Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vieni svīst, citi – piesarkst...

Vieni svīst, citi – piesarkst...
Soms Niklass Luseniuss "Torpedo" vārtu priekšā ir paņemts spīlēs...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta avīze, f64

Parastais Latvijas hokeja līdzjutējs vārdu Torpedo lasa vienaldzīgi. Sak, nu ņemams pretinieks, ņemams! Līdzīgas sajūtas viņā rodas, kad tiek saukti šīs komandas spēlētāji – visādi tur tjuļapkini, zainuļini, varnakovi... Šie māli ir mīcāmi! Padomā mūsu līdzjutējs. Vai tiešām?

Paņēmu pēdējās spēles protokolu un uz papīra šo maču izspēlēju vēlreiz – kā galda spēlē, kur kauliņu vietā bija katra spēlētāja pieredze. Nekādu noviržu vai spekulāciju ar abstrakto vārdu – meistarība. Vienkārši – pliki gadu skaitļi un pieaugušo hokejā pavadītais laiks. Vārtsargus piedāvāju neaiztikt, jo kāmēr mēs holtojamies, viens otru pārliecinot, cik labs vai slikts ir Krisītis un – vai Mārītis tomēr nav labāks (vai gluži pretēji – arī tik pat slikts), otrā laukuma gala arvien lielāku mieru izstaro viņu Kovaļs. Vai par to vajadzētu brīnīties, vai to mēs nezinājām arī pirms sērijas? Trīsdesmit viena gada vecumā baltkrievs ir pats labums, kamēr mēs uz savu nomināli pirmo numuru joprojām skatāmies kā rokzvaigzni. Kas ir rokzvaigznes atribūti? Pareizi - mikrofons un ģitāra. Tostarp Kovaļs, tēlaini runājot – sēž pie bungām un sit pacietīgi ritmu. Viņš to dara, ja pat kāda no bungu vālītēm salūzt. Krisam pārplīsusi stīga ir liela nelaime...

Aizsargu pāri. Pēc vecuma mūsu un viņu vadošais duets ir kā nomērīti – Hietanenam un Galviņam pa divdesmit seši, Maļenkiham un Krišjānim – pa trīsdesmit viens. Tomēr, novērtējiet iekrāto pieredzi hokeja laukumā. Somam ir 218 spēles zviedru augstākās kvalitātes līgā Elitserien, krievam – 210 spēles KHL ietvaros un vēl 312 – Krievijas čempionātā (tas ir laiks pirms KHL tika radīts). Galviņam ir nepilni divi simti maču mūsu acu priekšā KHL burziņos, bet Krišam – pusotrs simts. Rēdliha sakarā nedrīkst aizmirst viņa 239 mačus Amerikas fārmlīgās, taču – tas noteikti nebūs nopietnāk pret Maļenkiha sešām sezonām Magņitagorskā. Tostarp, pērn Krišjānis bija tāds kā soliņa deldētājs Dinamo sastāvā, kamēr Hietanens izpelnījās lielāko vidējo spēles laiku starp visiem Zviedrijas līgas hokejistiem – 25:34 minūtes spēlē... Guntis vēl nebija kļuvis par Ungārijas čempionu (2007), bet Jusso jau svinēja Somijas čempiona godus (2006). Jūtat atšķirību? Ejam tālāk. Otrais aizsargu pāris mums ir ar spalvām un... bārdu. Ko jaunu pateiksim par trīsdesmit deviņus gadus veco Ozoliņu? Tur viss ir zināms. Otru tādu karjeru šajā līgā jāpameklē. Jēkabs ir par desmit gadiem jaunāks un, ja neskaita Bostonas augstskolas diplomu – 128 spēles KHL un 63 spēles Amerikas fārmlīgā. Torpedo liek pretī Petrovu (29) ar 151 spēli KHL un 105 spēli Krievijas augstākajā sabiedrībā, bet Vasiļjevs (34) ir vēl solīdāks – 195 spēles KHL, 470 spēles Krievijas čempionātā (10 sezonas Jaroslavļas Lokomotiv!) un tā, starp citu, 150 mači viņam vēl Amerikas fermās... Ja Ozoliņš būtu savā kaujas vecumā vai vismaz – desmit gadus jaunāks, tad šī pretstāve vēl izskatās cienījama. Citādi – krievi mūs šobrīd atmēra pie viena vārtu staba. Un to pašu var teikt par trešo pāri: Reķis (33) ar Sotnieku (25) it kā pēc kopējā spēļu skaita KHL laukumos ir pieklājīgi, attiecīgi – Arvīdam 90 un Kristapam 188 spēles. Bet – ja Tjuļapkins (27) liek pretī 158 mačus KHL un vēl 204 spēles Krievijas čempionātā un Jevsejenkovs (26) tam pieplusē savu nepilnu simtu KHL ietvarā – te arī atrodam otru vārtu stabu, pie kura tiekam nagloti. Reķa Vācijas pieredze visai nosacīti te būs arguments.

Ņemam uzbrucēju trijniekus. Zainuļins (30) – Gorbunovs (29) – Ugarovs (27) ir tā sauktais Znaroka krāsns lējums. Gājuši cauri MVD vai Maskavas „Dinamo” treniņellēm. Spēles KHL attiecīgi pēc kārtas: 152, 204, 207. Mēs atbildam ar Karsumu (26), Spruktu (30) un Miķeli (27). Un KHL atbilstošo pieredzi rindas kārtībā: 118, 159, 219. Interesanti, ka abos trijniekos ir pa diviem hokejistiem, kurus savulaik ir izvēlējuši NHL klubi, tomēr – nez vai Mārtiņa un Jāņa NHL spēļu pieredze jūs iedvesmos... Otrie trijnieki sāk iezīmēt leģionāru vaibstus. Krikunovs (28), Makarovs (28) un Ternbergs (28) pret Hosu (30), Luseniusu (22) un Ankipānu (36). Pirmie divi no krieviem ir KHL aizvadījuši attiecīgi 185 un 174 spēles. Zviedram šis ir debijas gads šajā līgā, bet – noņemam cepurīti viņa turpat 400 spēlēm Elitserien un pie reizes atgādinām, ka viņš ir Zviedrijas izlases pamatsastāva vīrs. Marsels no mūsu gala ir vienīgais, kas kaut kā var šajā sakarā uzsprēgāt: KHL viņam 213 mači, bet iekavās jāliek arī 237 spēles NHL. Ģirts pa šiem gadiem ir iekrājis 185 spēles KHL. Tiesa, to visu nosēdina Luseniusa šī gada debija KHL, kas kā zināms – joprojām svin viņa negūtos vārtus... Trešie no Torpedo puses jau mūsējos mīca apmalē. Varnakovs (27), Hiršovics (29) un Nilsons (27) pret Bukartu (21), Lundmarku (31) un Meiju (24). Jau gadu starpībā redzam brieduma ķīli. Ar spēlēm ir līdzīgi: krievs no sava trijnieka ir iekrājis 196 KHL spēlēs, gandrīz tik pat, cik Meija ar Bukartu kopā pa diviem. Nilsonam ir 252 mači NHL (2 klubos; 37 vārti un 81 piespēle), Lundmarka stiķis ir līdzīgs – 295 spēles tajā pašā līgā (bet – jau daudznozīmīgie 5 klubi; 40 vārti un 59 piespēles). Tiesa, maiņu salīdzinājumu degunā ierīvē soms Hiršovics, kas Somijas augstākajā un kvalitatīvākajā čempionātā (SM-Liiga) aizvadījis 516 spēles. Un,. Visbeidzot, ceturtie – Romanovskis (24), Galuzins (23), Zakijevs (25) ar gadiem vien mūsu Podziņu (19), Bičevski (20) un Štālu (30) uzdzen kokā. Tas pats ir ar KHL pieredzi, kur krieviem ir attiecīgi 41, 93 un 143 mači, bet latviešiem – 57, 15 un 59...

Kādi secinājumi? Protams, papīrs un skaitļi nespēlē, tomēr pieredze uz ledus ir būtiska lēmumos un darbībās, ko hokejistiem nākas izpildīt spēles laikā. Tāpat vēlreiz pasvītroju Krievijas superlīgā iekrātās cīņas. Laikā, kad vēl KHL nebija izveidots, šis bija pārliecinošs meistarības placdarms. No Rīgas „Dinamo” hokejistiem tikai Ņiživijs var lepoties ar tādu fonu – viņam vienam pašam uz pleciem ir 414 cīņas tajās ārēs un formātā. Tostarp, „Torpedo” četriem aktuālajiem aizsargiem ir 1091... Tā ir liela starpība, ja atceramies, ka mūsu hokejisti pirms KHL rašanās vairāk dauzījās pa Eiropas dažādu valstu otrajiem un trešajiem turnīriem, vai – Baltkrievijas čempionātu. Turklāt, nevajag aizmirst, ka visi krievi, kas ir iekrājuši KHL spēļu praksi, to ir izdarījuši tāpēc, ka viņus attiecīgie klubi vēlējās redzēt pie sevis, nevis tāpēc, ka pilsētas hokeja komandai vajadzēja hokejistus. Pavaicājiet sev – cik no pašreizējā Dinamo sastāva būtu pieprasīti citos KHL klubos, ja Rīgā nebūtu šīs līgas vienība? Viena maiņa ar astīti varbūt sanāks. Nu, labi, būsim optimisti – puse no komandas. Kā paliek ar to otru pusi, kas arī tiek sūtīta laukumā? Mums rezervē sēž uzbrucējs Juris Upītis, viņiem – Semjons Valujskis. Abi vienaudži, tikai krievs tur atrodas ar pasaules U-20 čempionātā izcīnītu zelta medaļu (2011), kamēr latvietis... hmmm, arī zelta medaļa kaklā no tā paša čempionāta, tikai – no citas ieskaites grupas... Ļoti simboliska, bet tomēr – skaidra atšķirība.
Ja šobrīd sērijā rezultāts ir neizšķirts – kuram par to vajadzētu vairāk iesvīst vai sarkt?

P.S. Ak, pavisam aizmirsu trenerus. Leģendārais hokejists un treneris Rautakalio (Dinamo), pret leģendāro treneri un hokejistu Jalonenu (Torpedo). Vārdu spēli un kārtību ievērojāt?

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-03-06 09:19, pirms 12 gadiem
Šķiet, ka šis raksts vairāk iederētos pirms vai pēc sērijas, nevis sērijas kulminācijas brīdī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2012-03-06 09:24, pirms 12 gadiem
Ir viens moments, kuru Armands nepiemin. Ja jau runa ir par spēlētāju pieredzi augsta līmeņa turnīros, tad mūsējiem ir vairāk PČ un OS dalībnieku. Tas, protams, nav izšķirošs parametrs, bet kaut kāds "gabaliņš" kopējā pieredzes "puzlē" tomēr ir.

  +9 [+] [-]

, 2012-03-06 09:31, pirms 12 gadiem
Cik tomēr labi, ka play-off cipari nespēlē.

  +9 [+] [-]

, 2012-03-06 09:35, pirms 12 gadiem
Tāda, kā attaisnošanās runa...

  -3 [+] [-]

, 2012-03-06 09:36, pirms 12 gadiem
varēji vēl aŗī fiziskos parametrus salīdzināt,bet grūti tam visam nepiekrist un visnožēlojamākais ir tas,ka ir grūti ieraudzīt papildinājumu no HKRīgas puses,kas varētu izsisties-varbūt Indrašis,bet talants ir,bet darbaspēju un rakstura nav,varbūt Jakovļevs ar Vilkoitu,bet vairāk arī grūti atrast.Nav jau slikti ne Upītis,ne Bičevskis -bet ko tu padarīsi ar viņu fizisko nevarību-viņi var cīnīties gar apmalēm ,bet ne vārtu priekšā, it īpaši centra uzbrucēja pozīcijā.Atliek cerēt uz talantīgajiem 94 un 95 gadiem,ja viņi turpinās šo professionālo nodarbi

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 09:47, pirms 12 gadiem
Cīnīties var un vajag, bet nu tīri objektīvi situācija nav diez ko labvēlīga. Tajā pašā iepriekšējā spēlē RD bija gandrīz vesela maiņa ir no MHL, dēļ tām visām traumām bija tikai viena saspēlējusies maiņa un arī viens vārtsargs - ja kas notiek (tfu tfu), vārtos atkal jāliek MHL spēlētājs. Šādā situācijā ir jābūt tiešām grandiozai pašatdevei, pacietībai un arī veiksmei, lai vinnētu. Cerēsim.
Labā ziņa ir tāda, ka paši Torpedo ir tādi nervozi (iesk. Kovaļu, ko labi varēja redzēt arēnā). Ja pārmaiņas pēc pirmie goli iemetīsim mēs, tad vēl saizn kā spēle var iegriezties.

 +10 [+] [-]

, 2012-03-06 09:48, pirms 12 gadiem
Runājot par pieredzi, gribu tikai atgādināt, ka Noasa škirstu arī uzbūvēja amatieri un diletanti, kamēr PROFESIONĀLI uzbūvēja TITĀNIKU!!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 09:51, pirms 12 gadiem
Nu play-off šie skaitļi tiešām ir sekundāri, kā sitas Bariss pret Magņitku... ja tos spēlētājus salīdzinātu..? ...Yugra pret Traktor... jāsarkst un jābāl, un vispār laukumā negribēsies iet Bariss komandai... taču sērijā priekšā un spēlē arī ļoti pārliecinoši un efektīvi.

Piekrītu, ka šo rakstu vajadzēja pēc sērijas likt, lai arī mūsu fani nesāk zimēt plakātus "Paldies par sezonu".

Būs labi !

     [+] [-]

, 2012-03-06 09:52, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: Runājot par pieredzi, gribu tikai atgādināt, ka Noasa škirstu arī uzbūvēja amatieri un diletanti, kamēr PROFESIONĀLI uzbūvēja TITĀNIKU!!!!
Interesanta pieeja, salīdzināt reāli eksistējošu mehānismu (pagātnes formā), ar cilvēcē ievazātu mītu...
Zin, Herkulesam arī bija vairāk spēks nekā Jablonskim

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 09:54, pirms 12 gadiem
Aizmirsi tikai pastaastiit ka veel jau KHL darbojas legionaaru limits un cik veel to krievu tur speeletu ja taada limita nebuutu.Latvieshi tur arii skaitaas legionaari taaka jaakonkuree ir ar CAN SWE CZH SUM...... nevis ar krieviem ja kas taa ka diezgan stulbi saliidzinaat es pat teiktugaliigi garaam.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-06 09:55, pirms 12 gadiem
Armands Puče ir ļoti subjektīvs. Vienas spēles laikā viņš stāsta, kā mūsējie uzvarēs, bet pēc nākamās jau atzīst, ka mums īsti cerību nemaz nav. Īstenībā sērija beigsies un tad jau varēs analizēt. Turklāt kā līdzjutēja varu būt subjektīva un teikt, ka maiņu salīdzinājums īsti korekts nav. Varētu padomāt, ka Torpedo visi ir meistarīgāki par mūsējiem. Es tomēr nedomāju, ka, noliekot blakus Galviņu un Hietanenu, pēdējais izrādīsies pārāks. gribas domāt otrādi. tieši tāpat gribas teikt par mūsu un Torpedo 1. uzbrucēju maiņu.
Es tomēr ticu, ka Dinamo uzvarēs. Un arī Kovaļam var gadīties kāda gauži slikta diena.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-06 10:07, pirms 12 gadiem
zanessa rakstīja: Armands Puče ir ļoti subjektīvs. Vienas spēles laikā viņš stāsta, kā mūsējie uzvarēs, bet pēc nākamās jau atzīst, ka mums īsti cerību nemaz nav. Īstenībā sērija beigsies un tad jau varēs analizēt. Turklāt kā līdzjutēja varu būt subjektīva un teikt, ka maiņu salīdzinājums īsti korekts nav. Varētu padomāt, ka Torpedo visi ir meistarīgāki par mūsējiem. Es tomēr nedomāju, ka, noliekot blakus Galviņu un Hietanenu, pēdējais izrādīsies pārāks. gribas domāt otrādi. tieši tāpat gribas teikt par mūsu un Torpedo 1. uzbrucēju maiņu.
Es tomēr ticu, ka Dinamo uzvarēs. Un arī Kovaļam var gadīties kāda gauži slikta diena.
Meistarīgāki ir, tur nav šaubu, bet Rīga vairāk grib. Nebūtu tās problēmas ar traumām, kas patreiz ir es liktu, ka Rīga izvilks sēriju.
Par Pučes subjektivitāi gan varu piekrist - Holta slavināšana pagājušajā gadā un nolikšana šogad ir tam spilgts piemērs, lai arī Holts spēle tieši tā pat kā pagājušajā gadā.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 10:16, pirms 12 gadiem
Pučem atkal nav viedokļa. ir tikai plika d-ana par hokeju, eksperts tāds!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 10:16, pirms 12 gadiem
var lasīt komentārus un smieties, raksts par ko īsti, par to ka zaudēsim? neredzēju nevienu vārdu raksta ka Dinamo šo sēriju zaudēs.
Tā ir vairāk atbilde faniem, kas doma, kas tad tāds torpedu, mūsu līmeņa komanda, kā var zaudēt ar trīs četru vārtu starpību, kauns Dinamo. Šis raksts ir domāts šiem faniem saliekot visu pa plauktiņiem un parādot cik grūts uzdevums ir priekš Dinamo.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-06 10:19, pirms 12 gadiem
nu ko varbūt tad salīdzinām pēc tās pašas mērauklas sastāvus tai gadā,kad izslēdzām SKA?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 10:19, pirms 12 gadiem
Armands jau sāk gatavot līdzjūtēju iespējamam kāsienam, lai nebūtu baigā rūgtuma sajūta

  -3 [+] [-]

, 2012-03-06 10:29, pirms 12 gadiem
Ulrihs rakstīja: Par Pučes subjektivitāi gan varu piekrist - Holta slavināšana pagājušajā gadā un nolikšana šogad ir tam spilgts piemērs, lai arī Holts spēle tieši tā pat kā pagājušajā gadā.
Nu bet tas taču ir tikai normāli, situācija mainās šogad Holts vairāk par ģitaru doma

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 10:47, pirms 12 gadiem
Nu gan uzvilkos..tas ir papīrs...un tā arī sanāk un papīra..bet tas neko, neko nenozīmē.. tās ir citas spēles caur puņķiem un asinīm gribasspēku...Atcerieties pagājušo gadu Maskavas Dinamo....!!!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-06 10:57, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ir viens moments, kuru Armands nepiemin. Ja jau runa ir par spēlētāju pieredzi augsta līmeņa turnīros, tad mūsējiem ir vairāk PČ un OS dalībnieku. Tas, protams, nav izšķirošs parametrs, bet kaut kāds "gabaliņš" kopējā pieredzes "puzlē" tomēr ir.
Tieši tā, Armands piemirsis ir visus PČ un OS, kas ir ļoti daudz no svara!
Armand, cik spēlētāju no Torpedo var lepoties ar PČ un OS pieredzi?
Plus vēl nāk Play OFF pieredze, cik Torpedo spēlētāji var lepoties ar Play OFF pieredzi?
Kā arī Regulāro ar Play off vispār nav vērts salīdzināt!
Pats galvenais ir pašatdeve spēlēs! Trešajā spēlē, kad Jučers nomainīja Holtu, cik ripu vispār tika līdz Jučera vārtiem? Dinamo Jučeru sargāja, kā māsu jaunavu:" Paskatīsies uz māsu? Dabūsi! Sūtīsi ziedus? Galvu noraušu! Ceturtajā spēlē bija viss pilnīgi savādāk - Tu Nāc iepazīties? Nāc - Foršs skuķis!
Play off viss sākas no aizsardzības pašatdeves - Bloķēti metieni, Checkingi, katru reizi, kā ripa nonāk pie vārtsarga, tā no pretinieka vārtu priekšā nedrīkst būt ne smakas!
Jautājums ir tāds..vai mūsējie vispār grib tikt tālāk, jo ne vienām no spēlēm neesmu redzējis 120% pašatdevi - cīņas sparu, kāda tā bija citus gadus! Liekas tā, ka Dinamo patīk nonākt iedzinējos un tad tik viņi sāk spēlēt..arī trīs pēdējās regulārās sez spēles bija diez gan sūdīgas pašatdeves ziņā!

  -3 [+] [-]

, 2012-03-06 11:00, pirms 12 gadiem
Māris Druvaskalns rakstīja: Tieši tā, Armands piemirsis ir visus PČ un OS, kas ir ļoti daudz no svara!
Armand, cik spēlētāju no Torpedo var lepoties ar PČ un OS pieredzi?
Plus vēl nāk Play OFF pieredze, cik Torpedo spēlētāji var lepoties ar Play OFF pieredzi?
Kā arī Regulāro ar Play off vispār nav vērts salīdzināt!
Pats galvenais ir pašatdeve spēlēs! Trešajā spēlē, kad Jučers nomainīja Holtu, cik ripu vispār tika līdz Jučera vārtiem? Dinamo Jučeru sargāja, kā māsu jaunavu:" Paskatīsies uz māsu? Dabūsi! Sūtīsi ziedus? Galvu noraušu! Ceturtajā spēlē bija viss pilnīgi savādāk - Tu Nāc iepazīties? Nāc - Foršs skuķis!
Play off viss sākas no aizsardzības pašatdeves - Bloķēti metieni, Checkingi, katru reizi, kā ripa nonāk pie vārtsarga, tā no pretinieka vārtu priekšā nedrīkst būt ne smakas!
Jautājums ir tāds..vai mūsējie vispār grib tikt tālāk, jo ne vienām no spēlēm neesmu redzējis 120% pašatdevi - cīņas sparu, kāda tā bija citus gadus! Liekas tā, ka Dinamo patīk nonākt iedzinējos un tad tik viņi sāk spēlēt..arī trīs pēdējās regulārās sez spēles bija diez gan sūdīgas pašatdeves ziņā!
Pretjautājums, Cik daudzi Dinamo hokejisti varētu lepoties ar Krievijas izlases pieredzi? Respektīvi, Cik no Dinamo varētu tikt Krieviajs izlasē, cik no Torpedo varētu tikt Latvijas izlasē...
Armands salīdzināja vairāk vai mazāk visiem vienādi pieejamas vides...

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 11:09, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Interesanta pieeja, salīdzināt reāli eksistējošu mehānismu (pagātnes formā), ar cilvēcē ievazātu mītu...
Zin, Herkulesam arī bija vairāk spēks nekā Jablonskim
Tas tak tā vairāk filozofiski pieejot

     [+] [-]

, 2012-03-06 11:16, pirms 12 gadiem
Ozoliņu šajā līgā retais var izsmērēt gar vārtu stabu.
Tāpat Jevsejenkovs un Tjuļapkins ne katrs atsevišķi, ne abi kopā nevar tikt uzskatīti par daudz augstākas klases spēlētājiem kā Reķis.
Ja Galuzins Štālu var uzdzīt kokā ar gadiem, tad tikai tāpēc, ka Galuzins ir jauns un traks, bet Štāls ir sirms un pieredzējis solīds kungs ar spieķīti, kurš KHL pavada savas vecumdienas.

Nemaz nešaubīsimies, ka Torpedo kopumā pieredzes un klases ir mazliet vairāk, nekā Dinamo mīnus Ozoliņam (bet Sandim vienam pašam - vairāk kā visai torpēdai), bet hokejā uzvar tas, kas vairāk grib un vairāk var. Nu jau vairs tikai divās spēlēs no trim.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-06 11:42, pirms 12 gadiem
Armands pie 2:1 pārcentās ar tām dzejām, ka esam favorīti. Armands tik skaisti dziedāja, itkā jau būtu 3:1 un pretinieks ir sagrauts, bet pie 2:2 dziesma jau skan stipri skumjāka. Bija jasaprot, ka tādas dāvanas vairs nebūs un nekliegt "HOP" - kamēr neesi pārlecis.

P.S. Dar ko var, dar ko var DI NA MO IR JĀUZVAR!!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 11:52, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Ozoliņu šajā līgā retais var izsmērēt gar vārtu stabu.
Tāpat Jevsejenkovs un Tjuļapkins ne katrs atsevišķi, ne abi kopā nevar tikt uzskatīti par daudz augstākas klases spēlētājiem kā Reķis.
Ja Galuzins Štālu var uzdzīt kokā ar gadiem, tad tikai tāpēc, ka Galuzins ir jauns un traks, bet Štāls ir sirms un pieredzējis solīds kungs ar spieķīti, kurš KHL pavada savas vecumdienas.

Nemaz nešaubīsimies, ka Torpedo kopumā pieredzes un klases ir mazliet vairāk, nekā Dinamo mīnus Ozoliņam (bet Sandim vienam pašam - vairāk kā visai torpēdai), bet hokejā uzvar tas, kas vairāk grib un vairāk var. Nu jau vairs tikai divās spēlēs no trim.
Reķis augstākās klases spēlētājs,nu piedodiet......

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 12:01, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Interesanta pieeja, salīdzināt reāli eksistējošu mehānismu (pagātnes formā), ar cilvēcē ievazātu mītu...
Zin, Herkulesam arī bija vairāk spēks nekā Jablonskim
Jablonskis pielavītos no muguras.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 12:12, pirms 12 gadiem
Nezinu ko Armands ar to visu gribēja pateikt?
Liekas iepriekšējos gados šie salīdzinājumi būtu ar vēl lielāku noslieci pretinieku komandas labā.
Tiešām jau paredzi zaudējumu un aicini samierināties lasītājus/skatītājus!

  -2 [+] [-]

, 2012-03-06 13:25, pirms 12 gadiem
Armands atkal raud...
Nesaprotu kāda jēga šim rakstam...tad viņš stāsta, ka mēs esam labāki, fiziski labāk izskatamies..tad tagad piebur pilnu pakaļu ar dažādiem skaitļiem...smieklīgi.
Kārtējo reizi pārliecinos, ka Puče un konsikvence ir nesavienojami jēdzieni.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 13:28, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Izlasīju un sapratu pēkšņi, ka mums šanses vinnēt sēriju nav. Būs 2:4 vai 3:4 sērijā.
visas spēles sākas no 0 , ripa ir apaļa un ledus slidens ,vieniem vārdiem sakot jācīnās

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 13:44, pirms 12 gadiem
Guntars Šēnbergs rakstīja: Šķiet, ka šis raksts vairāk iederētos pirms vai pēc sērijas, nevis sērijas kulminācijas brīdī...
Būtu labi, ja pirms sērijas salīdzinātu abas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 14:31, pirms 12 gadiem
Raitcha rakstīja: Pretjautājums, Cik daudzi Dinamo hokejisti varētu lepoties ar Krievijas izlases pieredzi? Respektīvi, Cik no Dinamo varētu tikt Krieviajs izlasē, cik no Torpedo varētu tikt Latvijas izlasē...
Armands salīdzināja vairāk vai mazāk visiem vienādi pieejamas vides...
Pretjautājums Tev.. cik no Torpedo hokejistiem varētu tikt Krievijas izlasē!
Šaubu nav, ka vismaz puse no Torpedo komandas noteikti varētu tikt Latvijas izlasē, bet vairāk nekā 90% no Torpedo komandas, noteikti pat netiktu Krievijas izlases 4 maiņā!

Jautājums jau nav par to, kurš kur tiktu, bet kuram ir vairāk pieredzes!

Savādāk mēs te runājām, ko es darītu, ja es tiktu strādāt pie Merdoka vai pie Obamas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-03-06 14:57, pirms 12 gadiem
Māris Druvaskalns rakstīja: Pretjautājums Tev.. cik no Torpedo hokejistiem varētu tikt Krievijas izlasē!
Šaubu nav, ka vismaz puse no Torpedo komandas noteikti varētu tikt Latvijas izlasē, bet vairāk nekā 90% no Torpedo komandas, noteikti pat netiktu Krievijas izlases 4 maiņā!

Jautājums jau nav par to, kurš kur tiktu, bet kuram ir vairāk pieredzes!

Savādāk mēs te runājām, ko es darītu, ja es tiktu strādāt pie Merdoka vai pie Obamas
Nu negluži!
Krievijas 2. izlase noteikti dod daudz vērtīgāku un pamatīgāku pieredzi, nekā LV izlase. It seviški jau to vairo konkurence un dvaša pakausī, kas liek darboties zem lielākas spreidzes un stresa.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-06 15:10, pirms 12 gadiem
Armand, piekrītu ka torpēda ir spēcīgāka... Tas jau uz laukuma ar neapbruņotu aci redzams... sevišķi brīžos, kad pretinieks met, neapstādinot ripu. Mūsējie, turpretī, allaž mēģina piespēli sākumā uztvert, sagatavojas, nomērķē un tad met pa vārtiem. Ja Kovaļs ir jau aizsnaudies, gaidot metienu, tad šad tad iekrīt...

Bet kopumā nav jēgas salīdzināt pēc šādiem kritērijiem (nospēlētās spēles, pieredze, vecums) komandas. Tad ko mēs teiktu, ja būtu šādi jāsalīdzina Dinamo pret SKA, kuru apspēlējām?
1 2 46 komentāri