Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vētra Ventspilī

Vētra Ventspilī
"Ventspils" runāja arī ar Armandu Šķēli. Šoreiz nevienojās
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pie tā, ka Ventspils basketbolā treneri mainās, pēdējos gados jau esam pieraduši, tāpēc Gundara Vētras stāšanās komandas priekšgalā nav straujš pavērsiens - lai arī ko Guntim Endzelam iepriekš solīja kluba vadība (kuras arī nu vairs nav). Jautājums: vai šī reize būs citādāka? Pats Vētra pārliecināts, ka būs.

Jautājumos par konkrētām personālijām komandas sastāvā un treneru korpusā (vai diviem šodien oficiāli nosauktajiem pievienosies kāds no bijušajiem?) Vētra pagaidām ir izvairīgs - tas kluba kompetencē, tur - atbildes pamazām sniegs laiks. Patlaban rēķinās ar latviešu spēlētājiem, kam jau ir kontrakti (pamatkomandā tādu ir pieci, vēl divi Liepājai izīrētie un četri jaunie), kā arī sliecas izmantot kluba opciju paturēt Efedžuku. Pārējais sastāvs - vēl 1-2 latvieši un 2-3 ārzemnieki - būs atkarīgs no spēlētāju prasībām, situācijas un arī kluba politikas. Līdz augustam, kad plānots sākt komandas koptreniņus, vēl laika gana - priekšā visa vasara. Tomēr ir lietas, par kurām var runāt jau šodien - par to, kā basketbolu saredz treneris Vētra, kā basketbolu saredz basketbola klubs "Ventspils", un pretrunām, kuras te var sanākt. Priekšgājējiem sanāca...

- Atskatoties uz jau notikušo - kā tev šajā sezonā patika "Ventspils" un kāpēc, tavuprāt, par čempionu beigās tomēr kļuva VEF?
- Domāju, piemēram ārzemnieku komplektācija jau no paša sākuma varēja būt labāka. Manuprāt, trenerim vienmēr jābūt iespējai laukumā izlaist maksimāli spēcīgāko sastāvu, bet Ventspils šogad nokomplektējās tā, ka šādas iespējas nebija. Piemēram, bija divi labi saspēles vadītāji, no kuriem vienam jāsēž uz soliņa. Komplektācijai tomēr jābūt sabalansētai pa pozīcijām. Ja par spēli - domāju, ka arī pie Braža spēle nebija nemaz tik slikta, un komanda virzījās uz nospraustajiem uzdevumiem, kaut gan spēlēja nedaudz cits sastāvs. Piemēram, Blaus - spēlētājs, kurš mani interesē. Noteikti gribu paskatīties, kā viņš izskatījās tajās spēlēs un kāpēc beigās tika nosēdināts. Sezonas beigās visu izšķīra nianses - kā jau vienmēr. Septītajā fināla mačā vēl trīs minūtes pirms beigām spēle bija Ventspils rokās. 1-2 epizodes citādāk, un tagad tāpat varētu sēdēt un analizēt VEF. Taču ir lietas, ko redzu citādāk - neapšaubāmi. Tam pašam Jānim Strēlniekam vēl ir daudz, daudz vietas progresam - viņš ir ļoti talantīgs un spējīgs puisis. Domāju, tas varētu būt mūsu uzdevums - panākt, lai viņš iekāpj tajā nākamajā līmenī. Rēķinos ar viņu nākamgad kā arī svarīgu šīs komandas sastāvdaļu. Jau pieminēju Blauu. Domāju, viens no talantīgākajiem sava vecuma centra spēlētājiem, un nebūtu pareizi, ja mēs kā treneri nemēģinātu realizēt viņa dotības. Tāpat Artūrs Bērziņš. Ir lietas, pie kā strādāt, ir interesanti un motivēti spēlētāji, kas grib un arī spējīgi kaut ko sasniegt. Pieliekot klāt labus ārzemniekus, var izveidot labu komandu. Jāstrādā uz niansēm - gan pie individuālās meistarības, gan komandas taktiskās domāšanas.

- Pēdējos gados Ventspils klubā bijusi ļoti liela treneru mainība. Vai tev ir skaidrs, kas jāizdara, lai nostrādātu divus līguma gadus?
- Domāju, ka skaidrs. Izrunājām lietas, kas kluba vadību neapmierināja līdzšinējo treneru darbībā, un esmu pārliecināts, ka arī viņiem šobrīd gribas, lai klubā atgrieztos zināma stabilitāte. Mums tiek dots zināms uzticības kredīts, un man šķiet, ka mēs ar Mārtiņu esam pietiekami profesionāli treneri, lai - ja nu gadījumā tiešām nenotiek kādi ārkārtas gadījumi - izveidotu uzvarēt un par izvirzītajiem uzdevumiem cīnīties spējīgu komandu. Līguma parakstīšanas brīdī būtu muļķīgi satraukties par iespēju, ka tevi var atlaist.

