Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Anatolija Kreipāna atbildes uz „SA+” lasītāju jautājumiem

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Paldies visiem, kas rakstīja! Vairāki jautājumi tika apvienoti vienā atbildē vienam vaicātājam. Paldies par uzslavām, aizrādījumiem, ieteikumiem un kritiku. Tiksimies vēl!

talja, 2009-12-01 14:57, pirms 5 dienām, citēt
kā Jūs vertējat situāciju Latvijas futbolā un ko jūs domājat par dinaburgas lietu saistiibaa uz speelu rezultaatu ietekmešanu????

Ņemot vērā pašreizējo situāciju vispār, futbolā nekas nav īpaši labāk vai sliktāk kā citur. Katru gadu parādās jauni talantīgi puiši, tā ka treneri strādā, kaut gan gribētos vienmēr labāk un vairāk. Daudz atkarīgs no iespējām, taču ne tikai. No treneru vēlēšanās mācīties, apgūt kaut ko jaunu, no viņu pašu attieksmes pret to, ko dara nevis vienkārši novada treniņu un aizmirst par to. Nav mums tik daudz to resursu futbolā, bet tomēr spējam izlases līmenī būt pietiekami stipri. Dinaburg lieta brieda jau labu laiku, nenāk ne prātā tur kādu aizstāvēt, taču tādā veidā, kā rīkojas LFF, arī nerīkojas – izmet visu komandu nevis soda vainīgos. Pēc tam stāsta, ka Daugavpilij vajag vietu virslīgā, tēlo labdarus, kaut gan Daugava tādu nemaz vēl nebija lūgusi. Jācer, ka UEFA uzsākta izmeklēšana patiešām būs izmeklēšana un konkrētiem vainīgo vārdiem nevis kārtējā totalizatoru aizdomīgo likmju statistika.

Dancerz, 2009-12-01 15:29, pirms 5 dienām, citēt
Varbūt arī LV futbolā vajadzētu izveidot kaut ko līdzīgu Dinamo! Spēcīgu klubu spēcīgā līgā. Vismaz rastos laba un nopietna intrese par futbolu Latvijā!

Varbūt arī vajadzētu, jautājums tikai – kur šī komanda spēlētu? Futbolā, atšķirībā no hokeja vai basketbola, nav spēcīgu starpvalstu līgu. Labāk jau būtu, ja mums būtu kaut vai 3-4 laba līmeņa klubi, ja tajos un pārējos nopietni nodarbotos ar jauno spēlētāju skološanu, ja klubi beidzot saprastu, ka pirmām kārtām viņiem pašiem jāgādā par līdzjutēju interesi un to skaitu tribīnēs.

polārlācēns, 2009-12-01 15:50, pirms 5 dienām, citēt
Jautajums Jums ka cilvekam enciklopedijai. Cik stundas diena parasti pavadiet, rokoties interneta, un ka Jus to visu paturiet prata?

To tā nemaz nevar izrēķināt... Vienkārši tas ir tāds gandrīz nepārtraukts process un ne jau tikai internetā – ir grāmatas, žurnāli, TV u.tt. Turklāt jau gandrīz kopš bērnības. Prātā visu paturēt nevar un nevajag – daudz kas paliek, daudz kas „atveras”, kad vajag, bet vispār jau tas ir apmēram kā skolā mājasdarbu gatavošana, atkārtošana u.tt. Vajag zināt, kur nepieciešamo var atrast, vajag, lai tas būtu pie rokas sacensību laikā, kaut gan visus iespējamos variantus, protams, arī nav iespējams paredzēt. Plus vēl daudzās tikšanās ar sportistiem, treneriem, kolēģiem vairāku gadu garumā - tas ir liels kapitāls.

Atis Sēklinieks, 2009-12-01 15:59, pirms 5 dienām, citēt
Labvakar,Anatolij!
Jautasu Tev ka experts ekspertam. Ka Tu spej but tik nekljudigs savos spriedumos par visiem sporta veidiem?
Un kapec hokeja translacijas nepartraukti steidzies notikumiem pa prieksu?

Nekļūdīgs neviens nevar būt. Izsaku savu viedokli vai spriedumu, bet pareizs tas vai kļūdains – to jau tikai pēc tam redz vai uzzina. Jo lielāka informētība, jo mazāk izredžu izteikt nepareizu viedokli, kaut gan arī tā vēl nav garantija, turklāt absolūti objektīva un tikai viena viedokļa piekritējs neesmu. Ir, protams, tā sauktie nerakstītie likumi, taču arī tajos mēdz iezagties izņēmumi.
kas attiecas uz steigšanos notikumiem pa priekšu... Būs tam turpmāk jāpaseko, ja reiz no malas tā liekas.

reinijs, 2009-12-01 16:48, pirms 5 dienām, citēt
Anatolij ! vai tev neliekas ka tev piemīt ekstrasensu spējas Paredzēt momenta efektivitāti viss precīzak tas atspoguļojās Dinamo (rīga) : SKA (sankt-peterburga) papildlaika pirms jašina metiena ? bet visā visumā Visu cieņu un 2. jautājums tāds pats kā armandam pučem Vai esi apmierināts ar šī gada ''Dinamo'' ? un ja tev butu iespeja ko mainīt ko tu mainītu ?

Ekstrasensa spējas sevī nekad neesmu ievērojis, tā ka sakritība vien būs, kaut gan... Tieši šo Jašina gājienu zina visa hokeja pasaule. Tāpat kā viņa plaukstas metienu. Domāju, ka kopumā Dinamo sniegums ir labs, objektīvi esam tur, kur mums jābūt un cīnāmies par to, par ko jācīnās – par tikšanu play off. Labāk var vienmēr un jācenšas, lai būtu labāk. Sliktais sākums, manuprāt, izskaidrojams vairāk ar psiholoģiju nevis ar komandas negatavību, iespējams, ka arī gatavošanās posmā bija kādas kļūdas. Ja man būtu iespēja... Tur jau tā lieta, ka kaut ko mainīt var tad, ja ir iespējas kaut ko mainīt kardināli. Pārmaiņas pārmaiņu pēc neko nedod un nedos. Slikti, ka kluba vadība nevienojās apr Karsumu, jo starpība starp piedāvāto un prasīto nebija liela, taču labi, ka diezgan daudz tiek spēlēt jaunie un ne tik jaunie pašu hokejisti, zināmā mērā tā varbūt tiek upurēts tagadējais rezultāts, bet toties tas būs ieguvums nākotnē. Un jau tuvā nākotnē.

borson, 2009-12-01 16:53, pirms 5 dienām, citēt
Visām enciklopēdijām ir viens būtisks trūkums, tās ar laiku noveco un tajās rakstītā informācija kļūst neaktuāla.
Tāpēc jautājums tieši Kreipāna kungam. Kāda ir Latvijas sporta žurnālistikas nākotne, kuri ir perspektīvie jaunie talanti, vai tieši TV komentēšanā ir kāds, kas varētu nākotnē ar panākumiem darboties šajā jomā un vai sporta žurnālistika ir tā joma, uz kuru jaunieši pašlaik tiecas?

Ja jau tie enciklopēdiju dati būtu tik nesvarīgi un nevajadzīgi, tad tādu nemaz nebūtu. Lai būtu nākotne, ir jāzina vēsture un to kas ir bijis. Bieži vien nekas jauns nemaz nav jāizdomā, vajag tikai atcerēties sen aizmirstu veco un pielāgot to pašreizējiem apstākļiem. Sportā ir notikumi, cilvēki un pavērsieni, kas neaktuāli nebūs nekad, vienīgi laika gaitā uz tiem savādāk skatāmies.
Ir daži jaunu un centīgi puiši ar dotībām, bet visam ir vajadzīgs laiks. Vienam īsāks, citam – ilgāks, bet uzreiz nevienam nekas nenotiek. Tagad ir daudz vairāk iespēju sevi apliecināt nekā bija kādreiz, kaut gan – no otras puses – Latvija ir pārāk maza, lai tajā būtu vairāki desmiti sporta žurnālistu.

hamuts, 2009-12-01 17:32, pirms 5 dienām, citēt
Kuram sportistam Jūs piešķirtu "Latvijas Gada balva sportā 2009"?

Tā kā esmu žūrijas loceklis, tad nedrīkstu ietekmēt šādā veidā balsošanu, tas nebūtu korekti. Savu balsi jau esmu atdevis visās nominācijās un pēc pasākuma nebūs nekāds noslēpums – kam.

basiiiccc, 2009-12-01 20:26, pirms 5 dienām, citēt
Toļik, Čempionu līgā par kuru klubu klusība pie sevis fano? Un tik nesaki, ka ne par vienu, katram mums kads mīļāks, simpātiskāks klubs.

Katram ir tā sauktās savas komandas. Daudzas reizes jau esmu teicis: nav komentētāja, kuram nebūtu savu simpātiju (kas spēlē Latvija vai kāds mūsu klubs pret citu, tad ir cits jautājums – tad esam par savējiem). Manchester United, Barcelona, Real, Arsenal, Juventus... Skaits nav noteikts un tas var mainīties. Tie varbūt pat ne ir tik daudz klubi, cik atsevišķas personības tajos – spēlētāji, treneri, savulaik tajos iepazītās zvaigznes...

johnbt, 2009-12-01 20:42, pirms 5 dienām, citēt
Ko jūs sakāt par Ilmāra Briča izredzēm uz medaļu OS,jo viņš saka medaļai ir jābūt+mūsu bobslejistu un skeletonistu izredzes OS?

Nekas nav neiespējams. Skeletonā un bobslejā četriniekiem medaļas izskatās reālākas, taču nevajag tik ļoti saspringt uz tām medaļām un to neiegūšanu uzskatīt par traģēdiju vai izgāšanos. Jebkura augsta vieta šāda ranga sacensībās ir vērā ņemama un pelnījusi atzinību, tās tomēr ir olimpiskās spēles.

Superkauss, 2009-12-01 21:46, pirms 5 dienām, citēt
Sveiks Anatolij. Varetu palugt Tavu komentaru par motokrosu shodien un ka Tu domaa, kadelj motokros ir tur, kur vinjsh ir?

Mēs gribam, lai mums lielākā daļa sporta veidu būtu gandrīz vai pasaules līmenī. Tā ir laba vēlme, taču diezin vai īstenojama objektīvu iemeslu dēļ... Motokrosam Latvijā ir senas un stipras tradīcijas, taču lai cik stipras tās būtu – tradīcijas ir jākopj. Tas, ka mums ir braucēji MX1 un MX2, ka ir medaļas ekipāžām, ir pasaules čempioni – tas ir lieliski, taču tā ir pati virsotne. Motokrosa komisijai, sacensību rīkotājiem u.tt. vajadzētu padomāt, kā šo sporta veidu pasniegt, jo tagad līdzjutējam ir neskaitāmas reizes lielāka izvēle nekā bija pirms 20-30 gadiem. Nav normāli, ja Latvijas čempionāta posmā, kurā brauc visi MX1 un MX2 pasaules čempionāta dalībnieki, ir apmēram simts skatītāju, jo nevienam jau netiek stāstīts, kāpēc jābrauc skatīties, viss notiek it kā tikai tāpēc, lai ievilktu ķeksīti – kārtējais posms aizvadīts. Kāpēc tādiem rīkotājiem vispār ļaut rīkot LČ posmu? Šajā ziņā lielisks piemērs ir FOX Superkausa seriāls, ceru, ka tas liks sarosīties arī citiem.

omgstfu, 2009-12-01 21:56, pirms 5 dienām, citēt
Ja kāds uzņemtos veidot futbola klubu, ar Rīgas Dinamo projekta kapitālu/ambīcījām - cik reāli varētu būt, ka šāds projekts varētu būt dzīvotspējīgs, un kur un pret ko reāli šāds klubs varētu spēlēt?Jo Ja nebūtu KHL, Dinamo noteikti nepastāvētu, un būtu muļķīgi priekš Virslīgas taisīt kko tādu.

Atliek tikai piekrist.

goga papukašvili, 2009-12-01 23:00, pirms 5 dienām, citēt
Anatolij,
vai varētu palūgt Tavu viedokli salīdzināt dažādu Latvijā populāru sporta veidu popularitāti pasaules mērogā tādā šķersgriezumā, cik tas padara Latvijas vārdu skaļāku starptautiskajā apritē?
Un, piemēram, kā Tu šajā skalā sakārtotu tādus notikumus kā:
-mūsu futbolisti EČ2004;
-RD panākumi KHL;
-ledus hokeja izlases ilggadējā spēlēšana A grupā;
-vīriešu basketbola izlases ilggadējā spēlēšana EČ finālturnīrā;
-FKV Eirokausos.

Vēl jau var pieminēt atsevišķus izcilus spēlētājus un sportistus individuālajos sporta veidos. Es uz visu to piedāvāju paskatīties vēl citādāk – kurā jomā bez sporta Latvija vēl šodien var sevi tā parādīt pasaulē un būt labā nozīmē atpazīstama?

Atis Sēklinieks, 2009-12-02 11:53, pirms 4 dienām, citēt
Atkal uzdosu jautajumu,ka experts ekspertam.
1.Kuru sporta veidu no visiem Jus uzskatat par savu galveno milestibu?
2.Ja tas ir futbols,tad uz cik musu nacionala cempionata spelem saja sezona bijat klatiene?

Vienu tādu sporta veidu nevaru nosaukt, bet futbola noteikti ir viens no pirmajiem. Uz daudzām LMT virslīgas spēlēm esmu bijis, galvenokārt jau Rīgā un uz tām, ko rāda LTV. Sen nav būts, piemēram, Rēzeknē. Bet vajadzētu.

kaspirs, 2009-12-02 13:48, pirms 4 dienām, citēt
KHL spēles Dinamo - Lokomotiv laikā "izmetāt" vienu pērli, ka Lokomotiv spēlētājs Afanasenkovs ir Stenlijas kausa ieguvējs, bet,redz, Lokomotiv spēlē tikai 4.maiņā (pieņemsim, ka tās maiņas tiešām ir nosacītas). Nepiekrītu Jums, jo tas, ka spēlētājs ir spēlējis NHL un ieguvis šīs līgas kausu, nav kritērijs, lai šo spēlētāju iekļautu 1. vai 2.maiņā. Ja LA Kings šogad paņemtu Stenlija kausu un Raiča (Raitis Ivanāns) nospēlētu noteikto maču skaitu, lai vārdu iegravētu uz pamatnes, tad pie nosacījuma, ka Ivanāns nākamsezon spēlē KHL, neviens tā pat vien viņu neliks 1. vai 2.maiņā! Varbūt nav veiksmīgākais piemērs, bet domas virziens apgalvojumam par NHL birku ir gana skaidrs! Paldies, Jums!

Piekrītu, ka spēlēšana NHL nav iemesls, kāpēc jābūt noteikti pirmajā vai otrajā maiņā, turklāt ne jau vienmēr šīs maiņas tiek liktas spēka secībā. Aleksandrs Radulovs, piemēram, Ufā arī ir spēlējis ceturtajā maiņā, bet tas nenozīmē, ka viņš slikti spēlē, tam vienkārši ir citi mērķi.

Stefan Effenberg, 2009-12-02 14:28, pirms 4 dienām, citēt
Labdien Kreipāna kungs!

KHL spēles translācijas laikā Jūs teicāt, ka par KHL līmeni liecinot kaut vai fakts, ka tajā spēlējot vairāki simti PČ ledus hokejā medaļnieku. Jautājums- kā Jūs domājat, cik PČ medaļnieku spēlē NHL? Domāju, ka mazāk. Jo īpaši, meistarīgāko galā, kuriem nav laika tādām lietām kā PČ ledus hokejā, jo ir vai nu jācīnās par Stenlija kausu, vai arī jāatpūšas un jāgatavojas daudz svarīgākajai nākamajai NHL sezonai.
Vai PČ ir kritērijs?

Negribu salīdzināt divas dažādas sacensības, jo prestižas ir abas. Skaidrs, ka, piemēram, ASV pasaules čempionātam neviens īpaši neseko (cita lieta – olimpiskās spēles), taču tas nenozīmē, ka pasaules čempionātiem ir zems prestižs. Skaidrs, ka Stenlija kauss ir vispār viena no prestižākajām balvām sportā un viena no visgrūtāk iegūstamajām, tāpēc droši vien arī liekama pirmajā vietā. Bet ir jābūt par augstas klases meistaram, lai uzvarētu vai iegūtu medaļu arī pasaules čempionātā, lai vispār iekļūtu komandā, kas cīnās par vietu trijniekā un titulu.

Stefan Effenberg, 2009-12-02 14:38, pirms 4 dienām, citēt
Ļoti dažāds ir viedoklis gan šajā, gan tajā okeāna krastā par Dona Nelsona lēmumu šogad Andri Biedriņu izmantot NBA policista lomā Goldensteitas komandā. Daudzi ASV eksperti uzskata, ka tas ir pareizs risinājums, ņemot vērā divus aspektus- 1) Andrim kritusies tīrās spēles meistarība, 2) Komandas balsti ir mazie spēlētāji (Ellis, Morovs, arī Karijs), kuri pavada ilgu laiku laukumā, un kuriem ir nepieciešama fiziska un psiholoģiska aizsardzība. Tādā veidā paaugstinās komandas kopējā produktivitāte.
Ko Jūs par to domājat?

Biedriņš man kaut kā neasociējas ar apzīmējumu policists... Turklāt Andris vēl ir jauns spēlētājs, tā ka kritums meistarībā ir pārvarāms un tas ir atkarīgs tikai no paša uzņēmības.

hamuts, 2009-12-02 16:24, pirms 4 dienām, citēt
Kā Jūs domājat: Kuri būs tie treneri,kas vadīs basketbolavalstvienību (sieviešu un vīriešu)?
Kurus latviešu trenerus gribētu redzēt šajos posteņos?

Nav jau mums nemaz tā izvēle tik liela... Žēl, ka atteicās Kārlis Muižnieks, bet vēl paliek Gundara Vētra, varbūt Ainaram Zvirgzdiņam jāpamēģina? Attiecībā uz sieviešu izlasi grūti pat kādu nosaukt, kurš varētu stāties šajā amatā pēc Zvirgzdiņa, būt viņam līdzvērtīgs trenera gudrībās un autoritātē. Varbūt riskēt un ļaut sevi apliecināt kādam no jaunajiem? Piemēram – Aigaram Neripam.

Bourne, 2009-12-02 16:55, pirms 4 dienām, citēt
Ko domājat par Anrī roku un visu, kas tai velkas līdzi? (Īru prasīšana lai spēli pārspēlē, pēc tam pieprasīšana FIFA lai Īriju paņem uz PK kā 33 dalībvalsti)
Un otrais jautājums būtu, kāds ir jūsu viedoklis par videoatkārtojumiem futbolā? Vajag jūsuprāt šos atkārtojumus, vai nevajag?

Var tikai pabrīnīties par Anrī meistarību, visi tik veikli un zibenīgi izdarīt... Ja nopietni, tad cilvēciski var Anrī saprast (bet ne attaisnot!) tajā situācijā, pārāk liela bija likme, turklāt tiesnesim no viņa punkta diezin vai bija iespējams saskatīt spēli ar roku – tik zibenīgi viss notika. Diez, kā rīkotos tādā situācijā un tādā spēlē katrs no tiem, kuri tagad pieprasa Anrī „skalpu”... Kas attiecas uz videoatkārtojumiem, tad tie, manuprāt, futbolā varētu tikt izmantoti tikai vienā gadījumā – vārtu gūšanas fiksēšanā strīdīgos momentos, kad ar aci nevar noteikt, bija bumba šķērsojusi vārti līniju pilnībā vai tomēr ne.

Shed, 2009-12-02 23:59, pirms 4 dienām, citēt
Vienmēr gribējies pajautāt Anatolijam vai viņš kādreiz ir iedomājies sevi galvenā trenera statusā jebkura sev labi zināma sporta veida profesionāla kluba vai izlases līmenī? Lai kāda būtu atbilde uzreiz ir papildjautājums no zinātniskās fantastikas, ja būtu obligāti jāizvēlas, ar kuru LV izlasi labāk strādātu - basketbola, futbola vai hokeja? Cik ir novērots publiski vienmēr esi izteicies pieticīgi par savām zināšanām tomēr vidusmēra līdzjutējs saskata ko daudz vairāk, tāpēc lūdzu gaidu atbildi.

Neesmu pat domājis par tādām lietām, kaut gan daži treneri ir pirms vai pēc spēlēm prasījuši viedokli, kas, protams, bija patīkami. Ir jāzina ļoti daudz tādu lietu, kuras nezinu, lai varētu būt par treneri un vēl jo vairāk par galveno treneri. Aprunāties, pateikt savu viedokli – to jebkurā laikā, bet tas ir pavisam kas cits.

MarkoLV, 2009-12-03 14:33, pirms 3 dienām, citēt
Cik gadus Jūs jau darbojaties žurnālistikā, un cik - kā sporta komentētājs?

Žurnālistikā sāku darboties jau kopš studijām un jau kopš pirmā kursa, bet tā pa īstam – vairāk nekā 25 gadus noteikti, kaut ilgu laiku biju tikai rakstošais sporta žurnālists. Dažkārt komentēju (handbolu, piemēram) jau 80. gadu beigās, bet regulāri un pastāvīgi, lai varētu sevi saukt par komentētāju – kopš 90. gadu vidus.

bariga13, 2009-12-03 15:13, pirms 3 dienām, citēt
Kaads izskatisies nakamaa gada Lokomatiives modelis? Izdosies notureet braljus Lagutas?

Lagutam jaunākajam ir spēkā līgums, ar vecāko sarunas ir jau tuvu mērķim – jaunam līgumam. Klāt ir dānis Čārlijs Gjedde, iespējams, ka būs vēl viens leģionārs, bet visi pārējie paliks tie paši. Ja nu vienīgi kāds netiks sastāvā.

Kaspars1984, 2009-12-03 16:42, pirms 3 dienām, citēt
Sveiki Anatolij,
1.Kā Jūs domājat ko Latvijas sportam un Latvijas tēlam dod Daugavpilī mītošais sporta veids numur viens-spīdveijs un vai Lokomatīves mačus Polijas līgā nevajadzētu rādīt TV tiešraidē . Un kādu perspektīvi saredzat šim sportaveidam. Un vai klātienē esat redzējis vai ko dzirdējis par jauno talantu Andzeju Ļebedevu???

Dzirdēju, ka nākamās sezonas pirmo maču grib rādīt un par to vēl būs sarunas ar LTV. Interesanti jau tas būtu, taču tas nav lēts prieks, turklāt nevar paredzēt, cik ilgi mačs ies, visu var izjaukt stiprs lietus u.tt. Bet kaut kāda kustība šajā virzienā notiek. Spīdvejs nekad nebūs masu sporta veids, bet perspektīva tam ir laba – šajā komandā liela daļa ir jauni, ir daudzi, kas grib trenēties un viss atkarīgs tikai no iespējām, kas pašreiz diemžēl īpaši lielas nav. Andžeju Ļebedevu esmu redzējis aizpagājušajā vasarā viena mača starplaikā un pāris treniņos, tas vēl bija pirms viņa briesmīgā kritiena, kad viņš salauza abas rokas. Skats bija iespaidīgs, viņš nevarēja ar kājām aizsniegt zemi, bet trīs apļus nobrauca tādā stilā... Publikā bija sajūsmā. Ne velti ar viņa vecākiem jau ir līgums, jo poļi jau sāk interesēties...

mierinieks, 2009-12-03 17:17, pirms 3 dienām, citēt
Vai savulaik Verpakovska paareja no Skonto uz Dynamo Kijev nebij kluudains leemums un vai peec tavaam domaam Maaris pats to nozzelo vai nee?

Domāju, ka nenožēlo. Ja ir iespēja tikt tādā klubā, kāds ir Kijevas „Dinamo”... Jāiet! Un viņš jau arī labi un cerīgi sāka tajā komandā spēlēt. Kas notika pēc tam – to īsumā nav iespējams izskaidrot un tur pirmām kārtām jāprasa Mārim pašam, nebūtu korekti viņa vietā man atbildēt.

seminsh, 2009-12-03 20:17, pirms 3 dienām, citēt
Sveiki, Anatolij!
1. Vai uzskatāt šahu par sporta veidu?
2. Kas ir jusu favorīts NHL?

Protams, ka uzskatu šahu par sporta veidu. Esmu daudz lasījis par šīs spēle izcilajiem meistariem, savulaik mācījos kopā ar Zigurdu Lanku un viņš daudz ko stāstīja.

Kādreiz mans favorīts NHL bija „Montreal Canadiens”, bet tagad viena izteikta nav. Vairāk pasekoju dažu atsevišķu spēlētāju nevis komandu spēlei.

Vilmārs Krauklis, 2009-12-03 20:51, pirms 3 dienām, citēt
Zinu, ka šis temats jau ir līdz apnikumam iztirzāts, bet es vēlreiz vēlos pieskarties šādai tēmai. Kāpēc cilvēki nenāk uz LMT virslīgas spēlēm? Es šeit pat uztaisīju nelielu aptauju, (http://sportacentrs.com/forums/futbols/lmt_virsliga/29112009-kapec_mes_neskatamies_lmt_virsligu)
un puse atbildēja, ka galvenais iemesls, kāpēc viņi neiet uz stadioniem, ir krievu faktors, zemais fanu kultūras līmenis. Lūk, pāris citāti:
„Pa, tv skatos šad tad, bet neeju, jo tur parasti ir kaut kāda krievu tautības agresīva auditorija + skan "latviešu valodas vārdi" ’’
„Kameer stadionos skanees mat pere mat tikmeer es tur kaaju nespersu. Vai tiesaam LFF to nesaprot?”
„mani mamma nelaiž uz virslīgas spēlēm, jo tur daudz lamājas svešā valodā”
„aizeju uz spēli, un tur priekšā - "otsosi u zholto sinih". Nu tad sosījiet tālāk (v-pils urlas), es vairs uz futbolu neeju”
„eta metaļurg, eta lucšij klub, eta ļēpājāā.
Tas bija kkad sen (pat neatceros), un kopš tās reizes ,kad ''ultrā`ni'' 80 minūtes šito skandēja, LV futbola stadionos skatīties spēles neesmu gājis.”

Tātad redzams, ka šī negatīvā atmosfēra tribīnēs skatītājus atbaida. Šīs negatīvās auras dēļ tiek zaudētas veselas ģimenes, kas potenciāli varētu regulāri iet uz spēlēm Kāpēc pret to necīnās stadionā esošie policisti? Kāpēc ļauj skatītājiem tribīnēs lamāties un nav nekādu sankciju? Un vai pat lietderīgāk nebūtu tādus rupjo krievu fanu pulciņus iznīdēt, piemēram, neļujot vispār ienākt stadionā, ja cilvēks ir alkohola reibumā, vienkārši dzenot prom skatītāju, ja tiek izteikta kāda aizskaroša piezīme utt?

Jāpiekrīt. Diemžēl gaisotne futbola spēļu laikā tribīnēs bieži vien ir briesmīga... Tikai diemžēl neviens joprojām neko nedara – pirmām kārtām paši klubi! – un nerīkojas, lai tā nebūtu. Mūsu futbola klubi joprojām nav sapratuši, ka ar līdzjutējiem ir jāstrādā, tos jāaicina uz spēlēm un tos arī jāaudzina, jāvieno. Jauns ritenis nav jāizgudro, vienkārši pašiem klubiem jāsāk beidzot rosīties.

Merters, 2009-12-03 21:26, pirms 3 dienām, citēt
Anatolij, kapēc Indriksons vienmēr visās intervijās ir tik nelaimīgs un pesimistisks? Rādās, ka futbola saimniecības vadīšana viņam ir kā zobu sāpes.....

