Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F1 nedēļa. "Red Bull" skūpstās un smaida

F1 nedēļa. "Red Bull" skūpstās un smaida
Sebastjans Fetels un Marks Vebers: kas noticis? Nekas īpašs (spriežot pēc "Red Bull" noorganizētās fotosesijas)
FOTO: AFP/"Scanpix"

Pagājušā nedēļa no visām F1 komandām viskarstākais brīdis bija "Red Bull" staļļos, kur vienības vadībai pēc Turcijā notikušā sacīkšu incidenta nācās pierunāt abus pilotus Sebastjanu Fetelu un Marku Veberu paspiest viens otram roku. Par cēlo žestu Vebers tika gandarīts ar līgumu uz nākamo sezonu...

Par Turcijā notikušo tikai atgādinājumam - sanāca tā, ka saskrējās divi vienas komandas pārstāvji, cīnoties par pirmo vietu (Fetelam gan tobrīd uz papēžiem mina Lūiss Hemiltons). Vācietis izstājās, austrālietis finišēja trešais (abi palaižot garām iespēju izcīnīt dubultuzvaru savai komandai), un drīz vien Fetels kameru priekšā ar pirkstu grozīja pie deniņiem, ko tas austrālietis izdarījis.

"Man tobrīd viss bija acīmredzams, un šis žests nebija daudznozīmīgs. Domāju, visi to saprata. Jūs redzējāt, biju stipri vīlies notikušajā, taču jāvirzās uz priekšu. Ar nepacietību gaidu Kanādas GP - sestdienās uzrādām lieliskus rezultātus, taču maksimums jāsasniedz arī svētdien. Mums ir konkurētspējīga mašīna, nedēļas nogalē darīsim visu iespējamo," pēc kāda laiciņa nomierinājies izteicās Fetels, kam daudzi speciālisti piedēvē avārijas izraisīšanu.

Skaidrs, ka pēc Stambulas posma attiecības abu braucēju starpā nebija no labākajām, bet "Red Bull" darīja visu iespējamo, lai komandas biedrus samierinātu. Miltonkeinsā, kur atrodas "Red Bull" štābs, notika pasēdēšana ar Fetela, Vebera, komandas vadītāja Kristiana Hornetra, tehniskā direktora Adriana Ņūija un "Red Bull" īpašnieka Dītriha Matešica labās rokas Helmūta Marko līdzdalību.

Komanda šim pasākumam pievērsa ārkārtīgi lielu nozīmi, pēc tā pat publicējot oficiālu komunikē un pat ar pievienotām jautra satura fotogrāfijām. "Abi ar Marku esam piloti, nevis tikai vienkārši pārvietojamies no punkta A līdz punktam B, mēs sacenšamies," "Red Bull" atskaitē citēts Fetels. "Sacīkstēs viss var notikt. Taču esam profesionāļi, un notikušais nekādā ziņā neiespaidos mūsu darba attiecības".

Lai gan "Red Bull" par visām varītēm cenšas nogludināt skandālu, F1 aizkulisēs to neizmirst. Lielākais jautājums, kurš tomēr sadursmē bijis vainīgs? Domas dalās. Bijušais FIA prezidents Maks Moslijs neslēpj savu viedokli un atklāti avārijas izraisīšanā apsūdz Veberu, jo Fetelam bijis ātruma pārsvars, un viņam noteikti vajadzēja apsteigt komandas biedru, bet austrālietim būtu vācietis jāpalaiž garām. Jocīgi - sacīkstes līderim nebija tiesību aizstāvēt savu pozīciju? Līdzīgi domā ļoti daudzi citi speciālisti, protams, arī pats Vebers.

"Red Bull" gan atrada it kā vainīgo - Vebera sacīkšu inženieri Kjeronu Pilbīmu, kam, ja ticam Marko sniegtajai informācijai, Horners devis rīkojumu paziņot austrālietim, ka jāpiebremzē, taču amatvīrs to nav nav izdarījis.

Tad nu, lūk, vajadzēja rīkot pasēdēšanu it kā nepiespiestā gaisotnē, vispirms lai nomierinātu abus braucējus, vienam no kuriem (Veberam, pasaules čempionāta šābrīža līderim) pareģoja pāriešanu uz citu komandu ("Ferrari"). Vēl pirms pāris mēnešiem "Red Bull", iespējams, pat neiebilstu, bet tagad...

Un kā loģisks galaiznākums - austrālietim, kurš šosezon četrreiz startējis no pirmās pozīcijas un divreiz uzvarējis (arī Stambulā varēja finišēt pirmais...), piedāvāja līgumu arī uz nākamo sezonu, kas ātri vien tika parakstīts. "Man lēmumu par palikšanu "Red Bull" pieņemt bija ļoti viegli. Par to sākām runāt jau kopš janvāra, un līdz Spānijas posmam viss jau bija gatavs," skaidro Vebers. Tā nu gatavs... Starp citu, "Red Bull" kļuva tikai par otro komandu, kurai viss jau skaidrs ar nākamās sezonas pilotiem. Zināms, ka "Mercedes" jaunajā sezonā brauks Šūmahers un Rosbergs.

Izskatās, ka Matešics šauj pa diviem zaķiem. Austrālietis tiek noturēts, viņam dots stimuls kļūt vēl labākam. Turklāt, ja nu Veberam palaimējas šosezon izcīnīt titulu (bet viņš tam ir ievērojami tuvāk par vācieti, lai gan līdz čempionāta finišam viss var mainīties), nākamgad Markam var lūgt darīt visu iespējamo, lai palīdzētu komandas biedram. Iespējams, ka arī Fetela ambīcijas (dažbrīd nepamatotas) "Red Bull" nedaudz piebremzējusi. Komandas vārdā.

Un tomēr "Pirelli"
Lai gan FIA oficiāli nākamo F1 riepu piegādes monopolisti vēl nav nosaukusi, britu prese ziņo, ka tas notiks jau tuvākajās dienās, un par izredzēto kļūs "Pirelli", kas katrai komandai samaksās pa miljonam eiro gadā. "Pirelli" kļūs arī par GP2 seriāla oficiālo riepu piegādātāju. Pēdējoreiz Milānas uzņēmuma izstrādājumus F1 izmantoja 1991. gadā.

Džordans kā Godmanis
"Jordan" F1 komandas dibinātājs un bijušais vadītājs Edijs Džordans pirms Lielbritānijas GP kopā ar savu rokgrupu "The Robbers" atkal sēdīsies pie bungām, lai vāktu naudu labdarības mērķiem - cīņai pret bērnu ļaundabīgajiem audzējiem. Pasākumā, kas veltīts F1 60. gadu jubilejai (tas notiks 7. jūlijā) piedalīsies daudzas autosporta zvaigznes. Tiks atrādītas arī vēsturiskas formulas, ar kurām brauca Airtons Senna, Džims Klārks, Grems Hils un Mario Andreti.

Masa varēja nokļūt "McLaren"
Britu prese noskaidrojusi, ka pagājušosezon brazīlietis Felipe Masa varēja nokļūt "McLaren" komandā. Sarunas bija pavirzījušās tālu, taču visam svītru pārvilka incidents Ungārijas GP. Pagājušovasar "McLaren" nolēma atteikties no Heiki Kovalainena, un viņa vietā uzaicināt kādu no F1 vadošajiem pilotiem. Masa bija atbilstoša kandidatūra, jo 2008. gadā labi izskatījās "Ferrari". Sākās iepriekšējas sarunas, kuru laikā Masa pavēstīja, ka apspriež līgumu arī ar "Ferrari", taču izskatīšot arī citus piedāvājumus...

No F1 - cietumā?
Lielas nepatikšanas draud šīs sezonas F1 debitantes "Hispania RT" īpašniekam Hosē Ramonam Karabantem, kurš varot pat nokļūt aiz restēm. Spāņu tiesībsargājošās iestādes sākušas izmeklēšanu pret Karabantes kompāniju "Resulting Corporation" pēc firmas "Trinitario Casonva" iesnieguma. 2008. gadā šis uzņēmums pārdeva Mursijas biznesmenim vairākus nekustamos īpašumus par 60 miljoniem eiro, taču naudiņu joprojām nav saņēmis. Līdz 22. jūnijam pusēm ir iespējams vienoties pa labam. Ja nē, visdrīzāk, HRT īpašniekam F1 atvirzīsies otrajā plānā.

     [+] [-]

, 2010-06-08 23:46, pirms 14 gadiem
Nu, skatoties sadursmi, paliek jocīgi - lai nu ko, bet par vainīgu atzīt Vēberu?

     [+] [-]

, 2010-06-08 23:50, pirms 14 gadiem
Kas tas par Matio Andreti?