Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kačanova krustceles

Kačanova krustceles
FK "Ventspils" rindās Deniss Kačanovs (pa labi) piedzīvoja virkni brīnišķīgu emociju, diemžēl pēdējās nebija tās labākās. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Dzīve mēdz piespēlēt visdažādākās situācijas. Tieši tāpēc tā ir tik interesanta. Tomēr dažkārt gribas, lai dažas situācijas tā tomēr nebūtu piespēlējusi... Droši vien tā par pēdējā pusotra gada notikumiem futbolista karjerā gribētu sacīt arī aizsargs Deniss Kačanovs, kurš jaunās sezonas ievadā trenējas kopā ar "Skonto" un varbūt pat Rīgas klubā sāks jauno sezonu.

Denisa karjeras augšupeja aprāvās laikā, kad Romans Grigorčuks sāka kravāt ceļasomas. 2009. gada augustā ukraiņu speciālistam visnegaidītākajā brīdī palūdza atstāt Latvijas čempiona FK "Ventspils" rindas, lai gan tobrīd klubs pirmo reizi tā vēsturē bija soli no spēlēšanas prestižajā UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Drīz vien izcēlās skandāls par it kā dažu FK "Ventspils" spēlētāju aizraušanos ar totalizatoriem. Kā bija patiesībā, var tikai zīlēt, jo konfliktā iesaistīto pušu viedokļi joprojām ir diametrāli pretēji. Par notikušā detaļām Kačanovs klusē, taču diezin vai tas remdējis rūgtumu par "piespēlēto" neslavu un karjeras apgriešanos kājām gaisā.

Kopš 2009. gada rudens Denisa futbolista karjera gluži vai gāja soli solī ar Latvijas ekonomikas lejupslīdes rādītājiem. Toreiz (un arī tagad) muguru gan neuzgrieza Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, turpinot saukt Kačanovu uz valstsvienību. 2009. gada izskaņā Kačanovs spēlēja tiešām atzīstami, taču tam nebija ilgtermiņa seguma, jo aizsargs joprojām bija bez kluba un pienācīgas prakses. Sekoja vēl viens negaidīts pavērsiens - kājas savainojums, kas Denisu izslēdza no aprites uz krietni ilgāku laiku. Pērn viņš palika bez virslīgas līmeņa spēļu prakses, un tikai loģiski, ka jaunā cikla ievadā Starkovs viņu pamatsastāvā vairs neiekļāva.

Tomēr "draudzība" nav galā, un Deniss šai sezonai gatavojas "Skonto" komandā. Lai gan viņš cer atrast darbu ārzemēs, nevar izslēgt, ka jauno sezonu sāks Latvijas čempionu rindās. "Pagaidām konkrētu atbilžu par nākotni man nav. Šādi tādi varianti ārzemēs ir, taču nekas konkrēts. Var būt visādi - varbūt sezonu sākšu "Skonto" sastāvā, taču tas ir atkarīgs no trenera, nevis manis. Patīkami, ka trauma sadziedēta un varu gatavoties ar pilnu atdevi," SA+ sacīja Kačanovs. Viņš trešdien piedalījās arī "Skonto" pirmajā pārbaudes mačā pret "Daugavu", spēlējot sev ierastajā aizsardzības kreisajā malā. Pirmais puslaiks ar Kačanovu sastāvā noslēdzās neizšķirti 1:1, bet otrajā, kad "Skonto" treneri laukumā laida pamatsastāvu, vienīgos vārtus guva "Daugavas" futbolisti (2:1).

Ja vien nenotiks vēl kādi negaidīti pavērsieni, diezin vai Deniss "Skonto" būs uz ilgu palikšanu. Ar to vairāk domāju statusu, ka ar viņu nopietni rēķinās, jo nevienam vairs nav jāstāsta, ka kluba prioritātes ir pavisam citas - audzināt jaunos/perspektīvos. Ja vien komandu nepametīs virkne jauno puišu un diezin vai tas masveidā tik drīz notiks (iemesls - ilgtermiņa līgumi + mazā interese par Latvijas "preci"), aizsardzības pamatkvartets Renārs Rode, Kaspars Dubra, Vitalijs Smirnovs un Vitālijs Maksimenko diez vai būtiski mainīsies ar visām no tā izrietošām sekām arī attiecībā uz Denisu. Tas tiešā mērā atsauksies uz spēļu praksi, kuras tā jau Latvijas valstsvienības kandidātam ar 28 spēļu pieredzi tajā tik ilgu trūkst.

