Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mikuša krekls

Mikuša krekls
Šoreiz, trener, stāsts patiešām ir par krekliem...

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Pret savu gribu, viens no Rīgas Dinamo hokejistiem, dažu nedēļu laikā ir iekļuvis visvairāk piesaukto, aprunāto un izmēdīto spēlētāju galvgalī. Nabaga, Jurajs Mikušs...

Kad koijoti no pilsētas ir prom, laiks atkal atgriezties pie laicīgā notikuma, kurā piedalās Rīgas Dinamo. Ielūkojoties turnīra tabulā, redzam, ka mūsējo mugursomā samestie punkti, labākajā gadījumā noderēs par iekuru, ja gribēsim sildīt rokas pie play off ugunskura. Tajā pašā laikā, nevaram teikt, ka sezona sākta slikti. Labāka par iepriekšējo tā ir visādā ziņā – arī spēle rādās saturīgāka un nav paredzams, kurš būs tas vakars, kad Dinamo izies laukumā kā favorīti, bet – kad viņi pēkšņi ieklups krāgā pat vislielākajiem grandiem. Šāda viļņošanās visticamāk saistīta ar kalendāru, jo kopš sezonas sākuma, dinamieši ir vicojuši ugunsdzēsēju režīmā, vidēji esot priekšā gandrīz visām KHL komandām par kādām divām vai trīs spēlēm. Tāpēc iekrīt ik pa brīdim tādi pretinieki, kuri ir atpūtušies trīs vai četras dienas (Jugra pat gaidīja mūsējos piecus vakarus), bet mēs vēl neesam paspējuši izžāvēt slidas no iepriekšējā mača. Oktobra turpinājums šajā ziņā arī nesola neko labu – kalendārs būs sūrs – taču, vai tāpēc mēs neiesim mežā, ja no vilka baidīsimies. Ja baidies, nopērc suni – saka sena... nu kaut kādas tautas paruna. Ar ko uz mežu ies Šuplers? Viņš nopircis Juraju Mikušu.

Te nu esam nonākuši līdz apstākļiem, kas daudziem līdzjutējiem neļauj nomierināties. Retoriskie jautājumi – kas tas ir par putnu? – tika nomainīti ar ne mazāk retoriskajiem – velns, kāpēc viņu vispār laiž laukumā? – bet tagad tie ir apstājušies pie nodaļas – cik ilgi hokejists, kura pozīcija ir uzbrucējs, spēlēs bez rezultativitātes punktiem? Jurajs savu atbildi jau ir sniedzis – pagaidām viņa kontā ir sešas spēles, kurās nav gūti ne vārti, ne piespēles, nopelnīts salīdzinoši pieklājīgs lietderības mīnuss (-2) un vidēji laukumā viņš ik spēlē uz ledus ticis 11 minūtes un 30 sekundes. Nav slikti, ja ņem vērā, ka, piemēram, Maskavas Spartak viņam vispār nedeva iespēju pamēģināt, uzskatot, ka viņš komandas kaujas līmenim ir pa vieglu. Ja Dārziņš negūst punktus, tad treneris viņu sēdina malā. Mikušs pagaidām šo robežu nav sasniedzis un tikai Šuplers zina, kurā brīdī viņš Juraju atsēdinās vai, vēl trakāk – aizsūtīs uz fārmklubu sajust spēles garšu. Bet par skādi nenāktu, jo pagaidām starp Štālu (kuru aizfīrēja uz Liepāju) un Mikušu nav nekāda starpība, ja runājam par pievienoto vērtību. Pag, ir gan viena – Juris nav iebraucis mīnusos, jo vienkārši nevarēja, kamēr Jurajs ir ne tikai ticis pie mīkstas rociņas, bet arī to padevis saviem jaunajiem komandas (maiņas) biedriem. Nav labi, ka galvenais treneris tik atklāti pinas savos pieņemtajos lēmumos – vai tiešām viņš domā, ka tas nāk par labu komandas spēlei un mikroklimatam?

Jurajs nav slikts hokejists, taču vēriens, ar kādu viņš tika pieteikts un iespēlēts sastāvā, atvainojiet – prasa kaut vairāk par apaļām nullēm sešās aizvadītajās spēlēs. Jā, komandas vadība atkal bija ieberzusies ar centru iegādi, jo izrādījās, ka Troteram labāk padodas spēle pa malu. Tā it kā tika skaidrota Dārziņa- Trotera- Miķeļa maiņas mazā produktivitāte. Taču – vai tāpēc ir jāpērk uzreiz pirmais brīvais slovāks, kas izrādās, nebūt nav apveltīts ar mežonīgu talantu, kur nu vēl vajadzīgo meistarību? Starp citu, Jurajam ir bijuši gana daudz simtprocentīgi momenti, lai gūtu vārtus, taču viņš to vēl nav izdarījis. Un to tagad nedara arī Dārziņš un jaunais Rēdlihs, kam slovāks ielikts pa vidu. Atvainojiet – tad jau Troters, lai kāds viņš tur nebūtu, blakus abiem latviešu strēlniekiem bija gana jaudīgāks. Spēlē pret Fīniksas Coyotes kanādietis stabili bija mūsu komandas labākais uzbrucējs un mēs runājam par spēlētāju, ko Dinamo galvenais treneris vēl pirms nedēļas spītīgi turēja ceturtajā maiņā, ar atbilstoši mazu spēles laiku. Skumji būs klausīties, ja Šuplers tagad visiem stāstīs, ka viņš tādejādi motivēja Troteru un tāpēc viņš sācis spēlēt... Par kādu cenu?

Piekrītu, sezonas sākumā Troters vēl nebija tik drošā fiziskā formā, taču vairāk izskatījās, ka viņš vienkārši mēģina pierast pie šī hokeja. Tas viņam patiešām bija pārbaudījums! Tiktāl aprada ar vietējo specifiku, ka attapās ceturtajā maiņā... Tur, protams, ka uzreiz bija redzams, ka Broks ir malējais, kur viņš arī atplauka un turpina ziedēt. Pat neskatoties uz mazo spēles laiku, kanādietis bija pamanāms. Ko ar viņu darīt tālāk? Ja nebūtu Mikuša – būtu viens stāsts. Bet tagad visi plāni vai ceļi ved pie Juraja krekla. Ja Šuplers būtu adekvāts, tad šobrīd trešajā maiņā vajadzētu spēlēt Troteram – Karamnovam – Bukartam, bet ceturtajā Dārziņam – Džeriņam – Miķelim, ar Meiju rezervē un Mikušu uz fārmklubu. Taču Jūlim noteikti ir savs plāns, ko jau tagad varētu mēģināt uzminēt: Troteru saliks kopā ar Mikušu un Miķeli, bet ceturtie būs Dārziņš – Džeriņš – Bukarts. Spēlē pret Coyotes pārliecinoši pirmajā maiņā iejutās Troters, taču tas – uz Surovija savainojuma rēķina. Otros izjaukt arī būtu dīvaini...

Tad sanāk, ka visa jezga sākusies ap Troteru, kurš nopirkts uz diviem gadiem. Par tādu ciparu un ar tādām rokām viņš neko zemāku par pirmajām divām maiņām vienkārši nebūtu pelnījis. Tā droši vien arī bija domāts, tikai ar Troteru pa vidu un Lauri ar Miķeli pa malām, maiņas saspēle bija piezemēta un neviļus atklājās, ka visa komandas selekcija sagāžas kā kāršu namiņš. Jo – Troters nav centrs... Un tā vietā, lai izmantotu vai noticētu jau esošajiem resursiem – centri Džeriņš un Karamnovs stabili ir labāki par mums zināmo slovāku ielāpu – Šuplers grib pēkšņi pie sevis dabūt Mikušu, kuru viņš pazīst, ciena, mīl utml. Ja tā būtu, tad Juraja kontā būtu ne tikai alga, bet arī vārti un piespēles. Bet tās pagaidām nav un tas ir slikti. Ja treneris ar pārliecību piesaka jaunu spēlētāju, kam nevis tiek pielikta pie galvas pistole (kā citiem Dinamo jaunajiem un perspektīvajiem), bet iedota rokās granāta – sak, ej uzbrukumā, esmu tev blakus! – tad paliek neatklāts lielais noslēpums - ko mēs, pie velna, esam patiesībā nopirkuši? Ja kāds tur muld, ka nezināja, ka Troters nav centrs, tad par Mikušu taču fails bija zināms un pieejams ar visām ekstrām, ieskaitot galvenā trenera zobu un godavārdu.

Maiņu karuselis palīdz noskaidrot pirmssezonā iespējamo sastāvu, taču līdzīgas darbības jau čempionāta laikā norāda par noteiktas grupas nervozitāti. Vai - mazo pārliecību par savu lēmumu pareizību. Jau kuro reizi saku, ka raganām vai māņiem neticu, taču Juraja Mikuša gadījums kaut kā velk uz savdabīgu dabas parādību kopumu – nu, nesanāca Jūlim šī dīvainā rokāde un spītīgā maiņu blenderēšana. Ne-sa-nā-ca. Vai gribiet zināt, kāpēc šāds virsraksts? Tam nav tikai alegoriska nozīme. Pirms spēles ar Fīniksas Coyotes izrādījās, ka vienīgais, kam nav uzšūts speciālais spēles krekls, ir... uzminējāt! Tieši tāpēc viņš nespēlēja. Vai to arī nevaram saukt par zīmi? Ja tā patiešām bija neveikla apstākļu sakritība, tad – viens stāsts. Bet, ja kādam tās lietas aizmirsās... Šupler, esi taču drosmīgs un aizsūti vēl vienu cilvēku uz Liepāju. Tas jums abiem nāks par labu un kazi – vēl rakstīsim, ka tas iedeva komandai citu pārliecību, bet pašam hokejistam – jaunu motivāciju. Jo zīmes apkārt nemelo...
Būs labi!

 +17 [+] [-]

, 2010-10-07 21:46, pirms 14 gadiem
Tīri cilvēcīgi, stulbi, ka ar Mikuša kreklu tā gadījās. Iedomājieties, kā to viņam paskaidroja - piedod, tu nespēlēsi, jo tev netīšām neuzšuva kreklu! Bet vispār - Na*ig Mikušu. Ar Karamnovu Miķelis un Lauris izskatījās daudz labāk un 4. maiņa tādā izskatā, kā sezonas sākumā arī bija ļoti laba.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +29 [+] [-]

, 2010-10-07 21:53, pirms 14 gadiem
Mikušs jau latviešu folklorā ir kļuvis par lamu vārdu.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 21:54, pirms 14 gadiem
Varēja jau Dinamo korpus arī šad tad iebilst... Jo redz Laviņu Jūlis negribeja, bet Sējējs pateica ko citu, ar ko šis gadījums atšķiras?

 +10 [+] [-]

, 2010-10-07 22:07, pirms 14 gadiem
Jāatzīst, ka Šuplers ir labs treneris, bet, manuprāt viņš ir izsmēlis savas spējas Dinamo kontekstā - laiks nakt jaunām vēsmām ....
Tīri cilvēciski ir pat žēl Mikuša - viņš jau nav vainīgs -kur Šuplers liek, tur spēlē - neteiks jau - "Es labāk nespēlešu - tas nebūs godīgi pret Štālu"

 +10 [+] [-]

, 2010-10-07 22:08, pirms 14 gadiem
Mikušam speciāli šūtais krekls karājas pie manas istabas griestiem!
Būs labi!

     [+] [-]

, 2010-10-07 22:19, pirms 14 gadiem
Kas gan es par piekritēju, bet - pilnīgi piekrītu!
Starp citu jau no paša sākuma pubilskā vidē izteicu viedkli, ka šis slāvs mums šobrīd nebija vajadzīgs. Un vēl piedevām 3 maiņā!!!
Slēpts komentārs: Saaaljsh

  +4 [+] [-]

, 2010-10-07 22:28, pirms 14 gadiem
Saaaljsh rakstīja: Gribētu redzēt, ko Puče rakstīs, ja Mikuš sezonas vīdu rādīs PERFEKTU sniegumu . Vai tad viņš atcerēsies, ka bija VISGUDRĀKAIS hokeja eksperts, treneris, psihologs un menedžeris un nolika čali .

Ja jau trenerim maksā algu, tad viņš arī uzņemas risku un pēc tam nes atbildību par saviem lēmumiem. Ja ietekmēsies no katra žurnālista un blakus esošā, tad būs vēl lielāks maiņu blenderis.
Zurnalists nevienu neietekmē. Zurnalists raksta to, ko novēro, ko redz. Un tas ir viņa darbs.
Tapat ka Mikuša darbs ir mest golus pretinieku vārtos. Vinam par to maksa algu.. Un ja kāds rāda perfektu sniegumu, welcom, par to tev ari to algu maksā un tas galu galā ir tavs pienakums, tas pavisam drosi ir ierakstits ligumā.

     [+] [-]

, 2010-10-07 22:36, pirms 14 gadiem
Saaaljsh rakstīja: Gribētu redzēt, ko Puče rakstīs, ja Mikuš sezonas vīdu rādīs PERFEKTU sniegumu . Vai tad viņš atcerēsies, ka bija VISGUDRĀKAIS hokeja eksperts, treneris, psihologs un menedžeris un nolika čali .

Ja jau trenerim maksā algu, tad viņš arī uzņemas risku un pēc tam nes atbildību par saviem lēmumiem. Ja ietekmēsies no katra žurnālista un blakus esošā, tad būs vēl lielāks maiņu blenderis.
Vaina tik daudz nav speeleetaajaa, bet gan attieksmee, ar kaadu vinjsh sheit tika atvests, atraadiits un iespeeleets sastaavaa.
Tagad naivi izlikties, ka mums vinja vietaa nav, ko likt, ka vinjsh velk komandu, ka mums ljoooti vajadzeeja pastiprinaajumu? Ja vinji tagad panjemtu slovaaku aizsargu ar kreiso nuujas satveerienu un ieliktu 3. aizsargu paarii, tad arii tu tikai teiktu, ka treneris pats atbild par saviem leemumiem?

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 22:55, pirms 14 gadiem
Saaaljsh rakstīja: Gribētu redzēt, ko Puče rakstīs, ja Mikuš sezonas vīdu rādīs PERFEKTU sniegumu . Vai tad viņš atcerēsies, ka bija VISGUDRĀKAIS hokeja eksperts, treneris, psihologs un menedžeris un nolika čali .

Ja jau trenerim maksā algu, tad viņš arī uzņemas risku un pēc tam nes atbildību par saviem lēmumiem. Ja ietekmēsies no katra žurnālista un blakus esošā, tad būs vēl lielāks maiņu blenderis.
Suplera atbildiba slepjas viena maza fraze - puisi bija nogurusi !
un diemzel ta katru reizi un lai Dievs stav tam slovakam klat jo ja nesaks kaut ko puika darit bus janem lidzi akmeni lai pats aiziet

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 23:30, pirms 14 gadiem
Mikušs sāk iespēlēties un paliek aizvien labāks, bet ... es vienalga uzskatu, ka viņš (vēl?) ir par vāju priekš "Dinamo". Statistika runā pati par sevi - sešas spēles, sešas + sešas nulles un koefs - 2, kā arī šajās sešās spēlēs abi maiņas partneri ir nopelnījuši kopā 12 + 12 nulles un švaku lietderības koeficientu.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-08 00:23, pirms 14 gadiem
mam jau liekas, ka Šuplers šoreiz pats sev akmeni dārzā sameklēja un kaklā iesēja - spēlēja vīri labi, pie tam pat bija maza, bet manāma augšupejoša spēles kvalitātes tendence. Bet nē, vajadzēja kaut ko izdomāt un atvilkt to nabagu, ielikt sastāvā un muļļāt. Sevišķi slikti tas izskatās uz to kritēriju fona, kas līdz tam tika piemēroi pārējiem spēlētājiem (tipa, neiet spēlē - atā, rotējam nākamo iekš tavas vietas). Koroče, aizstāvēju parasti Jūli, arī grūtos laikos, bet te nu paiešu malā, pats vainīgs

  +3 [+] [-]

, 2010-10-08 00:38, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: Tīri cilvēcīgi, stulbi, ka ar Mikuša kreklu tā gadījās. Iedomājieties, kā to viņam paskaidroja - piedod, tu nespēlēsi, jo tev netīšām neuzšuva kreklu! Bet vispār - Na*ig Mikušu. Ar Karamnovu Miķelis un Lauris izskatījās daudz labāk un 4. maiņa tādā izskatā, kā sezonas sākumā arī bija ļoti laba.
Ar "neformā" esošo Troteru pa vidu arī pat neskatoties, ka viņš nomināli nav centrs 3. maiņas spēlei kopumā nebija ne vainas..... faktiski visus savus punktus Lauris ar Miķeli dabuja, kad pa vidu viņiem bija Troters un ar katru spēli viņu sadarbība uzlabojās..... a nē.... izrādās Jūlim, kad ir labi arī nav vēl labi..... vajag visu sačakarēt iebāžot tur savu apšaubāma līmeņa tautieti.... kam ne tikai pašam "spēle nevedās", bet arī maiņas partneriem viņš saspēli vairāk čakarē nekā veido....

  -1 [+] [-]

, 2010-10-08 03:38, pirms 14 gadiem
Saaaljsh rakstīja: Gribētu redzēt, ko Puče rakstīs, ja Mikuš sezonas vīdu rādīs PERFEKTU sniegumu . Vai tad viņš atcerēsies, ka bija VISGUDRĀKAIS hokeja eksperts, treneris, psihologs un menedžeris un nolika čali .

Ja jau trenerim maksā algu, tad viņš arī uzņemas risku un pēc tam nes atbildību par saviem lēmumiem. Ja ietekmēsies no katra žurnālista un blakus esošā, tad būs vēl lielāks maiņu blenderis.
gribesu redzet kada bus tava atieksme pret Mikusu (Supleru ) un Dinamo kopuma
ja Mikus sezonas visu saks radit Kkadu sniegumu ...
Bet Liidz tam kas buus sis nevajadziigas rokades.. . speletaju mainas pa labi pa kreisi lai tik mikusam Buutu labi... ??? Skiet ka taa ja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ingus123456

  +3 [+] [-]

, 2010-10-08 09:13, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: Ar Karamnovu Miķelis un Lauris izskatījās daudz labāk
Tieši tā.
Arēnā uz vietas kaut kā tieši tas iekrita acīs jau pirmā perioda sākumā.

     [+] [-]

, 2010-10-08 09:33, pirms 14 gadiem
es vēlreiz saku , ka mikušs ir pana ārlaulības dēls Citu izskaidrojumu neredzu, jo tikai šādā veidā viņš var parādīt cik tomēr Mikušs viņa dzīvē ir nozīmīgs un labot jaunības kļūdu...

  +5 [+] [-]

, 2010-10-08 09:37, pirms 14 gadiem
Kā, lai ar Karamnovs un Miķelis ar Lauri neizskatās labāk, ka Vitjuks vismaz skrien, viņam ir motivācija. kāda motivācija ri skriet džekam, kuram nav par savu pakaļu jābaidās. Turklāt Laurim ar Karamnovu bija arī diezgan labs kontakts ne uz laukuma, parunājās, kko pasmējās... Ko nevarētu teikt par Juraju...

  +4 [+] [-]

, 2010-10-08 10:35, pirms 14 gadiem
šuplera gals vairs nav tālu - jautājums, cik ilgi to pacietīs mūsu RD smilšu kastes īpašnieki. domāju, ka laiks sevi pieteikt ābolam, kurš ievilktu RD playoffos. ja paliek šuplers - tad stabili ir jātiek iekšā plyoff un mīcīšanās uz robežas nevar tikt pieļauta kaut vai tāpēc, lai pretiniekos dabūtu līdzvērtīgu komandu nevis kaut ko no augšas, kuriem noliesim bez variantiem, jo otru gadu pēc kārtas vēsture nekad neatkārtojas

     [+] [-]

, 2010-10-08 11:58, pirms 14 gadiem
Zemekis rakstīja: šuplera gals vairs nav tālu - jautājums, cik ilgi to pacietīs mūsu RD smilšu kastes īpašnieki. domāju, ka laiks sevi pieteikt ābolam, kurš ievilktu RD playoffos. ja paliek šuplers - tad stabili ir jātiek iekšā plyoff un mīcīšanās uz robežas nevar tikt pieļauta kaut vai tāpēc, lai pretiniekos dabūtu līdzvērtīgu komandu nevis kaut ko no augšas, kuriem noliesim bez variantiem, jo otru gadu pēc kārtas vēsture nekad neatkārtojas
Zinot, ka teniss no hokeja ir diezgn patāls sporta veids (arī saprašanas ziņā) un redzot cik ilgi jau RD šefi var paciest Jūli, tad nedomāju, ka tuvākajā laikā kas dikti mainīsies šajā jomā, protams, izņemot, ja RD tagad pēķšni nesāks kāst visiem pēc kārtas un kādas 10-15 spēles no vietas..... bet savādāk baidos, ka Jūļa kungs visu šo sezonu var "atkukarekaķ" pie RD stūres....
Katrā ziņā es sevi esmu noķēris pie domas, kad salīdzinot ar pirmo gadu man kaut kā tā komanda ir palikusi stipri vienaldzīgāka un bieži vien spēles noskatos tik, ja tā var teikt, "ieraduma pēc" bez lieka stresa un lieliem pārdzīvojumiem ....

  -1 [+] [-]

, 2010-10-08 12:54, pirms 14 gadiem
Šupler,esi vecis,audzē ūsas un visas tavas lietiņas aizies

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 14:19, pirms 14 gadiem
TiltinsH rakstīja: gribesu redzet kada bus tava atieksme pret Mikusu (Supleru ) un Dinamo kopuma
ja Mikus sezonas visu saks radit Kkadu sniegumu ...
Bet Liidz tam kas buus sis nevajadziigas rokades.. . speletaju mainas pa labi pa kreisi lai tik mikusam Buutu labi... ??? Skiet ka taa ja?
Galvenais ir rezultāts, kas tiek sasniegts sezonas beigās . Ja dinamo tiek playoffos tālāk nekā iepriekšējā gadā, tad manis pēc, lai šuplers taisa spēlētāju rokādes katrā spēlē .

Galvenais, ko centos pateikt- Šuplers uzņemas atbildību par saviem darbiem, Ja spēlētāju raustīšana nenesīs rezultātu, ko viņš ir iecerējis, tad viņu 100% ap jauno gadu atlaidīs .

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 14:51, pirms 14 gadiem
Neaizmirsīsi Matuļa izpētīto lietu - Mikušs nemaz neesot centrs, bet malējais, tāpat kā Troters! Kā tad lai to saprot?

Es domāju, ka Šupleram jāņem līdzi savs audžudēls un jābrauc uz Slovākijas līgu...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-08 15:51, pirms 14 gadiem
izdevas man parunaties ar RD speletaja radiem par sho teemu, ka shie apgalvo pec Juraja nopirkshanas chaliem nolaidushas rokas, zudusi motevicija, sak atkal viens Juulja milulis, kas visu vares atlauties...

Zel, ka tadi chali ka Stals spele LM, bet Jurajs Riga.

Dzive ir skarba!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-08 16:00, pirms 14 gadiem
sivaiz rakstīja: izdevas man parunaties ar RD speletaja radiem par sho teemu, ka shie apgalvo pec Juraja nopirkshanas chaliem nolaidushas rokas, zudusi motevicija, sak atkal viens Juulja milulis, kas visu vares atlauties...

Zel, ka tadi chali ka Stals spele LM, bet Jurajs Riga.

Dzive ir skarba!
Štāla radi?Tad saprotu

  +1 [+] [-]

, 2010-10-08 16:19, pirms 14 gadiem
Troteru droši var likt centrā,un iespēlēt, tā kā jau bija domāts sezonas sākumā, kopā ar Miķeli, un Lauri, tā būs mūsu jaunā, ātrā maiņas, btw, Troters iemetienos ir ļoti labs.Viņš ir viens no TOP10 spēlētājiem šajā jomā, uzvarot 58% iemetienu.

  -3 [+] [-]

, 2010-10-08 17:44, pirms 14 gadiem
surovijs-hartigans-nizivijs
karsums-sprukts-troters
darzinsh-dzerinsh-redlihs
meija-mikush-ankipans
ankipans noteikti bremzee 2mainjas speeli