Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kam tas tituls vajadzīgs...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Kam tas tituls vajadzīgs...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64.

Dīvaini bija šie fināli. Rīgas "Dinamo/Juniors" hokejistu prieks par Latvijas čempionu titulu bija neviltots, arī Liepājas "Metalurga" spēlētāji netēloja skumjas par zaudējumu, viņi patiešām gribēja atbraukt vēl uz vienu spēli Rīgā, taču ne jau tikai uz ledus veidojas finālspēļu noskaņojums un to aura.

Liepājnieki bija nedaudz apvainojušies par iepriekšējo publikāciju. Kā nav kaut vai 1000 līdzjutēju? Ir daudz vairāk, bet... Izrādās, ka Latvijas hokeja federācija neko nedara, lai Liepājas halle būtu finālspēlēs pilna, lielāko Latvijas laikrakstu žurnālisti neko nedara, lai Liepājā radītu finālspēļu cienīgu gaisotni u.tt. Ko konkrēti darīja "Metalurgs" pats, lai Liepājā finālspēlēs būtu pārpildītas tribīnes vai kaut tūkstotis līdzjutēju sanāktu - tas palika neatklāts. Bet vai tad Piņķos bija daudz labāk? Jā, brīvu vietu varbūt arī bija mazāk, turklāt tad jau rezultāts sērijā bija 2:0 rīdzinieku labā (bet pēc pirmās spēles Piņķos - pat 3:0), plus vēl Lieldienas, skaists laiks... Tas viss būtu saprotams un nosaucams par objektīviem iemesliem, ja vien arī Rīgā kāds būtu pacenties finālspēles īpaši pasniegt. Fani un paši hokejisti, šķiet, bija vienīgie, kas to centās darīt gan Liepājā, gan Rīgā.

"Metalurga" uzvara ceturtajā spēlē Rīgā atjaunoja intrigu un liepājnieku uzvara nākamajā spēlē savā laukumā varēja tikai pieliet eļļu ugunī. tagad gan jāiet atbalstīt savējos, ir parādījies cerību stariņš, bet... Tribīnes, maigi izsakoties, bija pustukšas. Lieldienas, skaists laiks... Bet vai tas lielā mērā arī neparāda, cik komanda ir tuva liepājniekiem? Tādā sportiskā pislētā, kāda ir Liepāja, turklāt v''el dienās, kad nekas cits tamlīdzīgs sportā nenotiek, 1000 vietas hokeja čempionāta finālspēlēs jau nu jāaizpildās ar bez īpašām kluba aktivitātēm. No otras puses - ja visu sezonu Latvijas čempionāts bija "trešās šķiras" turnīrs, tad laikam velti cerēt, ka uz finālspēlēm pēkšņi būs liela ažiotāža.

Uzskatīju un uzskatu, ka pirmām kārtām klubam pašam ir jārūpējas par to, lai tribīnēs būtu pēc iespējas vairāk skatītāju, taču diezin vai malā jāpaliek arī hokeja federācijai. Runa nav par dažādu līdzjutēju piesaistīšanas akciju rīkošanu, tieši tas arī ir klubu darbs, runa ir par finālsērijas pasniegšanu kopumā. Droši vien, ka tas saistīts ar izlases gatavošanos pasaules čempionātam, taču diezin vai tieši hokeja un konkrēti Latvijas čempionāta finālsērijas pasniegšanai par labu nāca tas, ka izšķirīgās spēles sākās uzreiz pēc Rīgas "Dinamo" sezonas noslēguma. varbūt tomēr varēja vispirms nedaudz ievilkt elpu, dot laiku līdzjutējiem "pārslēgties" uz vietējām spēlēm, sarīkot pirms finālsērijas preses konferenci ar abu finālistu piedalīšanos, izdomāt vēl kaut ko. Variantu un iespēju ir daudz, tikai... Kādam tas ir jādara.

Latvijas čempionāts pašreiz ir tāds, kāds tas ir un vismaz tuvākajā laikā diezin vai būs iespēja padarīt to gan par meistarības ziņā krietni augstāka līmeņa turnīru, gan strauji pacelt regulārā turnīra prestižu. Bet tieši tāpēc varbūt vajadzētu kaut vai finālu pacensties pasniegt tā, lai gandarījums par to būtu gan spēlētājiem, gan skatītājiem. Spēles finālā taču bija labas gan hokeja līmeņa, gan spraiguma, gan sižeta ziņā, tās bija interesanti skatīties arī uzreiz pēc Rīgas "Dinamo" sezonas KHL un tāpēc ir divtik žēl, ka tās tika sarīkotas gandrīz vai ķeksītim. Un tāpēc divtik visu cieņu abu komandu hokejistiem, kuri no sirds spēlēja katrā mačā. Liepājnieki nepadevās pēc 0:3, viņi centās atrast sevī spēku un raksturu, kaut gan hokeja aprindās jau klīst runas par iespējamo "Metalurga" pieredzējušāko spēlētāju maiņu izformēšanu, par jauno (1992. gadā dzimušo, kā arī nedaudz vecāku un jaunāku) spēlētāju ienākšanu komandā un līdz ar to tās ievērojamu atjaunināšanu nākamajā sezonā.

Mums Latvijas čempionātā ir arī labas lietas, ko šī finālsērija arī parādīja. Diemžēl par maz bija to, kuri to visu redzēja klātienē.

  -4 [+] [-]

, 2010-04-06 14:03, pirms 14 gadiem
Ko Toliks njemies ar to Latvijas Cempionaata slavinaasanu.....Nu buusim tomeer atklaati, peec Riigas Dinamo "ugunjosanas" tas vieteejais cempionaats tomeer nav nekas....Ok, gan jau pa TV kaads paskatijaas, bet nu ariii driizaak ja nejausi, paarsleedzot kanaalus iesleedza LTV7, nevis meerkjtieciigi gaidija siis speeles.....

  +6 [+] [-]

, 2010-04-06 14:09, pirms 14 gadiem
es gan apmeklēju un biju ļoti apmierināts ! tiešām azartisks un skatāms hokejs

  +5 [+] [-]

, 2010-04-06 14:09, pirms 14 gadiem
Jā, LAČ līmenis sezonas garumā nav nekāds augstais, bet ne jau tikai tas nosaka līdzjutēju interesi. Futbola zemē Itālijā arī uz pavisam zemo līgu mačiem, kur viens ciems spēlē pret kaimiņu ciemu, nāk vairāk kā pieminētais tūkstotis skatītāju (to es pats esmu redzējis klātienē). Mēs it kā skaitamies hokeja zeme, bet pagaidām ar LAČ apmeklējumu ir ļoti švaki.

Droši vien liela nozīme ir rakstā pieminētajam nepadarītajam darbam no klubu un federācijas puses, tomēr, manuprāt, diezgan liela nozīme ir arī tam, ka pie mums jau vēsturiski nekad nav bijis šādu tradīciju. Vienmēr ir bijis tā, ka mūsu hokeja komanda spēlē pret kādu "ārējo pretinieku" un tas arī piesaista visu uzmanību. Tā tas bija, gan vecā "Dinamo" laikos, gan pēc tam "Pārdaugavas" laikos, gan vēlāk arī "Rīga 2000" ziedu laikos, plus vēl tradicionālās izlases spēles pavasarī. Tagad atkal ir "Dinamo" un lielākajai daļai ar to pietiek, jo visa dzīve jau nesastāv tikai no hokeja. Vietējais čempionāts kā bija pabērna lomā padomju laikos, tā turpat vien ir palicis, un kaut kā lauzt šo kārtību var izdoties tikai ļoti pacenšoties no klubu un/vai federācijas puses, kas, protams, prasa arī ieguldījumus.

  +8 [+] [-]

, 2010-04-06 14:16, pirms 14 gadiem
Ar ko atšķiras pustukšas tribīnes brīvdienaās Liepājā un Piņķos? Varbūt arī ar to, ka Liepājā ir ap 85 000 iiedzīvotāju, bet Rīgā ap 700 000. Rēķināt droši vien vajag arī to, ka Liepājā tribīnēs vietu ir vairāk nekā Piņķos, tātad pustukša Liepājas halle nozīmē vairāk skatītāju nekā pustukša Piņķu halle.
Vēl varētu būt skaisti, ja raksta autors pats paviesoties Liepājā uz finālspēlēm, bet pirms fināla sākuma Rīgas prese plašāk aprakstītu fiunālu, nevis nepamatoti pārmestu Liepājas presei, ka tā neraksta.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 14:19, pirms 14 gadiem
Es skatiijos, centos nepalaist. Tomer musejie speelee.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 14:25, pirms 14 gadiem
begemots rakstīja: Ar ko atšķiras pustukšas tribīnes brīvdienaās Liepājā un Piņķos? Varbūt arī ar to, ka Liepājā ir ap 85 000 iiedzīvotāju, bet Rīgā ap 700 000. Rēķināt droši vien vajag arī to, ka Liepājā tribīnēs vietu ir vairāk nekā Piņķos, tātad pustukša Liepājas halle nozīmē vairāk skatītāju nekā pustukša Piņķu halle.
Vēl varētu būt skaisti, ja raksta autors pats paviesoties Liepājā uz finālspēlēm, bet pirms fināla sākuma Rīgas prese plašāk aprakstītu fiunālu, nevis nepamatoti pārmestu Liepājas presei, ka tā neraksta.
LM ir savas pilsētas galvenā komanda, RDj tomer ir farms. nevar salidzināt šādā kontekstā! Un vel - Liepājā speles notiek pilsētas centrā, Juniors spelē ārpus pilsētas. Jebkura gadījuma, uzskatu ka finaliem jabut pie pilnam tribīnēm - jastrādā gan klubiem, gan federācijai.
Mans subjektīvais viedoklis, ja RDj spēlētu Volvo, pie nelielas pareklamešanas halle būtu pilna. Akadēmijas halli neizskatu, tur maza ietilpība.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-06 14:27, pirms 14 gadiem
Nu pavisam godīgi ... bez di ... esmu liels sporta līdzjutējs,īpaši hokēja ... bet citus sporta veidus arī novārtā neatstāju .. . braukāju iz PČ hokējā un futbolā ... apmeklēju iespēju robežās RD,pat ņemot līdzi bērnu un sievu ....strapcitu vakar meita parasija kad iesim uz hokēju ... bet ir viens liels bet ...es nedzīvoju Rīgā,bet 50 km no ... un ja manā pilsētā būtu LR hokēja komanda,es to apmeklētu un ne tikai apmeklētu bet regulāri ... tapēc gribu teikt un piekrist par tradīcijām un vietas izvēli ... jo Piņļki priekš hokēja ir pilnīgi garām... tāpāt kā spidvejam D.pils ir īstā vieta ...

  +4 [+] [-]

, 2010-04-06 14:29, pirms 14 gadiem
Es arī skatijos pa TV un cerēju ka būs septiņas spēles. Domāju, ka tā ir klubu nolaidība, ka tribīnes ir tukšas gan sezonas laikā, gan arī finālā. Futbolā es to vēl spēju saprast, jo klubiem nevajag , ka daudzi skatītāji redz viņu netīro darbošanos totalizatoros, bet kāpēc hokeja klubi neko nedara, lai popularizētu sevi? Tāpat nevienam klubam nav normālas mājas lapas. Pat Dinamo mājas lapa ir nekāda. Bet mēs dzīvojam 21 gs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-06 14:34, pirms 14 gadiem
jakijs rakstīja: jo Piņļki priekš hokēja ir pilnīgi garām
Arī šai vietai var piesaistīt publiku. Apkārt ir Piņķi, Babīte, Jūrmala, Pārdaugava... Vai tad kāds ir kaut cik pacenties, lai šajās vietās cilvēki zinātu par tādu Dinamo/Juniors un tā spēlēm? Nu nē taču. Izveidot plakātus un banerus ar Meijas, Džeriņa un citu Dinamo kontekstā atpazīstamu spēlētāju attēliem un uzvārdiem taču neprasītu daudz. Tāpat izvietot tos veikalos un citās sabiedriskās vietās.

     [+] [-]

, 2010-04-06 14:37, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja 55.vidusskolā spēlētu, tad arī halli izdotos pārpildīt, manuprāt.
nekādu problēmu

  -1 [+] [-]

, 2010-04-06 14:53, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: LM ir savas pilsētas galvenā komanda, RDj tomer ir farms. nevar salidzināt šādā kontekstā! Un vel - Liepājā speles notiek pilsētas centrā, Juniors spelē ārpus pilsētas. Jebkura gadījuma, uzskatu ka finaliem jabut pie pilnam tribīnēm - jastrādā gan klubiem, gan federācijai.
Mans subjektīvais viedoklis, ja RDj spēlētu Volvo, pie nelielas pareklamešanas halle būtu pilna. Akadēmijas halli neizskatu, tur maza ietilpība.
Neiet jau tikai runas par to,ka pārāk maz reklāmas,vai arī halle pilsētas centrā.
Vairāk ir jarunā par hokeja līdzjušanas tradīcijām. Tajā pašā Liepājā 11 gados nevar izaugt hokeja līdzjutēju tradīcijas,kā tas ir tajā pašā Rīgā.
RD viesizrāžu gadijums Liepājā ir cits gadijums,kas nav īpaši ņemams vērā. Jo kā jau rakstiju,tad uz RD spēlēm aizgāja tādi cilvēki,kas vispār uz hokeju aizgāja pirmo reizi,jo tas ir moderni.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-06 15:13, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Neiet jau tikai runas par to,ka pārāk maz reklāmas,vai arī halle pilsētas centrā.
Vairāk ir jarunā par hokeja līdzjušanas tradīcijām. Tajā pašā Liepājā 11 gados nevar izaugt hokeja līdzjutēju tradīcijas,kā tas ir tajā pašā Rīgā.
RD viesizrāžu gadijums Liepājā ir cits gadijums,kas nav īpaši ņemams vērā. Jo kā jau rakstiju,tad uz RD spēlēm aizgāja tādi cilvēki,kas vispār uz hokeju aizgāja pirmo reizi,jo tas ir moderni.
11 gados var izaugt! Un esmu pārliecināts, attiecīgi iespringstot, uz PO Liepājas halli var dabūt pilnu.

  +3 [+] [-]

, 2010-04-06 15:41, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: 11 gados var izaugt! Un esmu pārliecināts, attiecīgi iespringstot, uz PO Liepājas halli var dabūt pilnu.
Var,kā to parādija pērnais fināls pret Bebriem,kur tika uzstādīts LM halles piepildīšanas rekords.
Kāpēc tā nenotika šoreiz nezinu. Varbūt reklāmas bija par maz,bet varbūt RDJ nav tā komanda,kas var ierosināt doties uz halli šaubīgos.
Ja godīgi,tad es arī esmu vīlies šāgada PO spēlēs.Ne tāpēc,ka LM zaudēja,bet tāpēc,ka finālam trūka asuma.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 15:55, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Var,kā to parādija pērnais fināls pret Bebriem,kur tika uzstādīts LM halles piepildīšanas rekords.
Kāpēc tā nenotika šoreiz nezinu. Varbūt reklāmas bija par maz,bet varbūt RDJ nav tā komanda,kas var ierosināt doties uz halli šaubīgos.
Ja godīgi,tad es arī esmu vīlies šāgada PO spēlēs.Ne tāpēc,ka LM zaudēja,bet tāpēc,ka finālam trūka asuma.
Problēma acimredzot ir kompleksa. Galvenais ka runājot, diezgan liels skaits tomēr ir skatījušies pa TV.
Nezinu vai man tā tik liekas, bet klātienē tas hokejs ir divas reizes baudāmāks. Pa TV, no mazajām hallēm un ar pāris kamerām tomēr nav tas...

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 16:01, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: LM ir savas pilsētas galvenā komanda, RDj tomer ir farms. nevar salidzināt šādā kontekstā! Un vel - Liepājā speles notiek pilsētas centrā, Juniors spelē ārpus pilsētas. Jebkura gadījuma, uzskatu ka finaliem jabut pie pilnam tribīnēm - jastrādā gan klubiem, gan federācijai.
Mans subjektīvais viedoklis, ja RDj spēlētu Volvo, pie nelielas pareklamešanas halle būtu pilna. Akadēmijas halli neizskatu, tur maza ietilpība.
Nožēlojami, bet arī daudziem liepājniekiem (un citu pilsētu iedzīvotājiem) galvenā komanda ir lielais Dinamo, un daudzi šķauda uz vietējo hokeju. Kārtējais pierādījums, ka hokeja popularitāti valstīu veido viena, nu labi - divas - komandas.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-06 16:16, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Neiet jau tikai runas par to,ka pārāk maz reklāmas,vai arī halle pilsētas centrā.
Vairāk ir jarunā par hokeja līdzjušanas tradīcijām. Tajā pašā Liepājā 11 gados nevar izaugt hokeja līdzjutēju tradīcijas,kā tas ir tajā pašā Rīgā.
RD viesizrāžu gadijums Liepājā ir cits gadijums,kas nav īpaši ņemams vērā. Jo kā jau rakstiju,tad uz RD spēlēm aizgāja tādi cilvēki,kas vispār uz hokeju aizgāja pirmo reizi,jo tas ir moderni.
Nu tas ir tikai viens aspekts uz BAČ (toreiz vēl AEHL) fināliem savulaik Liepājas hallē satilpa visi 2500 ja ne vairāk līdzjutēju, jo stāvvietas bija aizpildītas 3 rindās. Pat pagājušogad uz fināliem pret Ogri bija pāri pa štuku, savukārt šogad nekā.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 16:18, pirms 14 gadiem
Savukārt Kreipānam nevajadzētu dzīvot rozā sapņos LM jau kādu 5 vai 6 gadu sola ka nu tagad iztiksim ar pašu spēkiem tik kad pienāk sezonā atkal jau priekšā ir viskaut kas cits tikai ne vietējie un tad nav jābrīnās ka DJ bija 5 91. gadi un 7 90. gadi sastāvā, savukārt LM no U-20 vecuma viens pats Lietuvas pilsonis Ališausks

  +1 [+] [-]

, 2010-04-06 18:34, pirms 14 gadiem
Tā saucamie fanu klubi, arī spieto vairākumā gadījumu tur, kur ir lielāks piķis, respektīvi - mākslīgs prestižs - kā krievi saka "čtobi tusavatsa krasiva" Fanu klubi sanāk tāda "pakazuha" vien ir. Dubultā morāle ir tam fanam.
Bet ir arī izņēmumi.

     [+] [-]

, 2010-04-06 18:56, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Savukārt Kreipānam nevajadzētu dzīvot rozā sapņos LM jau kādu 5 vai 6 gadu sola ka nu tagad iztiksim ar pašu spēkiem tik kad pienāk sezonā atkal jau priekšā ir viskaut kas cits tikai ne vietējie un tad nav jābrīnās ka DJ bija 5 91. gadi un 7 90. gadi sastāvā, savukārt LM no U-20 vecuma viens pats Lietuvas pilsonis Ališausks
Savaa zinjaa Kreipaana doma nemaz nemainaas - kluba politika.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-06 20:27, pirms 14 gadiem
Edgars rakstīja: Savukārt Kreipānam nevajadzētu dzīvot rozā sapņos LM jau kādu 5 vai 6 gadu sola ka nu tagad iztiksim ar pašu spēkiem tik kad pienāk sezonā atkal jau priekšā ir viskaut kas cits tikai ne vietējie un tad nav jābrīnās ka DJ bija 5 91. gadi un 7 90. gadi sastāvā, savukārt LM no U-20 vecuma viens pats Lietuvas pilsonis Ališausks
Starp citu tas Lietuvas pilsonis, ņemot vēra viņa vecumu(jaunumu), uz kopējā fona nebūt neizskatijās slikti! Šis nav kāds no tā leģendārā leišu bērnu tīma, kas pirms kāda laika pa belaru bērnu un janiešu čempi gāja (savā vecuma grupā) pa pirmajām vietām....?

  +2 [+] [-]

, 2010-04-06 21:32, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Starp citu tas Lietuvas pilsonis, ņemot vēra viņa vecumu(jaunumu), uz kopējā fona nebūt neizskatijās slikti! Šis nav kāds no tā leģendārā leišu bērnu tīma, kas pirms kāda laika pa belaru bērnu un janiešu čempi gāja (savā vecuma grupā) pa pirmajām vietām....?
nav gan - šitais ir Elektrēnu un pēdējos 3 gadus Liepājas produkts...

     [+] [-]

, 2010-04-06 22:11, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nav gan - šitais ir Elektrēnu un pēdējos 3 gadus Liepājas produkts...
Audzinām leišiem gana nesliktu jauno maiņu.... Starp citu moš zini, kas ar to leišu bērnu supertīmu notika....? Spasiba vsem i po domam? Kaut kā nekas vairāk par šiem nav dzirdēts....

     [+] [-]

, 2010-06-17 21:00, pirms 14 gadiem
sportiskā pislētā