Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bļugers uz Sočiem? Varbūt...

Bļugers uz Sočiem? Varbūt...
Teodors Bļugers nav iekļauts 25 spēlētāju sarakstā, taču tas vēl nenozīmē, ka viņš Sočos nespēlēs.
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Teds Nolans ir nosaucis 25 hokejistus ar kuriem viņš rēķināsies Soču olimpiskajās spēlēs, taču šodien apstiprinātais sastāvs nav akmenī iekalts, jo LHF un IIHF atvilktnēs atrodas vēl kāds saraksts, kuru kādudien Nolanam varbūt vajadzēs izcelt dienas gaismā.

Hokeja līdzjutējs iepazīstoties ar Nolana nosaukto sastāvu Sočiem noteikti pasvītros vairākus uzvārdus un uzdos sev un Nolanam jautājumu - kāpēc viņš vispār ir iekļauts šajā sarakstā? Daudz šādu spēlētāju nav, taču viena pilna uzbrucēju (skaitliski) maiņa sanāks gan. Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš un Herberts Vasiļjevs, daļēji arī Edgars Masaļskis. Par visa kvarteta spēlētprasmi un vēlēšanos aizbraukt uz Sočiem šaubām nevajadzētu būt, taču trīs laukuma spēlētāji jau ilgāku laiku atrodas uz slimības lapas un neviens nav konkrēti pateicis, kad katrs no viņiem atgriezīsies laukumā.

Herberts Vasiļjevs izlasē nav spēlējis kopš 2011. gada un it kā pat atvadījās no tās. Viņa nespēlēšana pēdējos pasaules čempionātos tika skaidrota ar dubultpilsonību, taču tagad šis jautājums Latvijā ir sakārtos un viņa divas pases vairs nav šķērslis. Ar pasēm viss it kā būtu skaidrs, taču Herberts šajā sezonā vēl nav aizvadījis nevienu spēli, ko viņam liedzis savainojums. Izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks mierina, ka jau tuvākajās dienās Vasiļjevs atgriezīsies laukumā un ar mēnesi pietikšot, lai viņš atcerētos hokeja iemaņas.

Par Jāni Spruktu zināms, ka viņš ir atsācis treniņus kopā ar "Lokomotiv", taču, kad viņš atsāks spēlēt, īsti nav zināms. Līdz pirmajai olimpiskajai spēlei atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis un laika it kā pietiek, lai visu nokavēto atgūtu, taču izlasei ir vajadzīgi ja ne 100%, tad 99% veseli spēlētāji noteikti. Starp citu, ar Jāni ir līdzīgi kā ar Vasiļjevu. Sprukts šajā sezonā ir piedalījies tikai trīs KHL spēlēs... No Jaroslavļas pienākusi informācija, ka Sprukts esot tiktāl gatavs, ka kandidē uz atgriešanos sastāvā.

Ar Lauri Dārziņu ir vēl lielāka neskaidrība. Viņš nespēlē jau ilgāku laiku, savainojuma ārstēšanas laikā tika izsvītrots no "Traktor" sastāva un šobrīd Rīgā ir biežs ārstu pacients. Kad viņš varētu nostāties un kājām, kas to lai zina. Vieni teic, ka Laurim nevajadzētu sasteigt ar atgriešanos, citi, ka jau jaunnedēļ atsākšot slidot. Ak, jā, esot brīvā aģenta statusā, laiku pa laikam notiekot sazināšanās arī ar "Dinamo" priekšniecību.

Visi trīs "šaubīgie" ir ierakstīti šodien parakstītajā pieteikumā, taču ikviens, arī Teds Nolans, apzinās, ka neviens nevar garantēt, ka visi trīs paspēs līdz Sočiem atlabt līdz vajadzīgajai kondīcijai. Tikpat loģiski, ka ikviens cits no nosauktajiem spēlētājiem rīt, parīt vai aizparīt (tfu, tfu, tfu) var iedzīvoties kādā nelāgā savainojumā un uz Sočiem nemaz netiek. Teorētiski var būt pat tā, ka puse no Nolana izvēlētā 25 spēlētāju saraksta var gūt dažādus savainojumus, kā dēļ viņam olimpiāde ietu secen.

Šajā situācijā Nolans no žaketes otrās iekškabatas izvelk citu sarakstu, kurš tika izveidots aizvadītā gada augustā un nosūtīts uz IIHF. Tas ir tā saucamais paplašinātais pieteikums, kurā var ierakstīt teju visus, kuri kādreiz rokās turējuši nūju un prot slidot. Tieši no šī saraksta Nolanam vajadzēs meklēt aizstājējus potenciālajiem "kritušajiem", kuri kaut kādu iemeslu dēļ nevarēs aizbraukt uz Sočiem. Ar oficiālā ārsta apstiprinājumu šādas izmaiņas sastāvā iespējamas līdz pat pāris dienām pirms pirmās oficiālās spēles.

Nokļūstot līdz paplašinātajam sarakstam, kļūst interesanti. LHF mājas lappusē atrodamais saraksts ir apstiprināts pērnā gada 30. augustā, taču vēlāk tajā ir veikti papildinājumi un ierakstīti divi jauni uzvārdi. Viens no viņiem ir Herberts Vasiļjevs, otrs - Teodors Bļugers. Tātad - Bļugera svītrošana no 25 spēlētāju saraksta vēl nenozīmē, ka viņš nespēlēs Sočos.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-07 19:40, pirms 11 gadiem
Lipmans nebūs pie LHF stūres tikai un vienīgi tad, kad noliks vienu no virtuves instrumentiem....

     [+] [-]

, 2014-01-07 22:33, pirms 11 gadiem
Nezin ko te visi tā sacepušies par Bļugeru? Viņš taču izlasē nemaz nav uzspēlējis! Nešaubos, ka viņš ir talantīgs jaunais hokejists, bet pieturos pie uzskata, ka debitēt izlasē OS turnīrā būtu pārāk liels avanss jaunajam hokejistam. Jebkuram, kurš nevienu maču izlasē līdz tam nav aizvadījis. Protams, ja vien nav totāls spēlētāju iztrūkums šādu vai tādu iemeslu dēļ, bet pagaidām Latvijas izlasē tāds nav novērojams. Tieši otrādi - aiz borta šobrīd paliek Bukarts, Jekimovs, Ņiživijs, Džeriņš, Saulietis un vēl vairāki potenciāli izlasē vietu pelnījuši spēlētāji. Šādā situācijā šis par Bļugeru uzpūstais burbulis kļūst jau kaitinošs!

     [+] [-]

, 2014-01-07 23:49, pirms 11 gadiem
denebs rakstīja: Nezin ko te visi tā sacepušies par Bļugeru? Viņš taču izlasē nemaz nav uzspēlējis! Nešaubos, ka viņš ir talantīgs jaunais hokejists, bet pieturos pie uzskata, ka debitēt izlasē OS turnīrā būtu pārāk liels avanss jaunajam hokejistam. Jebkuram, kurš nevienu maču izlasē līdz tam nav aizvadījis. Protams, ja vien nav totāls spēlētāju iztrūkums šādu vai tādu iemeslu dēļ, bet pagaidām Latvijas izlasē tāds nav novērojams. Tieši otrādi - aiz borta šobrīd paliek Bukarts, Jekimovs, Ņiživijs, Džeriņš, Saulietis un vēl vairāki potenciāli izlasē vietu pelnījuši spēlētāji. Šādā situācijā šis par Bļugeru uzpūstais burbulis kļūst jau kaitinošs!
ceрšanās notiek ne jau рar to, ka Bļugers ir baaaigā zvaigzne un viņu atstāj aiz borta, bet tāрēc, ka Liрmans - neskatoties, ka ir LHF boss - bāž degunu kur nevajag, tādējādi - tieši vai netieši - tiek aрšaubīta Nolana komрetence ...

Ja Nolans uzskata, ka dotā brīdī Bļugeram ir jābūt sastāvā, tad arī Teo jābrauc uz Sočiem, neatkarīgi no turnīra ranga. Vai maz ir bijuši gadījumi, kad sрēlētāji izšauj kādā no РČ ?! Romanovskis izšāva, ja nemaldos 2003.g., Klodānam bija karjeras sрēle рret CAN 1997.g., Gudļevskis ļoooti atzīstami nosрēlēja рag. gadā, kāрēc lai Bļugers neizšautu šogad Sočos ?!

Uz jebkuru turnīru brauc nevis Noрelniem Bagātie, bet tie, kuri ir labākie рašlaik...starр citu Sрrukts 2000.g. arī 18. gadu vecumā tika sastāvā РČ

Р.S. 90% Liрmana klajā neuzticība Nolanam ir demonstratīva, lai varētu atstādināt viņu no amata рēc OS... balstoties uz argumentu - vieglрrātība sastāva komрlektācijā...