Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

CSKA spēlētājs ar 14. numuru

CSKA spēlētājs ar 14. numuru
Ilka Pikarainens ir tipisks somu hokeja skolas pārstāvis. Rudenī viņš bija ar mieru spēlēt Rīgā, bet tad saņēmu uzaicinājumu no NHL. Vai būs vēl viens mūsu mēginājums?

Kamēr liela daļa virtuāli domā veidus, kā šovakar uz ledus vajadzētu izdarīties ar mazo provokāciju meistaru Hartiganu, vēlos pievērst uzmanību citam CSKA uzbrucējam, kam patiesībā šogad vajadzēja spēlēt Rīgas Dinamo.

Vienošanās starp 28 gadus veco labās malas uzbrucēju Ilku Pikarainenu un Rīgas Dinamo menedžeri Normundu Sējēju tika panākta savlaicīgi, taču ar vienu atrunu – ja raženajam somam (augums 190cm!) netiks piedāvāta iespēja no Ņūdžersijas Devils. Par skādi rīdziniekiem, velni savu iespēju attiecībā pret Pikarainenu izmantoja – septiņus gadus pēc viņa izvēles NHL draftā, Ilka debitēja pasaules spēcīgākajā līgā. Šosezon Ņūdžersijā viņš nospēlēja 31 maču, guva vienus vārtus un trīs piespēles, taču tad – tika nosūtīts uz fārmklubu Lovelā (AHL). Šāda situācija viņu neapmierināja un, panākot vienošanos ar Devils menedžmentu, Pikarainens janvāra beigās parakstīja līgumu ar CSKA.

Pastāv liela varbūtība, ka Rīgas Dinamo vadība savu piedāvājumu Pikarainenam atkārtos, tikai – jau nākamās sezonas kontekstā. Pēc dārdzības viņš ierakstās virs Karsuma, bet tie noteikti nav Hosas cipari. Tātad – priekš Dinamo paceļams. Fiziskie dotumi lieliski, izteikts spēka spēles piekritējs ar visām labajām un sliktajām somu hokeja skolas īpašībām, kur slidošanai ir prioritāra nozīme. Ilgus gadus spēlējis Somijas klubā HIFK, pa vidam pagraužot Ziemeļamerikas fārmklubu maizi. Starp citu, savulaik spēlējis kopā ar Krišjāni Rēdlihu trīs sezonas Albanī River Rats (AHL). Pikarainenu ir vērts uzrunāt, jo redzot mūsu komandas gara un rakstura īpatnības, šāda tipa spēlētājs būtu labs paraugs ne tikai uz ledus, bet solīds bieds pretiniekam. Arī vārtu priekšā somam nav nekādu problēmu pagrūstīties, kas priekš mūsējiem ir lielas zobu sāpes. Vārdu sakot, iespējams, ka šovakar CSKA rindās (krekls ar 14. numuru) uz ledus redzēsim spēlētāju, kas jaunajā sezonā valkās mūsu kluba kreklu. Vismaz iztēloties to varam, bet realizēt šo iespēju jau būs komandas menedžeru kompetence.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-07 13:58, pirms 14 gadiem
Augums jau iespaidīgs, cik painteresējos tāds ass spēlētājs... pie tiem 190 cm vēl jāpieliek 95 kg
Albānijas laika labākā sezona viņam no 2004. uz 2005. gadu, kad 71 spēlē tika pie 24 (12+12) punktiem. Nav metējs, bet nu labs...
youtube.com: YouTube
- Ilkka Pikkarainen Plow

youtube.com: YouTube
- Ilkka Pikkarainen`s First NHL Goal

     [+] [-]

, 2010-02-07 14:11, pirms 14 gadiem
shaads auguminjsh mums patiesi nodereetu

  +7 [+] [-]

, 2010-02-07 14:12, pirms 14 gadiem
neizskatās ka būtu rezultatīvs, jo no uzbrucēja tomēr parasa golus
kka nepārliecina šis spēlētājs

  +5 [+] [-]

, 2010-02-07 14:32, pirms 14 gadiem
no sakuma RD jaizdomaa kas metis tos 30+ vartus ko Hosa sogad samet un vel szona nav gala....varbut bus visi 40....maz ticams RD bus pa spekam Hosu noturet-domajams cipars vinam ir uzaudzis gana liels.....un neizskatas ka parejie uzbruceji kas sobrid ir RD riciba kaut spetu pietuvoties Hosas rekjinam...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-07 16:16, pirms 14 gadiem
Smieklīgi gan.Pirms katra jaunpienācēja visi saka ,šits mums derēs.Kā nospēlēts tad puse spēlētāju neatbilst līmenim.Tad nu jautājums komentētājiem šai portālā.Kāds ir jūsu vecums,vai bernudārzu maz esat beiguši?

  +2 [+] [-]

, 2010-02-07 16:42, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Smieklīgi gan.Pirms katra jaunpienācēja visi saka ,šits mums derēs.Kā nospēlēts tad puse spēlētāju neatbilst līmenim.Tad nu jautājums komentētājiem šai portālā.Kāds ir jūsu vecums,vai bernudārzu maz esat beiguši?
Mans vecums ir bez trīs dienām 23 gadi, tā ka bērnudārzs jau labu laiku atpakaļ pabeigts. Pēc kā komentētāji spriež labs vai slikts... statisika, auguma parametri un daži video, kas pieejami tīmeklī, taču ir arī spēlētāja psihaloģija un vēl dažādas lietas, kas ietekmē katru spēlētāju un parāda tā sniegumu.
Tā bija ar Arnasonu - statistika viņam nebūt nebija slikta, bet paurī problēmas, lūk tur arī sākās problēmas un aplikšanas gadījumi.
Lūdzu, vecuvecais un visu zinošais hokeja guru, pēc tavām domām, šis ir labs spēlētājs vai nav? Derētu priekš Dinamo vai nē?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-07 20:54, pirms 14 gadiem
Tribīnēs dzirdēju izsaucienus par 14.numuru

     [+] [-]

, 2010-02-10 01:13, pirms 14 gadiem
Šito spēlē nevarēja neievērot - visur, kur notika grūstīšanās, piedalījās 14ais, kā arī gandrīz visu papildlaiku "vingroja" Masaļskim pa priekšu
Ja visu sezonu ir spriests, ka trūkst veča vārtu priekšā un "policista", tad šitais izskatījās tieši tāds.
(Šo rakstu izlasīju pēc spēles, nemaz nezināju, ka viņam vajadzētu pievēst īpašu uzmanību, bet tā sanāca)