Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jānis Matulis: "Nemaz tik vāji neesam"

Jānis Pārums

Kārtējā "Sporta studija" LTV 7 bija veltīta Latvijas hokejam un problēmām šajā sporta veidā. Savu redzējumu izklāstīja pieredzējušais hokeja apskatnieks, žurnālists Jānis Matulis.

Aizvadītā Kontinentālā kausa izcīņa pierādīja, ka "Rīga 2000" nav nemaz tik vāja arī uz Krievijas komandu fona , kaut izturībā un ātrumā mūsējie tomēr zaudēja. Dānijas hokejs it kā visu laiku iet uz augšu, bet Olborgu tik un tā Rīga pārliecinoši apspēlēja.


"Mani tik pārsteidz, ka pirmajās dienās uz spēlēm bija kādi 1200 līdzjutēji klātienē, pēdējā dienā uz "AK Bars" bija saskrējuši četri tūkstoši. Cilvēki visu laiku runā – Latvijā nav ko redzēt, zemas klases hokejs utt. Te tomēr bija atbraukusi viena no bagātākajām Eiropas komandām, Kazaņa algās izmaksā 35 miljonus dolāru gadā. Viņi aptuveni par to naudu arī spēlē."


Eksperts mūsu komandā īpaši slavēja čehu Tomašu Hlubnu: "Manuprāt, tāda līmeņa leģionārs vēl Latvijā nekad nav spēlējis, jo vairums spēlētāju ir prognozējami, Hlubna – nē. " Rīga 2000 Kontinentālā kausa izcīņā līdzīgi cīnījās ar Kazahstānas "Torpedo" un tas tikai vēlreiz pierāda, ka īpaši meistarībā neatpaliekam. Cita lieta, vai mēs varētu spēlēt visu sezonu tādā līmenī kopā ar Krievijas un Kazahstānas komandām? Pret Kazaņu vien sākumā Rīga bija vadībā ar 2:1. "Tā kā Artis Ābols nospēlēja sākumā – es domāju, ka ar šādu spēli viņam būtu jāspēlē Kazaņas sastāvā nevis Piņķos. Ja pavasarī nebūs problēmu ar veselību un fiziskā kondīcija atļaus, es domāju, ka Oļegs Znaroks aicinās Ābolu uz izlases treniņnometni un Artim tur jāiet." Tiesa, ātrumā mūsējie nav tikuši līdzi Kazaņai un meistarības ziņā atšķirība bija jūtama.


Eksperts slavēja arī vārtsargu Edgaru Lūsiņu, kaut viņš nedaudz nestabili aizvadīju spēli pret "Torpedo". "Toties krievi savos komentāros televīzijā nosauca Lūsiņu par turnīra labāko vārtsargu, arī Sergejs Gimajevs. "


Diemžēl, bet skatītāji hokeju Latvijā apmeklē diezgan kūtri (nerunājot par nacionālo izlasi un U- 20). Jānis Matulis jau esot ierosinājis Rīgas pilsētas vadībai katrā no vecajiem mikrorajoniem izveidot komandu, lai katrai komandai būtu savi līdzjutēji , turklāt nebūtu jābrauc uz otru pilsētas galu. "Nevajag jau kādu superkomandu, bet Latvijas čempionāta līmenī. Es katrā ziņā "Arēnā Rīga" šo hokeja gaisotni, hokeja auru vēl neesmu izjutis, tie ir tikai atsevišķi gadījumi izlašu līmenī".


Viesis uzsvēra, ka nebūtu slikti arī atjaunot vecos nosaukumus: "Ja, piemēram, mūsējie sāktu spēlēt Krievijas čempionātā, tad būtu jāspēlē ar nosaukumu Rīgas "Dinamo" , jo tas ir brends, ko krievu cilvēki atceras un uz ko cilvēki ietu."


Latvijā tagad esot saceltas ļoti daudzas tā saucamās treniņhalles , bet normālu hokeju tur spēlēt nevarot. Labākais piemērs – Dānija, kur ir daudzas vidēja lieluma halles. "Es arī nesaprotu, kā Liepāja ar 1500 skatītāju vietām varēs uzņemt Krievijas superlīgas komandas, ja mūsējie sāks spēlēt Krievijā. "


Jānis Matulis uzteica nesenējo U-20 panākumu un iekļūšanu augstākajā līgā, kaut drošu noturēšanos tajā eksperts neparedz: "Man pat nav tādas drošas pārliecības, ka nākamgad Latvijā spēlēs U-20 bāzes komanda LSPA/Rīga..." Publikai gan junioru hokejs patīk, tas vēl nav tik akadēmisks, ir vairāk emociju. "Man arī junioru hokejs patīk labāk nekā Latvijas čempionāts virslīgā."


Raidījumā tika vēl īsumā runāts arī par citām tēmām. Vai Eiropā iespējama Čempionu līga hokejā? "Renē Fāzels saka, ka tā nav utopija. " Vai šogad tiks draftēts kāds mūsu jaunais hokejists NHL? "Tam nav nekādas jēgas, kamēr netiek spēlēt. Tas ir tā, ka es bildinu kādu meiteni, bet tas vēl nenozīmē, ka es viņu precēšu. "


Vai nebūtu jēgas spēlēt ar U- 18 komandu arī Latvijā ? "Tagad tas ir palaists garām, kaut jēga būtu un Leonīds Beresņevs to gribēja."


Vai jēga braukt uz Ziemeļamerikas zemākajām līgām: "Mēs visi esam brīvi cilvēki un katrs var braukt uz kurieni grib. Tie, kas aizbrauc uz zemākām līgām kā AHL, gan visā visumā neizvēlas progresēšanas iespējas hokejā."


Uz jautājumu, cik ilgi mēs vēl būsim priekšā Slovēnijai, hokeja eksperts atbildēja: "Es negribu būt šis melnais tēls, bet var jau būt, ka šogad mēs vairs nebūsim priekšā Slovēnijai... "


Vai labākais kandidāts uz LHF prezidenta amatu nebūtu Artūrs Irbe? "Es gribētu nedaudz atturēties no šīs apspriešanas. Ir tikai trīs ceļi kā varētu nogāzt Kirovu. Pirmais, cilvēks nomirst, bet viņš ir pietiekami jauns. Otrkārt, uzrodas spēks, kas grib viņu "noēst", tā bija pirms dažiem gadiem, bet nekas nesanāca. Trešais – Kirovs pats aiziet. Mēs redzam, ka pagaidām neviens no šiem variantiem piepildīties nevar. "







1 2 3 73 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2008-01-09 12:24, pirms 17 gadiem
viena no intresantaakajam sporta studijaam kops es skatos!! jau kaadu 3 gadus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-01-09 12:26, pirms 17 gadiem
Vecais humorists
Slēpts komentārs: cukurs

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 12:26, pirms 17 gadiem
Kira jau kā kaščejs - nemirstīgs

  +5 [+] [-]

, 2008-01-09 12:28, pirms 17 gadiem
Pashaam beigaas pa Kirovu labi pateica,par tiem triis gadiijumiem kaados tas cilveeks beidzot pamestu savu troni

  +4 [+] [-]

, 2008-01-09 12:29, pirms 17 gadiem
respect matulim!tiesam interesanti bija skatities un nebaidas kautko pateikt kas varetu nepatikt hokeja vadoniem

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 12:29, pirms 17 gadiem
atbildeja uz cetriem maniem jautajumiem

  -1 [+] [-]

, 2008-01-09 12:30, pirms 17 gadiem
jaa, man ar baigi patika! profesionaali un bez raustiishanaas!

  +9 [+] [-]

, 2008-01-09 12:33, pirms 17 gadiem
3 veidi kā tikt garām Kirovam. nu moins - džeks pa dziļu paņēmis

  +2 [+] [-]

, 2008-01-09 12:34, pirms 17 gadiem
Žēl tikai ka laiks bija tik maz, varēja mierīgi to raidijumu uztaisīt 2x garāku, un būtu izklāstijuši sīkāk visas problēmas.

  +7 [+] [-]

, 2008-01-09 12:38, pirms 17 gadiem
Matulis vel pateica labu frāzi par to, ka ka drafts nozimee to pashu ko bildinaat jaunu meiteni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-01-09 12:42, pirms 17 gadiem
Par Lipmanu ir pilnīgākā taisnība, tāpat par draftu. Diemžēl, vakar nesanāca noskatīties, jāgaida kad kkur torrent trekeros parādīsies vai nedeļās nogalē būs atkārtojums.

 +20 [+] [-]

, 2008-01-09 12:46, pirms 17 gadiem
Skudrinieks

A kas tur garām? Cilvēkus vieglāk "ievilkt" hallē tad, kad spēlē viņiem pazīstami cilvēki.
Piem. Ja komandā spēlē Vaļera no blakus kāpņutelpas, tad uz šo spēli aizies gan kaimiņš ar savu mazo dēlu, gan Vaļeras draugi, gan pagalma meitenes, gan tante Ņina, kuru Vaļera katru rītu, ejot uz treniņu, pasveicina.
A nevis kad spēlē kkādi plašākai publikai nezināmi Ivanovi, Bērziņi utt.

  +3 [+] [-]

, 2008-01-09 12:47, pirms 17 gadiem
Respect, Matulis pateicu visu kā ir!

  +8 [+] [-]

, 2008-01-09 12:48, pirms 17 gadiem
Dinamo brenda atjaunošana būtu interesants gājiens visās jomās. Diemžēl nosaukums ne vienmēr atbilst saturam. Par to, ka krievu hokejisti slavēja mūsējos - da beidz ākstīties, Matuli. Skatījos visas reportāžas, šie jau centās būt korekti pret mājiniekiem, bet beigās tā kā tā pateica - tas nav hokejs, skatītāju maz, Rīga spēlē nožēlojami. Sūnainākais ir tas, ka tā tas arī ir.

  +6 [+] [-]

, 2008-01-09 12:53, pirms 17 gadiem
Nu par to Kontinentālā kausa apmeklētību... šķiet tiek ignorēts viens svarīgs iemesls, kāpēc tauta nebija ieinteresēta.... cilvēki jau neiet uz muzeju apskatīties uz AK Bars, bet grib redzēt AK Bars spēlē, kur viiņiem ir jākapā uz 200%.. tikai tādā gadījumā tur ir ko redzēt, bet skatīties, kā viņi neiespringstot ar 6:2 saliek Rīgu... nu diezin vai, ka ir seviski vērtīgi pavadīts laiks.

Domaju, ka nepastāv arī kkāda mistiska junioru hokeja cienīšana, jo, ja juniori 1.divīzijā spēlētu ar mērķi uzvarēt vienu komandu, tad aina tribīnēs būtu līdzīga... bet mūsējie bija favorīti, kas cīnās un beigās arī izcīnija uzvaru.. tur arī tā atšķirība.

  +5 [+] [-]

, 2008-01-09 12:54, pirms 17 gadiem
Man liekas vinam brilles ar vel no Rigas 'dinamo' laikiem saglabajushaas
Nu es nepiekritu kad neprogresee amerika spelejot zemakas ligaas, vienkarsi mes neredzam tas ligas(tik cik uz papira)

  -1 [+] [-]

, 2008-01-09 12:54, pirms 17 gadiem
Es gribētu uzdot jautājumu, Matulims kuraa vietaa tad hokeju spēlētu ķengaraga komanda latvijas čempi? Pa ziemu uz atklāto laukumu Daugavā? Pļavnieku komanda ok 55 videnē, pur4ika komanda Bukarta paradīzē Daugavā? Aģenskalns kur laistu imantā?

  -4 [+] [-]

, 2008-01-09 12:55, pirms 17 gadiem
Nezin kādās ilūzijās viņš dzīvo....

  +5 [+] [-]

, 2008-01-09 12:57, pirms 17 gadiem
Nu nevar likties mierā par superkluba Rīgas Dinamo spēlēšanu Krievijas čempionātā Tagad pat redzējām, ka spēles pret Krievijas Augstākās līgas komandu Latvijā reti kuram interesē, bet Superlīgas budžets Latvijas hokejam ir kā neaizsniedzama sapņu mala Ja arī Latvijā atrastos tik liela nauda klubu hokejam, tad krietni lietderīgāk būtu pašiem izveidot pa to naudu 10 Slovākijas līmeņa budžeta klubus un noorganizēt pašiem savu čempionātu. Par iemsliem esmu rakstījis nenormāli daudz, negribas atkārtoties, bet galvenais ir Krievijas projektu nestabilitāte, jebšu - ko dos, ja izveidosim superklubu, kuram būs kur spēlēt uz vienu vai divām sezonām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-09 13:04, pirms 17 gadiem
kasha

Tas, ka tu neesi redzēji to līgu līmeni, nenozīmē, ka neviens nav redzējis... Man ir zināmi daudzi cilvēki (arī es pats), kuri tieši skatās šo zemāko līgu hokeju vairāk nekā NHL vai Eropas hokeju.

  +3 [+] [-]

, 2008-01-09 13:11, pirms 17 gadiem
atklal, pakaizu garam, isak sakot KIROVU un Krieviju, lai vins tur vada savu hokeju, nevis Latvija,ja TV pasak atklati ka Kirovu ir jamaina nost-pret kadu citu, tad vainu sis cilveks ir ietiepigs vai ari stulbs, neviena no sim ipasibam neder LV hokeja prezidentam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 13:27, pirms 17 gadiem
samsung ligu uzkatisu par stirpru tikai tad kad bus 4-5 vienlidz specigas komandas ka visas normalaas ligaas... a pagaidaam gruti diskuteet jo nevar jau redzet to stiprumu, ko ta viena spele dot kad vinejam danus a pakasam kazahiem kuri izkrita no PC a grupas, taks to no stirpumu varat nesalidzinaat...
Ja jau ta liga butu tik stipra tad ar skatitaji butu krietni vairaak a ta katra karta 1 spele ir skatama parejas jau rezultatio zinami...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-09 13:35, pirms 17 gadiem
iistenibaa kirovu grib noeest no amata 100tiem LV liidzjuteeji takaa!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 13:35, pirms 17 gadiem
kasha

nu un ka kazahi izkrita!tu taja kazahu kluba daudzus kazahus redzeji man skiet bija tikai viens vai divi tka viniem nav nekads sakars ar nac. izlasi!

  +3 [+] [-]

, 2008-01-09 13:37, pirms 17 gadiem
Kaut gan pēc izglītības sociologs, Matuļa kungs vismaz manās acīs savā būtībā ir Latvijas spicākais žurnālists - spēj nevien lieliski pajokot un kā sirsenis dzelt, bet paskatīties arī uz sarežģītām lietām no malas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 13:44, pirms 17 gadiem
-rusher-

Pēc izteksmes veida var redzēt, ka zīdainis pie datora...

"Normali cilveeki, kuri ari domaa diez vai pirms sii turniira pat pielava domu, ka Riga 2000 to var uzvareet. Vnk jasaprot realaa situacija"

Tieši tāpēc arī cilvēki negāja. Jo, ja tas pats AK Bars spēlētu ar Avangard, tad būtu vērts iet un būtu ko redzēt, bet, ja AK Bars spēlē ar Rīgu, tad Rīga var no biksēm izlēkt un tik un tā Barsiem nav sevišķi jāiespringst, lai brīvi vinnētu.. un tādā spēlē nav ko redzēt.. un kā jau pats teici, cilvēki to zināja un tāpēc arī negāja.
1 2 3 73 komentāri