Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ozo – kapteinis. „Atlantā”. Tas nav labi...

Ozo – kapteinis. „Atlantā”. Tas nav labi...
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pašlaik norit KHL spēle starp Mitišču „Atlant” un Čerepovecas „Severstaļ”. Spēles protokolā kā atlantu kapteinis minēts Sandis Ozoliņš. Un tas ir slikti...

Pirms sezonas, nevienojies par sadarbības turpināšanu ar mūsu pašu „Dinamo”, vienīgais Latvijas hokejists, kurš dzēris šampanieti no paša izcīnīta Stenlija kausa, Sandis Ozoliņš ieturēja lielmeistara cienīgu pauzi, lai galu galā vienotos par sadarbību ar šosezon tālu no bijušās slavas atrodošos Mitišču „Atlant”. Šobrīd, vismaz uz šo spēli (kā būs tālāk, rādīs laiks), Ozoliņš laukumā izgājis ar K burtu uz svītera, būdams, kā to paredz šāda atzinība, komandas gods, prāts un sirdsapziņa. Tas nozīmē, ka Ozoliņa kvalitātes pat 40 gadu vecumā ir tā vērtas, jo par skaistām acīm vien komandas kapteiņa godu nevienam neuztic. Tas nozīmē, ka viņš atbilst priekšstatam par to, kādam jābūt kapteinim, autoritātei, kurai jāved savējie kaujā, t.i., kārtējā spēlē, cīņā ar pretinieku komandu. Tas nozīmē, ka komanda uzskata, ka viņš to māk izdarīt.

Tas nekas, ka ar Sandi ierindā „Atlant” piedzīvoja zaudējumu sēriju. Tas nekas, ka viņam bija divi līgumi, katrs uz vienu mēnesi – sak’, skatīsimies, kāds tu būsi, un tad lemsim tālāk. Ozoliņš „Atlantā” palika par spīti komandas zemajai vietai klubā un Krievijas īpatnībām, kad neviens hokejists vai treneris nevar būt drošs par savu vietu komandā. Tas gan nenozīmē, ka klubam nevar ienākt prātā Ozoliņu atbrīvot jau rīt no rīta – tādas ir tās lielās un nedalāmās īpatnības, tomēr ne par to mūsu stāsts.

Uz Rīgas „Dinamo” Ozoliņš tika aicināts ar tādu pašu domu kā savulaik Helmuts Balderis uz „RASMS-Energo” (bija tāda Latvijas komanda, „Latvijas Bērza” pienākumu pārņēmēja PSRS hokeja otrajā (pēc spēka trešajā) līgā – sniegt savu pieredzi jaunajiem, iedvesmot ar personisko piemēru, auru, ja gribat, un... pabeigt karjeru.

Kā Sandis Rīgā spēlēja, redzēja visi. Gan to, kādus podus viņš laukumā gāza, gan to, ka ar viņa palīdzību izdevās uzvarēt. Šosezon viņa Rīgā nav, un, kaut arī viens cilvēks nevar uzvarēt (aizgāja gan arī Miķelis Rēdlihs un Jānis Sprukts), bez Ozoliņa nevar uzvarēt arī visa komanda. Ar Ozoliņu komanda iekļuva izslēgšanas spēlēs, šogad...

Tiek lēsts, ka „Atlantā” Ozoliņa alga ir apmēram tā pati, kas bija, spēlējot Rīgā. Tiek runāts, ka Savicka kantoris gribējis Ozoliņu, bet par mazāku naudu. Ir zināms, ka pat Mežonīgajos rietumos, kur tūlīt sāks tusnīt labākā līga pasaulē NHL, veterāniem ar katru gadu dod mazākus līgumus, taču NHL saprot vienu lietu – kuri ir tie spēlētāji, ap kuriem būvēt komandu, kuri ir tās mugurkauls. Pat iepriekšējā sezonā, sākoties Pekas Rautakalio fiziskajam hokejam, kad Ozoliņš pamazām tika nobīdīts zemāk par pirmo aizsargu pāri, bija redzams, ka tas ir meistars, bija jūtama viņa ietekme uz spēlētājiem gan laukumā, gan ārpus tā.

Kāpēc „Dinamo” šogad mokās ar komandas kapteiņa jautājumu? Viens īsti nevelk, viens īsti pats negrib uzņemties šo atbildību, cits neder šai lomai... Nav komandas kapteiņa, nav spēles? Ozoliņš var būt komandas kapteinis, viņam ir tās rakstura īpašības, kas tam ir nepieciešamas. To viņš pāris mēnešos ir apliecinājis „Atlantā”. Un tas ir slikti... Slikti tāpēc, ka „Dinamo” menedžments, lasi – vienības boss, nav redzējis tālāk par ietaupītu dolāru čupiņu vai varbūt nav spējis samierināties, ka viņa organizācijā ir kāds ar patstāvīgu domāšanu, kurš var pašu svēto Juri pasūtīt uz brilles. Kad komandai viss iet kā pa diedziņu, kapteinis nav vajadzīgs. Viņš ir vajadzīgs, kad neizdodas nekas, viņš nevar teikt, ka nezina, kāpēc gājis tik slikti, ka nezina, kāpēc zaudējuši.

Pirms sezonas kā milzu sasniegums aizgājušo hokejistu vietā slavas saulītē tika virzīts Latvijas labākais hokeja „policists” Raitis Ivanāns. Visu cieņu Raita profesionālajai attieksmei, un arī laukumā viņš ar saviem tiešajiem uzdevumiem tiek galā lieliski (ja nebūtu daudzo ne visai vajadzīgo soda minūšu, būtu perfekti), tomēr viņš nav kapteinis tāpat kā, iespējams, neviens cits hokejists šā brīža „Dinamo”. Šobrīd komandai vajag kādu, kurš var pacelt puišus spārnos, var iedot pa muti ne tikai pretiniekam, bet arī savējiem. Ja vajag. Tāpēc ir slikti, ka Ozoliņš spēlē Mitiščos un nevis Rīgā...

Savulaik, kad Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans izlases kontekstā uz šauras laipas tikās ar vārtsargu Arturu Irbi, runāja, ka Irbes atteikuma gadījumā vārtos būs jāstājas pašam Kirovam. Ja šobrīd komandā nav ne Ozoliņa, ne kapteiņa, varbūt par ietaupīto naudu laukumā iziet varētu pats Savickis, lai izpildītu paša doto solījumu - cīnīties par Gagarina kausu?

  +3 [+] [-]

, 2013-01-08 16:35, pirms 12 gadiem
Ozo malacis, Dinamo - lohi!

 +19 [+] [-]

, 2013-01-08 16:42, pirms 12 gadiem
''... varbūt par ietaupīto naudu laukumā iziet varētu pats Savickis?''.Paldies,šis teikums uzlaboja garastāvokli.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-08 16:45, pirms 12 gadiem
ideja? es arī gribēju Ozo vēl redzēt Dinamo, bet cik gadus par to raudās? jo skaidrs, ka tik laba kapteiņa vairs nebūs ļoti ilgi .. un man liekas lielāks akmenis Pekkam, jo viņš mazināja Ozo lomu komandā un spēles laiku. un visi zin, ka Ozo nebija gatavs spēlēt par tādu pašu naudu Rīgā - vasaras sākumā viņa aģents sapņoja par 3 - 4 miljoniem no KHL labākajiem klubiem - tāpēc tik ilgi nācās palikt malā un beigās pieņemt plāno Atlant piedāvājumu, bet DR tad jau sen bija nokomplektējies un iztērējis savu budžetu.

ps - kurā laikā tad Mitišču "Atlant" ir bijis slavenais klubs?

  +4 [+] [-]

, 2013-01-08 16:50, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Ozo malacis, Dinamo - lohi!
Kas Tev tās tādas par emocijām?

Bet Ozo tiešām ir malacis - tas, ka viņš bija kapteinis Rīgā, bija loģiski (diez vai savādāk vispār varēja būt), bet tas, ka viņš kā leģionārs ir kapteinis arī Krievijā un komandā, kurā ir arī vietējās zvaigznes - tas ir ļoti nopietns rādītājs.

  -4 [+] [-]

, 2013-01-08 16:57, pirms 12 gadiem
Slavas raksts uzcelts, bet aizmirsts par tiem 3-4 miljoniem ko sapņoja saņemt veterāns.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-08 16:58, pirms 12 gadiem
Ozoliņš mums ir un būs un paliks viens, tāpat kā Irbe, Balderis, arī Kaža... Viņa laiks ir beidzies gan Latvijas izlasē, gan Dinamo, tas BEIDZOT ir jāsaprot, arī žurnālistiem un mazajiem faniņiem. Sandim ir jau 40 gadi, un labāks viņš nepaliks. Gan Dinamo, gan LV izlasei jāmeklē jauni varoņi, jauni cīņā saucēji. Jā, tas nav viegli, taču gan KHL, gan NHL, gan citur Pasaulē ir milzīgs daudzums klubu, un tiem visiem ir kapteiņi. Labāki, sliktāki, bet -ir! Arī Greckis bija kapteinis, arī Lemjē, Mihailovs, Krupps, Aizermans, Forsbergs un citi izcili hokejisti, taču neviens neraud ilgi, ka viņi vairs nespēlē, jāmeklē jauni varoņi, un viņi ir, arī Dinamo! Protams, uzreiz neviens nekļūst par izcilu personību un cīņā saucēju, tādi gadījumi ir reti (krosbijs, Ovečkins, Feisovs), taču arī jaunatnē mums ir līderi - tas pats Zemgus! Pāris gadi NHL un viņš būs izcils kapteinis izlasei! Jā, Dinamo vietējie čaļi vēl nav tādas autoritātes, jo visi kas bija , maizīti pelna turīgākos klubos ,- Pujacs, Kulda, Bārtulis, Dārziņš, Sprukts... Ja nav savējo, jāmeklē cīņā saucējs no leģionāriem, tas ir uzdevums nākamajai sezonai, šogad gan jau Karsums tiks galā.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-08 17:02, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: ideja? es arī gribēju Ozo vēl redzēt Dinamo, bet cik gadus par to raudās? jo skaidrs, ka tik laba kapteiņa vairs nebūs ļoti ilgi .. un man liekas lielāks akmenis Pekkam, jo viņš mazināja Ozo lomu komandā un spēles laiku. un visi zin, ka Ozo nebija gatavs spēlēt par tādu pašu naudu Rīgā - vasaras sākumā viņa aģents sapņoja par 3 - 4 miljoniem no KHL labākajiem klubiem - tāpēc tik ilgi nācās palikt malā un beigās pieņemt plāno Atlant piedāvājumu, bet DR tad jau sen bija nokomplektējies un iztērējis savu budžetu.