Tas jāprasa pašam Guntim Indriksonam.

gii1981, 2009-12-04 11:07, aizvakar, citēt
Anatolij,kā Jūs skataties uz LV biatlona nākotni??? Nav noslēpums,ka "ziedu laiki" jau ir aiz kalniem,bet vai ir cerības uz saulainākiem laikiem nākotnē??? un otrs-Kāpēc biatlona federācija tik ļoti "negrib" Maļuhinu???

„Ziedu laiki” biatlonā sen jau aiz kalniem, taču tas nenozīmē, ka nav iespējami jauni „ziedu laiki”. Slikti, ka mums ir tādas ziemas (pareizāk – to gandrīz nav), jo pēdējos gados visās vecuma grupās bija diezgan liels jauno biatlonistu skaits. Cerēsim, ka Andreja Rastorgujeva parādīšanās būs kā bezdelīga, kas atnesīs jaunu pavasari Latvijas biatlonā. Viena nelaime, manuprāt, bija tā, ka lielā izlase jeb lielais mūsu biatlons ilgu laiku bija pats par sevi, bet visi pārējie – arī paši par sevi.
Šosezon Oļegam Maļuhinam šķēršļus neliek, bet iepriekš... Oļegs ir neatkarīgs un tiešs cilvēks, viņš saka, ja kaut kam nepiekrīt, ja uzskata, ka kaut ko vajag darīt savādāk. Daudziem tas laikam nepatika.

marta, 2009-12-04 21:44, aizvakar, citēt
Kāpēc tik slikti tiek apmeklētas basketbola spēles,bet hokejā pilns ar cilvēkiem? Vai pie vainas nav šī gada skandāls?

Arī tam noteikti ir sava loma, taču laikam jau pārāk pesimistiska jaunā sezona rādījās, tikai bēdīgos toņos par to runāja un rakstīja, tā ka cilvēki vienkārši neredz iemeslu, kāpēc viņi lai ietu spēlēm un ko lai tur skatītos. Klubiem, visai basketbola sabiedrībai, būs krietni jāpapūlas, lai līdzjutēji atgrieztos tribīnēs. Tā jau nav, ka spēles ir „nekādas” un nav, ko redzēt, kaut gan tā saukto spēlētāju ar vārdu un augsta līmeņa spēļu pašu klubu izpildījumā trūkums, protams, skatītāju skaitu nepalielina. Jācer, ka būs atkal labi laiki.

skverzaks1, 2009-12-05 16:10, vakar, citēt
Labdien Kreipāna kungs.
Man interesē jūsu viedoklis futbolā,kura komanda uzvarēs DAR ? Nosauciet favorītkomandu un kuras varētu būt tās saucamās outsider komandas. Jūsu domas par Latvijas izlases izredzēm spēlēt nākamajā kausa izcīņā?

Neviens jauns favorīts, manuprāt, nav nācis, tie paši – jau zināmie. Spānijai labas izredzes, tradicionāli – Brazīlija, Argentīna, Itālija, Vācija, varbūt Anglija... Plus Afrikas labākās komandas, kaut gan diezin vai arī šoreiz kāda no tām kļūs par čempioni.
Latvijas izlases izredzes būs atkarīgas no izlozes. Jebkurā gadījumā mēs nebūsim favorīti, bet – cerams – mēs atkal piedalīsimies pirmo vietu sadalē līdz pašām pēdējām spēlēm un ja vien būs labvēlīgi blakusapstākļi, tad spēsim tos izmantot. Tas jau vien nav maz, ja mēs piedalāmies līdz pēdējām spēļu kārtām cīņā par ceļazīmēm uz Eiropas vai pasaules čempionātu finālturnīriem.

urkite, 2009-12-05 18:37, vakar, citēt
Jusu zinasanas varbut ari ir enciklopediskas,bet ka komentetajs -nu galigi ne sava vieta.Ta vieta,lai pateiktu,kas atrodas uz laukuma jus tur abi tarkskat ka Mildina ar Nabinu.Un kad iesit vartus,tad nu nemaz nevar dzirdet,ka esat Latvijas komentetaji,laikam jau blakus muldesana nogurusi,ka nevar pat kartigi iesaukties-ripa vartos.Nu nevar komentetajs pateikt,nu jus jau zinat kads virknejums patreiz laukuma,nemot vel vera Suplera rokades.Vai tad tiesam nav neviena jedzigaka komentetaja.?

Vārds komentēt nenozīmē atstāstīt to, kas ir laukumā, ko visi redz. Paskataties, ko šis vārds nozīmē. Bet viss pārējais – tas ir gaumes jautājums. Daudziem patīk arī kaut ko uzzināt, dzirdēt vērtējumu un iegūt jaunu informāciju vai viedokli, citam pietiek, ja tikai pasaka, kuram ripa un kuram tas to piespēlē. Esmu vienās un tajās pašā sacensībās – piemēram, olimpiskajās spēlēs – redzējis ļoti dažādu komentētāju darbu un tas nenozīmē, ka kāds no viņiem dara nepareizi, bet kāds pareizi. Katrs to vienkārši dara savādāk. Galvenais ir zināt tematu jeb, kā saka, just drēbi, par ko runā, spried, izsaki viedokli, stāsti un arī vērtē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2009-12-08 14:43, pirms 15 gadiem
"Ekspertam" Atim nav ko darīt, kamēr Andris traumēts, tad nu izceļās ar jautājumiem ekspertiem

  +7 [+] [-]

, 2009-12-08 14:44, pirms 15 gadiem
"Nelaiķis" Stefans Efenbergs noplosījies...

 +39 [+] [-]

, 2009-12-08 14:49, pirms 15 gadiem
ev, tas vairs nav nopietni! Sēkliniek, un visi citi tavi profili! Ok, vari komentāros mums tur dzīt savu demagoģiju, bet nejauc iekšā nopietnus cilvēkus! Un neuzdrošinies sevi dēvēt par ekspertu! Tu Kreipāna kungam ūdeni labākajā gadījumā vari pienest!! Tas jau paliek stulbi... Vai tiešām Sportacentra admini nevar iejaukties šajā lietā?

Bet visu cieņu Kreipāna kungam, kurš atbildēja uz visiem jautājumiem.

 +23 [+] [-]

, 2009-12-08 14:53, pirms 15 gadiem
ļoti žēl ka Kreipāna kungam ir jāatbild uz šādām muļķībā. Gan jau ja viņš vairāk lasītu komentārus tad viņam būtu skaidrs, kā tas ir domāts
Stefan Effenberg, 2009-12-02 14:38, pirms 4 dienām, citēt
Ļoti dažāds ir viedoklis gan šajā, gan tajā okeāna krastā par Dona Nelsona lēmumu šogad Andri Biedriņu izmantot NBA policista lomā Goldensteitas komandā. Daudzi ASV eksperti uzskata, ka tas ir pareizs risinājums, ņemot vērā divus aspektus- 1) Andrim kritusies tīrās spēles meistarība, 2) Komandas balsti ir mazie spēlētāji (Ellis, Morovs, arī Karijs), kuri pavada ilgu laiku laukumā, un kuriem ir nepieciešama fiziska un psiholoģiska aizsardzība. Tādā veidā paaugstinās komandas kopējā produktivitāte.
Ko Jūs par to domājat?

  -2 [+] [-]

, 2009-12-08 14:56, pirms 15 gadiem
par LMT virsligas apmeklejumu runajot - cik jau var naudet par to kada tur ta atmosfera?! kapec visu laiku ir janaud, tak dariet kaut ko lietas labad pasi, ejiet bariem uz fuci un klustat skalaki par tiem kuri tur lamajas pieklusinot pavisam, bet neee, shii kutra tauta tikai zin ka vaimanat...visu izskir pareizas darbibas noteiktos brizos, ar vaimanasanu talu netiksiet

 +14 [+] [-]

, 2009-12-08 14:57, pirms 15 gadiem
ma4o rakstīja: ļoti žēl ka Kreipāna kungam ir jāatbild uz šādām muļķībā. Gan jau ja viņš vairāk lasītu komentārus tad viņam būtu skaidrs, kā tas ir domāts
Stefan Effenberg, 2009-12-02 14:38, pirms 4 dienām, citēt
Ļoti dažāds ir viedoklis gan šajā, gan tajā okeāna krastā par Dona Nelsona lēmumu šogad Andri Biedriņu izmantot NBA policista lomā Goldensteitas komandā. Daudzi ASV eksperti uzskata, ka tas ir pareizs risinājums, ņemot vērā divus aspektus- 1) Andrim kritusies tīrās spēles meistarība, 2) Komandas balsti ir mazie spēlētāji (Ellis, Morovs, arī Karijs), kuri pavada ilgu laiku laukumā, un kuriem ir nepieciešama fiziska un psiholoģiska aizsardzība. Tādā veidā paaugstinās komandas kopējā produktivitāte.
Ko Jūs par to domājat?
es tiku līdz vietai, kur bija vārds "policists" , tad man vairs nebija spēka lasīt tālāk - tīri žēl Kreipāna kungs palika. Viņš mocās un domā atbildes utt. Ja šitā turpināsies, vispār nevienu jautājumu nevarēs uzdot.... Kurš grib atbildēt uz muļķībām un sevi par klaunu pataisīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-12-08 15:03, pirms 15 gadiem
Man patika: Jautāšu kā eksperts, ekspertam.

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:06, pirms 15 gadiem
NU ta beidzot, lai arī jautājumu nevienu neuzdevu, atbildes uz vairākiem interesējōšiem jautājumiem sagaidīju...
Žēl, ka nav kāds Bergmanis te pa vidam starp ekspertiem. Tad bēdīgi slavenajam Bimbambolam noteikti "interesanta" diskusija sanāktu, citādi viņš savu laiku sāk veltīt visiem pārējiem sporta veidiem un ar katru dienu aizvien lielākās auzās...

  +7 [+] [-]

, 2009-12-08 15:13, pirms 15 gadiem
Ā pēdējais par komentēšanu, tas tiešam ir gaumes jautājums. MAn piemēram riebj komentēšana - atstāstīšana. Pa TV skatoties es pats redzu, ka uzņem ātrumu, ieiet zonā, māna pa labo, nē tomēr iet pa kreiso, piespēle, metiens utt. šo var pateikt arī trīs vārdis nevis katru sekundi atstāstīt. Ne jau pa radio klausos spēli. Turklāt ir ļoti dadz sporta veidi, kurus neskatos regulāri, tapēc arī noder "liekā" papildus informācija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2009-12-08 15:18, pirms 15 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Kaut vienu ''auzu'' no manas puses ludzu nosauc???!!!!
ej prom!

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:32, pirms 15 gadiem
pēdējais jautājums vienkārši iespārdīja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-08 15:39, pirms 15 gadiem
Nu pēdējais jautājumu uzdevējs,Urkīte,laikam vēl nav absolvējis bērnudārzu
Slēpts komentārs: Smacee nost

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:41, pirms 15 gadiem
ja nebuutu to atsaldenju seeklinieka un effenberga jautaajumu buutu ok intervija

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:45, pirms 15 gadiem
Sēkliniek,man tev viens jautājums,kāda ir atšķirība starp eksperta atbildi un teiksim parasta sporta mīļa atbildi uz jautājumu,uz kuru tev ekspertam ir vajadzīga eksperta atbilde-Kuru sporta veidu no visiem Jūs uzskatāt par savu mīlestību?

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:47, pirms 15 gadiem
p.s. SA vareetu vairaak pieveersties savu sponsoru uztureeto klubu snieguma analiizei..nesauksim uzreiz vaardos..bet visi taapat zin

     [+] [-]

, 2009-12-08 15:56, pirms 15 gadiem
Paldies Anatolijam Interesanti.

  +6 [+] [-]

, 2009-12-08 16:03, pirms 15 gadiem
Nez kā notiek atlase uz kuriem jautājumiem atbildēt uz kuriem nē?
Piemēram, jautājums
" valts102
Kā jūs vērtejat Hartigana napalikšanu dinamo?
"
tiek ignrēts, savukārt uz Sēklinieka murgiem tiek atbildēts!

Atbildamos jautājumus izvēlas pēc plusiņu skaita?

  +3 [+] [-]

, 2009-12-08 16:40, pirms 15 gadiem
atis ir eksperts... tikai savadaaks

  +7 [+] [-]

, 2009-12-08 17:33, pirms 15 gadiem
kā man patīk šitas :kā eksperts ekpertam.

     [+] [-]

, 2009-12-08 18:39, pirms 15 gadiem
Pēdējais jautajums bij ok. Tie, kas saka, ka paši redz, kas ar ripu, tie arī talāk par ripu hokejā neko neredz. Nosauc pirms iemetiena vismaz spēlētajus, kas tai brīdī laukumā un tālāk vari stāstīt savus stāstus par jaunajiem talantīgajiem un pasaules čempionātu dalībniekiem un pārējo sviestu, ko taurīšu pūtēji atvertām mutēm klausās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-08 20:01, pirms 15 gadiem
Anatolij tu esi lielisks,zini pilniba visu par sportu
Prieks lasīt bija atbildes

  -1 [+] [-]

, 2009-12-09 04:19, pirms 15 gadiem
Nastradamus rakstīja: par LMT virsligas apmeklejumu runajot - cik jau var naudet par to kada tur ta atmosfera?! kapec visu laiku ir janaud, tak dariet kaut ko lietas labad pasi, ejiet bariem uz fuci un klustat skalaki par tiem kuri tur lamajas pieklusinot pavisam, bet neee, shii kutra tauta tikai zin ka vaimanat...visu izskir pareizas darbibas noteiktos brizos, ar vaimanasanu talu netiksiet
Nē nu protams! Tas viss ir novēlējuma formā.. Ja piemēram es gribētu savākt draugu bariņu ar kuriem iet skatīties to spēli, un būtu vēl citi bariņi tad ok, bet kuram tad mūsdienās Latvijā interesē vietējais čempionāts, kur spēlē ''bej begi'' futbolu?! Ok, var jau teikt, ka citās valstīs nāk daudz vairāk cilvēku arī uz zemākas raudzes mačiem, bet tur laukumā spēlētājs neatļausies nolamāties tā, ka mati ceļas stāvus. Un ja kaut kas tāds notiks, dabūs vismaz kartīti, vai naudas sodu. Vienvārdsakot kompleksa problēma - klubi nestrādā ar skatītājiem, attiecīgi cilvēkiem nav intereses, čempionāts tiek anonīmi izspēlēts (Liepāja daudz maz ir izņēmums, no kura citiem būtu jāpamācās), futbola kvalitāte zema. Ja ir kādi sasniegumi starptautiskajā arēnā, tad tie ir, neliekuļosim, pretinieku problēmu dēļ - labs piemērs tam ir Ventspils spēles Eiropas kausā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-09 14:16, pirms 15 gadiem
Uz A. Kreipāna uzdoto jautājumu, kur vēl mums bez sporta ir tādi panākumi un atpazīstamība, es atbildētu, ka noteikti arī kultūrā un mākslā. varbūt mākslas cienītāji pasaulē nav tik daudz cik sportā, tomēr Latvijas vārds arī šajā jomā daudz kur pasaulē ir labi zināms.

     [+] [-]

, 2009-12-09 14:17, pirms 15 gadiem
Ronaldi rakstīja: Nē nu protams! Tas viss ir novēlējuma formā.. Ja piemēram es gribētu savākt draugu bariņu ar kuriem iet skatīties to spēli, un būtu vēl citi bariņi tad ok, bet kuram tad mūsdienās Latvijā interesē vietējais čempionāts, kur spēlē ''bej begi'' futbolu?! Ok, var jau teikt, ka citās valstīs nāk daudz vairāk cilvēku arī uz zemākas raudzes mačiem, bet tur laukumā spēlētājs neatļausies nolamāties tā, ka mati ceļas stāvus. Un ja kaut kas tāds notiks, dabūs vismaz kartīti, vai naudas sodu. Vienvārdsakot kompleksa problēma - klubi nestrādā ar skatītājiem, attiecīgi cilvēkiem nav intereses, čempionāts tiek anonīmi izspēlēts (Liepāja daudz maz ir izņēmums, no kura citiem būtu jāpamācās), futbola kvalitāte zema. Ja ir kādi sasniegumi starptautiskajā arēnā, tad tie ir, neliekuļosim, pretinieku problēmu dēļ - labs piemērs tam ir Ventspils spēles Eiropas kausā.
jautajums jau ir tads, ka ko var naudet?! viss ir tik slikti un miu miu miu, besij ara tadi cilveki, kas vienmer cer uz citu darbiem, nesaprotot laikam ka sito jautajumu bezjedziga cilasana esporta komentaru un jautajumu sadalas ne pie ka labaka nenovedis, tuks bullshits un viss