Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Armands Bērziņš kā labākais

Armands Bērziņš kā labākais
Armands Bērziņš cīnās uz Ukrainas PHL čempionāta ledus. Foto: hckompanion.org.ua

Latvijas hokeja līdzjutēju prāti un sportam veltītas mediju slejas ir piesātinātas ar Olimpiskās kvalifikācijas turnīra gaidīšanu. Emocionālo dopingu dod veco buku – Ozoliņa un arī Ņiživija atgriešanās izlasē. Un pat Artūrs Irbe ir ierindā – kā konsultants. Tomēr jārēķinās, ka „uz papīra” nespēlē, bet pirmskvalifikācijas nedēļā Latvijas izlases tradicionālo uzbrukuma līderu „stobri” ir klusējuši. 28. janvāra – 3. februāra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

Aizvadītās nedēļas beigas un šīs sākums ir kāpinājis emocijas. Jo beidzot pirms izlasei svarīga turnīra nedzird vārdus – šis spēlētājs nevarēs, tas beidzis, vēl kāds noguris, nenokārtotas apdrošināšanas utt. Pa kādai „utij” varētu atrast – ka Cipruss ir atbrīvots, ka treneru kolektīvs nav īsti pilnīgs un kāds it kā vērtīgs dinamietis palicis „aiz borta”. Taču kopumā ainava ir cerīga. Te gan jāpiebilst, ka tās cerīguma atskaites punkts ir svētdienas, 10. februāra, vakars, kad beigsies turnīrs.

Uz papīra Latvijas izlases sastāvs izskatās vairāk nekā pieklājīgs. Tomēr uzmanīgam liek palikt daži elementi, t.sk. Latvijas izlases uzbrucēju trāpīgums. Runa ir ne tikai par Dinamo kadriem zaudējumu sērijā, bet arī par Latvijas uzbrucējiem KHL kopumā. Jācer, ka aizvadītā nedēļa uzbrucēju izpildījumā bija „klusums pirms vētras”. Bet pagaidām 28. janvāra – 3. februāra nedēļas „sausais atlikums” ir tāds, ka no 14 uzbrucējiem, kuri 5. februārī aizvadīja izlases treniņu, iepriekšējās nedēļas laikā ir aizvadījuši vidēji 2 (1,92) spēles un pa visiem kopā sametuši vārtos 6 reizes un atdevuši 3 piespēles (summā 6+3). It kā jau labi, bet, ja pieņemam zināšanai, ka lielāko daļu no šī punktu klāsta (3+2) ir saražojis viens pats Armands Bērziņš tomēr ne pašā stiprākajā pasaules līgā (Ukrainas PHL), tad uz pārējiem 13 uzbrucējiem atliek 3+1 punkts... Bet ir arī labā ziņa – aizsargu dalība uzbrukumā. 9 aizsargi, kas piedalījās izlases treniņā 5. februārī, aizvadītajā nedēļā ir piedalījušies vidēji 2 spēlēs un pa visiem 4 vārtu guvumus un 2 piespēles.

1. Armands Bērziņš

Neskatoties uz Ukrainas PHL līgas ne tām augstākajām pozīcijām pasaulē pieejamo hokeja čempionātu rangā, Latvijas izlases kandidāta Armanda Bērziņa sniegumu noniecināt un noslēpt nebūtu korekti. Turklāt izcelšanai ir arī labvēlīgs fons – Latvijas uzbrucēji stiprākajās līgās absolūtajā vairākumā gadījumu ir „sausi”. Bet Bērziņš Kompaņjon-Naftogaz sastāvā ir iestudējis 5 punktus (3+2) 2 spēlēs. Vienā no nedēļas spēlēm Armands Bērziņš bija īpašs, nokārtojot hat-trick un rezultatīvu piespēli. Latviešu uzbrucēja pārstāvētā komanda ar 56 punktiem 32 spēlēs ieņem Ukrainas PHL čempionāta 2. vietu (no 7 komandām). Savukārt, Bērziņš ir Kompaņjon-Naftogaz komandas 7.-ais rezultatīvākais spēlētājs – 23 spēlēs 15 punkti (8+7) un lietderība +4.

2. Artūrs Kulda

Aizvadītajā nedēļā KHL čempionātā rezultatīvākais Latvijas hokejists bija aizsargs (!) Artūrs Kulda, kurš 3 spēlēs Sibir ierindā sagādāja divus vārtu guvumus (2+0) un neitrālu lietderības koeficientu. Pa vārtu guvumam 28. janvāra – 3. februāra nedēļā „izspieda” uzbrucējs Cipulis un aizsargs Ozoliņš, bet ar pieslīpētāku tēmekli no visa KHL-istu bara Olimpiskajai kvalifikācijai tuvojas tieši aizsargs Kulda. Viņa pārstāvētā Novosibirskas komanda jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, bet Artūrs Kulda ir komandas trešais rezultatīvākais aizsargs, bet diemžēl ar negatīvu lietderību (48 spēlēs 9+6 punkti un -2).

3. Mārtiņš Cipulis

Divi rezultativitātes punkti 3 spēlēs aizvadītajā nedēļa bija arī HC Lev Praha uzbrucējam Mārtiņam Cipulim, bet punktu „struktūra” cita (1+1); toties – lietderības koeficients pozitīvs (+1). Cipulis par „zvaigzni” kļuva līdz šim savā pēdējā KHL spēlē, kad viņa Prāgas komanda ar 5:4 Bratislavā pieveica savu principiālo sāncensi cīņā par izslēgšanas spēlēm – HC Slovan Bratislava. No spēles 38. minūtes bija neizšķirts 4:4, bet Mārtiņš Cipulis spēles 58. minūtē no Rīgā zināmā uzbrucēja Marsela Hosas piespēles sastrādāja uzvaras vārtu guvumu.

4. Rūdolfs Maslovskis

17-gadīgais HK Rīga uzbrucējs Rūdolfs Maslovskis (dz. 1995.) aizvadītajā nedēļā savā personīgajā statistikā ierakstīja 4 rezultativitātes punktus (3+1) un adekvātu lietderības koeficientu (+4), bet komanda guva 6 punktus (100% no šīm spēlēm) MHL čempionāta turnīra tabulā. Tikpat daudz punktu un identiskā proporcijā (3+1) aizvadītajā nedēļā iekrāja MHL komandas MHK Himik uzbrucējs Kirils Tambijevs, taču viņam tas izdevās divreiz lielākā spēļu skaitā (četrās); lietderība K. Tambijevam +2. P.S. Der novēlēt Maslovskim un Latvijas U-18 izlasei panākumus U-18 izlašu pārbaudes spēļu turnīrā, kas paredzēts Baltkrievijā un kura sākums tieši tāpat kā Olimpiskajai kvalifikācijai – 7. februārī.

Topa apkaimē

Latvijas U-20 izlases un Seattle Thunderbirds komandas uzbrucējs Roberts Lipsbergs (dz. 1994.) aizvadītajā nedēļā Kanādas junioru elites WHL čempionātā 3 spēlēs guva 5 punktus (0+5) un lietderības koeficientu +4. No Liepājas Metalurgs lielās komandas uz MHL B grupas Liepājas vienību palīgspēkos deleģētais uzbrucējs Māris Diļevka ir nouguņojis jaunatnes komandā, 2 spēlēs iekrājot 9 punktus (5+4) un lietderības koeficientu +6. Vēl 20-gadīgajam Diļevkam aizvadītajā nedēļā fiksētas arī 2 spēles „metalurgu” lielajā komandā Baltkrievijas ekstralīgā, kur viens vārtu guvums (1+0) un negatīva lietderība (-2). MHL B grupā 28. janvāra – 3. februāra nedēļā atzinības vērts bija Prizma-Rīga vienības vārtsargs Ints Bikars, kurš aizvadīja 3 spēles, 185 minūtes un uzvarēja visās 3 spēlēs. Vienā no spēlēm uzvara nebija „tīra”, bet pēcspēles metienos; toties šajā spēlē Bikars vārtus nosargāja „sausus” kā pamatlaikā, tā arī papildlaikā un pēcspēles metienos, „neielaižot” nevienu no 3 bullīšiem. Nu jau 21 gadus vecā Inta Bikara nedēļas 3 spēļu summā – 94,73% atvairītu metienu un GAA 1.62 (vidēji spēlē piedzīvoto vārtu zaudējumu koeficients). Savukārt, britu galvenajā līgā EIHL aizvadītajā nedēļā manāmi rezultatīvs bija uzbrucējs Mārcis Zembergs, kuram Edinburgas komandas sastāvā 3 spēlēs 5 punkti (2+3).

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam citu nedēļu Top 4: Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs

  +6 [+] [-]

, 2013-02-06 11:57, pirms 12 gadiem
Nekads baigais nazis jau tas Berzins nav, bet cerams savu vietu sastava attaisnos ar kadu golu vai piespeli!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 11:58, pirms 12 gadiem
Latvijas līga tiek šai topā izskatīta, jeb tur hokeju nespēlē?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-06 12:00, pirms 12 gadiem
Ozo ar viņu pat nesveicinās

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 12:13, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Latvijas līga tiek šai topā izskatīta, jeb tur hokeju nespēlē?
Skatīta tiek; taču tās ir bijušas retas reizes, kad kāds tika pieminēts Top-a kontekstā. Galvenokārt saistībā ar kādiem U vecuma hokejistiem, kuriem Virslīgas sniegums bija tikai daļa no kopējā.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 12:33, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Skatīta tiek; taču tās ir bijušas retas reizes, kad kāds tika pieminēts Top-a kontekstā. Galvenokārt saistībā ar kādiem U vecuma hokejistiem, kuriem Virslīgas sniegums bija tikai daļa no kopējā.
Vajag vairāk!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-06 12:37, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Vajag vairāk!
Nedēļas Topā ir 4. vietas. Un, ja negribam sevi mānīt, tad Virslīgas līmenis tomēr nav starp Top-jaudīgākajām līgām pasaulē. Bet veicināšanas nolūkā varētu, piemēram, "5.vietu" rezervēt tikai Virslīgai. Vai Latvijas līgām (Virslīgai un U) par godu "rīkot" atsevišķu Topu. Taču tā kvalitatīvai noridei būtu nepieciešama pilnīgāka statistikas uzskaite un apstrāde no LHF puses. Piemēram, lietderības koeficientu uzskaite, spēles laiks utt.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 13:00, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Nedēļas Topā ir 4. vietas. Un, ja negribam sevi mānīt, tad Virslīgas līmenis tomēr nav starp Top-jaudīgākajām līgām pasaulē. Bet veicināšanas nolūkā varētu, piemēram, "5.vietu" rezervēt tikai Virslīgai. Vai Latvijas līgām (Virslīgai un U) par godu "rīkot" atsevišķu Topu. Taču tā kvalitatīvai noridei būtu nepieciešama pilnīgāka statistikas uzskaite un apstrāde no LHF puses. Piemēram, lietderības koeficientu uzskaite, spēles laiks utt.
Ja tiek no MHL, tad jabūt arī virslīgai. Ja ņemam "jaudigās līgas" tad met to MHLu ārā

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 13:15, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Ja tiek no MHL, tad jabūt arī virslīgai. Ja ņemam "jaudigās līgas" tad met to MHLu ārā
Topā viena vieta vienmēr rezervēta vismaz vienam U-20 vecuma hokejistam, tādēļ arī ir MHL, MHL B un faktiski arī Virslīga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 18:40, pirms 12 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Topā viena vieta vienmēr rezervēta vismaz vienam U-20 vecuma hokejistam, tādēļ arī ir MHL, MHL B un faktiski arī Virslīga
Nu skaties, mācīt negrasos, bet popularizēt savu līgu vajag, kaut ar Tevis minēto 5. vietu. Man liekas pagaidām MHLs ir pacelts augstāk, ja par A var diskutēt, tad B jau nu toč nav nekas megalabāks par mūsu jaunajiem talantiem, bijušajiem jaunajiem talantiem un nopelniem bagātajiem veterāniem!