- Jautājums vairāk par to, vai klubs pats zina, ko vēlas - audzināt jaunos vai iet tikai uz rezultātu. Dažiem no iepriekšējiem treneriem pēc atlaišanas tā palika neatminēta mīkla...
- Skaidrs, ka kluba stratēģijai ir jābūt - jāsaprot, ko gribam, un tad visiem kopā uz to arī jāiet, nevis sezonas laikā jāsāk lēkāt. Domāju, ka šobrīd virzienu esam ieskicējuši, un tajā arī centīsimies iet.

- Un saredzi saprātīgu balansu starp jauno iespēlēšanu un prasīto rezultātu sasniegšanu?
- Bez šaubām. Tu mani pazīsti jau diezgan sen un zini, ka man vienmēr ir bijis interesanti mēģināt iespēlēt jaunos spēlētājus. Un domāju, ka arī jaunie pie manis vairāk vai mazāk jutušies labi. Protams, skaidrs, ka pastāv arī kluba ambīcijas sasniegt rezultātus, visam ir jābūt balansā, un tā arī centīsimies strādāt. Visiem tiks dotas iespējas, taču nevienam - garantijas. Domāju, spēsim noorganizēt darbu tā, lai būtu interesanti visiem.

- Plānotais "Ventspils" budžets ir pietiekams, lai tu īstenotu visus uzdevumus un arī savus mērķus? Vai tomēr būs tāda veiksmīgo ložu meklēšana un lavierēšana?
- Domāju, mūsu apstākļos vienmēr būs kaut kas no pēdējām divām nosauktajām lietām. Paldies Ventspils kluba vadībai, ka budžets ir bijis pietiekami nopietns un pats galvenais - pietiekami stabils, lai komanda varētu konsekventi spēlēt labā līmenī. Arī tagad budžets ir reāls un adekvāts mūsdienu Latvijas apstākļiem - atbilstošs vidusmēra Eiropas komandai. Nav pārspīlēts, kā kaut kur Krievijā, taču nav arī tāds, lai būtu jāuztraucas, kā dzīvosim pēc Jaunā gada... Tāds, lai varētu strādāt, un spēlētāji saņemtu pietiekami daudz, lai no viņiem arī varētu prasīt atdevi un rezultātu.

 +11 [+] [-]

, 2011-06-06 21:38, pirms 13 gadiem
Jau tagad nevaru sagaidīt jauno sezonu, sastāvus un redzēt kā iskatīsies gan Ventspils, gan vef modelis. Lai Vētram izdodas viss iecerētais.
Slēpts komentārs: sportsjv

  +6 [+] [-]

, 2011-06-07 00:09, pirms 13 gadiem
sportsjv rakstīja: Zeel, man likaas, ka Endzelis pieraadija sevi, ko mainiis taa stulbaa samianiisana, komanda speeleeja labi, ja iemestu paaris punktus vairaak, tad vinneetu, visi buutu laimiigi!
Ko dizaaku Veetras kungs piedaavaa?
Nekas nav pret nevienu no treneriem, bet kaa cilveekam no malas liekas, ka neko jau diz jaunie speeki neparaadiis, ja budzets paliks esosais......kur tur ir trenera vaina.....?
Uzskatu, ka basketbolaa klubi nav pelniijusi vairaak naudas, jo to ko vini pat kriizes apstaaklos sanem ir daudz......viss turpinaas taapat, pat solina deldeetaajs sanem vairaak kaa labi atalgots darbinieks jebkuraacitaa sveeraa....
tu laikam maz ko no basketbola saproti, ja domā ka jauns treneris neko nemainīs... Šaubos vai Hanters varētu minūtes pārtraukuma bļaut uz Vētru un pamācīt viņu kā labāk darīt, tā kā viņš to darīja ar Endzelu.

  -4 [+] [-]

, 2011-06-07 00:48, pirms 13 gadiem
No basketbola tiesaam maz saprotu, bet neticu ka peeksni treneru maina ir iistais risinaajums, taapat naakmajaa gadaa atkal visi runaas par konpliktaacijaam un diziem naakotnes meerkiem, ja godiigi, tad aizstaavu Endzeli tikai cilveecisku apsveerumu deel, sitaas sportiskaas misijas man ir apnikusas (jebkuraa sportaa), tik runaa par viizijaam un taa taalaak, bet cilveeki uz sportu grib naakt kaa uz teaatri, izklaideeties un pavadiit savu briivo laiku un izteereet savu naudu. Tas neiet kopaa ar viizijaam un mulkajiem uzstaadijumiem no vadiibas.....tas atiecas uz visiem sportiem...Kaapeec kaut viens basketbola (ne tikai basketbola)klubs godiigi nevareetu pateikt ka iet uz rezultaatu, nevis smadzenu cakareesanu.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-07 08:40, pirms 13 gadiem
Strēlnieku laikam atkal nelaidīs prom. Kā tad lai viņš iekāpj tajā nākamajā līmenī, ja atkal tas pats LBL, BBL otrās šķiras leiši un izaicinājuma kauss?

  -1 [+] [-]

, 2011-06-07 23:32, pirms 13 gadiem
A Deguns paliks par konsultantu?