Kurss uz gados jaunāku spēlētāju audzināšanu par labu nerunā vēl diviem "veterāniem" centra un uzbrūkošajiem pussargiem - attiecīgi Juri Laizānu un Vladimiru Koļesņičenko, kuri arī ne pirmo reizi piestājuši "Skonto". Arī viņi cer, ka tas būs īss starpposms ceļā uz jaunu darba vietu ārzemēs. Arī viņiem spēles laiku neviens nevar solīt, jo laukumā drīzāk laidīs perspektīvos Igoru Tarasovu, Aleksandru Fertovu vai Aleksandru Cauņu.

Protams, Kačanovs, Laizāns un Koļesņičenko cer atrast darbu ārzemēs, taču līdzšinējā pieredze liecina, ka tas nav viegli izdarāms. Zīmīgi, ka minētais trio ir vienaudži - nesen sasnieguši 30 gadu slieksni. Ja ieskatās Latvijas valstsvienības kandidātu sarakstā, var šķist, ka 30 gadi Latvijas futbolistam ir tāds slidens vecums, jo ceturtā desmita slieksni sasnieguši arī Genādijs Soloņicins, Kristaps Grebis. Pēdējie divi līdzīgi kā Pāvels Mihadjuks droši vien vēl noderēs Liepājā, bet ko darīt pārējiem, kam "nopietnas aizmugures" nav? Turklāt Kačanovam pat nav ārzemju klubu rūdījuma. Mazliet pārspīlēju, jo minētajam trio taču ir Starkova platie pleci! Nez kādas būs tendences, kad tā vairs nebūs nedz "Skonto", nedz valstsvienībā?... Kamēr telefona klausulē nav atskanējusi priecīga aģenta balss, nekas neatliek, kā būt dublieriem puišiem, kurus pāris gadus atpakaļ uzlūkotu kā bumbu pienesējus... Lūk, kādu situāciju dzīve piespēlējusi Kačanovam, taču tas vēl nenozīmē, kas "viss" beidzies.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-01-06 15:44, pirms 14 gadiem
YouTube
- Denis Kachanov


Vai viņš ir tas kas pirka un pārdeva vari spriest pats, bet man liekas, ja malējais aizsargs par necenšas pacelt kāju, lai bloķētu centrējumu, tad kaut kas šeit nav īsti kārtībā...

  -3 [+] [-]

, 2011-01-06 16:03, pirms 14 gadiem
OK, cilvēks izdarījis kļūdu, pieņemsim grib laboties. Kādēļ neļaut viņam to darīt? Ne jau par skaistām acīm, bet ar darbiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-06 20:00, pirms 14 gadiem
Ideālākā vieta visiem trim būtu Azerbaidžāna. Nebūtu slikti tur tikt, jo citur tiešām nav iespējams. It īpaši pēc tik ilgas nespēlēšanas... Labi, Laizāns pērn spēlēja Krievijas 1. līgā. Varbūt pēc Salyut izkrišanas no tās kāds klubs vēlēsies Laizānu dabūt savās rindās no tās pašas līgas, bet nu to mēs redzēsim. Lai veicas visiem. Bet nu būtu svarīgi Kačanovu dabūt atpakaļ formā, jo izlases aizsardzības malā ir problēmas. Lai piedod Mihadjuks un Zirnis. Arī vidējā līnijā ir problēmas. Pēc Astafjeva aiziešanas tās būs vēl lielākas, tāpēc šos divus kadrus dabūt atpakaļ formā, kāda viņiem sen nav bijusi, arī būtu ļoti svarīga. Jautājums tikai - cik liela ir pašu vēlēšanās, kas notiks ar Starkovu un kādas būs iespējas dabūt klubu?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-06 22:04, pirms 14 gadiem
Give me ball,give me ball!!!:-) Es Kacanovu aceros tikai pec shii teiciena Latvijas izlases sastava

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 22:59, pirms 14 gadiem
vēl bija "ball blj..d"
Bet priekš LV labs aizsargs. Vēlu veiksmi.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-10 20:04, pirms 14 gadiem
Gadījums ar Kačanovu bija interesants, un joprojām miglā tīts. Līdz galam tā arī netika pierādīts, ka kaut ko pirka un pārdeva... Vismaz viens zinošs futbola cilvēks reiz stāstija, ka Ventiņos Kačanovs saņēm ļoti labu algu, ka bija visai muļķigi vel toto variantā piepelnīties.