Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-20 izlase pirms kara & "zaudētais" Podziņš

Latvijas U-20 izlase pirms kara & "zaudētais" Podziņš
Latvijas U-20 izlase pēc uzvarētas cīņas par tiesībām spēlēt elitē, 2010. g. decembris. foto: lhf.lv.

Eiropas valstu hokeja čempionātu pauzi līdz ar citu valstu dažāda kalibra izlasēm sastāva "piemērīšanas" nolūkā izmanto Latvijas U-20 izlase. pirms decembrī plānotās ierašanās U-20 pasaules čempionāta karadarbības zonā, kur būs jāpacīnās par palikšanu elitē, vēl atlicis sagatavošanās un pārbaudīšanās posms Baltkrievijā - U-20 izlašu turnīrs Lidas kauss.

uz Baltkrieviju ar "neredzētajiem"

10. -12. novembrī Baltkrievijas pilsētā Lida notiekošajam U-20 izlašu turnīram Lidas kauss junioru izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns ir nokomplektējis sastāvu no 2 vārtsargiem, 8 aizsargiem un 12 uzbrucējiem. testa komplekts veidots atbilstoši turnīra pārbaudes spēļu "misijai" - pārbaudīt izlašu kandidātu loku. Latvijas U-20 izlases galvenais treneris ir atlasījis "komplektu", kurā iekļauts salīdzinoši liels skaits puišu, kurus izlases treneri ir redzējuši mazāk vai gandrīz nemaz. protams, ir neiztrūkstošā deva HK Rīga "porcijas" - 7 puiši, plus 1 nosacīti (Pauls Hodzko sezonas sākumā uzspēlēja arī HK Rīga ierindā); tomēr Dinamo sistēmas jaunā maiņa nav nedalīti valdošā frakcija U-20 izlasē. atgādinājumam: izlasē nav iekļauti Latvijas U-20 vecuma Ziemeļamerikā spēlējošie puiši.

atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šosezon Latvijas U-20 izlasē arī tās pārbaudes spēļu formātā ir salīdzinoši daudz spēlētāju, kuriem šī nav pēdējā sezona "zem" U-20 griestiem, kas šosezon ir 1992.-ais dzimšanas gads. 92.-ie ir tikai puse no sastāva (11 puiši), 1993. gadā dzimušie - 8, 1994. - 2 (Elvis Merzļikins, Ņikita Jevpalovs), 1995. - 1 (Rihards Bukarts). protams, korekcijas ieviesīs puišu sniegums Lidas turnīrā, veselības stāvoklis, Ziemeļamerikas junioru līgu "piešprice" un arī treneru atmiņas no Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra šīs sezonas ievadā, taču tik un tā 1992. gadā dzimušie nebūs absolūti dominējošie Latvijas U-20 izlases modelī. patiesībā, pat ir salīdzinoši liels "brīnums", ka apstākļos, kad tiek mēģināts iestāstīt "mums taču 1992. gadā dzimušo hokejistu nav", ir vispār tik daudz 1992. gadā dzimušie "izrakti". tad nu šo puišu rokās, galvās un kājās ir iespēja parādīt, ka viņi "ir".

rūpīgāks "palielināmais stikls" turnīra gaitā tiks piemērots Latvijas leģiona puišiem, kuri "zem" vērīgās izlases treneru acs sezonas gaitā īsti netrāpa. tādi šoreiz ir salīdzinoši daudzi: 4 Zviedrijā spēlējošie, 3 "šveicieši", 2 - Krievijā ripu trenkājošie, 2 "somi" un 1 Čehijā nobāzējies Latvijas juniors. diezgan raiba publika, kurai būs jāatrod spēle un saspēle diezgan īsā laika posmā. Lidas turnīrā, protams, uzsvars būs uz individuālo atrādīšanos.

traumas, traumas, traumas

Miļuna nosauktais izlases spēlētāju saraksts dalībai Baltkrievijas turnīrā tomēr nav galīgs, jo nav 100%-īgas skaidrības par savainojumu kopjošā aizsarga Edgara Siksnas dalību turnīrā. ja līdz 9. novembra rītam E.Siksna neatkopšoties, tad viņa vietā cīnīties par Lidas kausu brauks cits Liepājas Metalurga saimniecības aizsargs Sandis Šostaks.

