Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Igaunija pret Latviju Vankūverā

Igaunija pret Latviju Vankūverā
Kristīna Šmiguna-Vēhi - viena no Igaunijas medaļu cerībām
Foto: AP/Scanpix

Mūsu kaimiņi igauņi, kuriem ziemas sports allaž bijis cieņā, un nav izpalikuši panākumi, uz Vankūveras spēlēm ved 30 sportistus, lielākā pārstāvniecība, protams, ir distanču slēpošanā, kam seko biatlons.

Slēpošanā igauņiem ir trīs favorīti - Turīnas olimpisko spēļu divkārtējā čempione Kristīna Šmiguna-Vēhi, kas atgriezusies ierindā pēc bērniņa piedzimšanas (viņai olimpiādes laikā - 23. februārī - paliks 33 gadi), Soltleiksitijas spēļu bronzas medaļnieks 15 km distancē Jāks Mae, kam divas dienas pēc Šmigunas-Vēhi jubilejas paliks 38 gadi, kā arī trīs olimpisko spēļu medaļu (Turīnā un Soltleiksitijā zelts 15 km distancē; Soltleiksitijā arī bronza 50 km) ieguvējs Andruss Vērpalu, kas 39 dzimšanas dienu svin šodien.

Trīs februāra bērni, uz kuriem cer Igaunijā.

Vēl Igaunijas slēpotāju izlasē iekļauti Kaija Udrasa, Trīna Ojaste, Keins Einaste, Pēters Kimmels, Aivars Rehemā, Anti Sārepū, Algo Kjarps un Kaspars Koks. Pēdējā brīdī Starptautiskā slēpošanas federācijas palielināja igauņu olimpisko kvotu par trim vietām, tādējādi uz Vankūveru dosies vēl trīs slēpotāji Tatjana Manimā, Karels Tamjarvs un Timo Simonlatsers (mūsējie snovborda vietu zaudēja).

Iespaidīga ir arī igauņu biatlonistu delegācija - Vankūverā startēs Eveli Saue, Sirli Hani, Kadri Lehtla, Kristela Vijgipū, Rolands Lesings, Indreks Tobrelutss, Martens Kaldvē, Kauri Kijvs un Prijts Vikss. Atgādināsim, ka pagājušā gada decembrī Pokļukā Lesings Pasaules kausa posmā iedzīšanā pamanījās izcīnīt otro vietu. Mēs jau labi sen ar šādiem panākumiem nevaram lepoties.

Pieci sportisti Igauniju pārstāvēs daiļslidošanā - Jeļena Gļebova, Marija Sergejeva un Iļja Gļebovs, Irina Štorka un Tāvi Rands. Un vēl uz Vankūveru devušies divi kalnu slēpotāji Deivids Oprja un ASV studējošā Tīju Nurmberga. Interesanti, ka vēlmi startēt Vankūverā izteica arī ASV dzīvojošais 17 gadus vecais igaunis (viņam ir arī ASV pilsonība) Vorens Smits, kura māte ir igauniete. Tomēr mūsu kaimiņi izvēli izdarīja par labu Oprjam.

Igaunija uz Vankūveru sūta 30 sportistus. Ja neskaitām mūsu hokeja izlases 23 pārstāvjus, Latvijas atlētu delegācija tomēr ir nedaudz lielāka. Slavenais ekonomists un prognožu speciālists Daniels Džonsons paredz, ka igauņi Vankūverā izcīnīs trīs medaļas, divas no tām zelta. Žurnāls "Sports Illustrated" attiecībā uz igauņiem gan ir pesimistisks - nevienas godalgas. Kā veiksies igauņiem, un kā - mums? Tuvākās divas nedēļas sekosim līdzi neklātienes sacensībai.

Par lietuviešiem daudz nav ko prātot - mūsu dienvidu kaimiņus, kuri kā pirmie no visiem olimpiādes dalībniekiem svētdien Vistlerā svinīgā ceremonijā mastā uzvilka savu karogu, Vankūverā pārstāvēs tikai seši sportisti, turklāt nebūt ne medaļu pretendenti. Uz Vankūveru Lietuva, kuras delegāciju vada 1988. gada Kalgari spēļu zelta un bronzas medaļas ieguvēja distanču slēpošanā Vida Venciene, aizsūtījusi slēpotājus Irinu Terentjevu, Alekseju Novoseļski, Mantu Stroli un Modestu Vaičuli, kā arī kalnu slēpotāju Vitāliju Rumjancevu un biatlonisti Diānu Rasimovičūti.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-08 15:28, pirms 14 gadiem
Ja mēs varam puslīdz cerēt uz divām godalgām, pie loti lielas veiksmes, varbūt, trīs, tad lielā mērā var savu naudu likt uz to ka estiņiem kaklā būs iekārti vairāk dārgmetāli.
Slēpts komentārs: maigais_zefirinsh
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-02-08 16:28, pirms 14 gadiem
neesmu dzirdējis, ko "Sports Illustrated" prognozē Latvijai?
Par estiņu izredzēm man arī liekas, ka Mae un Verpalu nekas vairs nespīd, Šmiguna varētu kaut ko parādīt, bet konkurence ir baigākā...
Savdabīgs derbijs starp mūsu un estiņu biatlonistiem: kurš kuru, īpaši jau stafetēs ganvečiem, gan dāmām.
Gribētos ticēt, ka mums pa reni atspīdēs labas medaļas.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 16:53, pirms 14 gadiem
Dukurētājiem jau nu kaut kāds bleķis ir jāpaņem, vairāk arī te šogad nekas nebūs

P.S. Ja būs, es protams būšu pirmais, kurš iekomentēs: "b'le malaci, ko es teicu"

     [+] [-]

, 2010-02-08 17:03, pirms 14 gadiem
Mūsējiem spīd tikai skeletonā, bobslejā pirmās trīs vietas ir stabili aizņemtas, labs panākums būs sešinieks, Rubenim arī tās ragavas kkā neslīd

     [+] [-]

, 2010-02-08 17:06, pirms 14 gadiem
Visticamāk Dukuram kaut kāds bleķis, Bobslejisti kā parasti cienīgi 4.-5. vieta četriniekā, Rubenis un vēl kāds no kamaniņniekiem labākajā gadījumā desmitniekā...
Savukārt igauņiem varētu Šmiguna kaut ko izsist, bet tur vairāk man tā liekas viss atkarīgs no slēpēm un smērēm jo sievietēm top10-15 ir ļoti tuvu un tur visu izšķirs sīkumi.

Ar lielu veiksmi Bricis vai Lesings var iekļūt desmitniekā kādā no distancēm, bet tad visticamāk jābūt kaut kādām laika apstākļu ķibelēm...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-08 22:32, pirms 14 gadiem
Ja atklāti, es ceru tikai uz tiem, kas "šļūc pa reni". Ar galvu pa priekšu vai četras galvas kopā salikuši, abos gadījumos ceru uz medaļām.

P.S. Par pārējo... ziemas sporta veidos, igauņi kaut kā vairāk pārliecina (ja neņemam vērā hokeju. Hokejisti olimpiādē - jau ir liels sasniegums, lēdz kam igauņiem patālu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja