Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Galerta recepte nav liktenis

Galerta recepte nav liktenis
Vadims Vasiļevskis un Valentīna Eiduka - sadarbība, kurai beidzot vajag pielikt punktu... Jo abi mokās...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas vīru šķēpmetēju korpuss Londonas olimpiskajās spēlēs izgāzās. Sākumā domāju, ka ar šādu vārdu (izgāšanās) nevajadzētu mētāties, taču nevienu citu salīdzinājumu paveiktajam un notikušajam nevar piemeklēt. Visi pārējie ir par mīkstu...

Trenere Valentīna Eiduka trešdienas vakarā olimpiskajā stadionā solīja „iedot iekšās lielajiem”, tādejādi apliecinot, ka arī viņa ir izmisusi un neapmierināta. Par lielajiem tiek saukti Vasiļevskis un Kovals, kam abiem aiz muguras velkas olimpisko sudrabu mugursomas... Tomēr – arī mazais (Sirmais) būtu liekams uz tās pašas līnijas, kad iekšā došana var izrādīties pēdējais, kas vēl treniņu procesā nav pamēģināts. Vai tas palīdzētu? Šobrīd ir pilnīgi lieki skatīties apkārt un meklēt ieganstus, iemeslus vai vēl visādus –us. Visi trīs Latvijas šķēpa metēji Londonā bija tālu no saviem sezonas labākajiem rezultātiem, nemaz nerunājot par personisko rekordu augstumiem. Treniņos metot – tā viņi saka gan par sevi, gan kolēģiem. Mačos – tukšais numurs... Ja būtu pirmā reize, varētu ieminēties kaut ko par sakritībām, bet – tā nav. Ko viņi nesaprot, ko nemāk? Ja Eiduka būtu garām kasei ar savu metodiku, tad ne viņiem būtu iepriekš izcīnītās medaļas, ne rekordi... Nav noturības? Kā uz to paskatās. Ja katru sezonu esi viens no pasaules šķēpa mešanas elites līderiem (Vasiļevskis), bet sezonas galvenajos mačos izskaties pēc apmulsuša pirmklasnieka – un tā tas atkārtojas jau n-tos gadus – tad tā ir vienkārši apskaužama stabilitāte...

Trenere var uztrenēt un sagatavot sportistus, bet arēnā viņiem pašiem ir jāpadara darbs – vienkārši jāiziet un jāizdara! Viegli pateikt? Klau, par ko mēs te runājam? Šķēpa mešana viņiem nav nekāda izklaide – to viņi dara katru dienu, par to viņi domā 24/7. Kā jebkurā profesijā – ja grāvis ir jāizrok, tad roc. Ja mašīna ir jāuzbūvē, tad – lai top! Nu, nevar būt tā, ka ķirurgs paskatās uz neveiksmīgi izoperētu pacientu un pasaka – es nezinu, kas man bija noticis... Jums nepatika šis salīdzinājums? Labi, neiesim tālāk par stadionu. Ņemam tāllēcēju Inetu Radeviču, kas jau kuro gadu sezonas galvenajās sacensībās demonstrē labu vai savām labākajām spējām ļoti pietuvinātu līmeni, kas skaidri parāda – cilvēks saprot, kur atrodas un, kāpēc to dara. Atšķirībā no šķēpa metējiem, viņai, izpildot kārtējo mēģinājumu, ne tikai ir jāieskrienas, bet arī jātrāpa uz dēlīša – līdz pat centimetram, milimetram. Psiholoģiski tas ir krietni vien sarežģītāk, nekā nepārkāpt pāri sektora līnijai, kas sagaida pīķa lidinātājus... Kāpēc veči to nespēj? Vai viņiem nav pienācīgās aprūpes? Par to nav nekas dzirdēts. Varbūt pauti ir tikai kā piekars? Šķiet, ka arī tas nebūs pareizais virziens... Vai viņi ir dzemdējuši bērnus? Nē, jo – daba no šīs misijas viņus pasargā pēc būtības... Vai viņi, domājot par saviem tiešajiem pienākumiem sportā, spējuši arī mērķtiecīgi pievērsties sevis izglītošanai, skolai? Nav dzirdēts. Bet Ineta vēl mācās maģistratūrā un tā nav viņas pirmā universitāte... Kuram ir grūtāk?

