Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sizoņenko leģenda

Sizoņenko leģenda
Aleksandrs Sizoņenko un Arvīds Sabonis - lietuvietis par pusi galvas tiesu īsāks...

Ceturtdien pienāca slikta ziņa - no dzīves aizgāja sava veida leģenda, basketbolists Aleksandrs Sizoņenko. Tagad Latvijā par tādu cilvēku maz kāds atceras, bet tā kā es biju viņa laikabiedrs un spēlēju pret viņu, tad varu nepastarpināti atgādināt viņa stāstu. 

Viņa augums bija 2.45 m.Viņš bija garākais vīrs un basketbolists Padomju Savienībā un tāpēc izraisīja milzīgu interesi. Spēlēja viņš Kuibiševas Stroiteļ - tagadējā Samārā.Viens, ko skaidri atceros, būdams laukumā - atrodoties 1-1, es neredzēju, kur ir groza stīpa un man nācās driblēt uz sāniem, lai to ieraudzītu... Būdami pasaules čempionātā Kolumbijā, 1982.gadā, mums visai komandai šuva apavus. Vladimiram Tkačenko, kura augums bija 2.20m uzšuva 4 izmērus lielākus un tas bija 64 izmērs! No dusmām Vladimirs gribēja izmest tos apavus ārā, bet te vienam ienāca prātā doma - aizvest kurpes uz mājām un kādam uzdāvināt. Kam? Bija divi kandidāti - mūsu Uļa un Sizoņenko. Tā Aleksandrs tika pie saviem pirmajiem ārzemju apaviem!!! Vēl viena leģenda - viņš it kā bija parakstījis ar kādu vācu firmu līgumu par sava ķermeņa pēcnāves izmantošanu. Tas bija pirms 20 gadiem... Sizoņenko pēc basketbolista karjeras beigam dzīve bija ļoti nožēlojama - trūkums, bads un veselības problēmas. Atceros vienu spēli starp Kuibiševas un Kijevas Stroitel, kura notika Tbilisi. Tas bija supešovs, jo PSRS izlases garākis vīrs Tkačeno dzīvojās pa perimetru un meta tālos metienus, jo baidījās dabūt jumtiņus (blokus), savukārt aizsardzībā viņš Sizoņenko sedza no priekšas. Tas tik bija skats un publika bija ekstāzē - kā milži izklaidēja publiku. Tāds viņš paliks manās atmiņās. Ļoti ceru, ka viņu guldīs smiltīs, nevis nodos eksperimentiem.

     [+] [-]

, 2012-01-06 22:03, pirms 13 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2012-01-06 22:11, pirms 13 gadiem
2,45? Es atceros, ka bija 2,39

  +2 [+] [-]

, 2012-01-06 23:51, pirms 13 gadiem
Talsos KS trenējās šķiet 80.gadu sākumā. Skats bija labs. Pretinieki iemet grozu Stroiteļ iet uzbrukumā. Sizoņmeko "aizskrien" līdz centram, tikmēr Stroiteļ iemet. Pretinieki nāk uzbrukumā, Sizoņenko tiek līdz soda metiena līnijai - pretinieks iemet un tā vismaz divas-trīs reizes. Protams tā treniņspēle bez īpašas aizsardzības.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-07 13:02, pirms 13 gadiem
lai vieglas smiltis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja