Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

LBL fināls: VEF pret "Zemgali"

LBL fināls: VEF pret "Zemgali"
Varis Krūmiņš
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Vai šāds fināls šogad ir iespējams? Kāpēc nē, jo kamēr Latvijas Basketbola līgā ir juku laiki, tā sauktajiem mazajiem klubiem rokās ir ielikta lielā iespēja.

Aplūkojot šā brīža LBL čempionāta tabulu, kādam šāds fināla pāris varētu izraisīt vieglu ironisku smīnu - VEF atrodas pašā tabulas augšgalā, bet "Zemgale" tuvāk astes galam, bet, tas ir tikai tagad, kad regulārā čempionāta spēlēm nav tik liela nozīme, kāda tām būs pavasarī un regulārais čempionāts ir laiks, kad iespēlēt sastāvu, aizlāpīt robus un pieradināt sevi pie domas, ka 2010. gada pavasara fināls var būt ļoti netradicionāls.

Par to, ka VEF varētu spēlēt finālā, sķiet, ka nevajadzētu smīnēt. Lai arī Valdis Valters jau ir paspējis izrunāties, ka sastāvā varētu būt nelielas izmaiņas, tās nebūs tik būtiskas, lai izjauktu pamazām kopīgu valodu atrododošu sastāvu. Tas nekas, ka sezonas pirmajā pusē starptautiskajā arēnā būs sakrāta prāva kaudze zilumu, taču pārliecība un saspēlētība un praktiski nemainīgs sastāvs būs liels handikaps attiecībā pret pretiniekiem. Arī trenera pieredze uz pārējo kolēģu fona būs priekšroka attiecībā pret konkureniem.

Tieši tāda pati un ja ne vēl lielāka pieredze, ir "Zemgales" galvenajam trenerim Varim Krūmiņam, kurš pamazām ap sevi savelk spēkus, ar kuriem būs jārēķinās ikvienam, ieskaitot VEF'u. Jelgavnieku pēdējā mēneša papildinājums ir visnotaļ pieklājīgs: Akselis Vairogs un Kaspars Cipruss, jeb spēlētāji, ar kuriem agrākajos gados Krūmiņš jau ir strādājis. VEF'am nederīgais Māris Gulbis Jelgavā jau ir iespēlējies, Ilmāru Bergmani Krūmiņš pazīst no bērnu autiņiem, arī Salvis Mētra nav pēdējais spēlētājs Latvijas smilšu kastē. Pieklājīgs piecinieks, plus treneris, kurš pilnībā uzticas šiem spēlētājiem.

Sastāva komplektācijas ziņā "Barons" un "Ventspils" noteikti izskatās labāk par jelgavniekiem, ne sliktāki sastāvi ir Liepājā un Valmierā, taču šīm komandām ir viens milzīgs trūkums - treneri. Iespējams, perspektīvi treneri, taču ar mazu darba pieredzi tieši izšķirošajās spēlēs. Gatis Melderis šo arodu piekopj tikai pirmo sezonu, Edgars Teteris "baronos" izstrēbis tikai mazo galvenā trenera zupas bļodiņu, bet Liepājā basketbolam nav pareizā aura - visu laiku kaut kas tiek meklēts, kaut kas darīts, taču stabilitāte šai pilsētai gājusi ar lielu līkumu. Ir tikai labākā basketbola halle... "Ventspils"? Latvijas čempioniem vēl jātiek skaidrībā kurš tad būs komandas galvenais treneris un, pat ja arī tuvākajās dienās tiks atrasts Galvanovska pēctecis, paies laiks paies laiks kamēr iebraucējs apradīs ar jauno darba specifiku, jauniem darba apstākļiem un svešiem spēlētājiem. Arī pašiem basketbolistiem būs nepieciešams laiks lai pierastu pie jaunā trenera. Līdz pavasarim var arī nepaspēt...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 21:45, pirms 15 gadiem
Pilnīgs sviests...

  -1 [+] [-]

, 2010-01-08 21:47, pirms 15 gadiem
Nezinu gan...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-08 21:47, pirms 15 gadiem
nedomāju viss, ka tā notiksies

  +2 [+] [-]

, 2010-01-08 21:48, pirms 15 gadiem
Ja esi jelgavnieks, tad saprotu šādu rakstu

  +2 [+] [-]

, 2010-01-08 21:57, pirms 15 gadiem
No šī raksta liekas ka bumbu grozā spēlēs laikā met nevis spēlētāji, bet treneri

  +4 [+] [-]

, 2010-01-08 21:58, pirms 15 gadiem
Nu ja Cipruss un Vairogs kārtīgi trenēsies, tad kāpēc gan nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 22:29, pirms 15 gadiem
pilnigs murgs!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-08 22:39, pirms 15 gadiem
nu katrā ziņā vismaz playoffi jau no pirmajām kārtām būs interesantāki kā citus gadus

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:42, pirms 15 gadiem
Es ceru uz finālu Zemhale vs Valmiera!