Pirms olimpiskajām spēlēm Vasiļevskis izlika pārdošanā savu Atēnu olimpisko medaļu. Kas tas bija? Izmisums, bezizeja, stulbums? Jau tajā brīdī bija skaidrs, ka Vadimam ar tādu piegājienu dzīvei nez vai ir vērts tērēt laiku un enerģiju Londonas startiem. Tomēr – bija kaut kāda ilūzija, ka varbūt izdodas. Ko mēs gribējām apmānīt? Ko viņš gribēja apčakarēt? Likteni? Ui, šo man nevajadzēja teikt, jo tas pats Sirmais ar ieprogrammētu nolemtību Londonā saka: "Nostājos uz skrejceļa - biju nomierinājies, sakoncentrējies. Skrēju, mēģināju mest tāpat kā treniņā. Nesanāca pirmais metiens. Tad nesanāca arī otrais. Tad trenere man pateica, ka neviens no mūsējiem nav ticis, un es jau sapratu... Liktenis." Ko viņš saprata? Vai tā ir vīra runa, vai galerta recepte? Nekas jau nav dzīvē garantēts, neko nepienes uz paplātes – vismazāk tas notiek olimpisko spēļu laikā, kur mūsdienu gladiatori izklaidē publiku. Tomēr – kad runa ir par darbu, tad ir noteikts līmenis, zem kura nenolaižas neviens. Vai tas būtu sētnieks ar paaugstinātu temperatūru, vai krāvējs, kam sāp roka... Kāds tur vēl liktenis?!

Mūsu šķēpa metēji nolaidās un tas nav labi. Jo runa jau nav par pasaules rekordiem vai medaļām, ko viņi nesasniedza vai nepaņēma Londonā. Runa ir par spēju savākties atbildīgākajam sezonas startam. Kā uz jebkuru eksāmenu. Izvelc biļeti un saproti – zini, vai – nē. Ja zini, tad - atbildi, ja nesaproti, ko no tevis prasa – tad eksāmens nav nokārtots. Protams, var mēģināt virpināt makaronus un veidot no tiem auskarus un tad, atkarībā no pasniedzēja vai skolotāja iejūtības un apķērības, cerēt – varbūt izsprukšu... Olimpiskajā stadionā viss bija divreiz vienkāršāk – izvelc biļeti (paņem šķēpu) un runā (met). Turklāt – tev nav dota viena iespēja, tāpat – tev ir jāatbild vispirms sev un tikai tad... Nē, nav nekādu „...tikai tad...”. Ja viss bija par simts procentiem, ja bija gatavība numur viens, kā pēc starta apgalvoja Kovals, tad – paši vainīgi, paši atbild. Ko, starp citu, Ainārs arī neslēpj...
Pēc starta Vasiļevskis paziņoja, ka beidz sportot, Kovals bija pārliecināts, ka šī neveiksme viņa apņēmībai ir devusi jaunus, lielākus spārnus, bet Sirmais uz mirkli aizdomājās – sak, varbūt labāk nevis sportot, bet iegūt izglītību... Pieņemiet lēmumus, vīri! Olimpiskās spēles ir ne tikai iespēja pārbaudīt ko tu vari, vai – nevari, bet arī dod virzienu jūsu dzīves ceļam. Starp citu, Sirmā pieminētā skola nebūt nav zemā metama alternatīva, jo viss tomēr sākas galvās un tās pagaidām vienai daļai no viņiem ir pustukšas... Attiecīgs arī rezultāts stadionā – nekāds. Saprotu, nav jau bijis laika, jo treniņi prasīja savu, fiziskās slodzes un tā tālāk... Vai tā ir laba atruna? Tā var teikt. Tikai – jēga no šīs taisnošanās ir tuvu apaļai nullei.
Atbilde – ejiet skolā, jo kā redzams, ar muskuļiem vien nepietiek... Nekad nav pieticis.

1 2 45 komentāri

 +19 [+] [-]

, 2012-08-09 09:51, pirms 12 gadiem
Kā naglai pa pieri...

 +11 [+] [-]

, 2012-08-09 10:07, pirms 12 gadiem
clap-clap Armand, te nav ko daudz komentēt
Slēpts komentārs: Krokodils

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 10:11, pirms 12 gadiem
Precizi. Sen jau skaidrs, ka tads Vasilevskis piemeram, met labi tikai sezonas sakuma kautkur dienvidafrika vai kongo, un ari tikai tapec, lai pec tam visu sezonu piki pelnitu zelta liga, a tada olimpiade siem tik turisma brauciens ir, pieradijas kartejo reizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-08-09 10:25, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: A ko Armands ar šito visu gribēja pateikt? Cilvēks pārdod olimpisko medaļu jo, jo viņam nav naudas!!!!!!! Prieka pēc neviens tāpat savus titulus nepārdod! Kāpēc ir kadri kuri pārdod savus NBA gredzenus, Stenlija kausa gredzenus, boksa jostas,utt... Ne jau Puče tagad kāda mācīs dzīvot. Katrs pats zina kā labāk, labi vai slikti, bet tā ir.
Kaa tad cilveeks tiek liidz tam ka "nav naudas"? Ne jau olimpiskaas vieniibas sastaavaa ar iespeeju trenneeties par velti un braukaat uz komerc sacensiibaam... Nemaz nerunaajot par tevis piemineetajiem NBA un NHL neveiksminiekiem kuri savu naudu ir vienkaarshi bezjeedziigi izmetushi

     [+] [-]

, 2012-08-09 10:26, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: Pareizi jau ir, tomēr ja būtu cita, stingra trenera roka varbūt tomēr būtu cits rezultāts. Sirma pensionāre, lai cik pieņemsim arī nebūtu gudra sava aroda pratēja, tomēr nav īsti piemērota šim amatam.
arī stingrs treneris neieliks galvā to kas trūkst sportistiem....īpaši tas attiecās uz VV. Priekš viņiem visiem Valentīna ir autoritāte

  +7 [+] [-]

, 2012-08-09 10:35, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: A ko Armands ar šito visu gribēja pateikt? Cilvēks pārdod olimpisko medaļu jo, jo viņam nav naudas!!!!!!! Prieka pēc neviens tāpat savus titulus nepārdod! Kāpēc ir kadri kuri pārdod savus NBA gredzenus, Stenlija kausa gredzenus, boksa jostas,utt... Ne jau Puče tagad kāda mācīs dzīvot. Katrs pats zina kā labāk, labi vai slikti, bet tā ir.
Pardod tapec, ka pietrucis prata. Armands lieliski iezimeja vinu celu . Jaiet macities.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-09 10:45, pirms 12 gadiem
Šitā Latvijas šķēpa mešana vēl nebija pazemota! Atrodiet tagad , kādu bērnu uz ielas, kurš sitīs roku pie krūts un bļaus :"Es būšu šķēpmetējs!". Neviens! Šķēps ir miris, lai dzīvo šķēps!

  -3 [+] [-]

, 2012-08-09 10:58, pirms 12 gadiem
«Būtu jāpaaugstina atbalsts sportistiem, tad visiem būtu pozitīvākas emocijas. Sportisti ir jāsaudzē un jāpalutina,» teica Radeviča...
Es atvainojos, bet ja šāda top sportiste izspļauj šādu frāzi, tad par kādiem galertiem vēl var runāt?

     [+] [-]

, 2012-08-09 11:09, pirms 12 gadiem
SKALS rakstīja: Pareizi jau ir, tomēr ja būtu cita, stingra trenera roka varbūt tomēr būtu cits rezultāts. Sirma pensionāre, lai cik pieņemsim arī nebūtu gudra sava aroda pratēja, tomēr nav īsti piemērota šim amatam.
Amatam viņa ir piemērota, bet ne tieši šiem audzēkņiem un tieši šobrīd viņiem (liekas jau labu laiku), jo kā izskatās pēc dzirdētā un no pašas treneres teiktā, tad šie ir palaidušies slinkumā... nu nevar cerēt uz kaut ko labu ja Tu atnāc uz treniņu un viņu atstrādā tikai tapēc ka jādara, nevis tapēc ka Tu gribi, un gribi kaut ko sasniegt, kad Tev ir mērķis un ambīcijas. Šiem čaļiem liekas ka vairs nav, izņēmums varbūt pēc vakardienas vēl būs Ainārs (redzēsim).
Īsti man nelīmējas kopā tas ka tomēr katru sezonu uzmet vienu no labākajiem rezultātiem, tātad kaut ko jau trenējas vai ir ļoti augstvērtīgs materiāls un potenciāls, bet acīmredzot negrib... nav mērķa, ir tikai eksistēšana.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 11:14, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: A ko Armands ar šito visu gribēja pateikt? Cilvēks pārdod olimpisko medaļu jo, jo viņam nav naudas!!!!!!! Prieka pēc neviens tāpat savus titulus nepārdod! Kāpēc ir kadri kuri pārdod savus NBA gredzenus, Stenlija kausa gredzenus, boksa jostas,utt... Ne jau Puče tagad kāda mācīs dzīvot. Katrs pats zina kā labāk, labi vai slikti, bet tā ir.
Zini,ir pasaules slaveni sportisti (piemēram,Taisons un Gorans Ivaniševičs), kas pamanijās notralināt sporta nopelnītos miljonus. Tikai tam visam nebija nekāda sakara ar viņa sportiskām gaitām.
Šīs lietas (nauda un sports) ir jāprot nošķirt, jo nereti tam nav pilnīgi nekāda sakara vienam ar otru.

     [+] [-]

, 2012-08-09 11:14, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: «Būtu jāpaaugstina atbalsts sportistiem, tad visiem būtu pozitīvākas emocijas. Sportisti ir jāsaudzē un jāpalutina,» teica Radeviča...
Es atvainojos, bet ja šāda top sportiste izspļauj šādu frāzi, tad par kādiem galertiem vēl var runāt?
Treneriem un funkcionāriem būtu jāmāk atšķirt kuriem sportistiem to piemērot un kuriem nē. Te tomēr ir divas ļoti atšķirīgu sportistu kategorijas (Ineta un tie trīs veči). Ja sportistam nav vēlēšanās un acis nedeg, tur nekas nebūs, izmesta nauda...

     [+] [-]

, 2012-08-09 11:21, pirms 12 gadiem
boleks rakstīja: Treneriem un funkcionāriem būtu jāmāk atšķirt kuriem sportistiem to piemērot un kuriem nē. Te tomēr ir divas ļoti atšķirīgu sportistu kategorijas (Ineta un tie trīs veči). Ja sportistam nav vēlēšanās un acis nedeg, tur nekas nebūs, izmesta nauda...
Grūti teikt, ir cilvēki , kuriem nauda ir galvenais motivācijas dzinulis, tas nav tik viennozīmīgi. Piemēram, ja Vadimam nebūtu tās visas saistības, finansiāli nodrošināts pamats, stabilitāte dzīvē, viņš 100% mestu , un mestu tālu, par to es nešaubos ne mirkli.

     [+] [-]

, 2012-08-09 11:28, pirms 12 gadiem
Nevadzētu parāk šķēpmetējus nolikt...
Lai vai kā gājis pēdējās sacensības, tomēr viņi ir vieni no tiem retajiem, kuri Latvijai pie veiksmes var sagādāt medaļas. Šoreiz neizdevās, bet, ja viņi beigs sportot, tad pat uz šādu veiksmi cerēt nevarēsim - izredzes uz medaļām kādu laiku šajā sporta veidā varēsim aizmirst.
Psiholoģiskā slodze, atceroties neveiksmes un domājot pa to, ka var palikt bez finansējuma, dara savu...
Starp citu interesanti - no komercsacensībām iztikai uz kādu gadu nopelnīt nevar?

  +7 [+] [-]

, 2012-08-09 11:36, pirms 12 gadiem
Zelta līgās piepelnās un uz olimpiādi atbrauc kā tūristi? Cik zināms, prēmijas par medaļām olimpiādē nemaz nav tik mazas. Un kur tad vēl stāsts par ārzemju latvieti, kas zelta medaļniekam (-cei) olimpiādes šķēpa mešanā piešķirs veselu ļimonu dolārus...

 +12 [+] [-]

, 2012-08-09 11:44, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Piemēram, ja Vadimam nebūtu tās visas saistības, finansiāli nodrošināts pamats, stabilitāte dzīvē, viņš 100% mestu , un mestu tālu, par to es nešaubos ne mirkli.
Vai tad kāds ar varu viņu spieda ņemt kredītā tik dārgu dzīvokli?
Zināmā mērā tas ir tas pats izglītības trūkums, par kuru raksta Armands.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 11:48, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Grūti teikt, ir cilvēki , kuriem nauda ir galvenais motivācijas dzinulis, tas nav tik viennozīmīgi. Piemēram, ja Vadimam nebūtu tās visas saistības, finansiāli nodrošināts pamats, stabilitāte dzīvē, viņš 100% mestu , un mestu tālu, par to es nešaubos ne mirkli.
Muļķības, jo tam nav nekādu reālu pierādijumu.

Varbūt tā ir tikai sakritība, bet Latvijas sportā pie vsilielākiem panākumiem ir tikuši tieši tie,kas vismazāk ir cerējuši uz valsts atbalstu. Un kad šis valsts atbalsts (salīdzinoši viegla nauda) ir šiem sportistiem pieejams, tad rezultāti arī sāk nereti regresēt.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 11:55, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Muļķības, jo tam nav nekādu reālu pierādijumu.

Varbūt tā ir tikai sakritība, bet Latvijas sportā pie vsilielākiem panākumiem ir tikuši tieši tie,kas vismazāk ir cerējuši uz valsts atbalstu. Un kad šis valsts atbalsts (salīdzinoši viegla nauda) ir šiem sportistiem pieejams, tad rezultāti arī sāk nereti regresēt.
Nuu, piemēram?

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 12:03, pirms 12 gadiem
Laikam jau šķēpmešana ir disciplīna, kas šajos platuma grādos dzīvojošiem padodas, tas pierādījies jau krietnus gadus, arī norvēģi, somi un igauņi vienmēr bijuši starp labākajiem. Tā kā līdzekļus šai jomai tomēr vajadzētu atvēlēt. Savukārt par vakardienas neveiksminiekiem tomēr gribas piekrist raksta autoram - kaut kas tur nav kārtībā. Salīdzinājums ar Radēviču arī varētu būt pietiekami korekts, pirmajā gadījumā īsti profesionāla attieksme, otrajā - kaut kāda ņuņņāšanās...

  +7 [+] [-]

, 2012-08-09 12:08, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zini,ir pasaules slaveni sportisti (piemēram,Taisons un Gorans Ivaniševičs), kas pamanijās notralināt sporta nopelnītos miljonus. Tikai tam visam nebija nekāda sakara ar viņa sportiskām gaitām.
Šīs lietas (nauda un sports) ir jāprot nošķirt, jo nereti tam nav pilnīgi nekāda sakara vienam ar otru.
Vēl jau ir holivudas aktieri, dziedātāji ar miljonu ieņemumiem kas visu ir notrallinājuši. Mūsdienu sabiedrības problēma ir nemācēšana apieties ar naudu.
Nesen kaut kur dzirdēju par ASV zinātnieku pētijumu, kur šie izspēlējuši teorētisku modeli kas notiktu ja visu pasaules naudu nacionalizētu un sadalītu uz galviņām. Secinājums bijis ka viņa jau pēc dažiem mēnešiem atgrieztos pie tiem pašiem 10% bagātnieku kam viņa piederēja iepriekš.
Man acu priekšā ir piemērs, vienkāršas trīs lauku sievietes, meita, māte, vecāmāte dzīvo kopā, mēnesī ienēmumi pārsniedz štuku, bet nekad nevar galus savilkt. Kad smīkņājot prasu kur jūs trīs bābas viņu varat likt, rausta plecus, tērē naudu visādos sūdos un saka bet ko darīt, gribās taču.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-09 12:14, pirms 12 gadiem
Uzskatu, ka naudas lietās nav korekti salīdzināt Inetu ar Kovalu vai Vasiļevski. Viņiem ir jādomā kā uzturēt sevi (ģimenes) un jāstartē visur, kur var nopelnīt..tai pašā laikā Ineta var galvu nelauzot startēt kur vēlas un pakārtot treniņu procesu kā pati vēlas, jo par finansēm nav jādomā..
p.s protams, nekādā veidā necenšos noniecināt Inetas vakardienas sasniegumus (par tiem gods un slava) vai attaisnot šķēpmetējus, bet nu manis pieminētais fakts ir jāpatur prātā..

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 12:16, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nuu, piemēram?
Tajā pat Krievijā, šovasar Eho Moskvi sporta raidijumos galvenais apspriežamais jautājums bagātie futbolisti kas nevella negrib spēlēt. Paskatīsimies kas būs pēc vasaras OS, gan jau atkal būs bļaušana kas bija pēc pēdējām ziemas spēlēm, dod tik naudu, bet rezultāti krītās. cccp sportisti veda mājās šmotkas un tirgoja, bet izgrieza pogas labi apmaksātajiem kapitalistiem.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-09 12:35, pirms 12 gadiem
Skola nenāk par sliktu, tas gan tiesa. Bet profesionālam sportistam izglītības iegūsānas ceļš ri daudz savādāks un parastam cilvēkam neizprotams. Tik vienkārši un saprotami tas anv kā melns un balts.
Bet Radēviča bija labs piemeŗs, uz svarīgiem mačiem vienmēr lec tuvu savam rekordam - malace, tikai tas paver skatu viņas konkurentu pusē.
Tādi paši Kovali un Vasiļevski ir arī starp Radēvičas konkurentēm. Radēviča uzlec savu sezonas rekordu, kurš ir patālu no 7m, bet finālā 7 sportistes šajā sezonā ir pārvarējušas 7m atzīmi. Finālā čiks, tikai divas to spēj atkārtot. Tātad pārējās piecas ir Kovali un Vasiļevski. Pēc Armanda sacītā analfabēti.
Ko ar šo gribēju pateikt? Ne jau tikai šķēpmešanā mums tādi, ne jau mums vien tādi, visi nevar sakāpt uz pjedestāla, bet lai tur uzkāptu, jātrenē ir ne tikai muskuļi un tehnika.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-09 12:46, pirms 12 gadiem
Var jau tagad liet virsū visiem "mēs..us", gan sportistiem, gan treneriem, gan sporta funkcionāriem, kuri visi kopā nav izdarījuši. Protams, liela attaisnojuma nav, jo potanciali džeki taču varēja, bet pietrūka visiem metējiem arī Urtānam un Sokolovam, arī Grīvai lekšanā. Vai tomēr nav jāmeklē iemesls mūsu tabadzībā tiešā vārda nozīmē. Jo ar krīzes naudiņām gatavoties olimpiādei ir tā kā ir. un na jau pa pēdējo gadu to var izdarīt, kad kaut kas tiek "sakasīts". Domāju ka problēma ir sporta sistēmas pamatā - sporta sistēmas finasēšanas pamatā. Citas valstis neguļ un iet uz priekšu, bet mēs, labākajā gadījumā stāvam uz vietas, kas dod arī šādu rezultātu. Ok, vieglatlētiem olimpiādē ir 22 atlēti, bet kur ir pārējo veidu daudzskaitlība? Kur ir sporta spēles, kuras tiek finansētas krietni labāk pat par izcīnītajām zelta medaļām Latvijas čempionātā (lasi LBL). Tur čubriki sēžot uz soliņa n-tajā komandā saņem vairāk nekā Vasiļevskis un citi olimpieši, bet tas jau ir banāli nodrāzsts stāsts. Kamēr nemainīsies valsitki pubilskā (ieskaitot privāto sponsorēšanu) attieksme pret sporta sistēmu, tikmēr mūsu sasniegumi būs atkarīgi no pārpalikuma principa. Ceru, ka RIO vieglatlētu nebūs tik pat daudz cik Londonā vingrotāju, štangistu, pieccīņnieku, cīkstoņu ....

     [+] [-]

, 2012-08-09 12:54, pirms 12 gadiem
LVS rakstīja: Var jau tagad liet virsū visiem "mēs..us", gan sportistiem, gan treneriem, gan sporta funkcionāriem, kuri visi kopā nav izdarījuši. Protams, liela attaisnojuma nav, jo potanciali džeki taču varēja, bet pietrūka visiem metējiem arī Urtānam un Sokolovam, arī Grīvai lekšanā. Vai tomēr nav jāmeklē iemesls mūsu tabadzībā tiešā vārda nozīmē. Jo ar krīzes naudiņām gatavoties olimpiādei ir tā kā ir. un na jau pa pēdējo gadu to var izdarīt, kad kaut kas tiek "sakasīts". Domāju ka problēma ir sporta sistēmas pamatā - sporta sistēmas finasēšanas pamatā. Citas valstis neguļ un iet uz priekšu, bet mēs, labākajā gadījumā stāvam uz vietas, kas dod arī šādu rezultātu. Ok, vieglatlētiem olimpiādē ir 22 atlēti, bet kur ir pārējo veidu daudzskaitlība? Kur ir sporta spēles, kuras tiek finansētas krietni labāk pat par izcīnītajām zelta medaļām Latvijas čempionātā (lasi LBL). Tur čubriki sēžot uz soliņa n-tajā komandā saņem vairāk nekā Vasiļevskis un citi olimpieši, bet tas jau ir banāli nodrāzsts stāsts. Kamēr nemainīsies valsitki pubilskā (ieskaitot privāto sponsorēšanu) attieksme pret sporta sistēmu, tikmēr mūsu sasniegumi būs atkarīgi no pārpalikuma principa. Ceru, ka RIO vieglatlētu nebūs tik pat daudz cik Londonā vingrotāju, štangistu, pieccīņnieku, cīkstoņu ....
Cik ilgi nelies, cik ilgi piecietīs? Salīdzinot mūsu sportistu inventāra kvalitāti, treneru iespējas, klimatu un visādi citādi mierīgo situāciju (ne vētras, ne plūdi, ne kari...) valstī arvalstīm, kam vismaz vienā sporta veidā ir medaļas, tā vajadzētu taka apdomāties, nez vai musm ir tik slikti, bet redz tiem citiem vismaz ir kur izšaut, musm ir no visa pa nekā.

  -1 [+] [-]

, 2012-08-09 12:57, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Skola nenāk par sliktu, tas gan tiesa. Bet profesionālam sportistam izglītības iegūsānas ceļš ri daudz savādāks un parastam cilvēkam neizprotams. Tik vienkārši un saprotami tas anv kā melns un balts.
Bet Radēviča bija labs piemeŗs, uz svarīgiem mačiem vienmēr lec tuvu savam rekordam - malace, tikai tas paver skatu viņas konkurentu pusē.
Tādi paši Kovali un Vasiļevski ir arī starp Radēvičas konkurentēm. Radēviča uzlec savu sezonas rekordu, kurš ir patālu no 7m, bet finālā 7 sportistes šajā sezonā ir pārvarējušas 7m atzīmi. Finālā čiks, tikai divas to spēj atkārtot. Tātad pārējās piecas ir Kovali un Vasiļevski. Pēc Armanda sacītā analfabēti.
Ko ar šo gribēju pateikt? Ne jau tikai šķēpmešanā mums tādi, ne jau mums vien tādi, visi nevar sakāpt uz pjedestāla, bet lai tur uzkāptu, jātrenē ir ne tikai muskuļi un tehnika.
Šīs tāllēcējas atšķirībā no Vasiļevska un Kovala tika arī finālā. Ja Vasiļevskim Olimpiskās spēles būtu pirmās neveiksmīgās lielās sacensības, tad varētu teikt, ka nepaveicās. Bet viņam tā jau ir norma. Jāatzīst, ka par Kovalu gan es nekādas ilūzijas neloloju. Viss olimpiskais cikls viņam bija tāds nekāds. Un te nav runa tikai par goda pjedestālu. Uz tā tiešām ir tikai trīs vietas. bet runa ir par to, ka tomēr vajadzētu nostartēt cienījami, nevis teikt, ka tas taču liktenis sliktenis un tur neko nevarēja darīt.

  -3 [+] [-]

, 2012-08-09 13:37, pirms 12 gadiem
Par izlasīto jāsaka tā : gudri .irst nav malku cirst! Visam savs laiks un iespējams ir viss. Ticu, ka Ainārs vēl uzspīdēs Rio. Kur uzspīdēs Puče? Pie kompja? Jā, tā ir paliekoša vērtība!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-08-09 13:41, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nuu, piemēram?
pozitīvais piemērs - brāļi Dukuri, arī bobslejisti, negatīvais - basketbolisti

piemēram E.Gulbim nekas netrūkst, taču nīkuļo, arī Biedriņš peldās miljonos, taču basketbols jau ir vienaldzīgs, ja neteiktu vairāk...ja precīzāk viņš to neieredz...

  +3 [+] [-]

, 2012-08-09 14:07, pirms 12 gadiem
tapirs19 rakstīja: pozitīvais piemērs - brāļi Dukuri, arī bobslejisti, negatīvais - basketbolisti

piemēram E.Gulbim nekas netrūkst, taču nīkuļo, arī Biedriņš peldās miljonos, taču basketbols jau ir vienaldzīgs, ja neteiktu vairāk...ja precīzāk viņš to neieredz...
Vēl jau ir Šici.
Sportā ir tāpat kā dzīvē, ir Dukuri, Skrastiņi, Rēdlihi un ir arī Biedriņi, Šķēles, diemžēl arī Vasiļevski.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 15:11, pirms 12 gadiem
Agris 77 rakstīja: Vēl jau ir Šici.
Sportā ir tāpat kā dzīvē, ir Dukuri, Skrastiņi, Rēdlihi un ir arī Biedriņi, Šķēles, diemžēl arī Vasiļevski.
šeit tu iezīmēji divas grupas: cilvēki ar galvu uz pleciem un pamuļķi, piedodiet....ir cilvēki, kuri padomā ar galvu, tikmēr citiem tas ir diezgan ekstrēms pasakums .
paskatoties SA+ intervijas, jau var redzēt kāds ir cilvēks. Pēc runas un teikumu uzbūves, kā arī attieksmes pret sevi, dzīvi un savu DARBU, par kuru saņem naudu.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 15:26, pirms 12 gadiem
J.L. rakstīja: Par izlasīto jāsaka tā : gudri .irst nav malku cirst! Visam savs laiks un iespējams ir viss. Ticu, ka Ainārs vēl uzspīdēs Rio. Kur uzspīdēs Puče? Pie kompja? Jā, tā ir paliekoša vērtība!!!
Šis labs.
Domā, ka tie apceltie nabadziņi ir spējīgi uzrakstīt un salikt kopā literāri sakarīgu tekstu uz 2000 vārdiem, vai pat uzrakstīt vairāks grāmatas?
Viens otrs LV spīdeklis, nesaukšu nu Miķeļus un Kasparus uzvārdos, nespēj pat savu domu stundas laikā normāli noformulēt, vai atstāstīt kādu notikumu bez putrošanās.
Tā būs tā skolas nepieciešamība un bieži piesauktā problēma - galva.

Pastāsti, kurš tad nu būs gatavs maksāt 10, 20, pat 50 LVL gadā, lai skatītos apbižoto cilvēciņu darbus? (šķēpmešanas sacensības, kurās viņi piedalās). Cik zināms SA + nesūdzas par lasītāju trūkumu, un Pučes grāmatas ar tā kā veikalos ilgi neuturas.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-09 15:27, pirms 12 gadiem
Armand, vai tad Vasiļevskis LSPA nepabeidza???
Protams, izglītība jebkuru cilvēku padara inteliģentāku, taču tā nekādi nav ūberzāles pret stresu, ko neizbēgami rada atbildības slogs. Domāju, ka ļoti daudz tomēr izsaka nauda - ja tev normāli maksā, tu vari gan ģimeni uzturēt, gan trenēties. Paskaties uz paša minēto Radēviču - pirms Pjotra nebija ne to rezultātu, ne arī uz Ameriku pie labākajiem speciālistiem viņa varēja aizbraukt, ne pie Krievijas izlases galvenā trenera tikt.
Šķēpmetēji nenoliedzami ir izgāzušies, taču tik ļoti nogāzt viņus varbūt tomēr nevajag (lai gan katram, protams, ir tiesības uz viedokli). Man šķistu prātīgāk mēģināt žurnālistiem kopīgi ar federācijām un valdību meklēt kādu risinājumu finansējuma palielināšanai, ar nosacījumu, ja tas tiks pareizi izmatots nevis notrallināts dažu ambīciju apmierināšanai

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 15:49, pirms 12 gadiem
LVS rakstīja: Var jau tagad liet virsū visiem "mēs..us", gan sportistiem, gan treneriem, gan sporta funkcionāriem, kuri visi kopā nav izdarījuši. Protams, liela attaisnojuma nav, jo potanciali džeki taču varēja, bet pietrūka visiem metējiem arī Urtānam un Sokolovam, arī Grīvai lekšanā. Vai tomēr nav jāmeklē iemesls mūsu tabadzībā tiešā vārda nozīmē. Jo ar krīzes naudiņām gatavoties olimpiādei ir tā kā ir. un na jau pa pēdējo gadu to var izdarīt, kad kaut kas tiek "sakasīts". Domāju ka problēma ir sporta sistēmas pamatā - sporta sistēmas finasēšanas pamatā. Citas valstis neguļ un iet uz priekšu, bet mēs, labākajā gadījumā stāvam uz vietas, kas dod arī šādu rezultātu. Ok, vieglatlētiem olimpiādē ir 22 atlēti, bet kur ir pārējo veidu daudzskaitlība? Kur ir sporta spēles, kuras tiek finansētas krietni labāk pat par izcīnītajām zelta medaļām Latvijas čempionātā (lasi LBL). Tur čubriki sēžot uz soliņa n-tajā komandā saņem vairāk nekā Vasiļevskis un citi olimpieši, bet tas jau ir banāli nodrāzsts stāsts. Kamēr nemainīsies valsitki pubilskā (ieskaitot privāto sponsorēšanu) attieksme pret sporta sistēmu, tikmēr mūsu sasniegumi būs atkarīgi no pārpalikuma principa. Ceru, ka RIO vieglatlētu nebūs tik pat daudz cik Londonā vingrotāju, štangistu, pieccīņnieku, cīkstoņu ....
Pamatā,mans personiskais viedoklis, šī LV nabadzība sportā veidojas no vienas ļoti būtiskas lietas, kas citur kapitalistiskā pasaulē ir pašsaprotama lieta u.t.i. mums nav tradīciju abpusējai sportistu un viņu iespējamo individuālo sponsoru sadarbībai.
Runa nav tikai par lieliem sponsoriem (LMT,TELE2 u.t.t.), bet arī maziem uzņēmējiem, kas var dažādi individuāli atbalstītu savus favorītus sportā. Tomēr par cik šie uzņēmēji īsti nesaprot to iegumu ko tie varētu iegūt no šīs sadarbības, tad šāda sadarbība pie mums stipri klibo.
Un uz valsti sportistiem (arī kultūras cilvēkiem) vajag vismazāk paļauties, jo kad valstij iet ekonomiski grūti, tad pirmie kas tiek nodzīti no siles ir sportisti un kultūras darbinieki.
1 2 45 komentāri