē.

4. Spēle nevienādos sastāvos
Čehovas „Vityaz” ir pārliecinoši vājākā komanda vairākuma realizācijā un arī tās mazākuma neitralizēšanas rādītājs ir starp vājākajiem līgā (Rīgai gan ir tikai mazliet labāks). Pēdējās spēlēs rīdzinieki vāji darbojas vairākumā, būtu laiks to mainīt.

+ Drosme
Kad šīs abas komandas iepriekšējā sezonā tikās uz Rīgas ledus, varēja ironizēt, ka spēles laikā ledus bija palicis dzeltens. Ja Rīgas „Dinamo” tik pat bailīgi darbosies arī šajā spēlē, tad rezultāts arī būs tāds pats. Nepiekāpīga, agresīva cīņa un, iespējams, pat kautiņš spēles ievadā, varētu būt tā dzirkstelīte, kas atraisītu emocijas un ļautu izcīnīt uzvaru.

Vai šajā spēlē būs kautiņš?

  • 51

  • 13


  -1 [+] [-]

, 2011-10-09 10:02, pirms 13 gadiem
Nepiekritu autora Drosmes sadalai.Perdon my France bet RD traumeto ir gana.Personigi jautajums autoram-kurs butu tas RD spelmanis kurs statos preti kadam no tiem kausliem?Drosme beigas var paraugt savainojuma un 100% noraidijuma ne tikai uz vienu speli.Turpinot domu,ja RD spelmanis pat atrausies pa lielam tad ledus bus vel dzeltenaks.
But its just me...Drosmei jabut tik neticu ka kads no RD var staties preti atsaldetajiem pat ja uzvares vienu naks nakamais pec atriebibas.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-09 10:35, pirms 13 gadiem
Ko tu te mūldi, ja spēlētāji taupīsies un baidīsies šajā spēlē, tad tiešām jāmet ārā visi! Kam mums vajadzīgi spēlētāji kas nevar iemest un vēl baidās spēlēt spēka hokeju, ko prasa treneris! Starp citu, Ozo nebūs problēmu stāties pretī jebkuram, tad lai to arī dara un ja savainosies, ja tev ir bail savainoties daiļslidošanā vienmēr ir brīvas vakances
P.s - Vitjaz komandai kauties liek tās īpašnieki, ja uz šo sēli būs nostādījums nekauties, mēs viņus varam pārsteigt un pēdējās spēlēs nekādas rupjības nav manītas

  -1 [+] [-]

, 2011-10-09 11:14, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Ko tu te mūldi, ja spēlētāji taupīsies un baidīsies šajā spēlē, tad tiešām jāmet ārā visi! Kam mums vajadzīgi spēlētāji kas nevar iemest un vēl baidās spēlēt spēka hokeju, ko prasa treneris! Starp citu, Ozo nebūs problēmu stāties pretī jebkuram, tad lai to arī dara un ja savainosies, ja tev ir bail savainoties daiļslidošanā vienmēr ir brīvas vakances
P.s - Vitjaz komandai kauties liek tās īpašnieki, ja uz šo sēli būs nostādījums nekauties, mēs viņus varam pārsteigt un pēdējās spēlēs nekādas rupjības nav manītas
Neiet runa ka bail iet runa ka nav vieta ko likt,majas ir gan salausta roka,ribu pleves plisums,smadzenu satricinajums utt.Man nav iebildumu pret to ka kadam sadod vai izkaujas bet tai pasa laika kada speletaja diskabelis vai trauma var turpinat zaudejumu seriju.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-09 12:48, pirms 13 gadiem
Es domāju ar kautiņu dzirskteli uzšķilt varētu bet to nevajadzētu darīt pret čehovas vitjaz...

  -1 [+] [-]

, 2011-10-09 14:16, pirms 13 gadiem
Nepiekriitu AAbomam par pirmo punktu ! Kur tad tas labais sniegums, ko Dinamo peedeejos machos demonstreejis ?!? Nu Ok, mazliet ar SKA, bet pret spartaku pa nullem un cherepovecaa jau arii nekas izcils nebija ! Nezaudeeja jau Ufai vai Kazanjai, zaudeeja viduveejiibaam !!! Nevajag salieliit ,ja nav par ko ! Par trim iemestiem goliem triis speelees ??? Smiekliigi !!!