Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

HK Rīga secinājumi un „ceļamaize” sezonas ievadam

HK Rīga secinājumi un „ceļamaize” sezonas ievadam
Krišs Lipsbergs - labākais aizsargs visā Čerepovecas turnīrā. Foto avots: HK Rīga ofic. profils facebook.com

No jaunatnes komandu turnīra Čerepovecā HK Rīga atgriezusies ar 4. vietu, kas izcīnīta 6 komandu konkurencē. Tomēr šoreiz nav stāsts par vietām un rezultātiem, bet par secinājumiem un sagrupēšanos sezonai. Kā veicas?

Šogad starptautiskajā Beļajeva piemiņas turnīrā, kurā startē galvenokārt MHL jaunatnes komandas, ir uzvarējuši mājinieki – Čerepovecas Almaz. HK Rīga vienība sešu komandu konkurencē šogad ierindojās 4. vietā. Piebilde: turnīrs oficiāli ir nosaukts Krievijas kosmiskajām tradīcijām atbilstoši – lidotāja un kosmonauta Beļajeva vārdā (citviet to joprojām sauc par Hokeja kluba Severstaļ balvu turnīru), bet par starptautisku šo turnīru arī šosezon ļauj saukt ārpus Krievijas bāzētas HK Rīga komandas dalība.

„Ģērbtuve laba, ledus apmierinošs, bet ne pārāk labs – gan A, gan B arēnā. Komandas pretī – spēcīgas, skatītāji – pieklājīgā skaitā, ap 500 katrā spēlē; tā, ka ar turnīra organizāciju viss bija normāli,” komentē HK Rīga vienības vārtsargs Rihards Cimermanis (1993.).

Beļajeva piemiņas turnīra beigu tabula (Čerepovecā, 2012. g. augustā):

vietakomandasp.vārtu st.punktiHK Rīga vs.
1.Almaz (Čerepoveca)521-9152:3
2.Atlanti (Mitišči)525-10122:4
3.Serebrjanije Ļvi (S-Pēterburga)519-1892:5
4.HK Rīga513-156-
5.HK MVD (Balašiha)59-1632:0
6.Severstaļ-94/95* (Čerepoveca)59-2805:3

P.S. * Sākotnēji tika sludināts, ka turnīrā startēs Severstaļ-95 komanda; taču komanda tika atšķaidīta ar astoņiem 1994. gadā dzimušiem hokejistiem un arī vienu 1993. gadā dzimušu.

Daudz „jaunu asiņu”

„Komanda ir pamainījusies par 70%, puse ir 94.-95. gadi; tādēļ, protams, nevarēja no mums gaidīt piecas uzvaras piecās spēlēs, jo, piemēram, Almaz un Atlanti lielākā daļa spēlētāju ir palikuši, un lielas izmaiņas sastāvos nav. Bet pret tām pašām – gan Almaz, gan Atlanti – spēles gaitā bijām vadībā ar 2:1, bet laikam tā pieredze pietrūka, lai spētu novest spēli līdz galam labvēlīgi, un tādēļ beigās zaudējām. Tā, ka vēl ir, pie kā strādāt, un spēlētājiem līdz galam jāizprot galvenā trenera Tambijeva spēles taktika,” spriež Rihards Cimermanis.

„Varējām un varbūt pat vajadzēja nospēlēt labāk, bet lielākā daļa HK Rīgas tagad, ieskaitot mani, ir salīdzinoši jauni spēlētāji, kuriem Čerepovecā bija sevi jāparāda. Turnīrs bija domāts vairāk komandas saliedēšanai, nokomplektēšanai un izveidošanai,” skaidro HK Rīga aizsargs Edmunds Augstkalns (1994.).

„Turnīra līmenis bija diezgan augsts, it īpaši – Atlanti un Almaz komandas, kurām zaudējām sīvās cīņās. Slikti nospēlējām pret Serebrjanije Ļvi; vajadzēja to spēli vinnēt, tad varētu teikt, ka turnīrs aizvadīts labi,” rezumē HK Rīga uzbrucējs Andris Siksnis (1993.).

Komandas vecākais spēlētājs turnīrā bija aizsargs Edgars Dīķis (1991.), kurš tad arī četrās spēlēs bija HK Rīga kapteinis. Vienu spēli Dīķis izlaidis nelielas traumas dēļ, un tad kapteiņa pienākumus pildījis cits veterāns – aizsargs Artūrs Salija (1992.). Jāpiebilst, ka Salija bija viens no četriem 1992. gadā dzimušajiem HK Rīga sastāvā; pārējie – Kristers Gudļevskis, Ainars Podziņš, Dāvis Straupe. Visi citi ir U-20 vecumam atbilstoši – 1993. gadā dzimušie 11 spēlētāji, 1994. gadā dzimuši – 7 hokejisti, 1995. gadi – 3 jaunieši (uzbrucēji Rihards Bukarts, Georgs Golovkovs un aizsargs Ģirts Zemītis).

Statistikas "stūrītis"

HK Rīga rezultatīvākais spēlētājs, saskaņā ar statistiķu uzskaitēm, turnīrā bija uzbrucējs Edgars Kurmis (1993.) ar 4 punktiem (1+3), bet viņa tuvākie sekotāji – uzbrucējs Ričards Kondrāts (1994.) ar 3 punktiem (2+1) un aizsargs Krišs Lipsbergs (1993.) ar 3 punktiem citādā proporcijā (1+2). Bet pa 2 punktiem plašākam spēlētāju lokam – uzbrucējiem Nikolajam Jeļisejevam (1994.; 2+0), Rihardam Bukartam (1995.; 1+1), Dāvim Straupem (1992.; 1+1), Ritvaram Zonenbergam (1993.; 1+1) un aizsargam Paulam Zvirbulim (1993.; 0+2).

Labākie vārtu guvēji – jau nosauktie Ričards Kondrāts un Nikolajs Jeļisejevs; abiem pa diviem vārtu guvumiem. Bet, piemēram, no Dinamo „atkomandētajam” uzbrucējam Ainaram Podziņam (1992.) arī šajā Leonīda Tambijeva vadītajā HK Rīga modelī rezultativitāte „neatrodas” – statistiķi saskaita 0 (nulle) punktus 3 spēlēs.

Bet par visa turnīra labāko aizsargu tika atzīts rīdzinieku aizsargs Krišs Lipsbergs, kuram, kā minēts, iegadījās arī laba rezultativitāte (3 punkti 5 spēlēs).

Vārtsardzība Gudļevska un Cimermaņa rokās un kājās

Pēc Kristera Gudļevska pērnsezonas partnera – vārtsarga Jāņa Auziņa – došanās Liepājas Metalurgs virzienā par Gudļevska pārinieku ir kļuvis Rihards Cimermanis (1993.), kurš iepriekšējo sezonu pacīnījās Juniors komandā MHL B grupā un Latvijas Virslīgā.

Kristers Gudļevskis sargāja HK Rīga vārtus 3 spēlēs, t.sk. pret relatīvi stiprākiem pretiniekiem – Almaz un Atlanti; visas šīs spēles rīdzinieki zaudēja, bet Gudļevskim vidēji spēlē piedzīvoto vārtu zaudējumu koeficients (GAA) turnīrā ir 4.00. Savukārt Rihards Cimermanis sargāja vārtus divās spēlēs – pret HK MVD un pret Severstaļ-94/95. Šajās abās spēlēs Cimermanim sanāca uzvaras, no kurām viena „sausa”, un GAA 1.50.

„Ar savu spēli laikam jau, ka esmu apmierināts, bet tas viens periods, kurā ielaidu 3 golus pret Severstaļ-94/95, tomēr grauž. Bija pazudusi koncentrācija gan komandai, gan man; uz 3. periodu gan saņēmāmies un izvilkām maču. Priecē tas, ka tomēr 5 no 6 periodiem nostāvēju sausā, un tas man devis nelielu pārliecību, ka varu spēlēt MHL A līmenī. Bet, ja uz mirkli kaut kur atslābināšos, tad var sanākt kā pret Severstaļ-94/95 – 3 goli 20 minūšu laikā. Tādēļ jāturpina pilnveidot sevi ne tikai fiziski, tehniski, bet arī mentāli,” secina Rihards Cimermanis.

Pie kā ir jāpiestrādā vairāk?

Spēlētāji atzīst, ka Čerepovecas turnīrā HK Rīga vienībai pieklibojusi vārtu guvumu momentu veidošana kā tāda. „Daudziem spēlētājiem šis bija jauns līmenis. Protams, ir ļoti daudz jāstrādā pie individuālās meistarības, jo pretiniekiem tā bija ļoti augsta, bet mums tā piekliboja,” spriež uzbrucējs Georgs Golovkovs (1995.). Kas kliboja vairāk? „Visvairāk mums kliboja spēle uzbrukuma zonā, Ļoti maz asuma bija uz vārtiem, un, protams, golu arī bija maz, jo ar diviem goliem ir grūti vinnēt spēli, kad citas MHL komandas turnīrā katrā spēlē gūst kā minimums pa trīs vārtiem,” tā Golovkovs.

Kas tālāk?

13. augustā Piņķos paredzēta HK Rīga pārbaudes spēle pret Čerepovecas turnīra saimniekiem – Almaz. Pēc tam, 15. augustā – pārbaudes spēle izbraukumā pret Voskresenskas MHK Himik, bet jau no 18. līdz 26. augustam Omskā paredzēta jaunatnes komandu turnīra Pasaules kauss norise.

Prognozējams, ka uz Pasaules kausa „izspēli” HK Rīga varētu saņemt arī papildspēkus, kas satilpst vecuma kategorijā U-22 – t.i., dzimuši 1991. gadā un jaunāki. Kluba rīcībā šim vecumam atbilstoši ar „īstiem” līgumiem vēl ir 6 hokejisti: uzbrucēji Māris Bičevskis (1991.), Elvijs Biezais (1991.), Miks Lipsbergs (1991.), Juris Upītis (1991.), aizsargi Mārtiņš Jakovļevs (1991.) un Mārtiņš Porejs (1991.). Ne visi, bet daži no šiem varētu uzspēlēt Omskā. Visu Dinamo saimniecībā „nodarbināto” 1991. gadā dzimušo hokejistu dalība Omskā nebūs iespējama, jo, saskaņā ar 2012. gada Pasaules kausa reglamentu, komandu pieteikumā drīkst būt ne vairāk kā 25 hokejisti, no kuriem ne vairāk kā četri 1991. gadā dzimuši hokejisti.

Vēl tikko, 8. augusta pārbaudes spēlē pret VHL komandu Ņeftjaņik (Almetjevska) dinamiešu ierindā uzspēlēja Edijs Rinke-Leitāns (1991.), kas atbilst MHL un HK Rīga šīs sezonas vecuma „normai”. Tomēr ar E. Rinki-Leitānu, kas laukumā no kopainas ārā tik ļoti arī nekrita un atzīmējās ar veiksmīgām epizodēm, try-out līgums ir pārtraukts. Labā ziņa: Māris Bičevskis pēc medicīniskiem sarežģījumiem ir atsācis treniņus.

Skatāmviela:

- Jaunatnes komandu turnīra Pasaules kauss mājaslapas sadaļa:
Молодежная хоккейная лига - Кубок Мира : О турнире
- HK Rīga spēlētāju statistika Čerepovecas turnīrā (ir neprecizitātes):
ХК Рига Рига Турнир на призы ХК Северсталь ...
- Turnīra tabula un spēļu rezultāti:
Турнир на призы ХК Северсталь 2012 Череповец
- HK Rīga spēļu apskati, foto un video:
Pret Almaz: Алмаз - Хоккейный Клуб
Pret HK MVD: Алмаз - Хоккейный Клуб
Pret Serebrjanije Ļvi: Алмаз - Хоккейный Клуб
Pret Severstaļ-94/95: Алмаз - Хоккейный Клуб
Pret Atlanti: Алмаз - Хоккейный Клуб
- Almaz mājas lapa:
Алмаз - Хоккейный Клуб
- Māris Bičevskis atsāk treniņus:
Bičevskim ārsti atļauj turpināt treniņus | Apollo
- Dinamo pārtrauc try-out līgumu ar Ediju Rinki-Leitānu, bet noslēdz „īstos” līgumus ar Vitāliju Pavlovu (1989.) un Gunāru Skvorcovu (1990.):
DINAMO paraksta līgumus ar Skvorcovu un Pavlovu...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-10 09:22, pirms 12 gadiem
HK Rīga ir paredzētas arī divas pārbaudes spēles pret LM lielo komandu.
29.08 Piņķi – „Liepājas metalurgs” – HK „Rīga”
01.09 Liepāja – „Liepājas metalurgs” – HK „Rīga”