Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Paskatīties acīs Balderim...

Paskatīties acīs Balderim...
Tāds viņš bija savos slavas gados, tāds viņš uz ledus paralizēja Kanādas slavenākos hokeja dēlus.

Foto: SA arhīvs

Mums ir paveicies – viens no visu laiku labākajiem pasaules hokejistiem ne tikai izvēlējies par savu vasaras rezidenci Jūrmalu, bet arī piekritis turpmāk Rīgā organizēt specializēto vārtsargu nometni.

Pie galda kopā ar slaveno hokejistu bijām trīs – Jānis Matulis, Anatolijs Kreipāns un jūsu padevīgais kalps. Kā sporta žurnālisti mēs nemaz nedrīkstējām tur nebūt, jo saruna ar pasaules hokeja leģendārāko vārtsargu Vladislavu Tretjaku bija aizrunāta jau pirms mēneša. Sergejs Naumovs izlīdzēja – tieši viņam pieder ideja piekabināt vārtsargu specializētajai nometnei Tretjaka vārdu. Skaidrs, ka tad šādam pasākumam ir ne tikai cits svars, bet arī prestižs. Un Tretjaks ar savu vārdu tāpat vien nemētājas – droši vien viņš spēj novērtēt tās kvalitātes un darba ētiku, ko viņam garantēs Latvijas partneri. Pasaulē vēl ir tikai divas tādas skolas ar tamlīdzīgu ietvaru un Tretjaku priekšgalā – viena Kanādā, otra, loģiski – Krievijā. Puikām labi, viņu vecākiem – sālīti. Desmit dienu treniņi te izmaksā ap 700 eiro, neskaitot naktsmītnes un citu sadzīves servisu. Septiņus simtus tu noliec par kompetenci, pieredzi un meistarības ābeci. Ar Tretjaka kopā tas jau izskatās ambīciju un saprāta robežās. Protams, ja vien vēlaties kļūt par labu hokeja vārtsargu. Tad šī nauda ir to vērta!

Ja Tretjaku sauc par cilvēku, kas pasaules hokejam ir devis ne mazāk kā Veins Greckis, Bobijs Orrs vai Gordijs Hovs – tad spējat novērtēt viņa svaru. Desmit reizes bijis pasaules čempiona godā, trīs reizes kļuvis par olimpisko čempionu. Kanādieši viņu tā arī uz NHL ledus neieraudzīja, lai gan Maskavā pie toreizējiem kompartijaslīderiem bija ieradusies visa Monreālas Canadiens bosu svīta, ar ieteikumu un garantijas vēstulēm. Kurš tev Tretjaku laidīs spēlēt hokeju pie ideoloģiskajiem ienaidniekiem?! Toreiz pat ciemos pie radiem neļāva braukt. Taču pie lielās līgas viņš tomēr nonāca – Maiks Kīnans astoņdesmito gadu beigās pamanīja atkusni padomju ārpolitikā un tā nu Vladislavs nonāca Čikāgas Blackhawks sistēmā, kur turpināja kā vārtsargu treneris. Būtu laiks, ar Tretjaku varētu runāt stundām – ļoti patīkams, dzīvespriecīgs un gudrs sarunu biedrs. Starp citu, Krievijas domes deputāts, ievēlēts no Saratovas apgabala. Par Tretjaka autoritāti liecina arī viņa pārvēlēšana Krievijas hokeja federācijas prezidenta amatā – sezonā, kad tika izgāzta Vankūveras olimpiāde un pasaules čempionāts. „Tāds ir sports... Bet, mēs tomēr spējām savā komandā sapulcināt savus labākos hokejistus, kas tomēr liecina par veselīgu atmosfēru valstsvienībā kopumā. Sen tā nav bijis...”

Sarunu ar slaveno vārtsargu nodosim vērtēšanai rīt ap dienvidu laiku. Būs labi!
P.S. Jā, kāpēc šīm piezīmēm tāds virsraksts? Tretjakam tikai divi cilvēki viņa ilggadējās karjeras laikā iemetuši četras ripas vienas spēles laikā. Viens no šiem diviem ir mūsu latviešu ģēnijs – Helmuts Balderis. Tretjaks stāsta, ka brieduma gados viņš varējis pēc hokejistu acīm jau noteikt, būs tur metiens vai tāda muļļāšanās. Pavaicājām – nu, un ko Baldera acīs ieraudzījāt? Bija jautra atbilde.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-06 22:26, pirms 14 gadiem
Būs labi

  -4 [+] [-]

, 2010-07-06 22:29, pirms 14 gadiem
hmmm... ja būs vēl latviski, tad tas buus kaut kas amazing vot tad tiesham BŪS LABI
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-07-06 23:06, pirms 14 gadiem
Nu kas tagad-RD,vai cits KHL?OZOOOOO
Slēpts komentārs: kannna