ps - kurā laikā tad Mitišču "Atlant" ir bijis slavenais klubs?
Viņa lomu mazināja trauma pirmsezonas sagatavošanās posmā un nevis Pekka! Un, ja Savickim Ozo būtu vajadzīgs, tad Sandis paliktu klubā! Viss pārējais jau bija parastās spēlītes lai dabūtu nākošo līgumu....

  +3 [+] [-]

, 2013-01-08 17:06, pirms 12 gadiem
gosis rakstīja: Slavas raksts uzcelts, bet aizmirsts par tiem 3-4 miljoniem ko sapņoja saņemt veterāns.
Viņš nesapņoja ,bet baumas tādas klīda un ja nesāktos NHL lokauts iespējams tiktu pie ļoti laba līguma,bet Savickis jau pēc sezonas paziņoja ,ka grib turpināt sadarbību ar Ozo ,bet algu gan samazināšot par 50%.Protams pēc tāda pazemojuma Ozo Dinamo nepalika.

     [+] [-]

, 2013-01-08 17:36, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Kas Tev tās tādas par emocijām?

Bet Ozo tiešām ir malacis - tas, ka viņš bija kapteinis Rīgā, bija loģiski (diez vai savādāk vispār varēja būt), bet tas, ka viņš kā leģionārs ir kapteinis arī Krievijā un komandā, kurā ir arī vietējās zvaigznes - tas ir ļoti nopietns rādītājs.
Priecājos ka sanāk dzīvot laikā, kad hokeju spēlē Ozo! Cits vairs pat nav ko teikt.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-08 17:53, pirms 12 gadiem
nu pavisam noteikti ja Ozo būtu palicis rigā , vis būtu savadāk ! Tie kas lasījuši grāmatu par ozo, atliks vien man piekrist . viņš tieši bija tas kas iemacija spelēt Dinamo un neviens cits.

  -3 [+] [-]

, 2013-01-08 18:24, pirms 12 gadiem
Tāpēc ir slikti, ka Ozoliņš spēlē Mitiščos un nevis Rīgā...


suds ar visiem Mitisciem un Rigam!!! es vel lidz sim nespeju saprast,KAPEC VINS NAV IZLASE!!! kas viniam liedz mainit savu lemumu? tiesi tagad izlasei vins butu visnoderigakais lideris,kurs varetu sapurinat parejos,lai varetu parvaret OS kvalifikaciju! vai tiesam tik gruti attiekties no saviem principiem LATVIJAS HOKEJA LABA? ja izlase ar Kapteini OZO prieksgala uzvaretu so kvalifikaciju un izcinitu celiazimi uz So4iem,tad sis panakums pasreizeja situacija prieks Latvijas hokeja butu MILJONSREIZU vertigaks,neka visa vinia NHL karjera ar izcinito Stenlija dzelzi kopa nemta!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-08 19:45, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: Tāpēc ir slikti, ka Ozoliņš spēlē Mitiščos un nevis Rīgā...


suds ar visiem Mitisciem un Rigam!!! es vel lidz sim nespeju saprast,KAPEC VINS NAV IZLASE!!! kas viniam liedz mainit savu lemumu? tiesi tagad izlasei vins butu visnoderigakais lideris,kurs varetu sapurinat parejos,lai varetu parvaret OS kvalifikaciju! vai tiesam tik gruti attiekties no saviem principiem LATVIJAS HOKEJA LABA? ja izlase ar Kapteini OZO prieksgala uzvaretu so kvalifikaciju un izcinitu celiazimi uz So4iem,tad sis panakums pasreizeja situacija prieks Latvijas hokeja butu MILJONSREIZU vertigaks,neka visa vinia NHL karjera ar izcinito Stenlija dzelzi kopa nemta!
šī vēl murgaināka ideja
lielākā cieņa Ozo, ka viens no retajiem, kas tur doto vārdu!
un Ozo labprāt palīdzēja izlasei, darot ļoti labu darbiņu kā GM - bet nebija vajadzīgs ...

  +2 [+] [-]

, 2013-01-08 23:53, pirms 12 gadiem
Ozo pierādīja, ka viņš ir līderis ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā, par to viņam cepuri nost. Ja Latvija to nenovērtēja, tad Kirovs un Dinamo ir tur kur tā ir. Lai veselība Sandim un Latvijai ar. Ceru ka Sandis mūs neaizmirsīs...

     [+] [-]

, 2013-01-08 23:56, pirms 12 gadiem
p.s. Par ameriku Jau nemaz nerunāju.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-09 00:52, pirms 12 gadiem
kramiks rakstīja: Tāpēc ir slikti, ka Ozoliņš spēlē Mitiščos un nevis Rīgā...


suds ar visiem Mitisciem un Rigam!!! es vel lidz sim nespeju saprast,KAPEC VINS NAV IZLASE!!! kas viniam liedz mainit savu lemumu? tiesi tagad izlasei vins butu visnoderigakais lideris,kurs varetu sapurinat parejos,lai varetu parvaret OS kvalifikaciju! vai tiesam tik gruti attiekties no saviem principiem LATVIJAS HOKEJA LABA? ja izlase ar Kapteini OZO prieksgala uzvaretu so kvalifikaciju un izcinitu celiazimi uz So4iem,tad sis panakums pasreizeja situacija prieks Latvijas hokeja butu MILJONSREIZU vertigaks,neka visa vinia NHL karjera ar izcinito Stenlija dzelzi kopa nemta!
nu beidz - viņa atvadas Turīnā bija labas Holivudas filmas vērtas pievienojās izlasei, kad visi viņu norēja un norakstīja (arī es neticēju), noplosījās uz pārējās impotentās komandas fona, piespēlēja un sameta visu, ko vien varēja, un beigās visiem kažoku apmetušajiem skeptiķiem pieklājīgi, bet stingri pateica - paldies, bet es aizeju! eleganti! kāpēc atgriezties un bojāt labas atmiņas?

     [+] [-]

, 2013-01-09 08:59, pirms 12 gadiem
"....varbūt par ietaupīto naudu...."

Nauda noteikti ir jau sadalīta un pārskaitīta , lai dažiem svars nenokrītas ..... ja kāda kapeika būtu ietaupīta uz nākamo sezonu, lai paņemtu divus labus spēlētājus, tad šo sezonu varētu saprast, bet nākamā sezona jau sāksies ar tādu pašu budžetu kā iepriekš

     [+] [-]

, 2013-01-09 15:14, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Ozo malacis, Dinamo - lohi!
cik tu gudrs ... mes esam latvieši, mums ar šadam lietam ir jacinas, mes nekad nebusim paša spice! tapec jasamierinas ar to kas ir, un katrai komandai ir kritumi! izaudz, apdomajies .... varbut kadreiz vairak sapratisi!

     [+] [-]

, 2013-01-10 14:29, pirms 12 gadiem
Runčuks rakstīja: nu beidz - viņa atvadas Turīnā bija labas Holivudas filmas vērtas pievienojās izlasei, kad visi viņu norēja un norakstīja (arī es neticēju), noplosījās uz pārējās impotentās komandas fona, piespēlēja un sameta visu, ko vien varēja, un beigās visiem kažoku apmetušajiem skeptiķiem pieklājīgi, bet stingri pateica - paldies, bet es aizeju! eleganti! kāpēc atgriezties un bojāt labas atmiņas?
ja atvadas,tad atvadas no hokeja vispar! ka var atvadities tikai no izlases,bet turpinat karjeru klubos,man nav saprotams! it seviski Latvijas hokejam tik sarezgita laika,nevienam i prata neienaktu kaut ko parmest,ja vins lauztu savu "vira vardu" un palidzetu izlasei

     [+] [-]

, 2013-01-11 10:58, pirms 12 gadiem
Savulaik, kad Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans izlases kontekstā uz šauras laipas tikās ar vārtsargu Arturu Irbi, runāja, ka Irbes atteikuma gadījumā vārtos būs jāstājas pašam Kirovam. Ja šobrīd komandā nav ne Ozoliņa, ne kapteiņa, varbūt par ietaupīto naudu laukumā iziet varētu pats Savickis, lai izpildītu paša doto solījumu - cīnīties par Gagarina kausu?

tada granata beigass, es no smiekliem gandriz nomiru ..>
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja