Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ko Starkovs mainīs pret Maltu?

Ko Starkovs mainīs pret Maltu?
Pussargs Jurijs Žigajevs ir viens no futbolistiem, kas varētu pastiprināt Latvijas izlases spēli.
Foto: Romāns Kokšarovs

Četras dienas pēc neveiksmīgās spēles pret horvātiem Latvijas futbola izlase aizvadīs otro kvalifikācijas maču - pret Maltu. Ko treneris Aleksandrs Starkovs varētu mainīt, meklējot uzlabojumus mūsu komandas sniegumā?

Preses konferencē pēc mača pret horvātiem Starkovs tik ļoti slavēja mūsu komandas pamatsastāva spēlētājus, it kā spēle būtu beigusies vismaz neizšķirti. Treneris lika nojaust to, ka sākumsastāvs paliks nemainīgs arī otrajā spēlē pret Maltu, ja vien visi būs veseli. Zinot Starkova konservatīvo pieeju sastāva izvēlē, ir ļoti iespējams, ka šovakar spēli pret mūsu grupas pastarīšiem iesāks tie paši 11 vīri, kas spēlēja arī pret grupas favorītiem. Dīvaini, ja komandas sastāvs netiek mainīts atkarībā no pretinieku stipruma. Bet varbūt mums nemaz nav maiņu opcijas?

Palūkosimies, kādas ir Starkova iespējas variēt sastāvu, izmantojot izsauktos futbolistus! Vārtsarga postenis un arī četri aizsargi noteikti paliks līdzšinējie, jo viņu tuvākie rezervisti šobrīd manāmi atpaliek. Par četru aizsargu uzlikšanu laukumā var nešaubīties, jo komandu trenē Starkovs, kurš trīs dienu laikā nemaina taktiku un pēkšņi neizvēlēsies shēmu 3-5-2. Toties pussargu līnijā ir iespējamas izmaiņas. Pirmkārt, varētu noderēt Jurijs Žigajevs, kurš pēdējās nedēļās spilgti spēlē "Ventspils" sastāvā - pussargs ar 12 vārtu guvumiem pat izvirzījies "LMT virslīgas" rezultatīvāko spēlētāju saraksta otrajā vietā. Kuru viņš varētu nomainīt? Andreju Rubinu, jo spēle pret horvātiem parādīja, ka viņš atrodas patālu no savas labākās kondīcijas. Otrkārt, ja veselība atļautu, pamatsastāvā varētu uzlaist Vitāliju Astafjevu - ne jau uz visu maču, bet uz pirmajām 45 vai varbūt 60 minūtēm. Treškārt, ir arī Andrejs Perepļotkins, kurš bija labākais spēlētājs pēdējā pārbaudes mačā pret čehiem, bet netika pie teikšanas spēlē pret horvātiem. Starkova atsalumu pret iemīļoto spēlētāju var izskaidrot ar to, ka transfēru logs ir aizvēries, un viņš vairs nav jāpiedāvā futbolistu tirgū.

Arī uzbrukumā ir iespējamas variācijas. Māris Verpakovskis, pat atrodoties patālu no savas optimālās formas, pret horvātiem spēlēja centīgi un pāris reizes bīstami apdraudēja pretinieku vārtus. Citi uzbrucēji to neizdarīja, tāpēc Verpakovska pozīcija paliek nesatricināma, taču līdzās viņam šovakar uzbrukuma līnijā varētu parādīties ne tikai Ģirts Karlsons, bet tikpat labi arī Artjoms Rudņevs vai pussargs Aleksandrs Cauņa. Katrā ziņā Rudņevs pret horvātiem nospēlēja dzīvāk nekā Karlsons, bet Cauņa prot gūt vārtus, ko pēdējo reizi apliecināja uzbrucēja pozīcijā pret čehiem.

Skaidrs, ka šovakar varētu mainīties ne tikai sastāvs, bet arī izvēlētā taktika. Būtu obligāti jāmainās, jo būtu muļķīgi, ja mūsējie pret vājo Maltu spēlētu tik pasīvi, kā to darīja pret spēcīgo Horvātiju, kad Latvijas futbolisti sāka nopietni domāt par uzbrukumiem vienīgi pie rezultāta 0:2. Ja Starkovs tiešām nemainīs sastāvu, tad noteikti pamainīs spēlētāju funkcijas. Piemēram, malējiem aizsargiem - Oskaram Kļavam un Pāvelam Mihadjukam - varētu atļaut iet pāri laukuma centram. Uzbrukumus jāveido lielākiem spēkiem, ja šovakar gribam uzvarēt un saglabāt labas izredzes turpmākajā cikla gaitā.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-07 11:58, pirms 14 gadiem
pari laukumam lai skrien Gorksh

  -1 [+] [-]

, 2010-09-07 12:04, pirms 14 gadiem
Nevis ko Starkovs var mainīt,bet vajadzētu Starkovu ar Indriksonu nomainīt.Bet šitos abus stagnātus ar s.ūdainu koku nedabūs prom!
Galvenais Astafjevu izlaist kaut vai uz minūti,lai abi,,gudrie"atkal varētu priecāties par rekordiem.Intelekta skala jau abiem ir,,ļoti augsta",lai sajēgtu kaut ko vairāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: balkons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-09-07 13:18, pirms 14 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: augsta līmeņa treneru ir maz...
Nevis maz,bet vispār nav.Ja Grigorčuku var saukt par mūsējo,tad viņš vienīgais ir līmenī.Bez Kazakēviča pārējie(Starkovi,Ševļakovi,Zemļinski,Pahari,Čebani,Nagaicevi,Koņevi u.c primāti) visi ir Ruslana(Varšavas)līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-07 15:11, pirms 14 gadiem
Īstenībā gribētos Grigorčuku redzēt pie izlases stūres, garlaicīgi toč nebūtu.

     [+] [-]

, 2010-09-07 15:47, pirms 14 gadiem
ja starkovs ir labs psihologs, tad noskaņot komandu cīņai nevajadzētu būt problēmām... problēmas varētu būt ar plāna īstenošanu.
Piedāvātās maiņas rakstā ir simpātiskas

  -1 [+] [-]

, 2010-09-07 16:33, pirms 14 gadiem
nu man no skatiitaaju rindaam likaas ka verpakovski vajadzeeja vienu no pirmajiem nomainiit jo tik daudz kluudu kaa vinam bija piespeelees nebija nevienam citam

  +1 [+] [-]

, 2010-09-07 18:33, pirms 14 gadiem
sastāva izmaiņas varētu būt gan pussargos, gan uzbrukumā.

Žigajevs - Astafjevs - Rafaļskis - Cauņa, un Rudņevs - Verpakovskis uzbrukumā.

Bet realitātē vidū būs Astafjevs un lēnais Jura Laizāns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja