Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Desmit datumi, ko nedrīkst aizmirst

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Desmit datumi, ko nedrīkst aizmirst
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Rīgas "Dinamo" hokejisti šovakar Sanktpēterburgā sāk trešo sezonu Kontinentālajā hokeja līgā. Katrai gaidāmajai spēlei var piemeklēt intrigu un tāda gandrīz nevienai spēlei nemaz nav jāizdomā, tomēr ir vismaz desmit spēles, kuras ir īpaši izceļamas un kuras nedrīkstētu palaist garām. Īpaša spēle būs jau pati pirmā...

9. septemris - Sanktpēterburgā pret SKA. Jebkura pirmā spēle jebkurā turnīrā ir īpaša, taču šī - īpaša starp īpašajām. Tieši rīdzinieki aizvadītajā sezonā "iemeta grāvī" Sanktpēterburgas SKA, kas tika uzskatīts par vienu no galvenajiem pretendentiem uz Gagarina kausu. Tagad tieši pret šo komandu un turklāt vēl tās laukumā jāsāk jaunais čempionāts. Ja sarēķina kopā SKA zvaigžņu aizvadītās sezonas NHL, tad sanāk 114 gadi! Nabokovs, Jašins, Afinogenovs, Sušinskis, Čajāneks, Zubovs, Grebeškovs, Višņevskis, Briļins, Veinhandls, Mortensons... Tie ir tikai skaļākie vārdi. Izslēgšanas spēles un pirmo regulārā turnīra spēli nozīmes ziņā nav iespējams un nemaz nevajag salīdzināt, taču skaidrs, ka SKA hokejistiem ir liela vēlme atgriebties un izdarīt to pēc iespējas pārliecinošāk. bet mūsējie jau nu arī nebrauc uz Sanktpēterburgu "kaujamu trusīšu" lomā...
19. septembris - Rīgā pret Kazaņas "Ak Bars". Kazaņas komanda abās pirmajās KHL sezonās ieguva Gagarina kausu un jau tas vien par pirmo maču jaunajā KHL sezonā Rīgā rada īpašu interesei. Taču šoreiz ir vēl viena un ne mazāka papildus interese - aizvadīto divu sezonu rīdzinieku labākais vārtu guvējs un viens no labākajiem snaiperiem KHL Marcels Hosa pirmo reizi spēlēs "Arēnā Rīga" pret Rīgas "Dinamo". Hosa spēlē vienā maiņā ar somiem Pesonenu un Imonenu, pirmssezonas turnīros šī maiņa nereti pat bija komandas līdere.
25. septembris - Rīgā pret Sanktpēterburgas SKA. Ko te vēl piebilst? Zvaigznēm viena no bagātākajām komandām KHL ierodas "Arēnā Rīga". Pagājušajā sezonā tieši mačs pret SKA savā laukumā rīdziniekiem kļuva par "lūzuma spēli" visa turnīra gaitā (4:1). Vai šoreiz spēlei ar SKA savā laukumā arī būs kāda īpaša nozīme?
3. oktobris - Maskavā pret "Spartak". Pagājušajā KHL sezonā Maskavas "Spartak" komanda bija vienīgā, kuru rīdzinieki regulārajā turnīrā uzvarēja visos četros mačos. Trenerim Milošam Ržiham savus spēlētājus uz šo maču nemaz nebūs papildus jānoskaņo.
9. oktobris - Rīgā pret Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pie autobūvētāju pilsētas komandas stūres stājies pie mums labi zināmais treneris Vladimirs Golubovičs, kurš pēdējās sezonās strādāja Liepājā un kurš savulaik (padomju laikā) īsu laiku ir spēlējis Rīgas "Dinamo". Uz "Torpedo" no HK MVD vasarā ir pārgājis Rīgas "Dinamo" pirmās sezonas viens no līderiem Mets Elisons. Tieši rīdzinieki un "Torpedo" pagājušajā sezonā pirms regulārā čempionāta pēdējā jeb pēcolimpiskā cēliena spēkojās par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. Netika "Torpedo"...
25. oktobris - Rīgā pret Maskavas OHK "Dinamo". Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš atkal Rīgā. Atkal pret Rīgas "Dinamo". Ne velti laikam līdzjutēji Maskavas komandas abreviatūru OHK jau paspējuši atšifrēt kā "Oļega un Harija klubs", jo pašreizējais Maskavas "Dinamo" ir gandrīz pagājušās sezonas HK MVD. Bet ar šo komandu, kā zināms, mums ir īpaši rēķini...
28. novembris - Rīgā pret Novosibirskas "Sibirj". Iespējams, ka šajā spēlē abos vārtos būs 2006. gada olimpiskie čempioni. Mūsu vārtos - Mihaels Telkvists, viesu vārtos - Stefans Līvs. "Sibirj" komandā spēlē Latvijas izlase aizsargs Georgijs Pujacs, bet kopš šīs sezonas viens no treneriem tajā ir Igors Pavlovs. Atceraties Latvijas izlases maiņu Pavlovs-Vītoliņš-Znaroks? Tas ir tas pats Igors Pavlovs.
30. novembris - Rīgā pret Habarovskas "Amur". Mārtiņš Cipulis pirmo reizi spēlēs "Arēnā Rīga" pret Rīgas "Dinamo". Interesanti.
6. decembris - Rīgā pret Maskavas "Spartak". Leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks pret Rīgas "Dinamo"! Ar to viss arī pateikts.
26. decembris - Rīgā pret Hantimansijskas "Jugra". KHL debitants pirmo reizi Rīgā. Jau tas vien ir interesanti, taču šīs spēles lielākā intriga ir viena no aizvadītās sezonas publikas elkiem Edgara Masaļska iespējamā spēle pret savu bijušo komandu.
Būs īpaši datumi un ļoti svarīgas spēles arī pēc gadu mijas, iespējams, ka arī šosezon tieši pēc gadu mijas izšķirsies Rīgas "Dinamo" komandas "būt vai nebūt" Gagarina kausa izcīņā un tad par īpaši svarīgu kļūs katra nākamā spēle. Neatkarīgi no pretinieka.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-09 09:50, pirms 14 gadiem
pret koijotiem vai tad nav svarigs datums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja