Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Tikai Ābols

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Tikai Ābols
Jau 14. novembrī spēlē "Arēnā Rīga" pret Kazaņas "Ak Bars" dinamiešus vadīs Artis Ābols.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Un tomēr Peku atlaida... Nekāds pārsteigums tas laikam nevienam nebija, kaut gan likās, ka īstais galvenā trenera maiņas brīdis Rīgas "dinamo" jau palaists garām un tagad jau ir par vēlu kaut ko tik kardināli mainīt, turklāt pavisam nesen dinamiešu vadība taču izteicās, ka "mēs jau neesam, kā tie visi citi" - proti, mēs nemainām trenerus kā cimdus, mēs strādājam rietumnieciski. Pacietīgi. Civilizēti. Laikam jau kaut kas krasi mainījās. Vai nu Rautakalio vai kluba vadībai. Tieši šajā kontekstā Arta Ābola kļūšana par galveno treneri - kaut arī ar "p.i" jeb kā galvenā trenera pienākumu izpildītāju - ir vienīgais loģiskais solis. Tagad Rīgas "Dinamo" vadībai atliek tikai nenovirzīties no loģiskā kursa.

Pasaulē noteikti ir vairāki treneri, kas ir daudz pieredzējušāki un prasmīgāki par Arti Ābolu. Tādu treneru varbūt pat ir daudz. Par to šaubu nav arī pašam Artim, taču diezin vai šajā situācijā komandai būtu derējis kaut arī izcils, bet tomēr treneris no malas. Padomājiet paši - jaunajam trenerim vajag laiku, kamēr tas iepazīst komandu, kamēr saprot, kas un kā te vispār notiek un tikai tad tas var sākt rīkoties. Arī rīkošanās līdz kaut nelielu pārkārtojumu beigām prasa laiku, turklāt jaunajam trenerim vienmēr būs dzelžains alibi, ja viņam nesanāks - proti, ko jūs te man esat atstājuši... Un pa to laiku regulārais KHL čempionāts var arī beigties. Toties tagad pie stūres ir treneris, kurš komandā ir kopš pirmās dienas, kurš strādājis divu tik dažādu treneru vadībā (atcerēsimies, ka Jūliusa Šuplera vadībā Artis vēl arī spēlēja "Rīga 2000" rindās un neslēpa, ka viņa hokejista karjerā daudz agrāk pietrūka tāda trenera, kāds bija Šuplers Arta spēlētāja karjeras beigās), kurš ļoti labi zina komandas spēlētājus, turklāt lielāko daļu no tiem ne tikai kā hokejistus. Vārdu sakot - groži (vara) rokās un - uz priekšu! Priekšā vēl 30 spēles regulārajā turnīrā un var paspēt daudz ko mainīt uz labu. Ābolam vieglāk būs atrast arī motivāciju, par kuras trūkumu kluba vadība pārmet Rautakalio. Varētu domāt, ka, piemēram, pirms trim nedēļām kaut kas izskatījās daudz citādāk... Labi, tagad vairs nav ko cilāt vēsturi un meklēt vainīgāko starp vainīgajiem, tagad jāskatās uz priekšu un tagad ir aktuālāk tas, cik ilgi Ābols būs galvenā trenera "p.i" (tas laikam tomēr ir precīzāk nekā "v.i" jeb vietas izpildītājs - sanāk gandrīz vai kā vietas aizpildītājs...).

Kāpēc ne uzreiz līdz sezonas beigām? Šāds jautājums hokeja aprindās pēdējās dienās jau ir izskanējis ne reizi vien. Ja jau Artim Ābolam dota tā lielā iespēja, tad dodiet to viņam līdz galam nevis ar vienu roku tomēr vēl pieturiet - sak, ja nu pēkšņi rīt no rīta (vai parīt vai varbūt pēc dažām nedēļām) "uzpeld" kāds izcils treneris... Tad tās lielās iespējas vairs tikai tāpēc pēkšņi nebūs?! No vienas puses - tev uzticas gandrīz vai kritiskā situācijā, bet tomēr it kā neuzticas. Bet var saprast arī kluba vadību - Ābols galvenais treneris nav bijis un tā sauktais pārbaudes laiks viņam vajadzīgs (pēc likumdošanas, ja nemaldos, triju mēnešu pārbaudes laiks ir obligāts neatkarīgi no tavas kvalifikācijas un pieredzes), taču piekritīsiet, ka jaunais galvenais treneris - piedodiet, galvenā trenera "p.i". - pārliecinošāk justos, ja skaidri zinātu, ka, piemēram, līdz sezonas beigām viņš strādā un kluba vadība pēc tam lemj, kā rīkoties tālāk - noņemt "p.i." vai tomēr meklēt citu galveno treneri, bet Artim vēl jāpamacās asistenta amatā. Viennozīmīgi laikam nemaz nav iespējams pateikt, kā būtu labāk. To rādīs laiks. Labi, ka Arti pašu, šķiet, tas viss tik ļoti neuztrauc - viņš gluži vienkārši vēlas kaut ko mainīt lietas labā.

Par to, cik dziļi viņš ir hokejā, esmu pārliecinājies arī klātienē (2008. gada pasaules čempionātā Halifaksā dzīvojām vienā viesnīcas numurā) un vienmēr būšu Artim pateicīgs par vairākiem padomiem, taču Artis ļoti labi apzinās, ka tas viņam ir ne tikai izaicinājums, bet arī diezgan riskants izaicinājums. Un ja nu nesanāk? Nav runa par reputācijas sabojāšanu, jo kā galvenajam trenerim viņam tādas vēl nav. Runa ir par "astēm", kas tamlīdzīgos gadījumos velkas trenerim aiz muguras. Nu, jā, toreiz viņam deva tādu iespēju, bet viņš neprata izmantot situāciju... Lai kā arī būs (bet uzreiz krasu pavērsienu uz labo pusi gaidīt nevajag, jo tā gluži vienkārši nenotiek, tikai pasakās viss atrisinās pēc burvju mājiena), dinamiešu vadībai gribas novēlēt tik pat lielu pacietību, kāda tā savulaik bija attiecībā uz Šupleru un Rautakalio. Varbūt pat lielāku, jo pat šajā pauzē jaunajam galvenajam taču nav iespēju pilnvērtīgi strādāt ar komandu, kuras lielākā daļa aizņemta Latvijas izlases rindās, bet pēc tam viņam būs jāveic "kļūdu labojums" jau turnīra gaitā, bet punkti dinamiešiem arī ir nepieciešami, kā ēst... . Arī mums jācenšas būt iecietīgākiem nevis pēc pirmajām neveiksmēm mest akmeņus Ābola dārziņā. Arī spēlētājiem tā ir iespēja apliecināt, ka nu jau bijušais treneris vienkārši nespēja novest līdz viņiem savas idejas, kā arī izpirkt savu vainu. Par ko? Par bijušo treneri. Par neveiksmēm pirmām kārtām atbildīgs ir galvenais treneris, taču tikai viņš nevar būt un nav vienīgais neveiksmju autors. Īstais brīdis saliedēties!

  +3 [+] [-]

, 2012-11-07 12:01, pirms 12 gadiem
"(pēc likumdošanas, ja nemaldos, triju mēnešu pārbaudes laiks ir obligāts neatkarīgi no tavas kvalifikācijas un pieredzes)"
Maldies Anatolij, jo likumdosans vietā jālieto citi vārdi, piemēram, likumi vai normatīvie akti. Otrais kur maldies ir par to pārbaudes laiku, kurš nedrīkst būt ilgaks par trīs mēnešiem, bet pārbaudes laiks var arī nebūt. Tā ka pa gravjiem ir sanācis ar šo te frāzi

 +10 [+] [-]

, 2012-11-07 12:40, pirms 12 gadiem
Šobrīd vairāk interesē, kāpēc Ābolu un Ignatjevu izbrāķēja Nolans pēc iepriekšējā PČ.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-07 13:41, pirms 12 gadiem
Rasheed_pacer rakstīja: Šobrīd vairāk interesē, kāpēc Ābolu un Ignatjevu izbrāķēja Nolans pēc iepriekšējā PČ.
Puče palaida klaču, ka tur ir bijis traki un tagad nu visi skries un meklēs likumsagarības.
Nevajadzētu uz šito ieciklēties, jo cilvēki un darba metodes ir dažādas, kas vienkārši nesapas

  -4 [+] [-]

, 2012-11-07 13:44, pirms 12 gadiem
Rasheed_pacer rakstīja: Šobrīd vairāk interesē, kāpēc Ābolu un Ignatjevu izbrāķēja Nolans pēc iepriekšējā PČ.
Ne jau Nolans izbrāķēja,bet Lipmaņu Kira.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-07 14:27, pirms 12 gadiem
Nekāds "Tikai Ābols".

Ir - Tikai Rīga, tikai Dinamo! Tādi āboli nāk un iet

  +4 [+] [-]

, 2012-11-07 14:27, pirms 12 gadiem
Nolans pats bija neapmierināts ar šiem - par to runāja jau pirms PČ.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-07 15:11, pirms 12 gadiem
Kaa parasti Matulim, kaut ko visrspuseeji ar alus dzeeraaja viedokli par globaalaam teemaaam...
Aron rakstīja: "(pēc likumdošanas, ja nemaldos, triju mēnešu pārbaudes laiks ir obligāts neatkarīgi no tavas kvalifikācijas un pieredzes)"
Maldies Anatolij, jo likumdosans vietā jālieto citi vārdi, piemēram, likumi vai normatīvie akti. Otrais kur maldies ir par to pārbaudes laiku, kurš nedrīkst būt ilgaks par trīs mēnešiem, bet pārbaudes laiks var arī nebūt. Tā ka pa gravjiem ir sanācis ar šo te frāzi

  +1 [+] [-]

, 2012-11-07 15:17, pirms 12 gadiem
Rasheed_pacer rakstīja: Šobrīd vairāk interesē, kāpēc Ābolu un Ignatjevu izbrāķēja Nolans pēc iepriekšējā PČ.
A kas ir Abols?Profesionaalis?Sasniegumiem bagaats.... ne speeleetaajs, ne treneris.Kaada pieredze aarpus DR?muuzhiigais Latvijas izlases rezervists.Tomeer lai vinam viss izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2012-11-07 15:22, pirms 12 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Nolans pats bija neapmierināts ar šiem - par to runāja jau pirms PČ.

Vini abi ar Ignatjevu propogandeeja savus DR kadrus.Oficjaali Jerofeejevam bija angiina un Tribuncovu nesaprotamaa kaartaa izkonkureeja Lavinsh Tas nav objektiivi.Neviens taa arii no DR nepalika maajaas un rezultaats visiem zinaams... beigaas Lavinsh deldeeja rezervistu solinu... Nolanam vnk atveeraas acis.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-07 15:56, pirms 12 gadiem
"(pēc likumdošanas, ja nemaldos, triju mēnešu pārbaudes laiks ir obligāts neatkarīgi no tavas kvalifikācijas un pieredzes)"

mazliet tomēr maldāties, pēc likumdošanas cilvēku var pieņemt darbā uzreiz un pavisam, bez nekāda pārbaudes laika, bet 3 mēneši ir maks. likumā atļautais periods, ko var noteikt un "nostiept" kā pārbaudes laiku, un visi darba devēji parasti tā arī nosaka, lai maksimāli nodrošinātos, jo pēc tam gan vairs tik viegli un bez kompensācijām vaļā netikt

  +5 [+] [-]

, 2012-11-07 22:25, pirms 12 gadiem
kristers95 rakstīja: Kaa parasti Matulim, kaut ko visrspuseeji ar alus dzeeraaja viedokli par globaalaam teemaaam...
Tu maz pamanīji, kas rakstīja šo rakstu?