Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Puče

Arī Vujtekam ir bijis balts zirgs...

Arī Vujtekam ir bijis balts zirgs...
Vārtsargs Kočņevs varētu izrādīties Lokomotiv vājākā sakabe pret Rīgas Dinamo.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien turpinās Gagarina kauss, bet šo rindu autors, apkrāvies ar burvju tējiņām un šamaņu bungām, atskatās uz padarīto un paredz jaunus notikumus. Starp citu, kurš teica, ka Znaroks būs brīvs, kungi (un arī – dāmas)?

Tā kā vērmeļu tinktūra pilnmēness laikā palika saldāka, nebija nekādu problēmu uzminēt Rīgas Dinamo veiksmi. Raug, ko biju licis uz lāpstas tieši pirms trīs nedēļām. Citēju raksta virsrakstu – Znaroks būs brīvs un gaidīs... izlases spēlētājus! Vai tā nenotika? Notika. Lūk, kāds bija tā raksta ievads.
Hašeks ievelk Spartak Gagarina kausa finālā, Jugra ar Masaļski vārtos uzcep lielāko sensāciju Austrumos, bet Rīgas Dinamo palūdz Gazaprom vadībai aizdot pērnās karātavas un striķus Maskavas Dimamo miličiem...
Tā kā biju koncentrējies uz Rīgas Dinamo gariem, galīgi pazaudēju Hašeka astrālo ķermeni. Viņš ar savu Spartak ir brīvs. Bet visus citus saliku pa plauktiem ar diezgan tuvu precizitāti. Pavej:

- Lokomotīve tiek galā ar Minsku (sērijā 4:3); Tika arī un rezultāts uzminēts!
- Maskava paspēlē Rīgai (sērijā 2:4); Garlaicīgi – zināju!
- SKA zaudē Spartak (sērijā 4:3); Eh, vecums nenāks viens. SKA vinnēja – 4:0
- Atlant pieveic Severstaļ (sērijā 4:1). Vēl vienu uzvaru Severstaļ tomēr dabūja – 4:2.

Kas notiks otrajā kārtā? Palieku pie pārliecības, ka septiņās spēlēs Lokomotīvi mēs nolaidīsim no sliedēm. Rezultāts – 4:3 par labu Rīgai. Savukārt otrajā pārī Ržiha tomēr nokož SKA – arī septiņās spēlēs.

Tagad atceramies, kā biju pirms play off iztēlojies Austrumus.
- Avangards bez variantiem tiek galā ar ķīmiķiem (sērijā 4:1); Ķīmiķiem tomēr bija varianti, jo Avangards uzvarēja tikai septītajā spēlē – 4:3.
- AKBars uz nulli atstāj Baris (sērijā 4:0); Precīzi.
- Salavats pamokās ar Sibirj (sērijā 4:2); Pārvērtēju Sibirj pretestību. Bija – 4:0.
- Magņitka nodreb pret Jugru (sērijā 2:4). Magņitka nodreb, taču- uzvar (4:2).

Rīgas Dinamo stāsts pret Jaroslavļas Lokomotiv ir gaužām vienkāršs – salīdzinot pirmās kārtas pretiniekus ar mūsu šodienas ēdienkarti, redzam, ka Vujteka rīcībā smadzeņu ir vairāk. Znarokam pietrūka nevis Saimona kalibrs, bet gan tādi kā Demitra un Vasičeks. Vujtekam viņi ir un tieši tāpēc Jaroslavļa par šo spēlētāju tiesu ir bīstamāka. Aizsardzībā brīnumu nav – septiņās spēlēs viņi savos vārtos salaiduši 20 ripas (iemetuši – 25). Ja liekam pretī savu varēšanu, tad mēs ar savu vārtsargu līniju un aizsardzību izskatāmies solīdāk. Attiecīgi – te arī meklējamas sērijas durvis. Ja Šuplers vienreiz trāpīja ar vārtsargu maiņām un izspēlēm, kāpēc lai tas nenotiktu tagad? Vienīgā baža, ka Jaroslavļas džeki ne tikai māk skriet un mest, bet arī gana solīdi kombinēt – līdz pat tukšiem vārtiem. Tādos apstākļos ne Holts, ne Telkvists pirmajā kārtā nepabija. No otras puses – ja viņu iniciatīvu novirza uz laukuma stūriem, lai viņi tur kombinējas! Play off rezultatīvāko spēlētāju pirmajā piecniekā ir uzreiz trīs Lokomotiv veči – Vasičeks (4+7), Demitra (1+9) un Kaļaņins (6+1). Te arī atbilde – kuri vīri būs jātur pēc biksēm. Aizsardzībā jāpiespiež kļūdīties Rahūneks – viņam patīk pieslēgties uzbrukumam, turklāt Karels ir Lokomotiv būtiskākais mezgls, izspēlējot skaitlisko vairākumu. Jau tagad var paredzēt, ka Jaroslavļa mūs nomētās – viņi šajā ziņā ir pārliecinoši līgas līderi. Sēriju izšķirs skaitliskais vairākums. Pēc pirmās kārtas mačiem uz Rīgu šajā ziņā ir optimistiskāks skats. Mums pret Maskavas Dinamo sešās spēlēs bija 32 vairākuma iespējas – guvām astoņus vārtus (otrs labākais rādītājs pēc AKBars). Savukārt Lokomotiv septiņās spēlēs pret Minsku, šādu iespēju izmantoja septiņas reizes (no 40 vairākumiem). Pēc cipariem – līdzīgi. Vienīgi neaizmirsīsim, ka Maskavas Dinamo pēc regulārās sezonas bija otra labākā komanda mazākumā. Kur viņi bija izslēgšanas spēlēs? Mazākumā abas komandas var uzskatīt par līdzvērtīgām.

Būs interesanti pavērot treneru darbības, piedāvājot taktiskos risinājumus. Vujteks šajā ziņā Jaroslavļā ir kā Dievs, kuram komandas vadība pēc sezonas sākumā piedzīvotās krīzes, burtiski izlūdzās palīdzību. Izcīnot šai pilsētai divus Krievijas čempionu kausus hokejā, Vujtekam ir bijuši gan balti zirgi, gan karietes. Čehu pensionārs par labu naudu šogad piekrita atgriezties aktīvajā hokejā, lai gan bija solījies to nedarīt. Runā, ka viņa mēneša cipars ir ap 100 000 eiro. Šuplers saņem piecas reizes mazāk, taču viņu urda iespēja atgādināt par sevi tieši Lokomotiv publikai – savulaik šajā pilsētā Jūlim nekādas izjādes ar baltiem zirgiem nepiedāvāja. Viņš joprojām var savā trenera biogrāfijā ierakstīt faktu, ka bija pie komandas stūres, kas sasniedza vienu no sliktākajiem rezultātiem Jaroslavļas kluba vēsturē. Starp citu, no tā iesaukuma, kas bija Jūļa rīcībā, Lokomotiv vēl spēlē aizsargi Vasiļjevs, Guskovs un Žukovs, no uzbrucējiem – Tkačenko un Rudenko. Jā, un kluba prezidents joprojām ir Jurijs Jakovļevs – tas pats, kurš 2003. gada rudenī Šuplerā saredzēja Vujteka lietas turpinātāju, bet vēlāk tieši viņš arī nolēma neturpināt ar slovāku darba attiecības. Tātad – arī šajā ziņā Jūlim ir kārtojami veci rēķini. Vai zinājāt, ka Vujteks bija pirmais treneris ārzemnieks, ko krievi ielaida savā līgā pie krievu komandas? Tas bija tieši pirms desmit gadiem. Ar uzvaru viņš Jaroslavļā atnāca, vai pratīs ar uzvaru aiziet? Ja Šupleram komandas vadība prasa Gagarina kausa finālu, tad Vujtekam neko mazāku kā pašu kausu. Ak, gandrīz aizmirsu – pirms diviem gadiem, kad Rīgas Dinamo spēlēja savā pirmajā KHL izslēgšanas spēļu sērijā, mūsu pretinieks bija Maskavas Dinamo, kuru vadīja tieši Vujteks. Toreiz viņš savam draugam Šupleram neatstāja nekādas cerības.

2009. gada oktobrī Vujtekam vaicāja, vai Rīgas Dinamo komandas vadība nav viņu uzrunājusi trenera amatam? Tolaik mūsējiem gāja plāni un Šuplera skalps tika jau iezīmēts ar sarkanu līniju. Lūk, ko Vujteks atbildēja:
- Esmu dzirdējis par Šuplera problēmām Rīgas Dinamo komandā, taču man ir pārāk labas attiecības ar viņu, tāpēc es atteiktos no Rīgas kluba piedāvājuma. Bijušās Čehoslovākijas treneru skolai ir viena raksturīga iezīme - mēs nemēdzam ieņemt viens otra vietu ārzemju klubos. Tāpat es negrasos trenēt komandu, kas cīnās par iekļūšanu pirmajā desmitniekā. Es strādāšu tikai ar klubu, kuram būs čempionu ambīcijas...

Nav šaubu – Lokomotīvei tādas ir. Tāpat kā tādas šogad bija Maskavas Dinamo...


Slēpts komentārs: pinta
, 2011-03-08 09:15, pirms 13 gadiem
Sveiks, Armand!

Varēji tekstu paturpināt ar sēriju rezultātiem, jo dažas komandas no iepriekšējās prognozes ir ārā!
, 2011-03-08 09:51, pirms 13 gadiem
Derētu to Vujteku izdrebināt pēc pilnas programmas ,un jau šodien tas būs iespējams parādīt -sākt ar uzvaru!
, 2011-03-08 10:27, pirms 13 gadiem
Ir diezgan neobjektīvi salīdzināt rezultatīvākos spēlētājus, nav jau brīmums, ka 3 no Loko ir 5niekā, bet tas ir 7 spēlēs, tai pat laikā Salavats, SKA un AK Bars, nospēlēja tikai četras, to ka Loko bija problēmas ar Minsku, ir tikai pretinieka nenovērtēšana, bet Minskai tik un ta visu cieņu, viņi mums parādīja vismaz Loko vājās vietas, tā ir aizsardzība komplektā ar vārtsargiem, un protams arī veiksme, līdziga kā ar Maskavu.
, 2011-03-08 10:30, pirms 13 gadiem
ehh, kā gribētos lokomotīvei pāris sliedes no vagonapakšas izravēt, lai sanāk 4:3... nu - šodien būs iespēja aplūkot mūsu diversiju potenciālu
, 2011-03-08 10:43, pirms 13 gadiem
Tad jau 4:2.... 4:3 maz ticams. Vispār jāpieturas pie shēmas kurā vinnējām MD
, 2011-03-08 11:20, pirms 13 gadiem
pēdējais teikums labs
, 2011-03-08 12:37, pirms 13 gadiem
pinta rakstīja: ... un vēl vuitekam ir trojas zirgs laviņš un5 kolonna petrovickis
Laviņš varbūt nav tik labs kā agrāk, bet to pieredzi un nosvērtību atsver retais spēlētājs (nav runa par superzvaigzni Ozoliņu) un Laviņa spēka spēle ir tā, no kuras baidās visi bez izņēmuma, jo tā reti kurš liek bortā...
Nu protams, kļūdas kļūdas un vēlreiz kļūdas, bet nekļūdais jau tikai Sotnieks un Dievs tas kungs (:
, 2011-03-08 13:43, pirms 13 gadiem
Šodien sirdī tāds neierasts miers pirms spēles, tas nav uz labu. Jādomā, ka Ābols būs smēlies idejas no MiD spēlēm pret Loko, būs prieks, ja kaut līdzīga sērija izdosies.

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...