Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Rīgas Dinamo atbrīvo...Oļegu

Rīgas Dinamo atbrīvo...Oļegu
Vai Miķelis šajā sezonā aizies pa Laura taciņu?

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Šodien Rīgas Dinamo aizvada pēdējo treniņu uz sava ledus un tad kravās somas, lai dotos pretī KHL čempionāta pirmajai spēlei. Sāks viņi piektdien Ufā, bet - beigs... Piedāvāju tradicionālo versiju – ar ko tas viss varētu beigties. Brīdinu – cilvēkiem ar iztēles trūkumu zemāk rakstītās rindas ir kaitīgas veselībai un pašsajūtai.

Rietumos šogad visus pārsteigs Minska un Maskava. Pirmie tāpēc, ka beidzot būs savu leģionāru armādu pratuši nolikt uz pareizām sliedēm, savukārt otro sakarā biežāk tiks locīts slavenā CSKA vārds. Šuplers ir nonācis komandā, kuras sporta skola kārtējo reizi ir dāvājusi pasaules hokejam gana spraunu paaudzi. Nu, vismaz KHL līmenim pietiek ar atliektiem galiem, tāpēc vietu izslēgšanas turnīrā par Gagarina kausu viņi nodrošinās diezgan pārliecinoši. Protams, tiks uzteikts slovāka speciālista veikums, jo viņam esot eiropeisks skatījums un slāvisks redzējums – jeb otrādi... Katrā ziņā, komandai jaunais treneris patīk, jo vairs netur puikas kazarmu režīma grožos. Tiesa, play off sakarā tieši šis nospēlēs greizo joku. Znarokam sezona stabilāka un tieši tāpēc pagājušā gada zaudējumu sērijas rekordu viņš nelabos. Savā divīzijā viņi būs pirmie, konferencē – ar otro numuru. Lokomotīve rietumos būs garlaicīgākais stāsts – uzvara, pēc uzvaras... Mūsu Skrastiņam būs bloķēto metienu kaudze. Jautrākie notikumi šajā grupā, protams, būs lejasgalā – līdz sezonas pēdējai spēlei piecas komandas pretendēs uz divām vietām Gagarina kausā. Spurts vislabāk izdosies Rīgai un Ņižņijnovgorodai. Vitjaz kausies mazāk, Spartak – vairāk... Slovākiem pagalam neveiksies ar debiju līgā, tāpēc pirmos kucēnus viņi slīcinās. Sāksies runas par kluba turpmāko lietderību.

Kaut ko vairāk par Rīgas Dinamo? Vārtsargu mēs sezonas laikā nemeklēsim, iztiksim ar tiem, kas ir – bet debitēs Gudļevskis. Kaspars Daugaviņš komandai pievienosies novembrī, bet rezultatīvākais būs Lundmarks. Holtam šogad būs piecas sausas spēles un labāka statistika nekā pērn. Viņš un Ozoliņš pārstāvēs komandu KHL Zvaigžņu spēlē, kas notiks Rīgā. Dinamo sezonu sāks pelēki, bez spozmes un izdomas, taču palēnām hokejisti sapratīs, ka labāk izmantot sistēmu un kārtību, nevis savu meistarību, kas – saprotams, mūsējiem uz krievu fona acīmredzot pietrūkst. Principiālākās spēles būs ar Znaroku un Šupleru. Zaudēsim mājās, bet vinnēsim izbraukumā. Iekļuvuši play off, pirmajā kārtā atkal spēlēsim pret Maskavas Dinamo un atkal uzvarēsim. Znarokam tas maksās amatu, bet Lipmans paziņos, ka viņš jau zinājis, ka Oļegs nav nekāds treneris. To pašu pateiks pēc nedēļas arī krievu naudas menedžeris Savickis. Otrajā kārtā mēs atkal spēlēsim pret Lokomotīvi un – atkal zaudēsim. Ozoliņš paziņos par karjeras beigām, Holts saņems piedāvājumus no četriem KHL un viena NHL kluba, bet beigās paliks...Rīgā. AK Bars izteiks piedāvājumu arī Miķelim, bet labu līgumu Krievijā nopelnīs Galviņš. Starp citu, Savickis zaudējumu Jaroslavļai atkal norakstīs uz Lipmana rēķina – pārāk bieži Kirovs bija svarīgo spēļu priekšvakarā mētājies gar komandas ģērbtuvi.

Kas notiek Austrumos? Vecais stāsts par četriem klubiem – Magņitka, Salavats, Avangards un AK Bars. Tādā kārtībā komandas arī sadalīs turnīra tabulu savā konferencē. Dārziņam sezonas sākums neizdosies, taču vairāku komandas biedru savainojumi iecels Lauri pirmajā maiņā, kur viņš pasprēgās sev ierastajā manierē. Brīnumus rādīs Jugra ar Masaļski vārtos, kas nodrošinās sev vietu play off uzreiz aiz lielā četrinieka un tik pat liels stāsts būs Žora Pujacs ar Sibirj. Vēl labāko astoņniekā tiks Ņeftehimik un Baris. Kāda izskatīsies Gagarina kausa izspēle? Rietumus jau iezīmējām – tur pirmajā kārtā Lokomotīve vinnēs Torpedo, Rīga tiks galā ar Maskavas Dinamo, SKA apspēlēs CSKA, bet Atlants liks kapitulēt Minskai. Otrajā kārtā Lokomotīve vinnēs Rīgu, bet SKA apspēlēs Atlantu (trenera Ržihas intriga). Pusfinālā SKA uzvarēs Lokomotīvi. Otrā galā kauliņi kārtosies sekojoši: Magņitka pirmajā kārtā apspēlēs Baris, Salavats to pašu paveiks pret Ņeftehimik, Sibirj izpļaukās Avangardu, bet Masaļskim pietiks dūša un spēks, lai septiņu spēļu sērijā noliktu uz lāpstiņām AK Bars. Dārziņu nelamās – būs citi, kam tiks vairāk... Pēc tam Magņitka paņems Sibirj, bet Salavats apstādinās Masaļska skrējienu. Pusfinālā Salavats tomēr smago metālu nespēlēs... Finālā otro gadu pēc kārtas iekļūs Ufa, kas tur rotaļīgi paskolos SKA puišus. Apbalvošanas ceremonijā kausu visilgāk turēs virs galvas Salavat Julajev uzbrucējs Maksims Sušinskis, kuru starpsezonā treneris Ržiha izmeta no SKA. Tieši Sušinska jautājums būs KHL disciplinārās komitejas darba kārtībā uzreiz pēc Gagarina kausa izspēles, jo atklāsies, ka hokejists pēc uzvaras finālā bija SKA soliņam parādījis simbolisku uzbudināta dzimumlocekļa stāvokli, izmantojot abas no kausa turēšanas tobrīd brīvās rokas. Salavats samaksāja soda naudu, bet Sušinskis atvainojās savai dzimtajai pilsētai, bet – ne trenerim Ržiham.

Lūk, tāda sezona. Saprotams, esmu iezīmējis ļoti optimistisku ainu visiem mūsu hokejistiem – gan Rīgas kreklā spēlējošajiem, gan tiem, kas svešumā. Ne jau visiem viņiem tik gludi klāsies kā vēlos. Kas attiecas uz treneri Rautakalio, tad šis viņam būs pirmais un pēdējais gads pie Dinamo stūres. Kas notiks? Te nu iztēlei nav robežu... Tomēr aizstājēju komanda atradīs ātri un atkal pa vidu nomaisīsies Kirovs. Viņam šāds notikumu pavērsiens atvieglos dažas izmaksas, kas tradicionāli spieda kurpi un sirdi. Vai sapratāt?
Būs laba sezona!

  +8 [+] [-]

, 2011-09-07 08:51, pirms 13 gadiem
simbolisku uzbudināta dzimumlocekļa stāvokli

labs +

  +5 [+] [-]

, 2011-09-07 08:51, pirms 13 gadiem
Vot tas tik ir sapnis Armand!!!

  +7 [+] [-]

, 2011-09-07 08:56, pirms 13 gadiem
Uhhh laba fantāzija Armandam, tikai par treneri Rautakalio kļūdies

     [+] [-]

, 2011-09-07 08:58, pirms 13 gadiem
Tātad pēc gada galvenais treneris Dinamo būs Ābols vai Ignatjevs.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 09:01, pirms 13 gadiem
Tomēr aizstājēju komanda atradīs ātri un atkal pa vidu nomaisīsies Kirovs. Viņam šāds notikumu pavērsiens atvieglos dažas izmaksas, kas tradicionāli spieda kurpi un sirdi. Vai sapratāt?

TEDIS,tas kas indiānis

     [+] [-]

, 2011-09-07 09:11, pirms 13 gadiem
Nu ja, ka Tedis tur domāts

  -3 [+] [-]

, 2011-09-07 09:11, pirms 13 gadiem
Ārprāts !!!
-1000

  +2 [+] [-]

, 2011-09-07 09:24, pirms 13 gadiem
Ai, ir vismaz par ko ierēkt no rīta Paldies

  -3 [+] [-]

, 2011-09-07 09:35, pirms 13 gadiem
Vēl šerpāk kā pagājušās sezonas prognozes
Ozoliņa sakarā izteiktais noteikti, ka piepildīsies, pieļauju, ka Dinamo trenera atlaišana ar, bet ne pēc sezonas un otrās kārtas playoff un ne pret Nolanu. Znaroku ar visticamāk izmetīs, bet ne pēc play-off pirmās kārtas. Protams astoņnieki būs ļoti līdzīgi, bet jauno slovāku komandu ievilks play-off, ja pati netiks - mārketings. Tāpat kā Minskai tur labu skatu pavērs. Dinamo (Rīgas) šogad neviens nekur nevilks...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 09:37, pirms 13 gadiem
Es smaidu...un gaidu, izdrukāšu un ielikšu atvilktnē lai pavasarī varētu salīdzināt...bet lai dievs dod...:O)

     [+] [-]

, 2011-09-07 09:56, pirms 13 gadiem
Atradušies gudrinieki, kad būs tad sapņos

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 10:00, pirms 13 gadiem
Kaut nu tā būtu

  -3 [+] [-]

, 2011-09-07 10:06, pirms 13 gadiem
Mda.. izskatās Puče ne sevišķi labi orientējas KHL.. neielikt Severstal un Traktoru PO nav sevišķi gudri

     [+] [-]

, 2011-09-07 10:42, pirms 13 gadiem
Kur ir pagājušā gada prognozes?

  -1 [+] [-]

, 2011-09-07 10:54, pirms 13 gadiem
Šim džekam nu gan fantāzija strādā!Īsts gatavais pasaku tēvs - Andersens!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 10:57, pirms 13 gadiem
viks76 rakstīja: Mda.. izskatās Puče ne sevišķi labi orientējas KHL.. neielikt Severstal un Traktoru PO nav sevišķi gudri
Jaa izskataas, ka Traktors varetu pievienoties top4 pulkam, nevis netikt playoff.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-07 11:16, pirms 13 gadiem
Es gan vairāk sliecos domāt, ka šosezon to kausu paņems tieši Loko! Komanda ir ļoti sabalansēta un pieredzējusi (mūsu Kažu ieskaitot) un ja viņi ieskriesies, tad viņus "nolaist no sliedēm" būs grūti arī pat tādam Salavatam....

  +2 [+] [-]

, 2011-09-07 11:58, pirms 13 gadiem
bet sakiet ko gribiet, no sakuma lidz beigam pilnigi normala prognoze. reali ta ari vajadzetu notikt.

     [+] [-]

, 2011-09-07 15:21, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: bet sakiet ko gribiet, no sakuma lidz beigam pilnigi normala prognoze. reali ta ari vajadzetu notikt.
...taču vēl reālāk, ka tā nenotiks...

P.S. pēdējajā drukātajā SA+ ir Matuļa prognozes un KHL klubu apskats - man likās sakarīgāka prognoze

     [+] [-]

, 2011-09-07 15:50, pirms 13 gadiem
pēc izlasītā veselība un pašsajūta normā - iztēle līmenī...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-07 17:07, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka būsi aizšāvis garām ar Jaroslavļu...

  +7 [+] [-]

, 2011-09-07 20:24, pirms 13 gadiem
Ehh, sāpīgi lasīt katru reizi, kad tiek pieminēta Lokomotīve...

     [+] [-]

, 2011-09-10 22:32, pirms 13 gadiem
Pirmās kārtas pārvarēšana nav pašsaprotama, bet citādi PO šogad ir reāls. Vai būs spēle, jāskatās.

     [+] [-]

, 2011-09-11 22:01, pirms 13 gadiem
Vispār jau labi izrēcos, tikai brīžos kad minēta Loko... sirds aprāvās!!!