Edgars Siksna nav vienīgais, kuram trauma var pārvilkt strīpu dalībai turnīrā Lidā. saskaņā ar LHF sniegto informāciju, traumas dēļ "sašaurinātajā" sarakstā dalībai turnīrā nav iekļauts uzbrucējs Māris Diļevka, kurš bija iekļauts 1. novembrī publicētajā Latvijas U-20 izlases kandidātu sarakstā. tāpat, piemēram, aizsargam Artūram Salijam iepriekš gūtā trauma (potītes saišu plīsums) un salīdzinoši lēna atgūšanās ir bijusi par šķērsli iekļūšanai U-20 izlases sastāvā dalībai turnīrā. "Tik nesen esmu atveseļojies, un tagad tik sāku uzņemt fizisko formu. Ceru, ka būšu tajā sastāvā, kurš dosies uz Kanādu aizstāvēt Latvijas godu," tā Artūrs Salija.

vai Lidas kausa turnīrā būs īstais U-20 izlašu "izmērs"?

Latvijas U-20 izlases testam Lidas kausa izcīņā "kalpos" Austrijas, Baltkrievijas un Dānijas U-20 izlases, kas, tikai pavirši apskatot, varētu šķist nepietiekama stipruma komplekts. šaubu nav, neviena no nosauktajām nav ne Kanādas, Krievijas vai Zviedrijas junioru izlase, tomēr diezgan adekvāti pretinieki. Dānijas U-20 izlase, tāpat kā Latvijas junioru valstsvienība, decembra - janvāra mijā Kanādā cīnīsies U-20 pasaules čempionātā elitē. Baltkrievijas un Austrijas juniori plosīsies "tikai" U-20 čempionāta 1. divīzijas A grupā decembrī. šī "tikai" nozīmi Baltkrievijas junioru-jauniešu komandas šīs sezonas sākumā un gaitā Latvijas komandām izskaidro regulāri. runa gan par cīņām Žoltoka piemiņas turnīrā, gan par HK Rīga cīkstēšanos ar "sābru" komandām MHL čempionāta ietvaros.

"Cerams, spēlēsim savu labāko spēli un mēģināsim vinnēt," pirms plānotās došanās uz turnīru ir lakonisks viens no jaunākajiem Latvijas U-20 izlasē iekļautajiem spēlētājiem - uzbrucējs Ņikita Jevpalovs (1994.). tiesa, jādomā, ka gan treneriem, gan spēlētājiem uzvaras turnīrā ir otrā plāna uzdevumi. vieniem svarīgi sataustīt konkrēto kandidātu "muskulatūru", bet otriem - taustīšanas brīdī būt vislabākajā formā. spēlētāji, protams, saprot ka uz Baltkrievijas turnīru brauc labi, ja puse to puišu, kas gadu mijā cīnīsies par Latvijas U-20 izlases palikšanu elitē. tādēļ konkurence ir.

"Turnīrā būs labi pretinieki. Baltkrievi un dāņi būs spēcīgi, par Austriju tik daudz nezinu. Domāju, ka daudziem šis turnīrs daudz ko izteiks - treneriem, spēlētājiem. Treneri redzēs, kurš uz doto brīdi ir gatavs, kurš nav. Spēlētāji arī sevi varēs pierādīt; pierādīt to, vai ir pietiekami labi un gatavi, lai spēlētu Kanādā. Konkurence par vietu izlasē būs pietiekami sīva, jo nevienam vēl nav garantēta vieta sastāvā; tāpēc, domāju, ka visi atdosies uz 110%. Un lielu lomu spēlē tas, ka pasaules čempionāts notiek Kanādā; tur būs pilns ar skautiem, un tāpēc visi grib tur nokļūt. Līdz ar to visi plēsīsies kā zvēri par vietu sastāvā," spriež aizsargs Kristaps Nīmanis.

Latvijas U-20 izlases spēles turnīrā Lidas kauss:

datumspretinieki
2011-11-10Baltkrievijas U-20 izlase
2011-11-11Austrijas U-20 izlase
2011-11-12Dānijas U-20 izlase

P.S. kāpēc izlasē nav Podziņš?

kā parasti, Latvijas U-20 izlases pārbaudāma vai nokomplektēta sastāva gadījumos, ir diskusijas par dažādu hokejistu būšanu vai nebūšanu izlasē. Lidas turnīrs nav izņēmums. viens no kuriozākajiem jautājumiem ir par Rīgas Dinamo uzbrucēja Ainara Podziņa (1992.) "nepiedalību" Latvijas U-20 izlasē. neuzmanīgākajiem Latvijas U-20 izlases un/vai Ainara Podziņa "daiļrades" sekotājiem derētu atcerēties, ka Podziņam legāla iespēja uzspēlēt Latvijas U-20 izlasē nebija un nebūtu pat tad, ja viņš nebūtu pieņēmis Krievijas Hokeja federācijas piedāvājumu uzspēlēt Krievijas U-20 izlasē. cits stāsts, ka savulaik Krievijas U-17 izlases sastāvā piefiksētais Ainars Podziņš, nesagaidot tiesības nonākt Latvijas izlašu jurisdikcijā, ir izvēlējies spēlēt pēc principa "ubi bene, ibi patria" (no latīņu: "kur labi, tur Tēvzeme").

Podziņš ir iekļauts un piekritis spēlēt Krievijas "otrās" U-20 izlases sastāvā, kas paralēli Lidas kausa izcīņai (arī 10. - 12. novembrī) cīnīsies Četru nāciju turnīrā Somijā. Krievijas "pirmā" U-20 izlase pa to laiku spēlēs Ziemeļamerikā. aizbildinoties ar LHF vājo ieinteresētību un soloties Latvijas izlasē spēlēt nākotnē, Ainars Podziņš ir ļāvies Krievijas U-20, lai arī "otrās", bet izlases "valdzinājumam". solījumi uzspēlēt Latvijas izlasē sāk izklausīties pēc kaut kur dzirdētām "pasakām" - gan dēļ starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem, kas regulē pāreju nacionālo izlašu kontekstā, gan ņemot vērā jaunā hokejista atvērtību "liktenīgiem" piedāvājumiem. starp citu, Podziņa lielas veiksmes gadījumā viņš var uzspēlēt pret Latvijas U-20 izlasi 29. decembrī jau U-20 pasaules čempionāta ietvaros.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai turnīrā Lidas kauss (2011. g. 10. - 12. novembrī):

ampl.spēlētājsdz.komanda 2011./2012.līga
VĀRTSARGI
VKristers Gudļevskis1992.HK RīgaMHL
VElvis Merzļikins1994.HC Lugano U20Elite Jr. A (Šv. 1. U-20)
AIZSARGI
AVladislavs Dudins1992.Oļimpija (Kirovočepecka)MHL
AKristers Freibergs1992.HK RīgaMHL
AKrists Kalniņš1992.AIK Hockey HärnösandDivision 1 (Zv. 3.)
AKrišs Lipsbergs1993.HK RīgaMHL
AMārtiņš Mežulis1992.Rapperswil-Jona Lakers U20Elite Jr. A (Šv. 1. U-20)
AKristaps Nīmanis1993.Waasa Red DucksSuomi-sarja (Som. 3.)
AEdgars Siksna*1993.Liepājas MetalurgsBaltkr. ekstralīga
AAndrejs Smirnovs1992.HK RīgaMHL
UZBRUCĒJI
UToms Andersons1993.SC Bern Future U20Elite Jr. A (Šv. 1. U-20)
UArtūrs Birstiņš1993.HC Most U20Čehijas U-20 līga
URihards Bukarts1995.Kapitan (Stupino)MHL
UPauls Hodzko1993.Liepājas Metalurgs-2Latvijas Virslīga
HK RīgaMHL
UVitālijs Hvorostiņins1992.Vaasan Sport U20Jr. A SM-liiga (Som. 1. U-20)
UŅikita Jevpalovs1994.HK RīgaMHL
URegnārs Kaļinovskis1993.Liepājas Metalurgs-2Latvijas Virslīga
Liepājas MetalurgsBaltkr. ekstralīga
UEdgars Kļaviņš1993.AIK IF J20J20 SuperElit (Zv. 1. U-20)
UKristaps Legzdiņš1992.Syrianska/Armeniska HockeyDivision 2 (Zv. 4.)
UValters Ozoliņš1992.AIK Hockey HärnösandDivision 1 (Zv. 3.)
UDāvis Straupe1992.HK RīgaMHL
UKirils Tambijevs1992.HK RīgaMHL

P.S. saskaņā ar LHF sniegto informāciju, ja Edgars Siksna līdz 9. novembrim neatgūsies no traumas, viņa vietā uz turnīru dosies aizsargs Sandis Šostaks (1993.), kas sezonu iesācis Liepājas Metalurgs-2 sastāvā Latvijas Virslīgā.

paplašinātā Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksta dalībnieki, kas nedodas uz turnīru Lidas kauss:

ampl.spēlētājsdz.komanda 2011./2012.līga
VRihards Cimermanis1993.JuniorsMHL B
UMāris Diļevka1992.Liepājas MetalurgsBaltkr. ekstralīga
Liepājas Metalurgs-2Latvijas Virslīga
UEdgars Kurmis1993.HK RīgaMHL
UArtūrs Kuzmenkovs1993.HK RīgaMHL
URoberts Lipsbergs1994.HK RīgaMHL
AArtūrs Salija1992.HK RīgaMHL
ASandis Šostaks*1993.Liepājas Metalurgs-2Latvijas Virslīga
APauls Zvirbulis1993.HK RīgaMHL

P.S. saskaņā ar LHF sniegto informāciju, ja Edgars Siksna līdz 9. novembrim neatgūsies no traumas, viņa vietā uz turnīru dosies aizsargs Sandis Šostaks (1993.).

izziņām:

- LHF "sašaurinātais" Latvijas U-20 izlases dalībnieku saraksts dalībai turnīrā Lidas kauss (publicēts 2011-11-07):
Miļuns nosauc sastāvu turnīram Baltkrievijā
- Baltkrievijas U-20 izlases kandidātu saraksts:
...
- Latvijas U-20 izlases paplašinātais kandidātu saraksts pirms turnīra Lidā (publicēts 2011-11-01):
Latvijas U-20 izlase piedalīsies turnīrā...
- Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra summa (2011. g. augustā):
Sergejs Žoltoks pieminēts. Latvijas U-20...
- laikraksta Diena apskatnieks Māris Zembergs par Ainara Podziņa valstiskās identitātes "problēmām":
Šodien Krievija, rīt Latvija, parīt... :: Diena.lv
- LHF skaidrojums par IIHF nosacījumiem hokejistu iespējām "mainīt" izlašu pārstāvniecību:
Par hokejistu tiesībām pārstāvēt valsti IIHF...
Vai Podziņš un Vasiļjevs drīkstēs spēlēt...
- Ainara Podziņa komentārs par pievienošanos Krievijas U-20 izlasei (2011-11-03):
Podziņš: "Latvijas izlasē obligāti spēlēšu"
- Ainara Podziņa intervija par latvietību u.c. (2011-10-20):
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=331093:podzi-jtoties-k-sts-latvietis&catid=96&Itemid=115
- Krievijas U-20 izlašu sastāvi 2011. gada novembrī:
Валерий Брагин огласил расширенные составы -...

cik daudz spēlētāju no Latvijas U-20 izlases Lidas turnīrā dosies uz U-20 pasaules čempionātu elitē?

  • 50

  • 22


  -4 [+] [-]

, 2011-11-08 10:30, pirms 13 gadiem
Petrovič,Petrovič-nu kāds Saleja,Zvirbulis,Smirnovs vai K.Lipsbergs. Viņi ir bezperspektīvi un norakstāmi vismaz izlases līmenī dēļ saviem nožēlojamiem fiziskajiem parametriem,kas ar katru gadu viņus padarīs mazākkonkurenspējīgus.Ne jau aizsargam ir jāatlec no uzbrucēja,bet gan otrādāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-11-08 11:04, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: To Podziņu mums nevajag un nevajadzēs lai lasās ar visām pekelēm atpakaļ uz savu Krieviju, laimi tas viņam nenesīs, tāpat kā dzīšanās pēc naudas nav nesusi labumu ne Dārziņam (izsists no ierindas praktiski uz visu sezonu), ne Skrastiņam (RD vietā izvēlējās Lokomotiv, miers viņa pīšļiem), dieviņš visu redz.
Tas peedeejais gan nebija smuki...Mee,Latvieshi,laikam nekad neizmainiisim savu domaashanu.Skaudiiba,skaudiiba,skaudiiba...

     [+] [-]

, 2011-11-08 11:11, pirms 13 gadiem
Par Krievijas U-20 izlasem. Tur nav "pirmā" vai "otrā".

главный тренер молодёжной сборной России Валерий Брагин: "Конечно, состав для турнира 4-х наций не уступает тому, который отправляется в Канаду. Там выступят сильные ребята, играющие в КХЛ."...

Хоккей на AllHockey.Ru - Брагин: мы создали две...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-08 13:37, pirms 13 gadiem
ar4i rakstīja: Par Krievijas U-20 izlasem. Tur nav "pirmā" vai "otrā".

главный тренер молодёжной сборной России Валерий Брагин: "Конечно, состав для турнира 4-х наций не уступает тому, который отправляется в Канаду. Там выступят сильные ребята, играющие в КХЛ."...

http://allhockey.ru/articles/109445/
protams, ka publiski tiks uzsvērts - mums ir abas vienādas izlases, līgas komandu spēka samērs izlīdzinās, tagad nav vāju izlašu utt. tomēr Krievijas U-20 izlašu gadījumā atšķirības ir ne tikai uzvārdos.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-08 15:38, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: To Podziņu mums nevajag un nevajadzēs lai lasās ar visām pekelēm atpakaļ uz savu Krieviju, laimi tas viņam nenesīs, tāpat kā dzīšanās pēc naudas nav nesusi labumu ne Dārziņam (izsists no ierindas praktiski uz visu sezonu), ne Skrastiņam (RD vietā izvēlējās Lokomotiv, miers viņa pīšļiem), dieviņš visu redz.
beidz te gvelst savus lokalpatriotisma principus..kas vainas naudai?? Tu savus bernus ar milestību un skūpstiem pabaro?? Acīmredzot no mammas saņem pusdiennaudu.. Skrastiņa pieminēšana šajā kontekstā vispār nesaprotama..

     [+] [-]

, 2011-11-08 18:48, pirms 13 gadiem
SKALS rakstīja: To Podziņu mums nevajag un nevajadzēs lai lasās ar visām pekelēm atpakaļ uz savu Krieviju, laimi tas viņam nenesīs, tāpat kā dzīšanās pēc naudas nav nesusi labumu ne Dārziņam (izsists no ierindas praktiski uz visu sezonu), ne Skrastiņam (RD vietā izvēlējās Lokomotiv, miers viņa pīšļiem), dieviņš visu redz.
Tu lohs

     [+] [-]

, 2011-11-08 18:49, pirms 13 gadiem
P.S. šodien sastāvā ieviestas izmaiņas.
uz Lidas kausa izcīņu nebrauc Siksna un Dudins, bet brauc Šostaks un Pauls Zvirbulis (1993.).
Veiktas izmaiņas U-20 izlases sastāvā turnīram...