Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bārtulis pie burvjiem un zīlniecēm neiet...

Bārtulis pie burvjiem un zīlniecēm neiet...
Oskars Bārtulis gaida. Viņš saprot, kur atrodas...
Foto: AFP/Scanpix

Oskars Bārtulis šajās dienās var cepties, vārīties vai grillēties, taču tas nemainīs viņa vietu Filadelfijas Flyers sastāvā. Ja viņš grib šajā klubā spēlēt, tad viņam atliek tikai viens...

Intrigas te nav, šobrīd Oskars ir komandas septītais aizsargs un tāds paliek. Ja kāds no viņa pieredzējušajiem kolēģiem gūs savainojumu, tad latvietis uzreiz tiks ielikts sastāvā. Ja salīdzina ar sezonas sākumu, tad tas ir solis uz priekšu, jo atgādinu – Bārtulis sāka kā astotais vīrs pie Flyers aizsardzības bastioniem. Kur palika septītais? Mets Vokers ir nosūtīts uz fārmklubu, ejot cauri NHL tirgus klasikai – viņš ar savu 1,7 miljonu dolāru lielo algu sezonā, tika piedāvāts visiem, kam varētu būt interese par hokejista pakalpojumiem. Interese nebija un Vokers palika dziļajā rezervē. Bārtuli neviens nekur nesūta un tas savā ziņā parāda Oskara vērtību: ja viņam piemērotu tā paša Vokera ceļu, tad ar saviem 600 000 dolāriem sezonā, Bārtulis būtu gards kumoss daudziem NHL klubiem. Tagad tas nenotiek. Bet viņš vienalga sēž rezervē. Kur kaifs?
- Esmu kopā ar komandu, trenējos vairāk nekā pamatsastāvs – gan ar viņiem kopā uz ledus, gan vakaros svaru zālē. Pat tad, ja ir spēle, es vispirms mača pirmo daļu nodauzos pa ģērbtuvēm, kur cilāju svarus vai griežu velotrenažieri. Varu teikt, ka fiziskā forma man ir zvērīga...
Oskars neizklausās sapīcis. Ja vēl rudens pusē viņš pieļāva domu, ka varētu ap lielo maiņu laiku (28. februāri) pasīt komandai sevi mainīt, tad šobrīd viņš uz to raugās apcerīgi, taču – ne agresīvi. Teorētiski, klubi mēdz izskatīt šādus hokejistu lūgumus, jo neviens jau šajā līgā nav vergturis – ja puikam galīgi nav pie sirds statuss, kādā viņš saņem algu, tad – ej pie menedžera un runājies. Pirms mēneša arī Oskars bija aizgājis pie Flyers ģenerālmenedžera Pola Holmgrena ar šādu vaicājumu – ko darīt, gribu spēlēt?
- Pols man uzreiz pateica – pat neceri, tevi es nekur nemainīšu un prom nedošu. Tu man esi vajadzīgs Filadelfijā. Ja tā pasaka – ko lai vēl te piebilst? Varētu jau skandalēties un pieprasīt maiņu, taču neredzu tam pagaidām lielu jēgu – nu, labi, tikšu citur, taču man tur nebūs nekāda priekšvēsture, nekādu attiecību, kādas tagad ir izveidojušās Filadelfijā. Organizācija man deva iespēju spēlēt NHL un es to novērtēju. Tāpēc palieku ar viņiem...
Atgādinu Oskaram, ka menedžeru teiktais par „tu esi mūsu” vai „tevi nevienam nedosi”, pārsvarā jāuztver aukstasinīgi. Jo parasti šī mīlestība ir aktuāla līdz pirmajam piedāvājumam, ja kāds uz galda menedžerim noliek konkrētu darījumu.
- Es to zinu un labi saprotu. Taču – tas nav manos spēkos ietekmēt šādus notikumus. Mans uzdevums – būt jebkurā brīdī gatavam lēkt sastāvā. Tas, ka tam esmu gatavs gan fiziski, gan morāli – šosezon jau vienreiz ir pierādīts. Kad spēlēju, tad jutos uz laukuma ļoti labi, pārliecinoši. Biju ļoti labā formā un komandā to redzēja. Viņi to novērtē!
Šobrīd Oskaram ir tāds nepateicīgs sajūtu laiks – no vienas puses viņam ir jātur īkšķis par komandas izdošanos, no otras – tikai kāda kolēģa savainojums var viņu iecelt sastāvā uz ledus.
- Apzinos, ka šī situācija ir tieši tāda kā saki, taču nevienam no saviem kolēģiem savainojumu nevēlu un paklusēm neburos, lai tas notiktu... Redz, Prongers bija savainots un mani laida laukumā. Tagad visi seši pamatsastāva aizsargi ir veseli un es skatos notikumus no malas. Kurā brīdī šajā spēlē parādās nejaušības vai apstākļu sakritības jautājums – tas nav paredzams. Turklāt – pats redzi, cik labi komanda šogad spēlē. Mums ir labs sastāvs. Domāju, ja paņemam komandas pirmos piecus aizsargus – Timonenu, Prongeru, Karlu, Mezsarosu un Koburnu – tad viņi visi jebkurā NHL klubā būtu pirmā aizsargu pāra cienīgi. Sestais – O’Donels arī labi spēlē, kāpēc viņu ar saviem 1,3 miljoniem sezonā turēt malā?
Var just, ka Oskars rēķina. Ja viņš to dara nopietni, tad tieši Šīns O’Donels būs tas, ko viņš redz kā savu priekšgājēju. Konkurentam pavasarī beidzas līgums – ja Flyers patiešām neblefo par Oskara vietu, tad Bārtulis tiek gatavots sestajai aizsarga pozīcijai, sākot ar nākamo gadu. Visiem citiem no pamatsastāva līgumi ir vēl vismaz uz vienu vai vairākiem gadiem.
- Es zinu, kas notiek organizācijā, redzu, kādas ir mūsu rezerves. Viņi jau sen mani ar manu mazo līgumu varēja nolikt malā vai norakstīt – ja to nedara, tad rēķinās ar mani. Tas manai pašapziņai nāk tikai par labu, lai gan skaidrs – spēlēt tomēr ir patīkamāk.
Nu, bet kamēr Oskars nespēlē, paturēsim īkšķi par citu mūsu brašuli – Artūru Kuldu, kuru šajās dienās savam sastāvam piemēra Atlantas Thrashers. Redz, tur atlantiešiem savainoto ir tik daudz, ka viņiem sanāk knapi nokomplektēt aizsargu pirmo sešnieku. Vai nav ironiski, ja iedomājāmies par Bārtuli? Ceļi līdz NHL mēdz būt dažādi, bet secinājums viens – ja tu deri šim līmenim, tad spēlēsi.

  +6 [+] [-]

, 2011-02-07 09:02, pirms 14 gadiem
Oskars toch no NHL nepazudīs

  +7 [+] [-]

, 2011-02-07 09:06, pirms 14 gadiem
Es ļoti ceru, ka gan Bārtulim, gan Kuldam, gan Daugavam izdosies pa īstam iekļūt un nostiprināties NHL. Un, vērtējot objektīvi, viņiem visiem tas ir pa spēkam! Veiksmi, izturību un pacietību!!!

     [+] [-]

, 2011-02-07 09:52, pirms 14 gadiem
Es ļoti ceru ka Bārtulis šosezon aizvadīs vēl vismaz kādas minimums 10 spēles, un nākamsezon jau būs kā 6 aizsargs. Es ceru ka Filadelfija nākamsezon vai šosezon neizdarīs kādu maiņu darījumu kas saistīts ar aizsargiem , jo tas varētu atkal ietekmēt O.B vietu, es arī neredzu iemeslu lai to darītu , jo pēc manām domām viņiem tas nav vajadzīgs, tas pats M.Walker darījums būtībā bija galīgi nevajadzīgs, vienīgi Lidoņi ieguva drafta tiesības, bet savādāk tas darījums bija garām. Pēc šīs intervijas es spriežu ka Bārtulim tiešām tiek gatavota nozīmīgāka vieta. Turu īkšķus un visu ko vien var turēt par Osi.

  +8 [+] [-]

, 2011-02-07 09:56, pirms 14 gadiem
Galvenais ka saprot visu situāciju un nav nokāris galvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-02-07 12:50, pirms 14 gadiem
Kā saka Armands:"Būs labi!"
Esmu pārliecināts, ka ar laiku gan Bārtulis, gan Kulda būs NHL tādas pašas (vai vismaz tuvu tam) vērtības kā Skrastiņš un savulaik Ozoliņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-07 15:08, pirms 14 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: Kā Ozoliņš? Stipri šaubos...
Es domāju ne Kulda, ne Oskars nebūs tādi kā Ozo vai Skrastiņš. Par Kuldu grūti spriest neesmu redzējis tik daudz spēļu, bet Bārtulis ir stabils ''Two way defensmen''[TWD]

  +1 [+] [-]

, 2011-02-07 16:11, pirms 14 gadiem
Ozoliņš bija/ir superzvaigzne ar dabas dotu talantu.
Viņš tika pat pirkts kā dārgākais spēlētājs komandā.

Labākajā gadījumā (kas es ceru ka notiks) Bārtulis un Kulda ar centību kļūs par Skrastiņu - nav zvaigzne, bet stabils pamatsastāva spēlētājs.

     [+] [-]

, 2011-02-07 22:49, pirms 14 gadiem
Osis un Artūrs pelnījis vietu sastāvā, ja ne tagad, tad tuvākajā nākotnē noteikti! Vēl tikai pietrūkst Daugavas, kas ir potenciāli nobriedis iekļūt NHL! Veiksmi puišiem!

     [+] [-]

, 2011-02-14 17:40, pirms 14 gadiem
Jagaida kad Prongers beigs karjeru