Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš būs Dinamo liekais spēlētājs (-i)?

Kurš būs Dinamo liekais spēlētājs (-i)?
Armands Bērziņš šajās dienās dabūs pierādīt, vai atbilst Dinamo treneru spēles plānam?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lai gan formāli mēs uzskatām, ka turpinās gatavošanās jaunajai sezonai un visiem, kas piedalās Rīgas Dinamo treniņnometnē joprojām ir izredzes iekļūt komandas pamatsastāvā, faktiski ir skaidrs, ka jau tuvākajās dienās vajadzēs cirst un... nežēlīgi. Jo kandidātu ir daudz, bet vietu skaits – ierobežots.

Arī tad, kad kļuva zināms, ka melnais amerikānis Robijs Erls tomēr nevarēs palīdzēt Rīgas Dinamo menedžmentam un, protams, arī treneru kolektīvam, attaisnot uz viņu liktās cerības - vieglāk nevienam nepaliek. Lai gan – ko nozīmē vieglāk? Līdzjutējs pamatoti varēja vaicāt – priekš kam ņemt kaut kādu NHL fārmlīgu gaļu, ja savējie pilni aizgaldi? Savējo patiešām ir daudz, tikai Erla meistarības līmenis tomēr liekams citā kategorijā. Attālas līdzības varam meklēt ar mūsu Daugaviņu vai Karsumu, bet – cik mums tādu pašiem ir? Erls būtu bijis labs papildinājums, jo bija viens no ātrākajiem un izveicīgākajiem AHL spēlētājiem, taču – ko nu vairs – jānogribas. Kāpēc viņš mums atteica? Visticamāk, te mazs sakars ar hokeju un naudu. Drīzāk puika noraustījās, jo publiskajā telpā ir gana daudz piemēru par Krievijā valdošo rasistisko noskaņojumu – arī pret profesionāliem sportistiem. Ja izcilais brazīliešu futbolists Roberto Karloss tiek dzīts šajā sakarā kokā, kāds te vēl Erls, kas, turklāt, vēl pārstāv fašistus... Tiktāl atkāpe, kam mazs sakars ar hokeju. Tagad par to, ko var izlobīt no Dinamo gatavošanās jaunajai sezonai?

Treneris Rautakalio šo rindu autoram neslēpj, ka faktiski viņam šobrīd galvenā rūpe ir par trešās un ceturtās maiņas uzbrucēju personālsastāvu. Kā drošos attiecīgi varam saukt šādus kadrus – Karsumu, Spruktu, Ankipānu, Miķeli, Varju, Melinu, Ņiživiju, Cipuli... Daļēji pie tiem arī lieku Luseniusu, kam divu gadu līgums ar komandu un, kas tika pirkts, ne jau lai kurinātu Liepājas martena krāsnis. Uh, te visas trīs maiņas sanāk! Kas paliek pāri? Bukarts, Džeriņš, Meija, Štāls, Bērziņš, Podziņš, Pelšs... Redzot, ka pirmdienas rīta treniņā jaunais Pelšs jau vairs nebija pie Dinamo, visticamāk, Kristiāns ir pieņēmis lēmumu tomēr kalt savu hokejista laimi Kanādā. Žēl, jo pēc atsauksmēm un parādītā uz ledus, viņš esot bijis gatavs KHL līmenim. Gatavāks par vienu otru jau tur spēlējošo noteikti. To neviens tagad nevarēs pārbaudīt, tomēr – dzīvot ar domu, ka mums kaut kur pasaulē ir vēl viens labs hokeja asns, piekritīsiet – tas arī nav sliktākais. Tātad – Pelšu liekam malā. Kas paliek?

Pekam patīkot Štāls, vēl viņš ar vienu acs kaktiņu ir ieķēries Bērziņā, kam pārbaudes laiks. „Armanda sakarā es nevēlos pieņemt pārsteidzīgu lēmumu – nospēlēsim pret CSKA un tad runāsim.” Ar to treneris laikam bija domājis, ka sestdienas treniņmačs Liepājā Bērziņam būs gan dzīvības, gan līguma jautājums. Citiem līgumi ir kabatā, bet – vai Bukarts, Meija, Džeriņš un Podziņš var šajā sakarā justies drošāk un kaifot? Šaubos. No nosauktajiem pēdējiem četriem, tikai Meijam līgumā nav punkts par divvirziena attiecībām. Tas nozīmē, ka klubs var sūtīt šos spēlētājus uz rezerves komandu Liepājā, samazinot viņiem arī pie reizes algu par 50 procentiem. Var sūtīt arī citus, taču spēlētāji, kam vienvirziena līgumi, nonākot fārmklubā, automātiski nonāk brīvajā tirgū. Jebkuram citam KHL klubam tad ir iespēja viņus paņemt ar Dinamo noslēgtā līguma cipariem, kas uz krievu fona ir mazi. Tātad – krieviem izdevīgi. Tās tādas menedžeru nianses, kas jāzina un jāsaprot. Ja reiz tev neatrodas vieta sastāvā cilvēkam, ko esi ņēmis pamatsastāvam ar garantētu vienvirzienu līgumu, tad ļauj arī citiem viņa pakalpojumus izmantot, nevis marinē... Tiem, kam divvirziena līgumi, šādām manipulācijām nepakļaujas.

Kurš neizturēs pirmās atlases konkurenci? Ja vadās sausi pēc Pekas spēles plāna, kur vērtība ir komandas aizsardzībai un nepiekāpīgai cīņai par katru laukuma metru, tad Štālu soms ņems – vismaz, lai sāktu sezonu. Podziņam tur būs jābūt pēc reglamenta – kā jaunajam... Kas paliek? Meija ir labs, vai Džeriņš kā centrs uz laukuma būs labāks par Bērziņu? Vai Bukarts ar snaiperam dotībām ir vajadzīgs ceturtajā trijniekā? Pārlecam uz pirmajām maiņām un paškritiski pavaicājam – vai tur kāds var būt liekais vai nevajadzīgs? Ankipāns pēc tāda izskatās – kliegs prasīgākie! Iespējams, tikai grūti būs kādam no jaunajiem nolikt blakus uz ledus Ģirta pieredzi un spēli aizsardzībā (mazākumā). Par ātrumu nav runa – protams, ka jaunība dara savu. Turklāt, nez vai treneru kolektīvs parakstīsies tagad jaukt ārā maiņu, kas diezgan skaidri tiek turēta kopā jau no pirmā treniņa. Protams, vēl jau pastāv tāda nerakstīta lieta kā savainojumi, kas var ieviest korekcijas jebkurā mirklī. Tāpat kā tās noteikti akcentēs ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs – nesanāca ar Erlu, gan jau viņš meklēs vēl kādu...

Slēpts komentārs: recorder

 +14 [+] [-]

, 2011-08-08 14:17, pirms 13 gadiem
viss jau ir labi, tikai krievu klubiem mūsu vienvirzienisti visi ir leģionāri, līdz ar to neviens neņems tos, ja nu vienīgi pie ļoti lielas apstākļu sakritības kāds lejasgabala klubs, jo leģioņāru kvotas ir vairumam aizpildītas.

  +8 [+] [-]

, 2011-08-08 14:25, pirms 13 gadiem
heh rakstīja: viss jau ir labi, tikai krievu klubiem mūsu vienvirzienisti visi ir leģionāri, līdz ar to neviens neņems tos, ja nu vienīgi pie ļoti lielas apstākļu sakritības kāds lejasgabala klubs, jo leģioņāru kvotas ir vairumam aizpildītas.
Visādi var sanākt. Nosūtīs tādu ar vienvirziena līgumu spēļu praksei uz LM, bet tajā brīdī, piemēram, Novokuzņeckai vai Habarovskai uznāks savainojumu sērija...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-08 14:29, pirms 13 gadiem
Bukartam un Džeriņam būtu jābūt augstāk par ceturto maiņu. Leģionāru kā parasti ir pa daudz.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-08 14:30, pirms 13 gadiem
heh rakstīja: viss jau ir labi, tikai krievu klubiem mūsu vienvirzienisti visi ir leģionāri, līdz ar to neviens neņems tos, ja nu vienīgi pie ļoti lielas apstākļu sakritības kāds lejasgabala klubs, jo leģioņāru kvotas ir vairumam aizpildītas.
bez krieviem ir ari citu valstu parstavi kas var aizkerties aiz kada

 +10 [+] [-]

, 2011-08-08 14:46, pirms 13 gadiem
Pēc uzrakstītā varētu saprast, ka Lusenius tiek spēlēt tikai tādēļ, ka viņš ir ārzemnieks, kurš paņemts ar domu, ka viņam jāspēlē, bet ne kādas parliecības, ka labāks par Bukartu vai Meiju, vai Džeriņu... es tā sapratu.

Uzskatu, ja kāds no šiem (Bukarts, Meija, Džeriņš) netiks pie normāla spēles laika, tad vajadzētu meklēt jaunu klubu, kaut kur Šveice, Somijā, Zviedrijā... labakajā gadījumu KHL.

  +6 [+] [-]

, 2011-08-08 14:47, pirms 13 gadiem
heh rakstīja: viss jau ir labi, tikai krievu klubiem mūsu vienvirzienisti visi ir leģionāri, līdz ar to neviens neņems tos, ja nu vienīgi pie ļoti lielas apstākļu sakritības kāds lejasgabala klubs, jo leģioņāru kvotas ir vairumam aizpildītas.
Nevaru iedomāties,ka kādam krievu klubam ir vajadzīgi spēlētāji-leģionāri,kas īsti neder pašam RD.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-08-08 14:49, pirms 13 gadiem
Peka teica, ka negrib taisit parbaudes speles eksperimentus un maksimali atri grib tikt skaidriba ar tam mainjam, kas speles sezona.
tajas divas parbaudes speles visrezultativakie un vienigie kuri netika jaukti ara bija Bukarts-Luceniuss-Meija.
man vairak skiet, ka Armands ir viens no tiem, kas veljoprojam nespej attiet no Suplera 3 uzbrukosas mainjas, 4 mainja jaunie un vajie.
Tas vien, ka vini kopa ir nospelejusi abas speles un tas, ka viniem centra ir legionars ar loti solidu statistiku SM liga manuprat parada, ka ar viniem rekinas loti nopietni un ne mazak nopietni ka ar vecajiem speletajiem.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-08 14:52, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nevaru iedomāties,ka kādam krievu klubam ir vajadzīgi spēlētāji-leģionāri,kas īsti neder pašam RD.
RD nebija vajadzigs ari Cipulis, Masalskis, Pujacs un Jass, bet vini atri vien atrada sev darbu krievu klubos
nem vera, ka RD saviem speletajiem salidzinajuma ar krievu klubiem maksa visnotal nelielu algu, kas krieviem noteikti liksies visai patikami

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 14:56, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: RD nebija vajadzigs ari Cipulis, Masalskis, Pujacs un Jass, bet vini atri vien atrada sev darbu krievu klubos
nem vera, ka RD saviem speletajiem salidzinajuma ar krievu klubiem maksa visnotal nelielu algu, kas krieviem noteikti liksies visai patikami
Nejauc dažādas lietas, jo visi tevis nosauktie spēlētāji (izņemot Jasu) bija jau sevi pierādijuši spēlējot gan Krievijā, gan arī RD rindās KHL. Un Jass tika ņemts no čehiem, no kurienes tiek makšķerēti ne viens vien spēlētājs. Tai skaitā Jerofejevs un Jass.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-08 15:23, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: RD nebija vajadzigs ari Cipulis, Masalskis, Pujacs un Jass, bet vini atri vien atrada sev darbu krievu klubos
nem vera, ka RD saviem speletajiem salidzinajuma ar krievu klubiem maksa visnotal nelielu algu, kas krieviem noteikti liksies visai patikami
Tur jau tā lieta, ka bija vajadzīgs gan Cipulis, gan Masaļskis - cita lieta, ka Sējējs negribēja maksāt tik, cik šie prasa. Cipuļa gadījumā, šķiet, Sējējs vinnēja, jo nu Cipulis ir atpakaļ un līgums droši vien jau ir pēc Sējēja noteikumiem...

Par Jasu savukārt ir cits stāsts. Lai saprastu, par ko runa, atliek apskatīties, kur Jass ir šobrīd - Bratislavas Slovan uz try-out (klubā, kura budžets ir reizes 5 mazāks kā, piemēram RD)... secinājumus vari izdarīt pats.

Tikai nesaprotu, kāpēc vispār Jasu piesauci - RD tuvumā viņš šīs 3 sezonas tā īsti nav bijis...

  -1 [+] [-]

, 2011-08-08 15:49, pirms 13 gadiem
nu nezin, nezin, ko Armands Pelšā saskatīja, vismaz vienīgajā Rīgas treniņspēlē pret Sibirj viņš izgāzās !
Jaunība, protams ir jāatbalsta, bet KHL viņš noteikti nav gatavs. Lai vēl pacīnās pa Ziemeļameriku

  -2 [+] [-]

, 2011-08-08 15:49, pirms 13 gadiem
davaij Armand!!!

     [+] [-]

, 2011-08-08 15:51, pirms 13 gadiem
Šodien sport-express.ru publicēts gana interesants raksts par patreizējām aktualitātēm KHL:
Хоккей. СЭ: Музыку заказывают уже не Ягры....

  +3 [+] [-]

, 2011-08-08 16:39, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tur jau tā lieta, ka bija vajadzīgs gan Cipulis, gan Masaļskis - cita lieta, ka Sējējs negribēja maksāt tik, cik šie prasa. Cipuļa gadījumā, šķiet, Sējējs vinnēja, jo nu Cipulis ir atpakaļ un līgums droši vien jau ir pēc Sējēja noteikumiem...

Par Jasu savukārt ir cits stāsts. Lai saprastu, par ko runa, atliek apskatīties, kur Jass ir šobrīd - Bratislavas Slovan uz try-out (klubā, kura budžets ir reizes 5 mazāks kā, piemēram RD)... secinājumus vari izdarīt pats.

Tikai nesaprotu, kāpēc vispār Jasu piesauci - RD tuvumā viņš šīs 3 sezonas tā īsti nav bijis...
redz, Sejejs negribeja dot tik daudz ka Cipulis un Masalskis prasija, bet Amur un Yugra iedeva...
un nav jau ta, ka Jass nekad nav bijis RD tuvuma, pirms pagajusas sezonas vins bija RD uz try out laiku.
Tapat no tiem, kas RD nav interesejusi, bet darbu khl r atradusi var minet ari Tribuncovu.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-08 16:40, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc vispār Jasu piesauci - RD tuvumā viņš šīs 3 sezonas tā īsti nav bijis...
Viņš bija RD pirmssezonas nometnē pirms 09./10. sezonas, bet RD viņu nepaturēja.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-08 16:45, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Tapat no tiem, kas RD nav interesejusi, bet darbu khl r atradusi var minet ari Tribuncovu.
Pagaidām Tribuncovs ir tikai Minskas fārmklubā (Gomeļā), vēl nekur nav teikts, ka viņš būs interesants Minskai. Citos KHL klubos bez RD viņš pagaidām nav spēlējis. Ir spēlējis Krievijas superlīgā pirms KHL izveidošanas.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-08 17:08, pirms 13 gadiem
....tomēr grūti ir mēģināt Bērziņu salīzināt ar Džeriņu, jo katram savi plusi un mīnusi! Bērziņš lēnāks un smagāks, Džeriņš ātrāks, ar labu metienu, bet maziņš un viegliņš, piespēles kolēģiem abi izdala labi! Ko darīt, kā būt?

  -1 [+] [-]

, 2011-08-08 17:38, pirms 13 gadiem
vitamins69 rakstīja: ....tomēr grūti ir mēģināt Bērziņu salīzināt ar Džeriņu, jo katram savi plusi un mīnusi! Bērziņš lēnāks un smagāks, Džeriņš ātrāks, ar labu metienu, bet maziņš un viegliņš, piespēles kolēģiem abi izdala labi! Ko darīt, kā būt?
Šādos gadījumos vieta jāatdod jaunākajam, kuram lielākas izredzes progresēt. Te nevajadzētu būt nekādām šaubām, ka jādod spēlēt ir Džeriņam.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 18:05, pirms 13 gadiem
Ceru, ka sakarā ar Kristianu Pelšu, Puče būs kļūdijies.Varbūt viņu grib iespēlēt HK Rīga sastāvā pasaules junioru komandu čepionātam Omskā un Želtoka kausa izcīņai.

     [+] [-]

, 2011-08-08 18:24, pirms 13 gadiem
buss labi... gribgas atraak sezonu

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 18:41, pirms 13 gadiem
Cik dzirdēts, tad Jass Ladā un Ņeftjehimik sastāvā tika nevis dēļ pārliecinošas spēles, bet gan Jasu ģimenes labajiem sakariem. Vorobjovs un Krikunovs to nenoliedz...

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 19:06, pirms 13 gadiem
Man arī patika Bukarts-Luceniuss-Meija. Pret jaunatni viņi (+Sotnieks) guva 6 no 9 vārtiem. Lai gan arī Džeriņš šajā maiņā ierakstās, Luceniuss tomēr labāks, bet Bērziņš sliktāks. Vispār man šķiet, ka Rēdlihs-Luceniuss-Meija arī būtu lieliska 3. maiņa, kas iespēlējoties uz sezonas vidu būtu vismaz tik pat laba, kā pagājušajā sezonā Rēdlihs-Trotters-Dārziņš. Laiks parādīs, ka Miķelis bija un ir galvenais motors. Tas ir, ka Laurim bez Miķeļa būs grūtāk kā Miķelim bez Laura. Es joprojām atceros kā, pateicoties Miķelim, pat Saulietis PČ tika izcelts saulītē.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 19:10, pirms 13 gadiem
Droši vien jau par Ankipānu būs jautājums tikai tad, kad Daugaviņš varēs pieslēgties RD. Žēl, ka viņš nepārdomāja pirms kāpšanas lidmašīnā.

     [+] [-]

, 2011-08-08 19:25, pirms 13 gadiem
aklais teica-paskatīsimies

  +4 [+] [-]

, 2011-08-08 21:18, pirms 13 gadiem
Nu nezinu,kāpēc svētā govs ir maiņa Karsums-Sprukts-Ankipāns,kuru noteikti nedrīkst pajaukt-vajag pārbaudes spēlēs ielikt pāris spēlētājus Ankipāna vietā un apskatīties-ir labāk,vai sliktāk!Vai tad šai maiņai būtu mūžīgi jābūt pretinieku neitralizētājai,vai tomēr ar diviem vīriem ar NHL stāžu nebūtu jābūt arī vairāk veidojošai uzbrukumā?

  -2 [+] [-]

, 2011-08-08 22:12, pirms 13 gadiem
šogad liekie ir tikai pēc brālēnu principa paņemtais liliputu pāris -Laviņš un Reķis,kas aizņem jauno vietas,bet nākamgad viņiem varētu pievienottties gan Ozo,gan Ankipāns,gan Niživijs,vecums diemžēl ir nepielūdzams,bet tas atbrīvos vietas jaunajiem

  +1 [+] [-]

, 2011-08-08 23:29, pirms 13 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Nu nezinu,kāpēc svētā govs ir maiņa Karsums-Sprukts-Ankipāns,kuru noteikti nedrīkst pajaukt-vajag pārbaudes spēlēs ielikt pāris spēlētājus Ankipāna vietā un apskatīties-ir labāk,vai sliktāk!Vai tad šai maiņai būtu mūžīgi jābūt pretinieku neitralizētājai,vai tomēr ar diviem vīriem ar NHL stāžu nebūtu jābūt arī vairāk veidojošai uzbrukumā?
Tev ir 100% taisniba!

  -2 [+] [-]

, 2011-08-08 23:31, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: šogad liekie ir tikai pēc brālēnu principa paņemtais liliputu pāris -Laviņš un Reķis,kas aizņem jauno vietas,bet nākamgad viņiem varētu pievienottties gan Ozo,gan Ankipāns,gan Niživijs,vecums diemžēl ir nepielūdzams,bet tas atbrīvos vietas jaunajiem
Rekis ir otrs labakais aizsargs aiz Ozo, un dazhas pozicijas pat labakais.

     [+] [-]

, 2011-08-08 23:36, pirms 13 gadiem
Sējējs nekad Ankipānu malā neliks.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-08 23:58, pirms 13 gadiem
marks4 rakstīja: Sējējs nekad Ankipānu malā neliks.
Nevajag jau likt malā-var spēlēt 4.maiņā un iet mazākumos!

     [+] [-]

, 2011-08-10 14:21, pirms 13 gadiem
beiziiters rakstīja: Cik dzirdēts, tad Jass Ladā un Ņeftjehimik sastāvā tika nevis dēļ pārliecinošas spēles, bet gan Jasu ģimenes labajiem sakariem. Vorobjovs un Krikunovs to nenoliedz...
Varbūt esam skatījušies divas dažādas spēles, bet jau no spēles sākuma pamanīju spēlētāju ar Nr 12 un bez uzvārda uz muguras. Kapāja reāli uzbrukumā un aizsardzībā. Tikai vēlāk atskārtu, ka tas tak Pelšs. Tiešām ļoti perspektīvs spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja